收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 7 Language Points(Ⅱ)(Lesson 2 .doc

上传人:a**** 文档编号:453187 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:49.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 7 Language Points(Ⅱ)(Lesson 2 .doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 7 Language Points(Ⅱ)(Lesson 2 .doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 7 Language Points(Ⅱ)(Lesson 2 .doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 7 Language Points(Ⅱ)(Lesson 2 .doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 7 Language Points(Ⅱ)(Lesson 2 .doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 7 Language Points(Ⅱ)(Lesson 2 .doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(二)语言知识练习固基础.单句语法填空1The room is 15 feet in length(long) and 10 feet in breadth.2With so many children to support(support),they both have to work full time day and night.3He was banned from leaving(leave) his house.4Giving advice at the right time has to involve a great deal of intelligence(int

2、elligent)5The more he worked,the more energetic(energy) he became.6It took me an hour to find the solution to the problem.7His niece is attractive(attract) and mature for her age.8You can always make a living with a skill.9I advised them to watch out for slick spots on the sidewalk.10The information

3、 you gathered is of great help to me.完成句子1We must take measures to stop pollution here.我们必须采取措施制止污染。2With the boy leading the way,we found the way back home easily.由男孩领路,我们很容易找到回家的路。3The harder you work,the greater progress you will make.你工作越努力,你就会取得更大的进步。4Watch out for a tall man with a black hat.当

4、心一个带着黑帽子的高个男人。5The Olympics are held every four years/every fourth year奥运会每四年举行一次。高考题型练习提能力.阅读理解Engineers have put a huge garbage collector to gather plastic material in the Pacific Ocean between California and Hawaii,the worlds largest spread of garbage,twice the size of the state of Texas.The Ocea

5、n Cleanup organization created the collector.The groups founder,Boyan Slat,an inventor born in 1994,was just 16 when he was moved to clean up the oceans when he was on a dive and saw more plastic bags than fish.Last Saturday,a ship pulling the pipeshaped floating barrier left San Francisco.Attached

6、to it is a screening skirt that hangs three meters down in the water.The screen is designed to collect the plastic as it moves through the water.Sea animals can safely swim under the barrier.The cleanup system also comes with lights powered by the sun,cameras,and other special devices(设备),so the sys

7、tem can communicate its position at all times.That way a support ship can find it every few months to remove the plastic that has been collected.Shipping containers will hold all the plastic gathered,including bottles and fishing equipment and are expected to be back on land within a year.Then the p

8、lastic will be recycled.The freefloating barriers are made to survive extreme weather conditions and damage from continual use.They will stay in the water for twenty years,thus collecting 90% of the garbage in the area.The Ocean Cleanup has received $35 million in donations to pay for the project,ho

9、ping to put 60 freefloating barriers in the Pacific Ocean by 2020.“Its important to turn off the taps on plastic entering the ocean,but I also think people can do more than one thing at a time to deal with this problem,”Slat said.【语篇解读】这是一篇说明文。介绍了在美国加州和夏威夷之间的太平洋海域运行的海洋垃圾收集器。1What drove Slat to inven

10、t the collector?AThe interest in invention.BHis failure to dive due to rubbish.CThe sight of too many plastic bags.DHis knowledge of garbage in the Pacific Ocean.C细节理解题。根据题干的“发明这个垃圾收集器”,我们把答案定位在第二段。根据该段“The groups founder,Boyan Slat.when he was on a dive and saw more plastic bags than fish”,由此可知,当年1

11、6岁的Slat在海里潜水的时候,发现水里的塑料袋比鱼还多,这促使他决定清洁海洋,因此选C。2How does the floating barrier work?AIt reaches into the water to collect the plastic.BIt has large containers to produce power.CIt forms barriers to protect sea animals.DA ship drags it along in the ocean.A细节理解题。根据第三段“Attached to it is a screening skirt

12、that hangs three meters down in the water.through the water”,这种垃圾收集器的下面部分是一个屏障,能够延伸到水下三米的地方,并且在水中移动的同时收集塑料,因此选A。3Which does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?AThe support ship.BThe floating barrier.CThe plastic to be recycled.DThe position of special devices.B代词指代题。从画线词所在的语境看,这里的it指前面

13、提到的清洁系统,也就是悬浮屏障,因此选B。4What is important for protecting the ocean according to Slat?ASending more collectors into the ocean.BInventing more ocean cleanup devices.CStopping plastic from entering the ocean.DBanning the use of plastic bags in boats.C推理判断题。最后一段提到Slat说的话“Its important to turn off the taps

14、 on plastic entering the ocean,but I also thing people can do more than one thing at a time to deal with this problem”,即他认为重要的是关掉塑料进入海洋的龙头,由此推断他认为关键是不让塑料进入海洋。.完形填空When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s,we had 1 delivering milk to our doorstep.His name was Mr Basille.He wore a white c

