1、课时作业(十五)Unit 4Section Learning about Language & Using Language.单句语法填空1To her _ (amaze), her son was grateful for her willingness to call and offered an apology of his own.2The kitchen was in a _ (disgust) state when she left.3After a long talk, my parents and I came to _ compromise on my monthly exp
2、ense.4Lucy was chosen for the job because she was superior _ the other candidates.5If you dont learn from the past, youre condemned _ (repeat) its mistakes.6The government announced that they would never make _ (compromise) on food safety standards.7These details are easily _ (overlook), so you shou
3、ld pay attention to them.8The old woman _ (rob) of her necklace while walking in the street.9_ (give) better attention, these flowers could have grown better.10In modern times, people ought to learn to live with all kinds of pressure although they are leading a _ (comfort) life.阅读理解Like Indiana Jone
4、s (a fictional character), who undertakes daring adventures in his spare time, my father is a businessman by day and a thrillseeker by night.His enthusiasm rubbed_off on me, and I have been lucky to be his companion on many adventures. We started out by riding Americas fastest, most twisted roller c
5、oasters. After that a whitewater rafting trip through the Grand Canyon(峡谷)on the Colorado River started our search for other extreme thrills across the globe.Amazing thrills awaited us at every corner of the world. Skydiving was especially thrilling when performed from a helicopter over the breathta
6、king Swiss Alps. We have bungee jumped from the worlds highest platform, Bloukrans Bridge in South Africa. Most recently, in Interlaken, Switzerland, we attempted canyoning(溪降运动)Anyone who loves a challenging thrill should try canyoning. Our adventure began with a 90foot rope down a canyon wall into
7、 a rushing icecold river. Then we crossed the bonechilling water toward the mouth of the river, our final destination, where the reward for the journey would be a whole view of the beautiful Interlaken basin. We slid over slippery rocks at one moment, jumped from waterfalls and swam through underwat
8、er tunnels the next. Back and forth we alternated, climbing rope ladders before going back into the fresh mountain water. Certainly, danger was waiting for us in each of these activities, but that very danger provided the rush. Canyoning was indeed one thrill after another, from beginning to end.Whi
9、le canyoning is possible only in certain places, thrills and adventure can be found anywhere. Our beginnings in the US. showed us just that. We continue to seek the big thrills, but in doing so, we have learned to seek lesser excitement in daily life as well. After all, we cant go canyoning every da
10、y, and small thrills are better than none for us thrillseekers.1What do we know about the authors father?AHe is a very successful businessman.BHe is doing a parttime job.CHe likes Indiana Jones very much.DHe enjoys experiencing adventures.2What does the underlined phrase “rubbed off on” mean in Para
