1、单元测试(一)时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What is the woman doing?AWalking.BDriving.CRunning.2What book has the mans sister got?AA medical book.BA Chinese textbook.CAn English textboo
2、k.3Who is ill?AThe man.BThe woman.CThe mans brother.4What does the man imply?AHis brother will watch the game.BHe isnt interested in the game.CHis brother will play in the game.5What is the relationship between the speakers?AMother and son.BHostess and guest.CWaitress and customer.第二节(共15小题;每题1.5分,满
3、分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6What do the two speakers want to do?ASee a film. BGo dancing. CHave supper.7Why dont they go there on foot?AThey dont have enough money left.BThe woman is too
4、tired and hungry.CIts too far.8How will they probably go there in the end?ABy bike. BBy taxi. CBy bus.听第7段材料,回答第9至11题。9When does the conversation take place?AAt the beginning of a class.BIn the middle of a class.CBetween the classes.10Why didnt the boy answer any questions on the homework?AHe found
5、them difficult.BHe read the wrong chapter.CHe forgot to read the chapter.11How did the boy get to school this morning?AOn foot. BBy bus. CBy bike.听第8段材料,回答第12至14题。12Where does the conversation probably take place?AIn a library.BIn an office.CIn a classroom.13How many brothers and sisters does the ma
6、n have?A5. B3. C2.14What are the speakers mainly talking about?ALove. BFriendship. CFamily.听第9段材料,回答第15至17题。15What was the womans favorite subject in college?ALaw. BEnglish. CFrench.16How long did the woman work in the last company?AAbout 4 years.BAbout 6 years.CAbout 9 years.17What is the womans gr
7、eatest concern?ASalary.BFurther education.CPaid leave.听第10段材料,回答第18至20题。18What was the relationship between the speaker and Paul at first?AClassmates.BWorkmates.CBoyfriend and girlfriend.19How did the restaurant owner acknowledge the speakers work?AHe offered her free meals.BHe gave her a discount o
8、n meals.CHe paid her a high salary.20What changed the speakers impression of Paul?AHis relationship with Sophie.BHis superb cooking.CHis devotion to work.答案与听力材料15BACCB610CBBCB1115ACABC1620ABAAB附:听力参考材料Text 1M:Rose, there is a really good view over there.W:Sorry, we cant stop here. There is nowhere
9、to park.Text 2W:Has your sister bought her books yet?M:She bought a medical book. The Chinese and English textbooks were sold out.Text 3W:Hello, John. How are you feeling now? Somebody said youve been sick.M:They must have confused me with my brother. He has been sick all week. But Ive never felt be
10、tter in my life.Text 4W:You dont mind if we dont watch the soccer game tonight, do you?M:You must be joking. My brother is one of the star players.Text 5M:If you excuse me, I really should be off now.W:Not yet surely. Have another drink at least.M:No, thank you all the same. And thank you very much
11、for the delicious meal.W:Not at all. See you.Text 6W:Im hungry ! Lets go and get something to eat.M:I know there is a wonderful restaurant at the end of the street. Lets have our supper there.W:But how far is it from here?M:Not very far. We can walk there in twenty minutes.W:But Im too tired and hun
12、gry. And I cant walk any longer.M:Look ! There comes a taxi. Hi, taxi!W:Oh, its taken already!M:Lets wait here for a while. Im sure there will be another one soon.W:OK. Lets share the newspaper as we are waiting.Text 7W:Dont forget to read Chapter Five and answer the question on Page 99! Oh, Jonatha
