收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 A land of diversity Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:454249 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:5 大小:46KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 A land of diversity Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 A land of diversity Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 A land of diversity Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 A land of diversity Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 A land of diversity Section Ⅱ(含解析)新人教版选修8.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(二)Section 语言知识练习固基础语境填词A)根据汉语或首字母提示,写出所缺单词1Thanks to the good policy,economy is booming(繁荣),which has created job opportunities.2Each year Americans consume a high percentage(比例) of the worlds energy.3Blacks have been hurt by racial(种族的) inequalities in housing and education.4The earths shado

2、w on the moon was quite distinct5After years of worry and hardship,her health broke down.B)在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式6The climbers kept up in the hope of reaching the top with the last effort.7I wouldnt like to go out;this is because Ive got a cold.8It is believed(believe) that education is the most i

3、mportant issue facing the government.9Trump was elected(elect) President of America at the end of 2016.10The government opened up the policy on immigration (immigrate)高考题型练习提能力.阅读理解American culture is unique because it is formed and developed under certain conditions.The major factors contributing t

4、o the making of this new nation and the forming of a new culture are the hard environment,ethnic diversity and plural religion,which is quite different from other nations in the world.What is more,these elements are still influencing the American culture.The early immigrants who were English Puritan

5、s settled down in northeast part of America from 1607 to 1892.Frontiers were pushed further west.The frontiersmen looked for a land of rich resources and a land of promise,opportunity and freedom.Actually they looked for a better life.So individualism,selfreliance,and equality of opportunity have pe

6、rhaps been the values most closely associated with the frontier heritage of America.In history,people from different countries in the world rushed to America three times.They brought their own culture to America and later on,different cultures were mixed together.Thus the unique American culture was

7、 formed,a common cultural life with commonly shared values.The fundamental American belief in individual freedom and the fight of individuals to practice their own religion is at the center of religious experience in the United States.The great diversity of ethnic backgrounds has produced religious

8、pluralism(多元化); almost all of the religions of the world are now practiced in the United States.Nowadays,we can see the continual influence of the three elements in the current American society.American family is typically parents and their unmarried children.Middleaged and elderly people generally

9、do not live with their married children.The people in America have a very strong desire to start a new life in a new place.Quite a number of people change residences every year.The average American moves fourteen times in his lifetime.【语篇解读】本文主要叙述的是美国的独特文化,介绍了影响美国文化的三个主要因素以及这三个因素影响美国文化的具体原因。1. We ca

10、n learn from this article that A. the population of the United States includes a large variety of ethnic groupsBthe early immigrants brought about the unique American cultureCpeople in the world once rushed to America because of its unique cultureDthe American family members dont get along well with

11、 each otherA推理判断题。根据文章第三段第一句“In history,people from different countries in the world rushed to America three times.”可知历史上来自不同国家的人在三段时期里涌进美国,这给美国的文化带来了种族方面的多元化。故A项正确。2. Whats the authors attitude towards American culture?AHe is critical of it.BHe admires it very much.CHe just states the facts.DHe loo

12、ks down upon it.C推理判断题。作者在文章中客观叙述了影响美国文化的三个主要因素:the hard environment,ethnic diversity and plural religion。并没有发表个人观点,所以C项叙述正确。3The last paragraph is about Athe family structure in American societyBthe influence of the three elements in the current American societyCthe new life style of American famil

13、yDthe reason why American people like to change residencesB段落大意题。根据本段中心第一句“Nowadays,we can see the continual influence of the three elements in the current American society.”可知本段主要叙述的是美国文化中的三个因素对文化的影响。故B项正确。4What might be the most suitable title of this article?AThe Immigrants in AmericaBWhy America

14、n Culture Is UniqueCThe Influence of American CultureDPlural Religion and American CultureB主旨大意题。根据文章中心句第一句 “American culture is unique because it is formed and developed under certain conditions.”可知本文主要叙述的是美国文化独特的原因,介绍了影响美国文化的三个主要因素并分别介绍了这三个因素影响美国文化的具体原因。故B项正确。.完形填空Going to university was a new exp

