收藏 分享(赏)

2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:453833 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:9 大小:352.50KB
下载 相关 举报
2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
2020高考英语新增分方案大一轮人教新课改省份专用精练:选修8 UNIT 2 课下作业(一~三) WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选修8 Unit 2 课下作业(一三)课下作业(一) 考点过关针对练.单词拼写1With medical breakthrough (突破), people are living a healthier and longer life.2As is well known to all, there are altogether (总共) seven continents in the world. 3Our school is a nonsmoking school.So smoking is forbidden (禁止) here.4Economists are working on the

2、 assumption (假设) of an interest rate cut.5I think our offer is reasonable (合情理的) and realistic and you shouldnt turn it down.6This question is quite straightforward (直接的), while that one is much more complicated.7But just as a coin has two sides, Internet has its own drawbacks (缺点) which should not

3、be neglected. 8She is overweight, but she cant resist (抵制;抵抗) eating more delicious food.9They may know the rules correctly, but they are unable (不能的) to use them to work out practical problems.10Babies can sense whether an adult is happy or not merely (仅仅) on the basis of clues such as the rate, vo

4、lume, and melody of adult speech.语境语法填空1Robert, differing (differ) from most of the elderly, doesnt enjoy his old age in peace after retiring from work. Instead, he felt his health was in good condition and now he is_undertaking (undertake) the duty of helping maintain the order of his community. Ac

5、cidents used to occur here frequently, which made people feel cast down. Several kids were_struck (strike) by private cars and this situation bothered (bother) most of the residents. Robert couldnt resist joining (join) in his community volunteer service. They took steps to_forbid (forbid) drunken d

6、rivers from driving in and out. Their efforts finally paidoff.Since then, no accident has ever happened again,owing (owe) to efforts of volunteers like Robert and he has_obtained (obtain) the respect of all community residents. 2Its common that people hold different (differ) views on the same issue.

7、 To get the work done, it is important to raise objections (object) frankly rather than set aside the differences. Nothing could be better than putting forward a more reasonable (reason) solution.根据提示补全句子1他们反对坐公共汽车去那儿,因为它会花费很长时间。(object)They objected_to_going_there_by_bus because it would take a lon

8、g time.2最让他沮丧的是没人费心告诉他更改了的时间表。(bother)What upset him most was that nobody had_bothered_to_tell_him about the changed timetable. 3我突然想起家中没有人。(strike)It_struck_me_that there was no one at home.4当她最终获得奥运金牌的时候,那位运动员多年的艰苦训练得到了回报。(pay off)The_athletes_years_of_hard_training_paid_off when she finally won t

9、he Olympic gold medal.5抄袭他人的作业的一个缺点就是你不能掌握你所学到的东西。(that引导的表语从句)A disadvantage of copying others homework is that_you_can_not_master_what_you have_learned.语境辨义根据语境选出strike的词性和词义(A)vt.使突然想到/想起(B)vt.突然袭击(C)vt.打动;给以深刻印象 (D)v.打;敲;击(E)n.罢工 (F)vt.& vi.(钟)报时1Greatly struck by the beauty of the English langu

10、age, I thought how even today Shakespeares writing remains powerful and true._C_2It struck me that we might have made a wrong decision._A_3I got up early this morning before the clock struck five._F_4A big earthquake struck the city last year, killing dozens of people._B_5Youd better strike while th

11、e iron is hot._D_6The key reason for the black peoples strike was their poor living and working conditions._E_课下作业(二) 话题阅读培优练.根据提示填空Be Careful about CloningAfter a series of initial experiments and corrections, the scientists hard work paid_off (得到好结果) when the twin clone turkeys were hatched with n

12、ormal feather and claws.This breakthrough possibly enabled people to bring their adored pets back to life.However, it bothered him from time to time that their health was in poor condition because they were unable to_resist (resist) illnesses.This drawback cast him down.Merely (mere) 2 weeks later,

13、the clones and their carrier died, which struck frustration into his heart.He retired before he attained his ambition and became a member of an opera chorus to relieve his depression.Shortly afterwards, the media published a conservative argument (argue) objecting to cloning owing to moral problems,

14、 and suggested the constitution include compulsory regulations to forbid obtaining (obtain) commercial profits from cloning.When interviewed, the scientist stared at the decorations on the ceiling, thinking for a while, and then said, “Im not in favour of any arbitrary assumption (assume), but under

