收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc

上传人:a**** 文档编号:453170 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:19 大小:107KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第1页
第1页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第2页
第2页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第3页
第3页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第4页
第4页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第5页
第5页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第6页
第6页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第7页
第7页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第8页
第8页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第9页
第9页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第10页
第10页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第11页
第11页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第12页
第12页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第13页
第13页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第14页
第14页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第15页
第15页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第16页
第16页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第17页
第17页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第18页
第18页 / 共19页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad单元综合课时随堂精练(含解析)新人教版选修7.doc_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 Travelling abroad1、 Hiking(远足)is a great way to get active and reduce stress you are exploring the city, some of the best free walking tours across New York City. Community Days at Conference House Park Wednesday, September 19, 201812:00 p. m. 2:00 p. m. Enjoy new gardens at the Visitor Cente

2、r. Explore and help repair the three self-designed gardens: vegetable, native plant, and sculpture. Experience kids crafts, adult art programs, Tai Chi and more in this lovely setting. Position: Conference House Park, 298 Satterlee Street, Staten Island Event Organizer: Conference House Park Phone N

3、umber: (718) 227 -1463 Contact Email: john. kilcullenparks, nyc. qov Greenbelt on theGo Tuesday,August 14,201810:00 a. m. 11 :30 a. m. Join us for relaxing walks through our parks. Enjoy the pretty views of them, as we point out a few of the distinct features that make each park special. The length

4、of each hike will be determined by the pace of the group. Registration is required. To register, please email naturecenter sigreenbelt. org before August 14. Position:Greenbelt Nature Center in Blood Root Valley, 700 Rockland Avenue at Brielle Avenue Staten Island Event Organizer: Staten Island Gree

5、nbelt Conservancy, Greenbelt Environmental Education Department Phone Number: (718) 351 -3450 Contact Email : naturecenter sigreenbelt. org Adult Afternoon Hikes Wednesday, October 10, 20181 :30 p. m. -3 :00 p. m. Get familiar with the Greenbelt and local parks by hiking with other adults! Youve enc

6、ouraged to bring small meals and drinks for the break time. Position: Greenbelt Nature Center in Blood Root Valley, 700 Rockland Avenue at Brielle Avenue Staten Island Event Organizer: Staten Island Greenbelt Conservancy, Greenbelt Environmental Education Department Phone Number: (718) 351 -3450 Con

7、tact Email : naturecenter sigreenbelt. org The South Pole at Wards Point Thursday,November 15,20187 :00 a. m. 7 :00 p. m. The three miles of nearby natural shoreline are a sandy beach. Shells, rocks, and stones of every shape and size can be found here. Not to be rnissed are the parks other attracti

8、ons: acres of woodland,four galleries, and five historic houses! Position: Conference House Park Visitor Center in Conference House Park, 298 Satterlee Street, Staten Island Event Organizer: Conference House Park Contact Email : john. kilcullen parks, nyc. qov1.Which walking tour may attract people

9、interested in Chinese culture?A.Conimunity Days at Conference House Park.B.Greenbelt on the Go.C.Adult Afternoon Hikes.D.The South Pole at Wards Point.2.What do we know about Greenbelt on the Go?A.The length of the hike is settled.B.People will visit three distinct parks.C.It takes place in Conferen

10、ce House Park.D.Visitors need to register in advance.3.Which number or email address should a sea-lover choose for information?A.(718) 227 -1463.B.naturecenter sigreenbelt. org.C.(718) 351 -3450.D.john. kilcullenparks, nyc. qov.4.What do the four walking tours have in common?A.They are all for adult

11、s.B.They all charged no fees.C.Theyre held by the same organizer.D.They require visitors to bring food.2、 The alarm sounds. Students swing their backpack over their shoulder, board the school bus, make their way to their homeroom and the bell rings school is back. But for more homes in America, scho

12、ol looks more like students waking up, making their way to the dining room or home office, setting up laptops and learning in the comfort of home. Virtual(虚拟的) schooling, described as “a public school that offers only instruction in which students and teachers are separated by time and/or place, and