15、erience for me.I had grown up in a small seaside town in the south of England,and suddenly I was 1 together with people of my age from all over the country.People were speaking in 2 that I had only ever heard on TV,and sometimes using words that I had 3 heard before.I had only been at university for

16、 about a week when I 4 David Pitman,from Blackburn in the north of England.We discovered that we both played tennis,and arranged to meet on one afternoon for a 5 .I went to the sports hall at the time wed 6 ,and went into the changing room.David was already there,and I could see that he wasnt very 7

17、 .He was anxiously searching for something inside his bag.He looked up at me as I walked in.“Ive 8 my keks,”he said.“You havent got any,have you?” 9 I had no idea what he was talking about.Tennis balls?Shorts?Trainers?What?I said,“Sorry?”David repeated,“Have you got any 10 keks with you?”Of course,I

18、 could have asked him what the word meant, 11 I was too embarrassed (尴尬的) and didnt want to offend (冒犯) him.David saw the 12 on my face,and said,“You knowkeks.Shorts.Tennis shorts.”Now I 13 ,and luckily,I did have some shorts in my bag.I lent them to him.We 14 ,and he won.Then we went to get a drink

19、.The woman at the canteen asked me what I wanted.“Id like a cup of Black Beauty,please,”I said.(Where I 15 ,thats cola and ice cream.)“What on earth is that?” said the woman.I immediately knew how she felt.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者描述了他上大学时由于语言问题与他人产生误会的经历。1A.respectedBacceptedCthrown DrememberedC由设空处后的“toge

20、ther with people of my age from all over the country”可知,大学让作者跟很多来自不同地方的同龄人待在了一起。throw在此处表示一种状态,指作者与来自不同地方的同龄人相聚在大学校园。2A.smiles BaccentsCsilence DpublicB根据设空处后的“ever heard on TV”并结合设空处前的“speaking”可知,作者以前只在电视上听到过人们的“口音”。故选B。3A.always BneverCever DsometimesB根据下文作者与戴维因语言产生误会的例子可知,作者的大学同学有时候用的词他“从未”听说过,故

21、选B。4A.visited BhelpedCmet DphonedC从设空处前后信息可知,作者在大学里待了大约一周后“遇到”了戴维,故选C。5A.game BreportCmeeting DdiscussionA根据下段的第一句中的“the sports hall”可知,作者和戴维安排的是某个下午要打一场“比赛”,故选A。6A.given Bwished forCrecorded Dagreed onD根据上段最后一句中的“arranged to.”以及设空处前的信息可知,作者在和戴维“约定好的”时间去了体育馆,故选D。7A.nervous BhappyCfriendly DangryB从下句

22、内容可知,正焦虑地找东西的戴维显然“不高兴”,故选B。8A.washed BcollectedCforgotten DsoldC根据戴维询问作者是否带了keks可知,戴维“忘记”带了,故选C。9A.Gradually BFinallyCSuddenly DFortunatelyC根据下句作者的疑问可知,当戴维问作者是否带了keks时,他不知道戴维在说什么,这显然是“突然地”,故选C。10A.new BspareCfree DcommonB由句意可知,戴维又一次问作者是否带了“多余的”keks,故选B。11A.and BsoCbut DorC“我本可以问戴维那个单词是什么意思”和“我很尴尬,不愿

23、冒犯戴维”之间为转折关系,故用连词but。12A.joy BpainClook DconcernC由设空处后的“on my face”并结合上句作者的尴尬可知,戴维看到了作者脸上的“表情”,故选C。13A.understood BpromisedCdecided DbelievedA根据上段中的“You knowkeks.Shorts.Tennis shorts.”以及下文作者把网球短裤借给戴维可知,作者终于“明白”了keks的意思。故选A。14A.showed BplayedCstudied DsharedB根据设空处后的“he won”可知,他们“打”了一场网球赛,并且戴维赢了,故选B。15A.go to Bdream ofCcome from Dtravel aroundC由上文可知,作者“来自”英格兰南部的海边小镇,那里的人把cola and ice cream叫作Black Beauty,故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1