1、Unit 4 Pygmalion课时分层作业(十二)Section 、语言知识练习固基础.语境填词A)根据汉语或首字母提示,写出所缺单词1His servile (逢迎的) expression of praise for his employer was disgusting(使人反感的) to me.2Before handing in the test paper,he checked it carefully and found that he had overlooked(忽略) some spelling errors.3Neither side is prepared to co
2、mpromise(妥协),so it is difficult to reach an agreement.4The curtains I bought many years ago in the supermarket have faded in the sun.5He robbed me of my watch and 100 dollars.B)在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式6Given(give) better attention,these flowers could have grown better.7If you had prepared(prepare) b
3、etter for the party,it would have been more pleasant.8To my amazement,he served as the musical(music) director of the show.9If you are in need of anything,dont hesitate to let me know.10Its cold outside.Show the child in,please.完成句子1Given the same treatment again/If given the same treatment again/If
4、 he is given the same treatment again,hes sure to get well.如果再接受一次同样的治疗,他一定会好起来的。2When he was asked about it/When asked about it,he could hardly hold back his emotions.当被问到这件事的时候,他几乎难以抑制他的情绪。3After they had finished the project/The project finished,they had a two weeks leave.完成那个计划后,他们休两周假。4The old
5、man went into the room,supported by his granddaughter那位老人进入房间,他的孙女扶着他。5Everything considered,her suggestion is of great value.考虑到方方面面,她的建议很有价值。高考题型练习提能力阅读理解AI learnt about the Pygmalion effect when I was 7 years old at Riverdale School in Palmerston North and I copied Melissa Crawfords answers in a
6、spelling test.Before that I was average at school but after that,because Melissa Crawford was smart,and I got the right answers,I got put in all the smart kids group.From then on,I did really well at school because it was believed by the teachers that I would and I also got grouped with the smart ki
7、ds.This experience that occurred at my primary school shows just how important the Pygmalion effect is in terms of being around mentors that expect that youre going to do well and also being around people who are smart.The Pygmalion effect is one principle you want to use if you want to make money f
8、ast.Have mentors that expect you will make money fast and as an extra boost hang around,copy and learn from other people who are also making money fast.Yesterday this site had over 5,000 unique visitors and the traffic to it is increasing all the time.A year ago I contacted a group of people who got
9、 lots of traffic on their websites and I learnt from them.Truthfully I didnt know if they expected me to start getting such traffic to websites but I imagined they did.So there you have it the Pygmalion effect.PS.My grammar and spelling are not that great nowadays but thats actually completely irrel
10、evant when it comes to getting lots of visitors to your site.【语篇解读】文章通过作者自己的经历告诉我们皮格马利翁效应的神奇力量。1. When did the author learn about the Pygmalion effect?ABefore he took the spelling test.BAfter he cheated in the spelling test.CWhen he did badly in exams.DAfter he finished primary school.B细节理解题。根据第一段第一
11、句后半句“I copied Melissa Crawfords answers in a spelling test.”我复制梅丽莎克劳福德在拼写试卷上的答案。由此可判断,是在他考试作弊以后。故选B。2. The author got grouped with the smart kids because Ahe was an average pupil at schoolBhe did better than expectedCMelissa Crawford was smartDhe did better than all the others at schoolB细节理解题。根据文章可知
12、作者原先学习平平,由于考试作弊,成绩出色,所以老师把他列为聪明的学生之中。故选B。3. What does the underlined word “contacted” mean in the passage?Alost touch withBmade friends withCgot in touch with Dwas concerned aboutC词义猜测题。根据第四段第二句“A year ago I contacted a group of people who got lots of traffic on their websites and I learnt from them
13、.”一年前我联系了一群在他们网站有大量通信量的人,我向他们学习。从learn from them判断,该词的意思是“取得联系”。4. Where does this passage probably taken from?AA science report. BA newspaper.CA website. DA magazine.C推理判断题。根据最后一段中“when it comes to getting lots of visitors to your site”当涉及有大量的浏览者访问你的网址时,因此可知作者有自己的网站。故选C。BPlay time is in short suppl
14、y for young children these days and the lifelong consequences for developing children can be more serious than many people realize.An article in the most recent issue of the American Journal of Play details not only how much childrens play time has declined,but how this lack of play affects emotiona