13、n, just a minuteI want to speak to you.M:Yes, Mrs Fenway?W:Jonathan, why didnt you answer any questions on the homework?M:Oh, Im sorry, Mrs Fenway, but I read the wrong chapter last night.W:Oh, I see. But why didnt you read the right chapter after you looked at the questions?M:Well, I had to do too
14、much other homework last night.W:And why were you late this morning?M:Oh, I had to walk to school because the bus got a flat tire.W:Oh, Im sorry to hear that, Jonathan. Well, hurry to your next class, or youll be late.M:I will, Mrs Fenway. See you tomorrow.Text 8W:How important are friends to you, B
15、ill?M:Thats a kind of strange question for this setting. Dont you think so?W:Well, the teacher hasnt come in yet, class hasnt begun, and I was just wondering about it. So, what do you think about friends?M:Ive never regarded them as particularly important. Perhaps thats because I come from a big fam
16、ilytwo brothers, three sisters and lots of cousins. Thats whats really important to me. What about you?W:My situation, you know, is different, so I have different ideas. To me friendship is the most important thing in life. Its more important even than love. If you love someone, you can always fall
17、out of love again, and that can lead to a lot of hurt feelings and bitterness. But a good friend is a friend for life.Text 9M:Lets discuss your educational background. You were an English major, werent you?W:Yes. Thats right. But I liked French best.M:Fine. And could you tell me what kind of work ex
18、perience youve had?W:My last position was with Loomis and Martin. That was from 2005 to 2009. Thats a law firm in Sacramento. Before that I worked for Biship and Baldwin. That was from 2003 to 2005.M:Could you tell me what kind of salary you are expecting?W:Well, in my last job I was making $ 1,500
19、a month. I understand that this position has a starting salary of around $1,600 a month.M:Thats right.W:That would be fine with me. What I care about most is if the company provides opportunities for further education.M:Yes, our employees are allowed to take up to six hours a week at full pay to att
20、end college courses.Text 10Paul and I met when we were both at university. In fact, we hated each other at first. He was my best friend Sophies boyfriend. We were all in the same class at school. His relationship with my friend didnt last long, but I didnt start to like him until we ended up working
21、 in the same restaurant. Hed become a chef by then and Id been called in to redesign the place to give it more atmosphere. The owner of the restaurant was so pleased with my work that I had free meals there whenever I wanted. Needless to say, I became a regular though I happily paid for the meals an
22、yway. Pauls cooking was amazing and I realized that Id changed my mind about him too.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAmerican WatersportsTuesdaySaturdayLocated on the beach of the Sea Gardens Beach Resort, there are fun things to rent for the whole family.
23、They offer rentals for kayaks, jet skis, and even parasail! Enjoy the water upclose or from a birds eye view! No matter what activity youre enjoying, be sure to protect yourself and your family from the suns powerful rays and apply plenty of sun block!15th Street Boat CompanyMondaySaturday15th Stree
24、t Boat Company offers rental boats of all kinds. Theyre sure to have what you are looking for, whether its a small boat for a quick and simple outing or an extravagant boat with comfortable seats with a stereo and high tech navigation. You can rent a boat for half a day or a couple of days, or even