13、 interaction occurs via computers and/or telecommunications (电信) technologies”, has increased over the past decade. According to the National Education Policy Center,enrollments(注册人数) in virtual schools increased by 17,000 between the 2015 2016 school year and the 20162017 school year to 295,518. Fo

14、r Arizona Virtual Academy, a full-time online public K-12 school, they use K12 Inc. curriculums. K12 Inc. serves students in all 50 states and more than 100 countries with digital learning platforms and technology, providing online education. “We always are improving our platforms and the technology

15、 that we use to make sure that weve keeping up with the changing trends, not only with education but also with technology, Dr. Kelly Van Sande said. Another piece of new technology theyve rolled out is a new app where parents can find virtual schools available in their area. Carrie Faulkner chose to

16、 enroll two of her children in Arizona Virtual Academy. She says theyve done schooling online in Chicago, in California, at restaurants and on her cousins floor in Kansas. It doesnt matter whether he ( her son) is on the couch, in his bed or at the kitchen table, he can do schooling wherever he want

17、s to, Faulkner said. I wish they had it for me back when I was in school. That would have been awesome.1.Whats the purpose of the first paragraph?A.To give an example of virtual schooling.B.To introduce the topic virtual schooling.C.To describe vividly students going to school.D.To compare real scho

18、oling with virtual schooling.2.How many students attended virtual schools during the 2015 2016 school year?A.17,000.B.147,759.C.278,518.D.295,518.3.What can we infer about Arizona Virtual Academy?A.They provide both online and offline education.B.Theyre intended for students in the United States.C.T

19、heir new app lets people find schools nationwide.D.Their platforms and technology are very advanced.4.What is Carrie Faulkners attitude to virtual schooling?A.Favorable.B.Doubtful.C.Indifferent.D.Disapproving.3、NASA might be famous for sending rockets up to space quickly. But it will be more famous

20、for making your next holiday come more quickly. The space agency is working on a new plane, which could solve the problems of supersonic(超音速的) flight and vastly increase the speed of journeys abroad. If successful, the plane would be able to fly between New York and London in just three hours. And i

21、t would reduce the time spent flying other journeys by a half, since it could be used more broadly. Until now, the problem with such planes has been the sonic boom(声爆), made famous by the original Concorde. That happens when a plane reaches supersonic speeds. It is a thunderous noise that upsets peo

22、ple on the ground- disturbing animals and even causing physical problems to materials and houses underneath. It was that effect that led Congress to ban such planes from being used over the US land, a decision that in turn was responsible for Concordes failing to be commercially used. In view of the

23、 problem, the space agency has developed a new technology and tried it out in wind tunnels, and now believes that it could be put to commercial use. That plane will fly as high as 55,000 feet- far higher than normal planes-and make a sound of only 60 decibels. Thats far less than 90 decibels thrown

24、out by normal planes, and is roughly in line with a car on the motorway or a busy restaurant. “As long as we can get endorsement from the general public, the plane will probably be something thats acceptable,” said Peter Coen, project manager for NASAs commercial supersonic research team, in a new B

25、loomberg report. “If we get approved, we will have the full-sized version of the plane tried out and the plane will be put into use.”1.Why does the author mention Concorde?A.To suggest the rapid development of planes.B.To stress the negative effect of sonic booms.C.To introduce how a commercial plan

26、e is designed.D.To show Congress important role in making planes.2.What is the fourth paragraph mainly about?A.The basic data of the new plane.B.The working principle of the new plane.C.The problems of the new plane.D.The potential market of the new plane.3.What does the underlined word “endorsement

27、” in paragraph 5 mean?A.ResponseB.Commitment.C.InvestmentD.Agreement4.What is the purpose of the passage?A.To inform people of NASAs new plane.B.To prove the disadvantages of supersonic flight.C.To explain why speed matters in supersonic flight.D.To clarify some misunderstandings about commercial pl

