1、课时分层作业(六)Section 、(建议用时:30分钟)语言知识练习固基础单句语法填空1These clothes are more appropriate (appropriate) for your job interview than those ones2We exchanged (exchange) our opinions about the event at the meeting yesterday3They loaded the trucks with boxes of food and sent them to the disaster areas4After a few
2、 minutes our eyes got used to the darkness (dark)5Some of the children lived with an older lady in a shelter while others slept on the streets6With the help of our friends,were likely to overcome (overcome) difficulty and succeed7Ellen is a fantastic dancerI wish I could danced (dance) as well as he
3、r8We would rather our daughter stayed (stay) at home with us,but it is her choice,and she is not a child any longer9If only I had met (meet) the movie star! But I was then in the school doing papers10It is high time you should go/went (go) to work完成句子1身体灵活的孩子更有可能成长为积极健康的成年人。Physically active childre
4、n are more likely to become active and healthy adults(likely)2无论什么时候见到有人需要帮助,我都会尽力去帮助他。Whenever(No matter when) I see someone in need,I will spare no effort to help him(when)3他走起路来像是喝醉了。He walked as if he were drunk4卸下心中的包袱后,他好像很轻松。Having taken a load off his mind,he seemed much relaxed(load)5立刻讨论这个
5、问题很有必要。It is necessary that the problem (should) be discussed at once(discuss)高考题型练习提能力阅读理解ASome people like modern art,while others say that is rubbishBut a cleaner who works in the Tate Gallery in London isnt able to tell the differenceThe woman,whose name isnt known,mistook a work of art by the G
6、erman painter Gustav Metzger for a bag of rubbish,and threw it out with other bagsThe plastic bag,which contained pieces of paper and cardboard,was later recovered outside the gallery,but the artist thought that it was too damaged to be put on show again78yearold Mr Metzger explained that the exhibi
7、t,which he said was a copy of a similar work he had created in 1960,was meant to show that all art is temporary and “finite (有限的)”Embarrassed officials at the museum said that they had had to call a meeting with cleaners to explain which things should not be touchedThey would not say whether Mr Metz
8、ger would be paid any compensation for the incidentHowever,to make absolutely sure the same thing would not happen again,they decided to cover Mr Metzgers work every evening with a colored clothIn this way the cleaners arriving after the gallery had been closed to the general public would realize th
9、ey should not touch itThis is not the first time that museum cleaners have had trouble distinguishing exhibits from rubbishIn 2001,in another London gallery,a cleaner threw away a work by the wellknown British artist Damien HirstIt was an arrangement of empty beer bottles,coffee cups,and overflowing
10、 ashtrays,which were meant to indicate the chaos in the life of an artistHowever,cleaners dont always throw things away sometimes they clean them! This was the case with a dirty bath,which was on show in a gallery in GermanyWithout asking what the bath was doing in the gallery,the cleaners simply sc
11、rubbed it clean【语篇解读】本文是一篇记叙文,介绍了在美术馆工作的清洁工错误地将现代艺术作品当成垃圾扔掉的故事。1The officials of the museum covered Mr Metzgers work so that Athe visitors couldnt get close in the eveningBthey could get recovered soonCthe cleaners wouldnt make the same mistakeDthey would return to normalC细节理解题。根据第二段中的“However,to ma
12、ke absolutely sure the same thing would not happen again,they decided to coverwith a colored cloth”可知,他们这样做的目的是避免清洁工再次犯同样的错误,即C项正确。2Which of the following is NOT true?APeople have different opinions on modern artBMr Metzger would be paid much compensationCA work of Damien Hirst was thrown away by a
13、cleaner in 2001DSome modern works are about the chaos of an artists lifeB细节理解题。根据第一段的第一句可知A项表述正确;根据第二段的第二句可知B项表述错误;根据第三段的第二句和最后一句可知C、D两项表述正确。故选B项。3The last paragraph is written to show that Acleaners often make exhibits as clean as possibleBcleaners cant always differ exhibits from rubbishCexhibits
14、are usually difficult to cleanDexhibits are not always so beautifulB推理判断题。最后一段通过讲述清洁工误把现代艺术作品当成脏东西而擦掉的事来说明清洁工并不总是能分清现代艺术作品与垃圾,即B项正确。4Whats the best title of the passage?ACleaners mistake modern art for rubbishBModern art shouldnt be cleanedCWhat makes a great work of artDCleaners dont always throw t
15、hings awayA标题归纳题。文章开头的前两句话点明了主题,然后全文都是围绕清洁工误把现代艺术作品当成垃圾展开,即A项正确。BThe Poetry Foundation recently named American poet Jack Prelutsky as the nations first childrens poet laureate (桂冠诗人)The group created the award as a way to increase childrens love of poetryAs childrens poet laureate,Jack Prelutsky wil
16、l give two public readings in the next two yearsHe will also advise the Poetry Foundation about childrens literature and take part in projects concerning children and poetryJack Prelutsky has been writing poetry for children for almost forty yearsHe has written more than thirtyfive books of poemsHis
17、 first book was called A Gopher in the GardenIt was published in 1967His latest is called Behold the Bold Umbrellaphant and Other PoemsJack Prelutsky is well known for creating new words by combining two words to create a new kind of creatureFor example,he combined “radish” with “shark” to get “radi
18、shark”“Lion” and “broccoli” became a “broccolion”He also created “umbrellaphant”,a mixture of the words “umbrella” and “elephant”Jack Prelutsky says that children like his poems because he writes about things they care aboutPoetry researchers say that Jack Prelutskys poems recognize childrens feelin
19、gsAn example of this is the poem My Sister Is a Werewolf which is about how it feels to be differentJack Prelutsky also writes poems about American holidaysHis poem Its Halloween is a very famous one about the holiday celebrated at the end of October【语篇解读】本文主要介绍桂冠诗人Jack Prelutsky。5Which of the follo
20、wing can be the best title of the passage?APoems with New Words Grow PopularBFirst Childrens Poet Laureate NamedCChildrens Love for Poetry IncreasedDJack Prelutsky Awarded NationwideB标题归纳题。由文章的第一段可得出答案为B。其他三项均较片面。6What is Jack Prelutsky famous for?ACreating new words in his poemsBHis productivityCHi
21、s long time of writingDHis poems about American holidaysA细节理解题。由文章第四段的“Jack Prelutsky is well known for creating new words by combining two words to create a new kind of creature” 可知,正确答案为A。7What can we infer from the passage?AIt was A Gopher in the Garden that brought him fameBThe poet will be kept
22、 busy with a lot of activitiesCJack Prelutsky will no longer write about American holidaysDThe poem Its Halloween must have been written for adultsB推理判断题。由第三段的第三句可知,A项不正确;C项文中没有提及;由文章最后一句可知,D项不正确;由第二段及第三段的前两句可推断出B项正确。8Put the following items in right order according to the passageatwo public readingsbA Gopher in the GardencBehold the Bold Umbrellaphant and Other PoemsdMy Sister Is a WerewolfAbcdaBdacbCbdca DabcdC事件排序题。通读全文,尤其是第二段第一句,第三段的第三、四句及第五段可知,答案应为C。