25、weeks at a time. If you want it, theyve got it. Its fun for everyone!Coconuts Watersports9 am5 pm Monday through SundayCoconuts Watersports is open 7 days a week for your convenience and offers tons of water fun for the whole family. Jet Ski activities last 30 minutes or 1 hour and can make stops al
26、ong the way. You must be at least 14 years of age to ride alone and can be as young as 3 to ride along with an adult. Everybody is required to wear a life jacket and a license is required to operate the Jet Ski. Bathing suits and shorts are recommended.Jet Ski Tours of MiamiThursdaySunday 10 am7 pmJ
27、et Ski Tours of Miami includes onsite parking, indoor restrooms, lockers, and life jackets for participants. You may choose a one or two tour and each Jet Ski can hold up to 3 people. You must be at least 18 years old in order to ride. As long as you are accompanied by an adult, there is no age limi
28、tation for any passenger. There is a restaurant nearby to eat at. The tour visits 6 different islands and passes by Bayside and Hard Rock. You may even catch a glimpse of dolphins or a manatee resting in these fabulous Florida waters.本文是一则广告,介绍了四项娱乐活动。21Which of the following can help you enjoy sail
29、ing a boat?AChoose Jet Ski Tours of Miami.BGo to the Sea Gardens Beach Resort.CVisit 15th Street Boat Company.DVisit Coconuts Watersports.答案:C解析:细节理解题。根据“15th Street Boat Company中的15th Street Boat Company offers rental boats of all kinds.”可知,参观15th Street Boat公司可以帮助你享受驾驶帆船的乐趣。故选C。22Whats a necessary
30、 requirement to ride alone in the Jet Ski activities?AOne must stay with parents.BOne must be at least 14 years old.COne apply plenty of sun block.DOne must wear bathing suits and shorts.答案:B解析:细节理解题。根据“Coconuts Watersports”中“Jet Ski activities last 30 minutes or 1 hour and can make stops along the
31、way. You must be at least 14 years of age to ride alone and can be as young as 3 to ride along with an adult.”可知,在the Jet Ski活动中,独自骑行的必要条件是一个人必须至少14岁。故选B。23What will you do to satisfy your sons curiosity about marine (海洋的) animals?AYou prefer the tour to Bayside and Hard Rock.BYou prefer a luxury bo
32、at with comfortable seats with a stereo.CYoud like to choose American Watersports.DYou would like to rent a boat to ride with him.答案:A解析:推理判断题。根据“Jet Ski Tours of Miami中The tour visits 6 different islands and passes by Bayside and Hard Rock. You may even catch a glimpse of dolphins or a manatee rest
33、ing in these fabulous Florida waters.”可知,你更喜欢“Bayside and Hard Rock”旅行来满足儿子对海洋动物的好奇心。故选A。BOn November 14, 1902, President Theodore Roosevelt was on a hunting trip in Mississippi while trying to settle a line (边界) problem between Mississippi and Louisiana. Being an expert outdoorsman, he liked to hun
34、t large animals.However, his hunt was going poorly that days, and he couldnt seem to find anything worthy of firing his gun. His followers, trying to help him, caught a Louisiana black baby bear for the President to shoot, but he refused. The thought of shooting a bear that was tied to a tree did no
35、t seem sporting, so he spared the life of the baby bear and set it free.A famous political cartoonist for the Washington Star, Mr Clifford Berryman, drew a cartoon titled, Drawing the Line in Mississippi, which used the story of the President refusing to shoot the bear.The cartoon in the Washington
36、Star showed Teddy Roosevelt, gun in hand, with his back turned on a pretty baby bear. Morris Michtom, owner of a Brooklyn toy store, got the idea from the cartoon and made a toy bear. Planning to use it only as a display, he placed the bear in his toy store window, and next to it placed a copy of th