28、anes.4、 Two deer jumped out in front of 16yearold Amanda Floyds car. She stepped on the brake, sopping the car just in time. But later, she started texting. Distracted (分心的),Amanda turned left and right, then crashed into another car. Luckily, she wasnt in a real carshe was in a driving simulator (模

29、拟器) at Roosevelt High School, Ohio,US. I never really realized that cars make a turn that much, Amanda, a Junior, said. She added that she wouldnt text while driving anymore. The Ohio Department of Transportation (ODOT) and State Highway Patrol brought the simulator to the school. They said they wan

30、ted to help students learn about the danger of driving while drunk, while texting, or while talking on the phone. According to the National Highway Traffic Safety Administration, distracted driving claimed 3,450 1ives in 2016 alone. Experts believe the actual figure is probably higher. The simulator

31、 is basically a computer program. Like many computer games, it was a hit with the students. They lined up and crowded around to watch each other take turns. The simulator has a steering wheel (方向盘) ,brake and gas pedal (油门踏板). It is made up of three large computer screens on a table. Students choose

32、 a distraction, such as driving while drunk or texting. They always crash, of course. Then, they are pulled over by the police to be taught the bad results of their driving: how much damage theyve caused, what their fine is, if anyone died in the accident, and if theyre going to go to prison. It tea

33、ches how to drive without being on the road, said Shante Thompson, 16. She had just crashed into a deer. ODOT spokesman Justin Chesnic said hundreds of kids have gone behind the wheel so far. He said even more have benefited from watching their classmates. Driving is such a major responsibility, so

34、take it seriously he said.Put away your cellphone. A lot of the accidents out there are because of distracted driving. It can not only change your life, but it can change someone elses life forever. The results are serious.1.What does the author intend to do in Paragraph One?A.Introduce the topic of

35、 the text.B.Illustrate the authors point of view.C.Provide some advice for the readers.D.Offer some background information.2.Why is the driving simulator project introduced to Roosevelt High School?A.It tests the students ability to stay focused.B.It gets students to have fun between classes.C.It te

36、aches students how to deal with traffic accidents.D.It makes students aware of the dangers of distracted driving3.What can we know about the driving simulator?A.It is connected to the local police station.B.It is a real car but has large computer screens.C.It atracts the students interest as a compu

37、ter program.D.It benefits the students who use it more than those who only watch.4.What is the main idea of the passage?A.Traffic rules in Ohio, US.B.Danger of distracted driving.C.Simulated driving for students.D.Advantages of computer games.5、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。To help you un

38、derstand what 5G is, and what it means to you, weve put together a handy guide here.What is 5G?_At its most basic level, 5G will be used to make calls, send texts, and to simply get online. But its going to be significantly faster than previous generations, and could open the door up to a range of e

39、xciting new uses._5G will use new higher radio frequencies to send out data, which are less cluttered(挤了)and carry information much faster. While these higher bands are faster, they dont carry information as far. Thats to say, smaller multiple input and output antennas (天线)will be usedpromoting both

40、 signals and capacity(容量)._Why is it better than 4G?5G is expected to be faster than 4G, with some firms claiming it could be as much as 100 times quicker. The fastest 4G networks can deliver peak download speeds of around 300 Mbit/s._In real life, this could allow you to download a full HD film in

41、less than 10 seconds!_It means there will be very littleif anydelay when you carry out tasks on a device. While this will help improve things like gaming experiences, it could also pave the way for safer self-driving carsin which even a short delay could be life-saving.Finally, 5G will have a larger

42、 capacity, meaning networks will be able to deal with several apps at once. Generally, this should mean that devices have a faster, more stable connection.A.How does 5G work?B.How will 5G affect you?C.5G is also expected to have a lower latency.D.5G is short for “5th generation mobile network.”E.In

43、comparison, 5G could offer download speeds of over 1 Gb/s.F.Therefore, the similarity between 5G and 4G technology is huge.G.This means 5G will support up to 1,000 more devices per meter than 4G.6、阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。I still remember an old lady, a customer on the paper rou