15、taking cloning does differ from the straightforward procedure of making loafs out of flour.Until we accumulate enough exact knowledge, any practice is in vain and is bound to_fail (fail)Altogether, being more careful is reasonable (reason) or we may walk into a side road.”.片段选词填空cloning, unique, bec

16、ome a reality, be proud of, cloned mother, communicate with, as far as Im concerned, be beneficial to, bring about, respect life The following are the opinions of some middle school students about cloning.Li Meng: I hope that scientists can use cloning to produce children as soon as possible. My aun

17、t lost her husband two years ago. She loves him so much that she is determined not to marry again. But she wants to have a child. So all my family hope human cloning will become_a_reality soon, and then I will have a cousin to play with!Zheng Lijun: Why do people want to clone human beings? I wont c

18、lone myself, even if it is possible. I am unique in the world and I am_proud_of that. If another Zheng Lijun appeared, there would not be any need for me to exist.Yang Qing: I wish I could have a cloned_mother as soon as possible. Since I am very naughty at school, my mother is often asked to visit

19、the teacher. She never blames me after communicating_with my teacher, but she is sad for a few days. So I want to clone another mother to meet the teacher instead of my current mother!As_far_as_Im_concerned,_while cloning is_beneficial_to the world in many aspects, I dont think that cloning human be

20、ings is acceptable. It may bring_about many unexpected problems. We should respect_life and let everything stay as it is.课下作业(三) 高考语篇提能练.阅读理解A(2019陕西质检一)Its easy to keep your aging brain as quick as it was in college. Use a website full of brain games or download the right apps, and within 20 minute

21、s youll be doing your part to sharpen your memory and slow the decline of your mental functions. At least thats what the companies behind this booming industry would have you believe. But is it true?Concrete proof about the benefits of brain games is hard to come by, experts say, when it comes to me

22、asurably improving aspects of mental fitness, like having a good memory. “People would really love to believe they could do something like this and make their brain better, but theres just no solid evidence,” says Randall W. Engle, a primary investigator at the Attention & Working Memory Lab at the

23、Georgia Institute of Technology.Thats not to say brain games are without benefits. Experts say these kinds of mental exercises can change your brain. The brain changes with just about everything you do, including mental training exercises. But numerous studies have shown that brain games lack what r

24、esearchers call “transfer”. In other words, repeating a game over and over again teaches you how to play the game and get better at it but your brain aging wont necessarily come to a stop.“Its like, you walk through fresh snow, and you leave a trace. If you walk the same route again, the trace gets

25、deeper and deeper,” says Ursula Staudinger, director of the Butler Columbia Aging Center at Columbia University. The fact that structural changes occur does not imply that in general this brain has become more capable. It has become more capable of doing exactly the tasks it was practicing.语篇解读:本文是一

26、篇科普说明文。据说脑力游戏可以提高记忆力和延缓大脑功能的衰退,但是研究表明,脑力游戏仅能提高玩家对游戏技巧的掌握,并不能真正阻止大脑的老化;其作用还有待证明。1We can infer from the first paragraph that _.Abrain games improve the memoryBbrain aging actually can be quittedCpeople dont believe brain gamesDthe author doubts the effect of brain games解析:选D推理判断题。根据第一段最后两句“At least th

27、ats what the companies behind this booming industry would have you believe. But is it true?”可知,这个蓬勃发展的行业背后的公司会让人相信脑力游戏可以提高记忆力和延缓大脑功能的衰退,但作者对其真实性表示怀疑,故D项正确。2What does Engle think of the functions of brain games?AThey really make some difference.BTheir effects still need proving.CPeople like to be led

28、 by the nose.DPeople dont believe the effects.解析:选B细节理解题。根据第二段第二句“People would really love to believe they could do something like this and make their brain better, but theres just no solid evidence”可知,Randall W. Engle 认为这种游戏的功能还有待证明,故B项正确。3The underlined word in Paragraph 3 most probably means “_”A

29、stopping the brain agingBhaving the brain workingCmaking the brain more passiveDspeeding up the brain aging解析:选A词义猜测题。根据第三段最后一句“In other words, repeating a game over and over again teaches you how to play the game and get better at it but your brain aging wont necessarily come to a stop.”可知,多次重复玩一个游

30、戏,会让你更加熟练地操作游戏,但大脑老化并不能停止;再结合画线词所在句可知,很多研究都表明脑力游戏不能使大脑停止老化,故A项正确。4Which can be the best title of the passage?AGames Stop Brain AgingBUnavoidable Brain AgingCGames Roles Need ProvingDGames Improve Your Brain解析:选C标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了能提高记忆力和延缓大脑功能衰退的脑力游戏,但是研究表明,这些游戏仅能提高玩家对游戏技巧掌握的能力,并不能真正阻止大脑的老化;游戏的作用还有待证