37、e cartoon from the newspaper. To Michtoms surprise, he was surrounded by customers eager to buy it. He asked for and received President Roosevelts permission to use his name for the bears that he and his wife made, and the Teddy Bear was born! Michtom soon made Teddy bears by the thousands. The mone
38、y from selling Teddy bears made him, in 1903, form the Ideal Toy Company.这是一篇记叙文。文章主要讲了风靡全球的“泰迪熊”的由来。24Why did Theodore Roosevelt come to Mississippi?ATo go on a hunting trip.BTo look for large animals.CTo do some outdoor games.DTo deal with a line problem.答案:D解析:细节理解题。答案定位在第一段“On November 14, 1902,
39、 President Theodore Roosevelt was on a hunting trip in Mississippi while trying to settle a line(边界) problem between Mississippi and Louisiana.”(1902年11月14日,西奥多罗斯福总统试图解决密西西比和路易斯安那州之间的一条边界线问题时,在密西西比打猎。)由此可知西奥多罗斯福来到密西西比是为了处理边界问题,故选D。25Why did Theodore Roosevelt refuse to shoot that baby bear?AHe was c
40、aring.BHe loved animals.CHe was not hunting. DIt was too young.答案:D解析:细节理解题。答案定位在第二段“His followers, trying to help him, caught a Louisiana black baby bear for the President to shoot, but he refused. The thought of shooting a bear that was tied to a tree did not seem sporting, so he spared the life o
41、f the baby bear and set it free.”可知西奥多罗斯福拒绝射杀那只熊宝宝是因为它太年幼了,故选D。26What can we learn about Morris Michtom from the passage?AHe was a farsighted businessman.BHe liked drawing cartoons of bears.CHe became President Roosevelts friend.DHe didnt expect Teddy Bear to be popular.答案:D解析:推理判断题。答案定位在最后一段“To Mic
42、htoms surprise, he was surrounded by customers eager to buy it.”(令Michtom惊讶的是,他周围都是渴望购买的顾客。)由此推断出Michtom没想到泰迪熊会受欢迎,故选D。27Who named the toy bear “Teddy Bear”?AMorris Michtom.BTeddy Roosevelt.CMr Clifford Berryman.DMichtom and his wife.答案:A解析:细节理解题。答案定位在最后一段“He asked for and received President Rooseve
43、lts permission to use his name for the bears that he and his wife made, and the Teddy Bear was born!”(他请求并得到了罗斯福总统的允许,可以用他的名字来称呼他和他妻子做的熊,于是泰迪熊就诞生了!)由此可知给这只玩具熊起名叫“泰迪熊”的人是Morris Michtom,故选A。CA month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leavin
44、g me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school. In my first PE class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didnt do either well. He later informed me that I was “not athletic”The idea that I was “not athletic” stuck
45、with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the battle against my own body and mind. A test of wills!The night before my marathon, I dreamt that I couldnt even find the f
46、inish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the start line, my shoe laces became untied. So I stopped to readjust. Not the start I wanted!At mile 3, I passed a sign: “GO FOR IT, RUNNERS!”By mile 17, I became out of breath and the once inj
47、ured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21, I was starving!As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 am or questioned my expenses on running.I was
48、 one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels, I can now call myself a “marathon winner”本文为一篇记叙文。作者讲述了自己第一次跑马拉松,凭借自己的意志力
49、成功跑完全程的励志故事。28A month before the marathon, the author _.Awas well trainedBmade up his mind to runCfelt scaredDlost hope答案:B解析:细节理解题。根据文章第一段最后一句“Yet, I was determined to go ahead.”可知,马拉松赛前一个月尽管作者脚踝受伤使得训练时间缩短,但作者仍下定决心参赛。故选B。29Why did the author mention the PE class in his 7th year?ATo show he was not
50、talented in sports.BTo amuse the readers with a funny story.CTo thank his teacher for the support.DTo share a precious memory.答案:A解析:细节理解题。根据文章第二段“I didnt do either well. He later informed me that I was not athletic”可知,作者提到7年级的事情是为了证明自己真的没有运动天赋。故选A。30How was the authors first marathon?AHe got the fi