44、te in my hometown when I was 12 years old. She taught me a lesson in 1 that I shall never forget.On a(n) 2 afternoon, a friend and I were throwing stones onto the 3 of the old ladys house. The stone that I found was too smooth, 4 it slipped from my hand as I let it go and 5 straight not for the cove

45、ring on top of the house but for a small window on the houses back porch. At the sound of broken glass, we knew we were 6 .We turned and 7 .I was too 8 about getting caught that first night to be concerned about the old lady with the broken window in the freezing weather. However, a few days later,

46、when I was sure that I hadnt been 9 , I started to feel guilty about her 10 .She still greeted me with a smile each day 11 I gave her the paper , but I was no longer able to act comfortably in her 12 .I 13 my mind that I would save my money delivering paper. And after three weeks I had seven dollars

47、 that I calculated would pay for her window . I put the money in an envelope with a note 14 that I was sorry for breaking her window and 15 that the seven dollars would cover the cost of repairing it.I waited until it was dark , moved 16 to the old lady s house and put the letter I didn t sign throu

48、gh the letter slot in her door . I felt 17 and could have the freedom of , once again , looking straight into the old ladys kind eyes .The next day, I handed the old lady her paper and was able to 18 the warm smile that I was receiving from her. She thanked me for the paper and gave me a bag of cook

49、ies she had made herself. I thanked her and started to eat the cookies as I continued my 19 .After several cookies . I felt an envelope and pulled it out of the bag. When I opened the envelope , I was 20 . Inside were the seven dollars and a short note that said , Im proud of you.”1.A.selflessnessB.

50、talentC.braveryD.forgiveness2.A.winterB.summerC.springD.autumn3.A.windowB.basementC.roofD.access4.A.butB.soC.forD.or5.A.landedB.leftC.draggedD.headed6.A.in troubleB.in many waysC.in dangerD.in charge7.A.got aroundB.sit aroundC.ran awayD.hung out8.A.embarrassedB.scaredC.disappointedD.ashamed9.A.disco

51、veredB.scoldedC.punishedD.involved10.A.misunderstandingB.misbehaviorC.misfortuneD.mistake11.A.untilB.unlessC.sinceD.when12.A.encouragementB.presenceC.companyD.comfort13.A.made upB.took upC.meet withD.picked up14.A.provingB.showingC.convincingD.explaining15.A.predictedB.declaredC.hopedD.witnessed16.A

52、.hurriedlyB.quietlyC.patientlyD.firmly17.A.confusedB.concernedC.relievedD.frustrated18.A.abandonB.returnC.understandD.respect19.A.effortB.studyC.journeyD.route20.A.shockedB.satisfiedC.annoyedD.amused7、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Dragon Heads-raising Day, _ falls each year on the second day of th

53、e second lunar month, is one of the Chinese traditional festivals as the proverb goes: “The dragon is awake, _ (raise) his head.” On this day, dragons, a prominent totem (图腾) in Chinese culture, raise _ (they) heads with the sound of thunder. Around this time, the earth _ (burst) with lifegrass and

54、trees are beginning to shoot up. In ancient China, people _ (pray) the dragon god beside a river or a lake for the precious spring rain to breed their crops. _ (tradition), food eaten on this day was renamed after parts of the dragon. For instance, wontons (馄饨) were called “dragons eyes”. The specia

55、l _ (food) usually eaten on this day include dragons scales, popcorn and pigs heads.In Shanxi, people have their hair _ (cut) in a symbolic move to remove the old and embrace the new. In _ countryside in Hebei Province, people would fetch water from a well at dawn. It was believed _ on this day the

56、well was full of dragon eggs which would bring the collectors good harvest.8、假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 It was on a warm autumn day t

57、hat my father and I walk into my new high school.Afterregistered in the classroom,the volunteer took me to my dormitory.Altogether I had five roommates,two of which arrived later.I got to know my new roommate immediately.Although I was quiteunwilling to say“Goodbye”to my father,but he had to leave t

