收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时分层作业1 Module 1 Deep South Learning about Language(含解析)外研版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:454143 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:7 大小:478KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时分层作业1 Module 1 Deep South Learning about Language(含解析)外研版选修8.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业1 Module 1 Deep South Learning about Language(含解析)外研版选修8.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业1 Module 1 Deep South Learning about Language(含解析)外研版选修8.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业1 Module 1 Deep South Learning about Language(含解析)外研版选修8.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业1 Module 1 Deep South Learning about Language(含解析)外研版选修8.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业1 Module 1 Deep South Learning about Language(含解析)外研版选修8.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业1 Module 1 Deep South Learning about Language(含解析)外研版选修8.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(一)语言知识练习固基础.单句语法填空1The programme presented a balanced(balance) view of the two sides of the conflict.2In face of failure, it is most important to keep up a good state of mind. 3She studied very hard in a college and stood(stand) out among the students.4His rapid promotion(promote) caused much

2、 bad feeling among his colleagues.5She must learn to adapt to new environments and to be independent.6At the end of the concert, the audience rose to their feet to applaud and cheer.7With so many problems to settle(settle), the manager had a hard time.8Trapped(trap) in loveless marriages, many women

3、 feel that life is colorless.句型转换1The weather was even colder as the wind was blowing.The weather was even colder with the wind blowing2He didnt finish his homework until midnight.Not until midnight did he finish his homework.3The heavy snow lasted for a week, and caused a serious traffic confusion

4、in the whole area.The heavy snow lasted for a week, causing a serious traffic confusion in the whole area.4He was the first teacher who won a prize in the national English contest.He was the first teacher to win a prize in the national English contest.5The firefighters have successfully rescued peop

5、le who were trapped in the burning building.The firefighters have successfully rescued people trapped in the burning building高考题型练习提能力.阅读理解Penguins are the numberone attraction for many visitors to Antarctica.If you go on a ship that is allowed to make shore landings,you may see them.But to get a cl

6、ose look at penguins,you have to be smart.First of all,keep in mind that Antarcticas visitor rules require that you remain at least five meters away from the penguins in order not to disturb them.You could easily become responsible for the death of a little penguin or the destruction of an egg if yo

7、ur tooclose presence should disturb a penguin parent.If a penguin is trying to move away from you,you must stop what youre doing and back off even if youre farther than five meters away.However,the rules dont prevent a curious penguin from approaching within five meters of youas long as the bird mak

8、es the move,not you.Little penguins,in particular,are quite curious.Ive seen several lucky tourists who were astonished to find that little penguins came right up to them.If a penguin comes extremely close to you,remember:you are not allowed to touch or hold them.Here are more tips for getting close

9、 to penguins:Ignore the smell:where penguins live is filled with guano(海鸟粪) and the smell takes sometime to get used to.Be quiet because loud noises make penguins nervous.Fast or sudden movements signal meateating animals to penguins,and they react accordingly,so slow down when you walk around them.

10、Since it may take half an hour or more before the penguins get used to you,you need to be patient.Put away your cameratoo often people are so focused on getting the pictures that they forget to look with their own eyes,but most of your most memorable experiences in Antarctica will be marked in your

11、mind,not on a roll of films.【语篇解读】本文主要告诉读者们靠近企鹅后该如何做。1What will happen if visitors disturb penguins according to Paragraph 2?AVisitors may step on a little penguin.BPenguin parents may break their eggs.CVisitors are easily attacked by penguins.DPenguin parents may attack other animals.B推理判断题。根据第二段可知

12、距离企鹅太近会惊扰企鹅父母,会造成小企鹅死亡和蛋的破坏,因此本题选B。2If a penguin comes very close to you, Ayou may hold itByou may touch it gentlyCyou should stay where you areDyou should walk away carefullyC推理判断题。根据第三段第二句可知当企鹅离你很近时,企鹅可以移动,但是你不可以,要待在原地不动。3The author advises visitors to Antarctica to Aignore loud strange noisesBtak

13、e as many pictures as they canCallow penguins to get used to themDstay away from meateating animalsC细节理解题。根据倒数第二段“Since it may take half an hour or more before the penguins get used to you,you need to be patient.”可知由于企鹅需要半小时或更多的时间才能和你熟悉,你需要有耐心,因此C项符合题意。4What is the purpose of the text?ATo offer some

14、 tips about catching penguins.BTo invite readers to pay a visit to Antarctica.CTo tell readers how to behave near penguins.DTo give some advice on how to watch penguins closely.C写作目的题。通览全文尤其是第一段中的“But to get a close look at penguins,you have to be smart.”可知本文主要告诉读者们靠近了企鹅该如何做。.完形填空When I was 13 my on

15、ly purpose was to become the star on our football team.That meant 1 Miller King,who was the best 2 at our school.Football season started in September and all summer long I worked out.I carried my football everywhere for 3 Just before September,Miller was struck by a car and lost his right arm.I went

16、 to see him after he came back from 4 He looked very 5 ,but he didnt cry.That season,I 6 all of Millers records while he 7 the home games from the bench.We went 101 and I was named most valuable player, 8 I often had crazy dreams in which I was to blame for Millers 9 One afternoon, I was crossing th