31、明。据此可知,C项最适合作为本文的标题。B(2019武汉市武昌区调研)Every now and then, a product comes along that proves itself a complete gamechanger, as is the case with a new British brand and invention, Eyejusters the reading glasses that you can focus yourself for less than 70!With 6 in 10 people wearing glasses in the UK, th

32、ose with perfect vision are increasingly in the minority. And of those who do require glasses, many find themselves requiring two or three pairs of glasses in order to complete different tasks throughout the day. As well as being an added expense on_top_of everything else, this also means carrying a

33、round (and trying not to lose) those extra pairs!Eyejusters allow you to instantly change the lens (镜片) strength of your glasses with hidden dials, tucked just inside the frames themselves. Eyejusters work by the wearer simply turning the concealed eyeDials to change the focus to fit your needs. The

34、 lenses adjust from 0.00 to 3.00 D. They also have antiscratch technology and are lightweight in design so you arent paying the price of comfort for convenience.The creator of Eyejusters, Owen Reading who came up with the idea for Eyejusters with friend David Crosby, who studied physics at Oxford wi

35、th him, explained: “Lots of people need reading glasses but they need glasses with lots of different strength. They might have a pair with 1 prescriptionstrength lenses for the computer, 2s for reading and 3s for really closeup stuff. Eyejusters replace the need for multiple pairs of reading glasses

36、, by covering the whole range from zero to 3, which is the strongest you will find in overthecounter products.”He added: “If you wear reading glasses, these are a much more flexible alternative. You can put them on and just turn the dial until what you want to see comes into focus. They are much lik

37、e using binoculars (双筒望远镜)”语篇解读:本文是一篇说明文,介绍了一种视力调节器,人们可以调整镜片焦距以达到不同的目的。5Which has the closest meaning to the underlined part “on top of” in Para.2?AJoan stays on_top_of the news by reading newspapers.BA submarine can run under water as well as on_top_of water.CWhen I turned the corner, I was right o

38、n_top_of the post office.DHe promised to help us and on_top_of that he lent us many books.解析:选D词义猜测题。画线部分上文讲的是,很多人需要两三副眼镜来完成不同的任务,而画线部分所在句是说这不但是一笔额外的费用,还意味着到哪里都要带着额外的眼镜。由此可以推断,on top of 的意思是“除之外”,所以D项表达的含义与画线部分最接近。6Eyejusters are popular for the following reasons EXCEPT their _.Anew brand Bantiscrat

39、ch technologyClight weight Dlow price解析:选A细节理解题。根据第一段最后的“for less than 70”可知,它的价格低,排除D项;根据第三段最后一句中的“They also have antiscratch technology and are lightweight in design”可知,它有抗抓痕技术,还很轻便,排除B项和C项。故选A项。7How can you make Eyejusters serve different purposes?ABy folding glasses. BBy adjusting lenses.CBy com

40、bining glasses. DBy changing lenses.解析:选B细节理解题。根据第三段首句“Eyejusters allow you to instantly change the lens (镜片) strength of your glasses with hidden dials, tucked just inside the frames themselves.”可知,人们通过调整镜片的焦距来服务于不同的目的,所以选B。8Who need Eyejusters most according to Owen Reading?APeople having perfect

41、vision.BPeople wearing reading glasses.CPeople changing glasses constantly.DPeople preferring comfortable glasses.解析:选C推理判断题。根据第二段第二句可知,为了完成一天之内不同的任务,很多人需要两三副眼镜。Eyejusters这种新型的眼镜正好可以弥补这个缺陷,可以通过调整镜片焦距来达到不同的目的,所以选C。.完形填空It was still raining. The shop assistant was ready to _1_. “No, please dont,” Tamm

42、y _2_. “Im lost and I have nowhere to go.” She had _3_ her mind to stay where she was because she was sure her mom would be back to get her.In the distance she heard a vehicle engine and hoped it was her mom or dad in their car. She was _4_ when she saw it was a school bus filled with kids. Her eyes

43、 were fixed on the bus. Her brain got busy wondering if she should _5_ the bus and if she did so, then how _6_ would help her, because she didnt know where she _7_. Suddenly she saw a huge _8_ monster in the bus. She was really _9_ and began to run. Then the school bus was chasing after her.“Were yo