58、o my hometown in the evening.Isuddenly realized I had grown up and that I had to look after me and live independently.Not untilthen I know my senior high school life had real begun.9、假定你是李华。你的美国朋友Tom来信说,他将在暑假期间来中国学习中国画,希望能在本市参加一个短期课程。你帮他联系了一所艺术学校,请给他回信,告知以下内容:1.学习内容:水墨山水画(Chinese ink landscape paint

59、ing);2.课程时间:六周;3.收费及食宿安排。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.短文中不得出现学校或地区名称。_ 答案以及解析1答案及解析:答案:1.A; 2.D; 3.D; 4.B解析:1.考查细节理解。依据题干中的Chinese culture可知,需要在四个活动中寻找和中国元素有关的内容,第一项活动Community Days at Conference House Park 中的Tai Chi与此匹配,因此选A。2.考查细节理解。依据Greenhelt on the Go部分的 Registration is required. To register

60、, please email naturecenter sigreenbelt. org before August 14可知,参加该活动需要提前登记,因此选D。3.考查细节理解。依据第四项活动的The three miles of nearby natural shoreline are a sandy beach. . . found here 可知,这里是喜欢沙滩、海岸、大海的人的天堂,所以喜欢大海的人应该给The South Pole al Wards Point活动的联系邮箱发邮件咨询信息,因此选D。4.考查细节理解。依据第一段的Visit our page to find some

61、 of the best free walking tours across New York City可知,这四项远足活动都是免费的,因此选B。 2答案及解析:答案:1.B; 2.C; 3.D; 4.A解析:1.考查写作意图。第一段对传统的学生上学的情景和日益受欢迎的虚拟学校的学生上学的情景进行对比,第二段至文末都在讲虚拟教育,故首段的作用是引出本文的话题 虚拟教育。故选B。2.考查数字计算。根据题干中的信息定位答案在第二段末句,由该句可知,虚拟学校的注册学生人数在20152016学年和20162017学年间增加了17 000,20162017学年注册人数增加到295 518,故答案为295

62、 518 -17 000 = 278 518。3.考查推理判断。根据题干中的Arizona Virtual Academy定位答案在第三段。根据本段中Dr. Kelly Van Sande的话可知,该虚拟学校一直在改进他们的平台和技术,以确保能够跟上不断变化的趋势,不仅仅是跟上教育的变化趋势, 还要跟上技术的变化趋势。由此可推断,该校的平台和技术很先进。故选D。4.考査观点态度。根据题干中的Carrie Faulkner定位答案在最后一段。Carrie Faulkner选择让她的两个孩子上虚拟学校,并且根据她说的我真希望在我上学的时候也有虚拟教育,那就太棒了 ”也可推断,Carrie Faul

63、kner对于虚拟教育持肯定、支持的态度。 3答案及解析:答案:1.B; 2.A; 3.D; 4.A解析:1.推断题。根据第2、3段可知,作者提到协和式超音速客机是为了强调声爆的负面影响。2.主旨题。通读第4段可知,该段介绍了这款新式飞机的一些基本资料。3.词义推断题。根据画线词所在句的句意和最后一 句中的If we get approved 可推断,endorsement 意为 “同意;认同”。4.主旨题。本文主要介绍了美国国家航空航天局新研发的一款飞机。 4答案及解析:答案:1.A; 2.D; 3.C; 4.C解析:1.主旨大意题.第一段主要描述了Amanda使用驾驶模拟器的情景.作者主要是

64、通过这个生动的事例来展示这台驾驶模拟器的具体操作状况和功用,以引入话题,故选A.2.细节理解题.根据第三段第二句They said they wanted to help students learn about the dangers of driving drunk, while texting, or while talking on the phone. 可知,驾驶模拟器项目被引入罗斯福高中是为了让学生意识到分心驾驶的危害.故选D.3.细节理解题.根据第四段The simulator is basically a computer program. Like many computer