51、rst prize. BHe quit halfway.CHe made it. DHe walked to the end.答案:C解析:细节理解题。根据文章倒数第二段“I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.”可知,作者坚持到了最后,完成了马拉松比赛,而且得到了一块奖牌,虽然不是第一名。故选C。31Whats the
52、 best title of the passage?AMany heads are better than oneBFailure is the mother of successCVictory belongs to the most persevering(不屈不挠的)DOne is never too old to learn答案:C解析:标题判断题。通读全文可知,作者在讲述自己跑马拉松的经历,再根据最后一段“Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels, I can now call m
53、yself a marathon winner”可知,作者成功跑完马拉松源于自己的意志。故选C。DScientists have been studying how people use money for long. Now theyre finding some theories that may apply to one group of monkeys.Researchers recently taught six monkeys how to use money. They gave the monkeys small metal disks (圆片) that could be u
54、sed like cash and showed them some yummy apple pieces. The monkeys soon figured out that if they gave one of the disks to a scientist, theyd receive a piece of apple in return.If you think that is all the monkeys can figure out, you are wrong. Two researchers, Jake and Allison, acted as apple seller
55、s in the experiments. The monkeys were tested one at a time and had 12 disks to spend in each experiment. Jake always showed the monkeys one apple piece, while Allison always showed two pieces. But thats not necessarily what they gave the monkeys. The number of apple pieces given for a disk was dete
56、rmined at random.Experiment One:Allison showed two apple pieces but gave both pieces only half the time. The other half, she took one piece away and gave the monkey just the remaining piece. Jake, on the other hand, always gave exactly what he showed:one piece for each disk. The monkeys chose to tra
57、de more with Allison.Experiment Two:Allison continued to sometimes give two pieces and sometimes one piece. But now, half the time, Jake gave the one apple piece he was showing, and half the time he added a_bonus. Guess what? The monkeys chose to trade more with Jake.In the first experiment, the mon
58、keys correctly figured out that if they traded with Allison, theyd end up with more treats. In the second one, when a monkey received two pieces from Jake, it seemed like a gain. When Allison gave the monkey only one piece instead of the two she showed, it seemed like a loss. The monkeys preferred t
59、rading with Jake because theyd rather take a chance of seeming to win than seeming to lose.We also sometimes make silly business decisions just to avoid the feeling that were getting less, even when were not. Would you have made the same choices?科学家通过实验表明,猴子具有商业头脑。32What conclusion might experts dra
60、w from the first experiment?APeople are smarter in terms of finance.BIts easy to teach monkeys how to trade.CBusiness theories can apply to all monkeys.DThe monkeys show certain business sense.答案:D解析:推理判断题。根据倒数第二段的内容可知,在第一个实验中,猴子们正确地判断出它们如果和艾莉森交易,它们能得到的更多。因此可以得出结论,猴子们有一定的商业头脑。33What does “a bonus” i
61、n Paragraph 5 refer to?AA coin.BA chance.CA metal disk. DAn apple piece.答案:D解析:词义猜测题。根据第五段中的But now, half the time, Jake gave the one apple piece he was showing, and half the time he added a bonus.及倒数第二段第二句中的received two pieces from Jake可知,杰克一半的时间给他曾展示过的一片苹果,而另一半的时间会增加额外的奖励,即多给一片苹果。由此可推知,此处a bonus应指
62、的是一片苹果。34Why did the monkeys choose to trade more with Jake in the second experiment?ABecause they didnt like the feeling of losing.BBecause they got more apple pieces from Jake.CBecause Jake always gave them two apple pieces.DBecause the apple pieces from Jake were yummy.答案:A解析:细节理解题。根据倒数第二段中的The m