15、ap and 2 a white truck.As a 5yearold boy,I couldnt take my eyes off the coin 3 fixed to his belt.He 4 this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.Of course,he delivered 5 milk.There was cheese,eggs and so on.If we needed to change our 6 ,my mother would pen a note“Pl

16、ease add a bottle of 7 next delivery”and place it in the box along with the empty bottles.And then,the buttermilk(脱脂乳) would magically appear.All of this was about more than convenience.There 8 a close relationship between families and their milkmen.Mr Basille 9 had a key to our house,for those time

17、s when it was so 10 outside that we put the box indoors,so that the milk wouldnt freeze.And I remember Mr Basille 11 taking a break at our kitchen table,having a cup of tea and telling stories about his 12 There is 13 no home milk delivery today.Big 14 allowed the production of cheaper milk,thus mak

18、ing it 15 for milkmen to compete.Besides,milk is for sale 16 ,and it may just not have been practical to have a delivery service.Recently,an old milk box in the countryside I saw 17 my childhood memories.I took it home and 18 it on the back porch.Every so often my sons friends 19 ask what it is.So I

19、 start telling stories of my boyhood,and of the milkman who brought us 20 along with his milk.【语篇解读】本文讲述了作者童年时送奶工不仅给他们送牛奶,还给他们带来了真挚的友谊的故事。1A.milkmanBpostmanCrepairman DdoormanA根据该空后的“delivering milk”可知答案应为A项。下文的milkman以及文章最后一句中的milkman也均是提示。2A.followed BrodeCdrove DpulledC结合上下文,此处表达的是“他戴着一顶白色的帽子,开着(

20、drive)一辆白色的卡车”。3A.bag BchangerCbelt DboxB根据该段最后一词“changer”可知答案应为B项。coin changer意为“自动换币器”。4A.noticed BwatchedCobserved DignoredA因为“我”的眼睛不能离开他腰带上的自动换币器,有一天他注意到(notice)了“我”的这个举动。5A.other than Brather thanCless thanDmore thanD根据后面的信息“There was cheese,eggs and so on.”可知,此处表达的是“他不仅仅送牛奶”,故答案应为D项。more than意

21、为“不仅仅”。6A.attitude BbillCorder DpositionC根据下文“Please add a bottle of.”可知,此处表达的是“如果我们需要改变我们的订单(order)”。7A.cola BhoneyCcoffee DbuttermilkD根据本段最后一句中的“buttermilk(脱脂乳)”可知答案。8A.happened BexistedCappeared DlayB结合上下文,此处表达的是“在每户人家和送奶工之间存在(exist)着一种很亲密的关系”。9A.even BneverCyet DthusA根据下文中的信息“当天气非常寒冷时,我们把盒子放进室内,

22、这样牛奶就不会冻结”。此处表达的应是“Mr Basille甚至还有我们家的钥匙”。10A.fine BwarmChot DcoldD根据下文中的“.so that the milk wouldnt freeze.”可知,此处应用cold表示“当天气寒冷的时候”。11A.on occasion Bas usualCon schedule Din timeABasille先生偶尔地在我们厨房的桌旁休息一会儿,喝杯茶。on occasion偶尔。12A.background BeffortCdelivery DfamilyC此处表达的是“我记得Mr Basille有时会在厨房的桌旁休息一会儿,喝杯茶

23、并给我们讲述他送牛奶的一些故事”。13A.accidentally BsadlyCcheerfully DfortunatelyB根据下文,此处宜用B项表达作者对于现在没有送奶到户的服务感到很伤感。14A.farms BcompaniesCstores DmarketsB结合常识可知,生产牛奶的自然是“大公司”。15A.difficult BpossibleCconvenient DsimpleA因为大公司生产的牛奶更便宜,所以送奶工很难与之竞争。16A.anywhere BnowhereCsomewhere DeverywhereD结合常识,现在在任何地方都有牛奶出售。17A.called

24、upon Bset offCbrought back Dsent forC此处用“bring back”表示“回忆,想起(往事)”。18A.inserted BstuckCdecorated DplantedD结合上下文,此处宜用动词plant表示“把某物安置在某地方”(暗含放稳固之意)。19A.need BcanCwill DshouldC结合语境,此处表达的是“我儿子的朋友们总是在问那是什么东西”。情态动词will可以用来表示“老是(用于指某人的习性或习惯,尤指奇异或恼人的)”。20A.wealth BfriendshipCnews DfoodB此处表达的是“我就告诉他们我童年的故事以及送奶工不仅给我们送牛奶,还给我们带来了真挚的友谊的故事”。上文的“.a close relationship between families and their milkmen.”也是提示。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1