收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 同步课时作业(27)Unit 3 The internet Reading for Writing(含解析)新人教版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:453508 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:40.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(27)Unit 3 The internet Reading for Writing(含解析)新人教版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(27)Unit 3 The internet Reading for Writing(含解析)新人教版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(27)Unit 3 The internet Reading for Writing(含解析)新人教版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(27)Unit 3 The internet Reading for Writing(含解析)新人教版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(27)Unit 3 The internet Reading for Writing(含解析)新人教版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(27)Unit 3 The internet Reading for Writing(含解析)新人教版必修第二册.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 The internetReading for Writing 一.写出下列写作常用词汇1. adj. 联网的2. n. 优点3. n. 缺点4. v. 限制5. n. 观点;看法6. v. 网上冲浪7. v. 提供;主动提出8. v. 沟通;交流9. adj. 便利的;方便的10. v. 获益 n. 利益11. v.禁止 n. 禁令二 填空1.To be _ _ being unkind to another person. (mean)2.The hotel has 110 bedrooms, all with _(privacy) bathrooms.3.Supper _(

2、prepare) when my daughter rushed in, saying that her bedroom was on fire.4.I dont think that the name is familiar _ you.5.A tear _ two ran down her face, making her look pitiful.6.Have you chosen _(stay) in this city rather than work in Beijing?7.I promise to keep you well _(inform) as soon as possi

3、ble.8.Would you like to help me work out a _ plan, since I want to get _? (fit)三.阅读Twenty-five years ago, most young Britons wanted a career in law, to be a doctor, or, if they were creative enough, to take up singing. But today, things stand differently.According to a survey by Tesco Mobile, a UK c

4、ompany, the dream job of young people aged between 16 and 25 in the UK is a video blogger(博客), or vlogger(视频博主). The survey, carried out among 1,002 people, found that as much as 40 percent of them put vlogger as their number one choice on a list of ideal careers.This change is undoubtedly as a resu

5、lt of the Internet and social media. They have made it so much easier to reach audience of the world, without having to enter a career in show business in the traditional way.In the past, the biggest stars were trained by the Hollywood studios; now, anyone with a computer camera can become a star. V

6、loggers are the big stars of today because they are normal people interacting(互动) with their fans about everyday life.However, what people see is only the bright side of being a vlogger and they fail to notice the fact that only those who are successful earn fame and fortune. For every success there

7、 are hundreds of others who never get off the starting line. There are the dreams that come true and the dreams that remain dreams forever.Although being vloggers is popular, some young people choose to follow careers that dont necessarily earn them fame, but allow them to make good use of the Inter

8、net to share their hobbies. Young Israeli David Leshaw, for example, runs a business called the Finishers Club. Its an online platform(平台) for runners to keep a record of their races. His job allows him to express his enthusiasm, and is always a learning experience. And thats enough for him.1.What i

9、s the passage mainly about?A.Most young Britons choose to be vloggers as their job.B.The Internet is influencing young Britions career choice.C.The Internet is taking the place of traditional studios.D.Young Britons can not find jobs without the Internet.2.Why do more and more young Britons choose t

10、o be vloggers?A.Vloggers can earn little fame and money on the Internet.B.There is too much competition in the traditional show business.C.The Internet makes it convenient to become vloggers.D.Anyone with a computer will surely become a star.3.What can we infer from the fifth paragraph?A.Only a few

11、vloggers can be successful.B.A vlogger can not earn fame and fortune.C.People often see the bright side of being a vlogger.D.Dreams will always remain to be dreams.4.What do young people like David do on the Internet?A.Learn from others.B.Become an online hit.C.Hold running races.D.Mix jobs with hob

12、bies.5.What is the meaning of the underlined word, fame in the fifth paragraph?A.being known or talked about by many peopleB.being hatedC.being wise and healthyD.getting a large sum of money四.语法填空 The computer plays 1._ important part in our everyday life. It is one of the great 2._(invent) in the w

13、orld in the 3._(twenty) century. It works for us not only at home, in the offices, in big shops, but also at schools. Today it is used in many ways. It really brings the world large wealth and 4._(convenient). The first computer in the world 5._(call) ENIAC. It was built in America in 1946. It was l

14、arge and heavy. 6._ it was born, it has been developing very fast. Until now it has gone 7._ four periods and changed a lot. Therere many kinds of computers. Computers are getting smaller and smaller and computing faster and faster. It becomes more and more 8._(help). The computer can do most of the

15、 things 9._ people. It can help us to know about the real world more quickly, to learn 10._ we want to learn and to think for ourselves. As a student in the twenty-first century, you must work hard at it.答案以及解析一.答案:1. online 2. advantage 3. disadvantage 4. limit 5. opinion 6. surf 7. offer 8. commun

16、icate 9. convenient 10. benefit 11.ban解析: 二1.答案:mean means解析:2.答案:private解析:考查形容词。此处用来修饰名词bathrooms,所以用形容词,故填private。3.答案:was being prepared解析:4.答案:to解析:5.答案:or解析:6.答案:to stay解析: 7.答案:informed解析: 8.答案:fitness, fit解析: 三.答案:1.B; 2.C; 3.A; 4.D; 5.A解析:1.主旨大意题。根据第三段可知,这篇文章主要讲了互联网和社交媒体改变了英国年轻人的职业选择,故选B项。2

17、.推理判断题。根据第三段中They have made it so much easier to reach the audience of the world, without having to enter a career in show business in the traditional way.可推知,互联网和社交媒体使成为视频博主变得方便,故选C项。3.推理判断题。根据第五段中For every success, there are hundreds of others who never get off the starting line. There are the dre

18、ams that come tme and the dreams that remain dreams forever.可推知,只有很少的视频博主可以成功,故选A项。4.推理判断题。根据最后一段中Young Israeli David Leshaw, for example, runs a business called the Finishers Club. Its an online platform(平台) for runners to keep a record of their races. His job allows him to express his enthusiasm a

19、nd is also a learning experience. And thats enough for him.可推知,像David这样的年轻人把工作和业余爱好结合在一起,故选D项。5.同义猜测题。根据画线词所在的句子可知,fortune意为大笔的钱,画线的词和fortune是并列的名词,表示物质上的东西,所以是名声之意,故选A项。四.答案:1.an 2.inventions 3.twentieth 4.convenience 5.was called 6.Since 7.through 8.helpful 9.for 10.what解析: 1.play a. part in为固定搭配,

20、意为“在.中起作用”,形容词important以元音因素开头,故用不定冠词an。2.根据句子成分可知,本空需用名问,one of.短语中要用名词的复数形式。3.本空表示顺序,故用序数词。4.及物动词bring后面跟名词作直接宾语。5.句子主语the first computer是call动作的承受者,此处表示过去的事情,故用一般过去时的被动语态。6.根据句意及主句谓语动词的时态可知,本空需用连词since,表示“从.起”。7.短语go through意为“经历”。8.连系动词become以及more的后面需跟形容词。9.动词用法do sth for sb。10.宾语从句.want to learn中的learn为及物动词,故用连接代词what作其宾语。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1