44、u having a bad _10_, honey?” she heard her darling mom ask.“Yes, Mom,” she said _11_. “I was lost and being chased by a school bus and a huge green monster!”Her mother laughed _12_ and hugged Tammy closely. “You poor dear!” she said. “Dreams can _13_ seem so real, right?” Tammy _14_ her head in agre

45、ement and snuggled (依偎) closer. “But youre in safe and warm home!” Tammy sighed in _15_.语篇解读:本文是一篇记叙文。Tammy迷路了,在商店避雨,这时一辆校车驶来,她正在琢磨是否要使校车停下,突然她看到校车里有一头绿色巨兽这时妈妈叫醒了她,原来是一场梦,她松了一口气。1A.arrive BshowCleave Dcome解析:选C根据下文中的“No, please dont”和“Im lost and I have nowhere to go.”Tammy迷路了,无处可去可知,店员正准备离开(leave),

46、故C项正确。2A.thought BworriedChesitated Dlaughed解析:选A根据上句可知,店员要离开;结合“No, please dont”可知,该句是Tammy心里想的内容。A项意为“想”,符合语境。3A.relied on Bmade upCdealt with Dgiven up解析:选B根据语境可知,她下定决心要待在原来的地方,因为她确信她妈妈会回来接她的。make up ones mind为固定搭配,意为“下定决心”,故B项正确。A项意为“依靠,依赖”;C项意为“处理”;D项意为“放弃”。4A.proud BcomfortableCexcited Ddisapp

47、ointed解析:选D根据上句和该句中的“when she saw that it was a school bus filled with kids”可知,她看到的是载满小孩的校车,并不是她的父母时她应该很失望(disappointed),故D项正确。A项意为“骄傲的”;B项意为“令人舒服的”;C项意为“兴奋的”。5A.start Bget offCstop Drun after解析:选C根据前文可知,她看到的是载满小孩的校车,并不是她的父母;结合该句可以判断,她在琢磨是否要让校车停下(stop),故C项正确。A项意为“开始”;B项意为“下班,离开”;D项意为“追赶”。6A.her dad

48、Bher momCthe monster Dthe bus driver解析:选D根据该句中的“if she did so, then how _6_ would help her, because she didnt know where she _7_”,并结合前文中的“a school bus”可知,因为她不知道自己住在哪里,所以她担心校车司机(the bus driver)不知道如何帮助她,故D项正确。7A.stayed BlivedChid Dwaited解析:选B参见上题解析。B项意为“居住”。8A.red BwhiteCgreen Dyellow解析:选C根据下文中的“a hug

49、e green monster”可知,她突然看到校车里有一头巨大的绿色怪兽,故C项正确。9A.scared BpuzzledCoffended Dexcited解析:选A根据上句,她突然看到校车里有一头巨大的绿色怪兽可知,她非常害怕(scared),开始奔跑。故A项正确。10A.memory BideaChabit Ddream解析:选D根据下文中的“Dreams can _13_ seem so real”,并结合该句可知,妈妈问她是不是做噩梦(dream)了。故D项正确。11A.eagerly BangrilyCcautiously Dsecretly解析:选A根据下句“I was los

50、t and being chased by a school bus and a huge green monster!”可知,在梦中她迷路了,被一辆校车和一头绿色巨兽追赶;再结合常识可以判断,她急切地(eagerly)将梦中的情景讲给她的妈妈听,故A项正确。B项意为“愤怒地”;C项意为“小心地,谨慎地”;D项意为“秘密地”。12A.calmly BslowlyCsoftly Dstrangely解析:选C根据语境可知,她的母亲轻轻地(softly)笑了笑,并紧紧地抱住了Tammy。故C项正确。A项意为“平静地”;B项意为“慢慢地”;D项意为“奇怪地”。13A.never BeverCsome

51、times Donce解析:选C根据该句语境并结合常识可知,妈妈告诉她,有时(sometimes)梦境似乎很真实,故C项正确。14A.waved BnoddedCdropped Draised解析:选B根据该句中的“in agreement”可知,Tammy同意地点头(nodded),故B项正确。A项意为“挥手”;C项意为“垂下”;D项意为“抬起”。15A.contentment BdoubtCsurprise Dpatience解析:选A根据上句“But youre safe and warm at home!”妈妈告诉她,她现在待在温暖而安全的家里可知,Tammy满足(contentment)地叹了口气,故A项正确。B项意为“怀疑”;C项意为“惊奇”;D项意为“耐心”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1