63、onkeys preferred trading with Jake because theyd rather take a chance of seeming to win than seeming to lose.可知,猴子们更愿意和杰克交易,是因为它们更愿意利用看上去会赢而非看上去会输的机会。35What could be the best title for the passage?ADisk for Apple:Who to Trade with?BShopping for Bargain:Same or Different?CMonkeys Business Sense:Smart
64、 or Silly?DPeoples Business Decision:Lose or Gain?答案:C解析:标题判断题。根据文章第一段Scientists have been studying how people use money for long. Now theyre finding some theories that may apply to one group of monkeys.可知,本文主要说明的是科学家发现人类花钱的方式可能也适用于猴子,即猴子也具有商业头脑。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有
65、两项为多余选项。_36_ I say this a lot because its important: you need to walk more. There are a few main reasons why Im so fond of walking, also known as moving frequently at a slow pace. _37_Walking might not be as effective as other forms of exercise, but frequent walking will help anyone with two functio
66、ning legs that allow movement who would otherwise meld into the couch lose some body fat.Its good for your brain.Walking does much more than work the area underneath your neck. The farther an older person can walk in six minutes, the better he or she performs on memory and logic tests. Folks who per
67、form poorly on the walking test tend to have reduced grey matter volume in certain sections of their brains.It reduces stress._38_ Go for a walk, preferably in a natural setting. For me, its the beach of the Malibu hills. For others, it might be the woods or even a park.It prevents falls in the elde
68、rly.Walking on uneven, natural ground like hiking trails,improves balance and reduces falls in the elderly. _39_ The earlier you start habitually walking, the better your ability to navigate the land without falling will be.It gives you a chance to think.When we walk, we think. And because walking i
69、s a lowdifficulty effort, we can direct our executive functioning to more internal matters. We work through problems, come up with ideas, replay conversations, scheme, and discover solutions. _40_AIt modestly reduces body fat.BIt lowers blood pressure, especially after meals.CDont wait until youre a
70、lready at risk of falling, though.DWhat do I do when I need to get away from a particularly stressful day?ETry to keep the walk as close to the meal as possible to aid in weight loss.FEven though some of you may be tired of me saying this, it needs saying.GOr maybe we just think about that funny dog
71、 we saw on the way to work the other day.本文介绍了我们散步的主要理由。36F解析:根据下文“我这么说是因为它很重要:你需要多走路”。可知,即使你们对我这样说有点厌烦,但是它需要被说。下文的this与F项中的this相呼应;important与needs saying相匹配,故选F。37A解析:此空是小标题。下文的小标题都是以It开头,所以此空也应以It开头,再根据下文lose some body fat可知,A为最佳选项。38D解析:根据本段小标题It reduces stress.和空格下句:去散步,最好是在自然环境中散步。可知,上文应该是在问为什么
72、去散步,What do I do when I need to get away from a particularly stressful day?当我需要摆脱特别紧张的一天时,我该怎么办?故D项符合题意。39C解析:根据下文:越早开始习惯性走路,走路时的平衡能力越好。可知,不要等到你已经有走路容易跌倒的危险的时候。故选C。40G解析:根据上文:我们走路的时候,我们会思考。因为走路是一项低难度的工作,我们可以把我们的执行功能转到更多的内部事务中去。我们解决问题,想出点子,回放对话、方案和发现解决方案。由此可知,或许我们只是在想那天我们在上班路上看到的那只有趣的狗。故选G。第三部分语言知识运用
73、(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Around twenty years ago I was living in Seattle and going through hard times. I could not find _41_ work although I had a lot of experience and a Masters degree.To my _42_, I had to drive a school bus to _43_ my fami
74、ly. At the same time, I had some _44_ with different companies but they all _45_ to say I did not get the job. I went to the bus barn(车库), feeling _46_.Later that afternoon, _47_ doing my rounds (当班出勤) through the town I had an inner wave rise from deep _48_ me and I thought “Why has my _49_ become