15、l development,leading to the rise of anxiety,depression,and problems of attention and self control.“Since about 1955,childrens free play has been continually declining,at least partly because adults have applied ever increasing control over childrens activities,” says the author Peter Gray,Ph.D,Prof
16、essor of Psychology at Boston College.We can describe the unstructured freelychosen play as a testing ground for life.Generally speaking,it provides critical life experiences without which young children cannot develop into confident and competent adults.So kids need more of it,not less.Because play
17、 is how young children learn important social and emotional skills such as sharing,cooperating,communicating,and empathizing.It helps them develop fit bodies,strong minds,and brave hearts,so they can take on new challenges and risky situations.Grays article is meant to serve as a wakeup call regardi
18、ng the effects of lost play.We must know that lack of childhood free play time is a huge loss that must be paid attention to for the sake of our children and society.But parents who keep a lookout over and disturb their childrens play are a big part of the problem.It is hard to find groups of childr
19、en outdoors at all,and,if you do find them,they are likely to be wearing school uniforms and following the directions of coaches while their parents dutifully watch and cheer.Actually,when children are in charge of their own play,it provides a foundation for their future mental health as older child
20、ren and adults.Play gives children a chance to find and develop a connection to their own selfidentified and selfguided interest.It is through play that children first learn to make decisions,solve problems,improve selfcontrol,and follow rules.Play helps children make friends and learn to get along
21、with each other as equals.Most importantly,play is a source of happiness.When parents realize the major role that free play can take in the development of emotionally healthy children and adults,they may wish to reassess the priorities ruling their childrens lives.The needs for childcare,academic an
22、d athletic success and childrens safety are important.But perhaps parents can begin to identify small changessuch as openings in the schedule,backing off from quite so many supervised(有监督的)activities,and possibly slightly less keeping watch on the playground that would start the slow returning to th
23、e direction of free,imaginative kiddirected play.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章讲述了更多的自由选择性玩耍游戏对于孩子健康成长起到的重要作用。5What do we know from the first two paragraphs?AThe rise of childrens anxiety is more serious than people realize.BLack of play time leads to kids unhealthy emotional development.CMore young children are
24、 suffering from depression due to free play.DPlaying too much leads to problems of kids attention and self control.B细节理解题。由第二段第一句中“details not only how much childrens play time has declined,but how this lack of play affects emotional development,leading to the rise of anxiety,depression,and problems
25、 of attention and self control.”可知,自由性游戏的缺失会影响孩子情绪的健康发展。故选B。6According to Peter Gray, unstructured freelychosen play Ais full of challenges and risky situationsBshould be balanced with adultdirected activitiesCdoes harm to childrens confidence and competenceDhas a good effect on childrens social and
26、 emotional skillsD推理判断题。第三段最后一句及句意为“It helps them develop fit bodies,strong minds,and brave hearts,so they can take on new challenges and risky situations.它能帮助孩子们形成健康的体魄,强健的头脑,勇敢的内心,这样他们才能接受及应对新的挑战和险境。”由此可推断,自主性游戏对孩子的社交和情感技能有良性影响。故选D。7The article is intended for AparentsBteachersCcoaches DchildrenA推
27、理判断题。由最后一段尤其是第一句“When parents realize the major role that free play can take in the development of emotionally healthy children and adults,they may wish to reassess the priorities ruling their childrens lives.”可知,当父母意识到自由游戏可以在情绪健康的儿童和成年人的成长中发挥重要作用时,他们可能会希望重新评估支配孩子生活的优先事项。因此这篇文章是写给父母的。故选A。8Which of the following would be the best title for the text?ADo Children Need More Selfguided Play?BAre Children Interested in Guided Play?CCan Children Guide Themselves?DAre Childrens Problems Serious?A标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述更多的自由选择的无组织性玩耍游戏对于孩子健康成长的重要作用。故选A。