65、 games, it was a hit with the students可知,驾驶模拟器吸引了学生对计算机程序的兴趣.故选C.4.主旨大意题阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了一所高中的驾驶模拟器通过模拟驾驶让你了解到开车分心的后果故选C 5答案及解析:答案:1. D2. A3. G4. E5. C解析: 1.D.推理判断题.根据后文At its most basic level, 5G will be used to make calls, send texts, and to simply get online.在其最基本的层次,5G将被用来打电话,发送短信,并简单地上网.可知5

66、G是第五代移动网络的缩写;故选D.2.A.推理判断题.根据后文5G will use new higher radio frequencies to send out data, which are less cluttered(挤了)and carry information much faster.5G将使用新的更高的无线电频率发送数据,这些数据不那么杂乱(挤了),携带信息的速度要快得多.可知5G是如何工作的?;故选A.3.G.推理判断题.根据前文Thats to say, smaller multiple input and output antennas (天线)will be use

67、d-promoting both signals and capacity也就是说,将使用更小的多输入输出天线(天线)-提高信号和容量.可知这意味着5G将比4G多支持1000台设备;故选G.4.E.推理判断题.根据前文The fastest 4G networks can deliver peak download speeds of around 300 Mbit/s.最快的4G网络可以提供大约300 Mbit/s的最高下载速度.可知与之相比,5G可以提供超过1GB/s的下载速度;故选E.5.C.推理判断题.根据后文 It means there will be very little-if

68、 any-delay when you carry out tasks on a device.这意味着当你在设备上执行任务时,会有很小的延迟-如果有的话-.可知5G也会有较低的延迟;故选C. 6答案及解析:答案:1.D; 2.A; 3.C; 4.B; 5.D; 6.A; 7.C; 8.B; 9.A; 10.C; 11.D; 12.B; 13.A; 14.D; 15.C; 16.B; 17.C; 18.B; 19.D; 20.A解析:1.考查名词及语境理解.根据全文可知,老太太对于我能够勇敢地承认错误并作出赔偿而感到自豪,说明老太太对人有宽仁之心.forgiveness宽恕,宽宏大量,符合语境

69、.2.考查名词及语境理解.从下文的with the broken window in the freezing weather可以推断是冬日(winter)的下午.3.考查名词及语境理解.从下文的not for the covering on top of the house可知,我和朋友是向老太太家的屋顶(roof)扔石块.4.考查连词及语境理解.因为石块很光滑,所以(so)在我把它扔出的时候,它滑出了我的手掌,不是直直地飞向(headed)屋顶.5.考查动词及语境理解.因为石块很光滑,所以在我把它扔出的时候,它滑出了我的手掌,不是直直地飞向(headed)屋顶.head for 意为朝着(

70、某一地点)行进.6.考查介宾短语及语境理解.陷入麻烦,一听到玻璃破裂的声音,我们就知道陷入麻烦(in trouble)了.7.考查动词及语境理解.A. got around 绕过,B. went out出去,C. ran away 跑开,D. hung out闲逛, 根据语境,此处指我们转身跑开(ran away)了.8.考查形容词及语境理解.因为打破了别人家的窗户,所以我害怕(scared)被抓到.9.考查动词及语境理解.结合前文中的getting caught可知,此处指几天之后,我确定自己没有被发现(discovered).10.考查名词及语境理解. 窗户被人打破,对老太太来说就是不幸(

71、misfortune).11.考查连词及语境理解.每天,我给老太太报纸的时候,她总是带着微笑跟我打招呼.when当时符合语境.12.考查名词及语境理解.因为内心有愧,所以我站在老太太面前的时候,感觉浑身不自在.in ones presence=in the presence of sb.意为在面前,有在场.13.考查动词及语境理解.根据语境,此处指我下定决心省钱.make up ones mind 意为下定决定.14.考查动词及语境理解.我把钱放在信封,并附上一张便条,说明(explaining)我的歉意.15.考查动词及语境理解.因为我对打破窗户一事感到很抱歉,所以我希望(hoped)这七美