11、graph 2?Arelate to Bkeep offCaffect Dconfuse3What did the author and his father do when attempting canyoning?AJumped down from waterfalls and swam across the icy water.BJumped down a canyon river and crossed it.CClimbed over a rope ladder and swam through underwater tunnels.DClimbed down a canyon wa
12、ll and swam across the rushing icy river.4What does the author want to tell us in the last paragraph?ASmall thrills in daily life are worth a try as well.BWe had better go abroad to experience canyoning.CCanyoning is not suitable for everyone.DAmerica is the most proper place to experience adventure
13、s.完形填空I was ready to pay for my bananas at the grocery one night, when fear seized me. My wallet was gone. I could only have left it on the G9 bus, which was now speeding in the dark to some _1_ station.The _2_ moment was quickly followed by mental math. How much time and money would it cost to repl
14、ace the _3_ of that little wallet? The credit cards, the drivers license, the cash, all lost to the bus.Two hours later, back at my house, I heard a knock on the door. My husband _4_ it while I was on the phone in the dining room. “Does Jennifer live here?” I heard a lady say. In my husbands hand wa
15、s my wallet, with not a penny _5_. She left before I could _6_ make it to the door to offer my thanks.After sharing the story online, I heard from someone, who _7_ the lady as Erin Smith. Without _8_, I called to thank her. She said she _9_ my wallet on a bus seat. She _10_ that going to a strangers
16、 house was a _11_ move, but she decided to take the chance. “If I were in that _12_, I would want someone to try to find me,” she said.This one stranger responded beautifully to my small _13_, but she actually wasnt the only one. Right after Erin _14_ my wallet on the bus, she posted a picture of my
17、 drivers license to an online forum (论坛), trying to see _15_ anyone knew me. No sooner had she left my doorstep than I had emails from two women whose kids go to my sons nursery and who recognized my face. Ive never _16_ words with those moms beyond small talk, but they wanted to help. I read that p
18、eople are more divided than ever, but thats not how the people I _17_ tend to act._18_, I feel blessed someone had wanted to help a stranger. Erin had gone _19_ what almost anyone would have done, finding my house on a bitterly cold night, and for that I was extremely _20_.1A.accessible Bhidden Cunk
19、nown Dconvenient2A.facesaving BbrainwashingCeyecatching Dheartstopping3A.parts BcontentsCdetails Dingredients4A.ignored BansweredCexamined Dinterrupted5A.missing Breturned Cremaining Dabandoned6A.still Bever Cyet Deven7A.selected BappointedCidentified Ddefined8A.delay Balarm Cregret Dinvitation9A.mo
20、ved Bplaced Copened Dspotted10A.disagreed BcomplainedCcalculated Drecommended11A.selfless Brisky Cslow Dpersonal12A.site BdirectionCsituation Datmosphere13A.crisis Bdanger Cthreat Dfailure14A.got rid of Bmade use ofChad control of Dtook possession of15A.if Bwhere Chow Dwhen16A.recalled BexchangedCre
21、peated Dwhispered17A.encounter BfollowCconsult Daccompany18A.Going away BTurning aroundCLooking back DComing along19A.into Bagainst Cover Dbeyond20A.longing BenthusiasticCconcerned Dgrateful课时作业(十五).单句语法填空1amazement2.disgusting3.a4.to5.to repeat6compromises7.overlooked8.was robbed9.Given10comfortabl
