收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Unit 1 building the future(含解析)牛津译林版选修10.doc

上传人:a**** 文档编号:454274 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:5 大小:46.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Unit 1 building the future(含解析)牛津译林版选修10.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Unit 1 building the future(含解析)牛津译林版选修10.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Unit 1 building the future(含解析)牛津译林版选修10.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Unit 1 building the future(含解析)牛津译林版选修10.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Unit 1 building the future(含解析)牛津译林版选修10.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(三)语言知识练习固基础.单词拼写1Global warming has set (担心,惊恐)bells ringing.2Past development polluted the environment and wasted natural (资源)3The government should do more to promote (可持续的)agriculture.4Getting better health care,education,housing and improved (标准)of living for everyone is our governments a

2、im.5Well see how this schedule works,then well make (调整)as necessary.6Billions of dollars are (存钱)in banks everyday.7 (抱有希望地),well get more news next week.8They have developed a (系统的)approach to the cleanup of waste.9The peace talks are (暂时)planned for next week.【答案】1.alarm2.resources3.sustainable 4

3、standards5.adjustments6.deposited 7Hopefully8.systematic9.tentatively.单句语法填空1Latest UN report again sets alarm bells (ring) about AIDS in China.2He has (bare) enough money to live on.3The water pipe (repair), we had to eat out.4The law should be put practice as soon as possible.5Yon may depend on th

4、at they will support you.6This would require paying off the debt at a (high) rate than money is borrowed.7 top of borrowing $50, he asked me to lend him my car.8How much did you contribute the relief fund?9You have no alternative but (stay) here overnight.10Mechanical system has run out energy for a

5、 week.【答案】1.ringing2.barely3.being repaired 4into5.it6.higher7.On8.to9.to stay 10.of高考题型练习提能力.阅读理解As Internet users become more dependent on the Internet to store information,are people remembering less?If you know your computer will save information,why store it in your own personal memory,your bra

6、in?Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.In a recent study,Professor Betsy Sparrow conducted some experiments.She and her research team wanted to know how the Internet is changing memory.In the first experiment,they gave people 40 unimportant facts to type into a

7、 computer.The first group of people understood that the computer would save the information.The second group understood that the computer would not save it.Later,the second group remembered the information better.People in the first group knew they could find the information again,so they did not tr

8、y to remember it.In another experiment,the researchers gave people facts to remember,and told them where to find the information on the computer.The information was in a specific computer folder(文件夹)Surprisingly,people later remembered the folder location(位置)better than the facts.When people use the

9、 Internet,they do not remember the information.Rather,they remember how to find it.This is called“transactive memory(交互记忆)”According to Sparrow,we are not becoming people with poor memories as a result of the Internet.Instead,computer users are developing stronger transactive memories;that is,people

10、 are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date.This doesnt mean we are becoming either more or less intelligent,but there is no doubt that the way we use memory is changing.【语篇解读】本文是一篇议论文。人们越来越依赖网络了。网络中储存着大量的信息,人们还需要用大脑去记忆吗?是不是我们的大脑越来越

11、不记事情了?科学家对此进行了两个实验,来验证我们的大脑记忆事情的变化。1The passage begins with two questions to Aintroduce the main topicBshow the authors attitudeCdescribe how to use the InternetDexplain how to store information【解析】推理判断题。文章主要讨论网络是否引起了人们的大脑记忆事情的变化。作者首先运用两个问题来引出话题,因此A项最佳。文章开头的问题是导入话题的,因此可以排除其他选项。【答案】A2What can we lear

12、n about the first experiment?AThe Sparrows team typed the information into a computer.BThe two groups remembered the information equally well.CThe first group did not try to remember the information.DThe second group did not understand the information.【解析】细节理解题。由第二段中的People in the first group knew t

13、hey could find the information again,so they did not try to remember it.可知,因为知道电脑会储存信息,所以第一组实验者就没有去记忆这些信息。故选C。A项错在不是Sparrow的团队,而是参加实验的人把信息输入电脑,可排除;B项与第二段倒数第二句.the second group remembered the information better.矛盾,可排除;文章中未提及D项,可排除。【答案】C3In transactive memory,people Akeep the information in mindBchang

14、e the quantity of informationCorganize information like a computerDremember how to find the information【解析】细节理解题。由第三段中的When people use the Internet,they do not remember the information.Rather,they remember how to find it.可知,在这样的情况下,人们更容易记住怎样找到信息,而不是信息的内容,故选D项。【答案】D4What is the effect of the Internet

15、 according to Sparrows research?AWe are using memory differently.BWe are becoming more intelligent.CWe have poorer memories than before.DWe need a better way to access information.【解析】 推理判断题。由文章最后一段中的最后一句This doesnt mean we are becoming either more or less intelligent,but there is no doubt that the

16、way we use memory is changing.(这并不意味着我们变得更聪明或更不聪明了,但毫无疑问我们利用记忆的方式正在改变)可排除B、C两项,确定A项正确。文章中未提及D项“我们需要一种更好的方式来获取信息”。【答案】A.阅读七选五After a late night doing tons of homework,you are trying hard to keep your eyes open in class. “ 1 ” You are probably thinking. “This weekend Ill make up for all the sleep I ha

17、ve lost.”Most people think like you, that if you stay in bed longer on Saturdays and Sundays, you will catch up hourbyhour on your missed sleep during the week. However, this is wrong. 2 In fact, scientists have just found that sleepingin during the weekend will not do you any good, but rather make

18、you feel more tired on Monday morning, reported The Telegraph. 3 It tells us when to wake up in the morning and when to feel sleepy at night. But the time on our body clock can be changed if we start taking on different sleeping habits. 4 If we decide to get up only 20 minutes or half an hour late,

19、it wont matter. This is because our body clock can accommodate(适应)a delay of up to an hour, which means that a short liein at weekends is unlikely to have any big effect. 5 This means on Monday morning we sometimes struggle to get out of bed. So, what should we do to balance out all the rest weve mi

20、ssed? Scientists say that simply getting eight hours of sleep would do the trick, not any longer. Thats because our brain rests more efficiently when its tired. ASleeping is nothing like paying back money. BSleep is important for everyone. CThis is why staying in bed for longer than usual might conf

21、use our body clock. DBut delays of up to two hours or more can throw our body out of order. EI need more sleep!FHowever,if we sleep longer,our sleep becomes less efficient. GOur body keeps a clock inside. 【答案】15EAGCD.书面表达假定你是李华,王平约你本周日一同参加同学黎明的十八岁生日聚会,但你有以下几件事情不明白,请用英语写给王平一封电子邮件进行询问。1地点及开始时间;2交通方式;3

22、准备礼物;4安排及结束时间。注意:1.词数:80左右(已给出的开头和结尾不计入总词数);2可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Wang Ping, Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【参考范文】Dear Wang Ping,Im very happy to go with you to Li Mings 18th birthday party, but I have something unclear to ask. Please tell me when it begins and when it ends. Where is

23、 it to be held? How shall we go to the party, by bus or by bike? Would you let me know who else will be at the party? A birthday gift has been a tradition for a happy birthday. What do you have in mind if we want to get him a nice gift? Also, Id like to know how he plans the party. Any dance, singing, games or anything else? Anyway, all that counts is to have fun at the party.Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1