17、e field to go home and saw Miller was 10 while going over a fencewhich wasnt 11 to climb if you had both arms.Im sure I was the last person in the world he wanted to accept 12 from.But even that challenge he accepted.I 13 him move slowly over the fence.When we were finally 14 on the other side, he s

18、aid to me,“You know, I didnt tell you this during the season,but you did 15 Thank you for filling in for 16 ”His words freed me from my bad 17 I thought to myself,how even without an arm he was more of a leader.Damaged but not defeated, he was 18 ahead of me.I was right to have 19 him.From that day

19、on, I grew 20 and a little more real.【语篇解读】本文是夹叙夹议类文章。在学校“我”喜欢踢足球,并且很崇拜Miller King,但是他因为车祸失去了右臂而不能参加比赛了。“我”代替了他,并且取得了傲人的成绩。“我”心里感觉对不起他,但是他的话让“我”深受感动。1A.cheering forBbeating outCrelying on Dstaying withB上下文语境题。联系空前的to become the star on our football team和空后的who was the best.可知,“我”要成为足球队的明星,就意味着要击败(be

20、at out)最好的球员Miller King。cheer for为欢呼;rely on依靠;stay with与待在一起。2A.coach BstudentCteacher DplayerD上文语境题。联系前文“我要在足球上打败Miller King”可知,他是学校最好的球员(player)。coach教练;student学生;teacher老师。3A.practice BshowCcomfort DpleasureA上文语境题。联系前文all summer long I worked out可知,整个夏天自己都带着足球,在外练习(practice)。show表演;comfort安慰;ple

21、asure乐趣。4A.school BvacationChospital DtrainingC上文语境题。联系前文Miller was struck by a car and lost his right arm.可知,他出车祸,住院了,然后从医院(hospital)回来。school学校;vacation假期;training训练。5A.pale BcalmCrelaxed DashamedA上文语境题。联系前文“他刚从医院回来”可知他脸色苍白(pale)。calm平静的;relaxed放松的;ashamed羞愧的。6A.held BbrokeCset DtriedB下文语境题。联系下文We

22、 went 101 and I was named most valuable player.可知,“我”打破(break)了Miller所有的纪录。hold保持;set创造;try尝试。7A.reported BjudgedCorganized DwatchedD下文语境题。联系空后的the home games from the bench可知,他坐在凳子上看(watch)比赛。report报道;judge裁判,评判;organize组织。8A.and BthenCbut DthusC上下文语境题。前后两部分在语意上是转折关系,因此用but。9A.decision BmistakeCacc

23、ident DsacrificeC上文语境题。联系空前的Millers以及前文讲述的Miller因为车祸致残不能参加比赛的情况可知,作者总是责备自己,因为Miller遭遇车祸(accident)了自己才有机会。decision决定;mistake错误;sacrifice牺牲。10A.stuck BhurtCtired DlostA下文语境题。联系后文which wasnt (hard)to climb if you had both arms可知,因为现在失去了右臂,他过篱笆时被卡住(stuck)了。hurt受伤的;tired疲倦的;lost丢失的。11A.steady BhardCfun D

24、fitB下文语境题。联系空后的if you had both arms可知,现在他被卡住了,如果有两只胳膊,过篱笆对于他来说,不是难(hard)事。steady稳定的;fun有趣的;fit合适的,健康的。12A.praise BadviceCassistance DapologyC下文语境题。联系下文I (helped)him move slowly over the fence.可知,“我”帮助了他,但是“我”认为他是不想接受“我”的帮助(assistance)。praise表扬;advice建议;apology道歉。13A.let BhelpedChad DnoticedB上下文语境题。联

25、系前文可知,他被卡在那里,再联系空后him move slowly over the fence可知,“我”帮助(help)他从篱笆上下来。let让;have有;notice注意。14A.dropped BreadyCtrapped DsafeD上文语境题。由前文的move slowly over the fence和空后的on the other side可知,最后我们安全(safe)了。drop落下;ready准备好的;trap卡住。15A.fine BwrongCquickly DnormallyA上文语境题。联系前文We went 101 and I was named most va

26、luable player可知,他说“我”做得很好(fine)。wrong错误地;quickly迅速地;normally平常地。16A.us ByourselfCme DthemC上文语境题。联系空前的filling in可知,因为Miller受伤,作者代替了他,此处是Miller说的话,所以用me。17A.memories BideasCattitudes DdreamsD上文语境题。联系前文I often had crazy dreams in which I was to blame可知,他的话让“我”从这些不好的梦(dream)中摆脱出来。memory记忆;idea主意;attitud

27、e态度。18A.stillBalso CyetDjustA上文语境题。联系空前的Damaged but not defeated可知,Miller尽管受伤,但是没有被打败,他仍(still)在“我”的前面。19A.challenged BcuredCinvited DadmiredD上文语境题。联系前文Miller King,who was the best (player)at our school可知,“我”崇拜(admire)他。challenge挑战;cure治愈;invite邀请。20A.healthier BbiggerCcleverer DcoolerB下文语境题。联系空后的and a little more real可知,自己渐渐长大(bigger)。healthy健康的;clever聪明的;cool酷的。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1