22、e.阅读理解【语篇解读】这是一篇记叙文。短文叙述了作者和父亲从事的冒险活动,作者认为日常生活中的小小的冒险刺激总比没有要好。1答案与解析: D细节理解题。由第一段“my father is a businessman by day and a thrillseeker by night.”可知,作者的父亲白天是个商人,晚上是个寻求冒险刺激的人。所以作者的父亲喜欢冒险。故选D项。2答案与解析:C词句猜测题。由第二段划线后的句子“I have been lucky to be his companion on many adventures.”可知,我很幸运能和他一起经历许多冒险。所以父亲对于冒险
23、的热情影响了作者,故通过上下文可以判断出,划线词的意思是“影响”的意思。故选C项。3答案与解析:D细节理解题。由第四段“Our adventure began with a 90foot rope down a canyon wall into a rushing icecold river. Then we crossed the bonechilling water toward the mouth of the river, our final destination.”可知,我们的冒险开始于一根90英尺长的绳子,沿着峡谷的岩壁而下,进入一条冰冷的河流,然后我们游过冰冷刺骨的河水,来到河
24、口,这是我们的最终目的地。所以作者和他的父亲在尝试峡谷探险时沿峡谷的岩壁而下,游过冰冷湍急的河流。故选D项。4答案与解析:A推理判断题。由最后一段中“We continue to seek the big thrills, but in doing so, we have learned to seek lesser excitement in daily life as well. After all, we cant go canyoning every day, and small thrills are better than none for us thrillseekers.可知我
25、们继续寻找刺激,但在这样做的过程中,我们也学会了在日常生活中寻找不那么刺激的东西。 毕竟,我们不可能每天都去峡谷探险,对于我们这些寻求刺激的人来说,小小的刺激总比没有好。由此判断出作者想在最后一段告诉我们日常生活中的小刺激也值得一试。”故选A项。.完形填空【语篇解读】本文是一篇记叙文,文章讲述了一位素不相识的女士在公交车上捡到作者的钱包,并根据钱包内的信息在寒冷的黑夜把钱包送到作者家中的故事。1答案与解析:C上文语境题。作者发现自己的钱包不见了的时候,G9公交车正在夜幕中(in the dark)快速行驶(was now speeding),这里表示公交车正驶向某一个(some)未知的(unk
26、nown)车站,因此选C。accessible可进入的;hidden被隐藏的;convenient便利的,均不符合此处的语境。2答案与解析:D上文语境题。前文说作者发现自己钱包丢失的时候感到害怕(fear seized me),复合形容词heartstopping表示“令人非常害怕的”,与前文的fear在含义上是一致的,因此选D。facesaving保全面子的;brainwashing洗脑的;eyecatching引人注目的,均不符合此处的语境。3答案与解析:B下文语境题。由后面提到的信用卡、驾照和现金可知,这里说的是作者在想,要把那个小钱包里的东西都更换需要花多少时间和金钱。这里用conte
27、nts表示“所容纳之物”,指作者丢失的钱包里装的那些物品。part部分;detail细节;ingredient成分,均不符合此处的语境。4答案与解析:B下文语境题。根据下文内容可知,这里说的是作者在餐厅打电话的时候有人来敲门,作者的丈夫去开的门(answer the door),因此选B。ignore忽视,不理睬;examine检查;interrupt打扰。5答案与解析:A下文语境题。根据下文的陈述可知,此处表示“一分钱都没有少”,用形容词missing“丢失的”。6答案与解析:D上下文语境题。此处表示还没等作者到门口对来送钱包的人道谢,对方就已经走了,用副词even“甚至”强调出乎意料。7答
28、案与解析:C上下文语境题。当作者在网上分享了这个故事之后,她收到了某个人的来信,这个人确认了那位女士是Erin Smith。用identify表示“识别,认出”。8答案与解析:A下文语境题。当作者知道捡到自己的钱包并送到自己家的这位女士是谁之后,就毫不犹豫地给对方打电话表示感谢。without delay毫不耽搁地,符合此处的语境。alarm惊恐,惊慌;regret遗憾,后悔;invitation邀请,请柬。9答案与解析:D上下文语境题。根据语境“在公交车的座位上”判断选spotted表示“看见,发现”。10答案与解析:C下文语境题。由文章最后一段中的“on a bitterly cold n
29、ight”可知,那天晚上非常冷。同时,Erin又不认识作者,由此推知,对方当时在考虑是否要把钱包送到失主家,因此用calculate表示“预测,估计”。11答案与解析:B下文语境题。下文中短语take the chance表示“冒险”,由此可知,这里说的是她觉得到陌生人的家里去会有点儿危险,因此选B项。risky “有危险的”。12答案与解析:C上下文语境题。Erin在为失主设身处地地考虑,用in that situation表示“处于那种境遇”,因此选C。site场所,地点;direction方向;atmosphere氛围。13答案与解析:A上文语境题。本空指前文提到的作者丢失钱包这件事,从
30、前文的fear判断这里用crisis表示“危机,危难”。danger危险;threat威胁;failure失败。14答案与解析:D上下文语境题。Erin在公交车上捡到作者丢失的钱包,因此用take possession of表示“拥有”。get rid of摆脱;make use of利用;have control of控制。15答案与解析:A上下文语境题。这里用if“是否”引导宾语从句表示疑问:Erin把作者的驾照照片发布到网上论坛中,看看是否有人认识作者。16答案与解析:B下文语境题。作者说自己跟那些妈妈们除了闲聊之外从来没有深入地交谈过。exchange words表示“交流,交谈”。r
31、ecall回想起;repeat重复;whisper耳语。 17答案与解析:A上下文语境题。作者说自己遇到的这些人与前面提到的那些人不一样,用动词encounter表示“遇到,遭遇”。follow跟随;consult咨询;accompany陪同。18答案与解析:C上文语境题。作者在这里发表自己的感慨,用look back表示“回顾”。go away走开;turn around转身;come along一起来。19答案与解析:D上文语境题。根据文意,这里选介词beyond,go beyond表示“超出,超越”。Erin的所作所为已经超越了几乎任何人都会做的事情。20答案与解析:D上文语境题。由上文提到的“offer my thanks”和“called to thank her”可知,作者心存感激,因此选grateful。longing渴望的;enthusiastic热情的;concerned关心的。