75、so hard?”Immediately after this internal(内心的)scream, I _50_ the bus over to drop off a little girl. As she _51_, she handed me an earring saying I should keep it _52_ somebody looked for it. The _53_ was stamped with words “BE HAPPY”. Then it struck me. I had been putting all of my _54_ into what wa
76、s wrong with my life rather than what was _55_!One night there was a phone call for me from the _56_ at a large hospital. She asked me whether I _57_ do a oneday training for 200 hospital workers. I said _58_ and got the job.My day with the hospital workers _59_ very well. I got a great _60_ and man
77、y more days of work. To this day I know that it was because I changed my attitude to life.本文是一篇记叙文,作者硕士毕业却没有得到满意的工作,无奈之下只能开校车养家糊口,一位小女孩捡到的耳环上刻有的“BE HAPPY”改变了作者的人生态度。41A.probable BsatisfyingCparticular Dconsiderate答案:B解析:考查形容词辨析。A.probable可能的;B.satisfying令人满意的;C.particular尤其,特别;D.considerate体贴的,考虑周到的
78、。句意:尽管我有很多工作经验也有硕士学位,但我就是无法找到满意的工作。本句中although是关键词,说明前后是让步关系,故B项正确。42A.joy BluckCshame Dsurprise答案:C解析:考查名词辨析。A.joy快乐;B.luck运气;C.shame羞愧;D.surprise惊讶。句意:让我羞愧的是,为了养活家人我不得不开校车。一个硕士生却要开校车,作者认为这是令人羞愧的事情,故C项正确。43A.support BmeetCsupply Dprovide答案:A解析:考查动词辨析。A.support养活,支持;B.meet遇见,满足;C.supply提供;D.provide提
79、供。句意:让我羞愧的是,为了养活家人我不得不开校车。开校车是作者的工作,作者以此养活家人。故A项正确。44A.meetings BconferencesCreports Dinterviews答案:D解析:考查名词辨析。A.meetings见面;B.conferences会议;C.reports报道;D.interviews面试。在开校车的同时我还参加了不同公司的面试,但他们都打电话告诉我我没有得到那份工作。与工作相关的是进行面试,故D项正确。45A.came BexpectedCcalled Dhoped答案:C解析:考查动词辨析及生活常识。A.came到来;B.expected期待;C.c
80、alled打电话;D.hoped希望。通常公司拒绝面试者或通知对方时都会通过电话联系,不会亲自过来。故C项正确。46A.excited BfrightenedCworried Ddisappointed答案:D解析:考查形容词辨析及生活常识。A.excited兴奋的;B.frightened害怕的;C.worried担忧的;D.disappointed失望的。应试者参加面试以后被公司拒绝,通常会感觉非常失望,这属于常识。故D项正确。47A.though BwhileCunless Duntil答案:B解析:考查连词辨析。句意:下午晚些时候,当我在城里当勤的时候,内心深处一阵波动,我想“为什么我
81、的生活要如此艰难?”使用while表示当时我在城里转圈时的内心想法。故B项正确。48A.inside BbeyondCupon Dbeside答案:A解析:考查上下文串联。句意:下午的晚些时候,当我在城里转圈的时候,内心深处一阵波动,我想“为什么我的生活要如此艰难?”句中的“inner”是关键词,该词意为“内心的”,内心的想法当然是来自“inside”,故A项正确。49A.study BlifeCbus Dposition答案:B解析:考查上下文串联。A.study学习;B.life生活;C.bus公交车;D.position职位。根据前文可知,作者是一名硕士毕业生,却没有满意的工作,多次面试
82、都被拒绝,不得不做校车司机养活家人。所以他认为他的生活太艰难了。故B项正确。50A.carried BbroughtCpulled Dheld答案:C解析:考查固定短语及上下文串联。根据后半句“.to drop off a little girl.让小女孩下车”可知校车首先要停下来,动词短语pull over靠边停车。故C项正确。51A.took off Bput offCgot off Dgave off答案:C解析:考查动词短语辨析。A.took off脱掉;起飞;B.put off推迟;C.got off下车;D.gave off发出。当小女孩下车的时候,她给了我一个耳环。并告诉我应该保
83、存着这个耳环以防有人来找。故C项正确。52A.as long as Bin caseCas soon as Dnow that答案:B解析:考查连词辨析。A.as long as只要;B.in case以防;C.as soon as一就;D.now that既然。小女孩把一个耳环给我,并告诉我应该保存着这个耳环以防有人来找。根据句意可知B项正确。53A.bag BwatchCnecklace Dearring答案:D解析:考查上下文串联。根据“As she _51_, she handed me an earring saying I should keep.”可知小女孩给我的是耳环,这个耳环
84、上有“BE HAPPY”。故D项正确。54A.energies BideasCstrength Dmoney答案:A解析:考查名词辨析。A.energies精力;B.ideas观点,思想;C.strength力气,优势;D.money金钱。耳环上的字打动了我,我一直把所有的精力都放在了生活中错的事情上而不是正确的事情上。与思想、力气和钱无关,故A项正确。55A.real BsadChappy Dright答案:D解析:考查上下文串联。句意:我一直把所有的精力都放在了生活中错的事情上而不是正确的事情上。句中right与前半句中的wrong相对应。故D项正确。56A.nurse BmanagerC
85、patient Dworker答案:B解析:考查名词辨析及生活常识。A.nurse护士;B.manager经理;C.patient病人;D.worker工人。根据下句可知,她问我是否可以给她们医院的工人做培训,只有做管理工作的人才会安排这种事情。故B项正确。57A.should BmustCcould Dought答案:C解析:考查情态动词辨析。A.should应该;B.must必须,一定;C.could可以,能够;D.ought应该。句意:她问我是否能够给医院的200名工人做一天的培训。C项与句意相符,故选择C项。58A.yes BhelloCno Dnothing答案:A解析:考查上下文串
