收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时作业17 Unit 5 The power of nature Warming Up .doc

上传人:a**** 文档编号:453798 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:4 大小:64.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时作业17 Unit 5 The power of nature Warming Up .doc_第1页
第1页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 课时作业17 Unit 5 The power of nature Warming Up .doc_第2页
第2页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 课时作业17 Unit 5 The power of nature Warming Up .doc_第3页
第3页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 课时作业17 Unit 5 The power of nature Warming Up .doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 The power of nature阅读理解AAfter years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170.Gray wolves once were seen here and the

2、re in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.The

3、disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populationsmajor food sources (来源) for the wolfgrew rapidly. These animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The c

4、oyotes killed a large percentage of the parks red foxes, and completely drove away the parks beavers.As early as 1966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park. They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems. Many farmers oppos

5、ed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves. The US. Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone. Today, the debate continues over how

6、 well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.本文

7、是一篇说明文。在争议了数年之后黄石国家公园终于把灰狼重新引入公园,以保持公园内生态的平衡。1. What is the text mainly about?AWildlife research in the United States.BPlant diversity in the Yellowstone area.CThe conflict between farmers and gray wolves.DThe reintroduction of wolves to Yellowstone Park.答案:D解析:考查主旨大意。纵观全文可知,本文主要谈了将灰狼重新引入黄石国家公园的原因以及

8、这一举措的成效等,故选D。2. What does the underlined word “displaced” in paragraph 2 mean?ATested.BSeparated.CForced out. D.Tracked down.答案:C解析:考查词义猜测。由第二段第一句话可知,曾经黄石公园里有灰狼,下文提到但后来由于人类的发展灰狼数量逐渐减少,几乎消失了,因此可以推出,displaced意为“被迫离开”,故选C。3What did the disappearance of gray wolves bring about?ADamage to local ecology.B

9、A decline in the parks income.CPreservation of vegetation.DAn increase in the variety of animals.答案:A解析:考查推理判断。第三段提到由于灰狼的消失,鹿和麋鹿的数量快速增长,消耗了大量的植被,减少了植物种类同时丛林狼的数量增多,园内很多的红狐被猎杀,而河狸也完全消失了,由此推断出灰狼的消失对公园内的生态环境产生了损害。故选A。4What is the authors attitude towards the Yellowstone wolf project?ADoubtful. BPositive

10、.CDisapproving. DUncaring.答案:B解析:考查观点态度。根据第五段最后一句中的“a valuable experiment”可知,作者认为这项工程很有价值,因此他的态度应当是积极肯定的。故选B。BSurviving Hurricane Sandy(飓风桑迪)Natalie Doan,14, has always felt lucky to live in Rockaway, New York.Living just a few blocks from the beach, Natalie can see the ocean and hear the wave from

11、her house.“Its the ocean that makes Rockaway so special,” she says.On October 29, 2012, that ocean turned fierce.That night, Hurricane Sandy attacked the East Coast, and Rockaway was hit especially hard.Fortunately, Natalies family escaped to Brooklyn shortly before the citys bridges closed.When the

12、y returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins.Many of Natalies friends had lost their homes and were living far away.All around her, people were suffering, especially the elderly.Natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn.In t

13、he following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie.Volunteers came with carloads of donated clothing and toys.Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild.Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped

14、 in powerless highrise buildings.“My mom tells me that I cant control what happens to me,” Natalie says.“but I can always choose how I deal with it.”Natalies choice was to help.She created a website page matching survivors in need with donors who wanted to help.Natalie posted introduction about a bo

15、y named Patrick, who lost his baseball card collection when his house burned down.Within days, Patricks collection was replaced.In the coming months, her website page helped lots of kids: Christopher, who received a new basketball; Charlie, who got a new keyboard.Natalie also worked with other organ

16、izations to bring muchneeded supplies to Rockaway.Her efforts made her a famous person.Last April, she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today, the scars(创痕)of destruction are still seen in Rockaway, but hope is in the air.The streets are clear, and m

17、any homes have been rebuilt.“I cant imagine living anywhere but Rockaway,” Natalie declares.“My neighborhood will be back, even stronger than before.”这是一篇记叙文。本文的主人公14岁的女孩娜塔莉主动参与重建遭受飓风重创的家乡。她建立了一个网站,为外界的捐赠者和家乡需要帮助的人结对,同时帮助很多孩子实现了自己的愿望。她应邀到白宫,并被授予荣誉称号。5When Natalie returned to Rockaway after the hurri

18、cane,she found_.Asome friends had lost their livesBher neighborhood was destroyedCher school had moved to BrooklynDthe elderly were free from suffering答案:B解析:考查细节理解。由题干的“returned.after the hurricane”可知,答案应该在第三段。娜塔莉一家在飓风过后回到家乡,发现街区已变为废墟(neighborhood in ruins),很多朋友失去了家园,并且住到了很远的地方。人们都在遭受苦难,特别是老年人。从这些信

19、息可知选B。6According to paragraph 4,who inspired Natalie most?AThe people helping Rockaway rebuild.BThe people trapped in highrise buildings.CThe volunteers donating money to survivors.DLocal teenagers bringing clothing to elderly people.答案:A解析:考查细节理解。由第四段第一句中的“the men and women helping Rockaway recover

20、 inspired Natalie”可知选A。7How did Natalie help the survivors?AShe gave her toys to the kids.BShe took care of younger children.CShe called on the White House to help.DShe built an information sharing platform.答案:D解析:考查细节理解。由第七段可知,娜塔莉建立了一个网站,让捐助者与需要帮助的人通过这个网站建立联系,以此来帮助他们,因此选D。8What does the story intend to tell us?ALittle people can make a big difference.BA friend in need is a friend indeed.CEast or west, home is best.DTechnology is power.答案:A解析:考查主旨大意。本题给出的四句谚语的含义依次为:“小人物也有大作为”;“患难见真情”;“金窝银窝不如自己的狗窝”;“技术就是力量”。本文介绍的是14岁的小女孩娜塔莉如何帮助家乡的重建工作,因此选A。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1