86、联。根据后半句“got the job.我得到了这份工作”,可知我同意了对方的要求。所以要用yes,故A项正确。59A.looked BwentCfit Dappeared答案:B解析:考查动词辨析。A.looked看起来;B.went进行;C.fit适合;D.appeared似乎,出现。和医院工人一起的这一天进行得非常顺利,我受到了热烈的欢迎。根据句意可知B项正确。60A.comfort BshockCexcuse Dwelcome答案:D解析:考查名词辨析及上下文串联。A.comfort安慰;B.shock震惊;C.excuse理由,借口;D.welcome欢迎。根据前句可知那一天进行得很
87、顺利,工人们对我表示欢迎。从那天起我意识到我改变了对生活的态度。故D项正确。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。In the past hundred years, there _61_ (be) frequent natural disasters worldwide, such as floods, droughts, typhoons, earthquakes, landslides, forest fires, of _62_ some are made worse or even caused by
88、human activities. More and more evidence suggests that nature is paying us _63_. Take Typhoon Mangkhut(山竹)for example. In September,2018,heavy downpours _64_ (strike) China, causing scores of _65_ (die) and severe damage after _66_ (hit) the Philippines and Hong Kong.The horrible Typhoon have left u
89、s deep in thought. We should take measures _67_ its too late.More importantly,much more efforts should be made _68_ (protect) our environment.We should keep in mind that destroying environment means destroying _69_ (we). We human beings are supposed to live _70_ (harmonious)with nature.本文是一篇说明文。文章讲述
90、的是在过去的一百年里,世界范围内自然灾害频发,如洪水、干旱、台风、地震、滑坡、森林火灾等,其中一些自然灾害因人类活动而加剧,甚至由人类活动引发。61have_been解析:考查时态。句意:根据“In the past hundred years”可知,句子用现在完成时态,此处是there be句型,句子主语是disasters,故答案为have been。62which解析:考查定语从句。句意:在过去的一百年里,世界范围内自然灾害频发,如洪水、干旱、台风、地震、滑坡、森林火灾等,其中一些自然灾害因人类活动而加剧,甚至由人类活动引发。此处disasters是先行词,指物,在后面的非限制性定语从句
91、中作介词of的宾语,介词后面指人用whom,指物用which引导定语从句。故答案为which。63back解析:考查固定词组。句意:越来越多的证据表明大自然正在报复我们。固定词组:pay back“报复”,故答案为back。64struck解析:考查时态。句意:2018年9月,中国遭遇暴雨袭击,随后菲律宾和香港遭遇暴雨袭击,造成数十人死亡和严重破坏。结合句意可知,句子用一般过去时态,故答案为struck。65deaths解析:考查名词复数。句意:2018年9月,中国遭遇暴雨袭击,随后菲律宾和香港遭遇暴雨袭击,造成数十人死亡和严重破坏。此处death“死亡的人数”,用复数形式,故答案为death
92、s。66hitting解析:考查动名词。句意:2018年9月,中国遭遇暴雨袭击,随后菲律宾和香港遭遇暴雨袭击,造成数十人死亡和严重破坏。此处after是介词,后面用动名词作宾语,故答案为hitting。67before解析:考查时间状语从句。句意:我们应该在一切都还来得及之前采取措施。结合句意可知,此处是before引导的时间状语从句,故答案为before。68to_protect解析:考查动词不定式作目的状语。句意:更重要的是,应该做出更大的努力来保护我们的环境。此处是动词不定式作目的状语,故答案为to protect。69ourselves解析:考查反身代词。句意:我们应该记住破坏环境就是
93、毁灭我们自己。结合句意可知,此处主语和宾语表示同一概念,用反身代词作宾语。故答案为ourselves。70harmoniously解析:考查副词。句意:我们人类应该与自然和谐相处。此处是副词修饰动词,故答案为harmoniously。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词
94、下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last week, experienced a tough interview, Joan was fortunate to be employed as an interpreter at the National Museum, where lies in Washington. She was excited that in addition a variety of exhibitions the museum was in the possession of wonderfu
95、l treasures. However, Joan doubted that she would be on good term with her new colleagues. Her new director invited her to give a short self introduction. She feels such nervous that she couldnt say a word. Besides, all her new colleagues encouraged her. Eventually, she made this. A good beginning i
96、s half done.答案第二节:书面表达(满分25分)假如你是李华,暑期在伦敦学习,得知当地美术馆要举办中国画展览。请写一封信申请做志愿者,内容包括:1写信目的;2个人优势;3能做的事情。注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3结束语已为你写好,不计入总词数。Dear_Sir/Madam,My_name_is_Li_Hua._Im_a_Chinese_student_who_is_taking_a_summer_course_in_London_now._Im_glad_to_learn_that_your_gallery_will_hold_a_Chinese_pai
97、nting_exhibition._I_would_like_to_do_some_voluntary_work_for_the_exhibition._So_I_am_writing_this_letter_asking_to_be_a_volunteer.I_am_good_at_English_and_familiar_with_Chinese_paintings._I_would_like_to_volunteer_to_help_visitors,_introduce_Chinese_paintings,_spread_Chinese_culture,_and_strengthen_world_cultural_exchanges._My_aim_is_to_let_China_go_to_the_world_and_let_the_world_understand_China._I_would_appreciate_it_if_you_could_agree_to_my_request.Yours,Li Hua