72、元能够支付维修费用.16.考查副词及语境理解.我不好意思当面跟老太太道歉,所以我等到天黑,悄悄地(quietly)来到她的家门口.17.考查动词及语境理解.压抑的,我向老太太道了歉,并通过自己的努力,赔偿了老太太家的窗户的维修费用,因此我感到释怀(relieved)了.18.考查动词及语境理解.因为勇敢承认了自己的过错,我不再感到内疚,所以我也能回报老太太对我的微笑了.return意为回报,回应.19.考查名词及语境理解.从前文的a customer on the paper route可知纸质路线上的顾客,说明我继续按照路线(route)行走20.考查形容词及语境理解.老太太给我的曲奇饼袋子

73、里还放着我赔偿她的钱,而且她一直都知道是我打破了她的窗户,故我感到震惊(shocked). 7答案及解析:答案:1. which2. raising3. their4. is bursting5. would pray/prayed6. Traditionally7. foods8. cut9. the10. that解析: 本文是一篇说明文,主要介绍了农历二月二时中国的传统风俗。1. which考査定语从句。分析该句结构可知,空处引导非限制性定语从句,先行词为Dragon Heads-raising Day,空处在从句中作主语,故用which引导该定语从句。2. raising考查非谓语动词

74、。该句主语“The dragon 和动词raise之间是逻辑上的主谓关系,在此处作伴随状语,故用其现在分词形式。3. their考査代词。空处修饰后面的名词heads,故用形容词性物主代词their,表示它们的头。4. is burning考査固定用法。根据常识并结合语境可知,大概就是这个时候,大地生机勃勃。此处考査固定用法be bursting with sth.,表示充满某物”;且该句主语为the earth,为第三人称单数,且此处叙述的为客观情况,故谓语动词用is。故填is bursting。5.would pray/prayed考査动词的时态。该处表示在古代人们在二月二将要做的动作,故

75、用过去将来时;根据该句的时间状语In ancient China可知,该处陈述的是发生在中国古代的事情,故也可用一般过去时。6. Traditionally考査副词。空处修饰整个句子,故用traditional的副词形式。7. foods考査名词的单复数。根据该句中的include spring pancakes,jiaozi and pigs heads可知,这一天人们吃多种食物,且谓语动词include为复数,故空处用food的复数形式。8.cut考査固定用法。分析该句结构可知,此处考査固定用法get sth. done,表示使某事发生。9.the考査冠词。根据语境可知,该处特指“河北的乡

76、下”, 故用定冠词the。10. that考查主语从句。分析该句结构可知,该句中的“It为形式主语,真正主语是空处引导的主语从句;且该从句为陈述句,故用that引导该主语从句。 8答案及解析:答案:It was on a warm autumn day that my father and I into my new high school. After in the classroom, volunteer took me to my dormitory. Altogether I had five roommates, two of arrived later. I got to know

77、 my new immediately. Although I was quite unwilling to say “Goodbye” to my father, but(or) he had to leave my hometown in the evening. I suddenly realized I had grown up and that I had to look after and live independently. Not until then I know my senior high school life had begun.解析:1.纵观全文可以看出本文是描述

78、过去的事情,故用过去时态, 故把walk改为walked。2.after是介词,后接动词要用动名词形式,故把registered改为registering。3.此处是泛指某间教室,不是特指,故把the改为a。4.此处为定语从句,先行词是roommates,室友,指人,关系代词用whom, 故把which改为whom。5.此处指我的新室友有好几个人,故把roommate改为roommates。6.删除but或将but改为yet。考查连词。在英语中,although和but不能同时出现在一个句子中,故删除but。也可将but改为yet。补充:此处也可将Although删掉,但是语意上没有修改but

79、好。7.此处是固定短语:leave for“动身,前往”,这里指回家,故把to 改为for。8.此处意为“我得照顾我自己”需用反身代词myself。故把me改为myself。9.Not until位于句首需对主句部分倒装,部分倒装需借助于助动词,根据时态和谓语动词,可以确定助动词是did,放在I的前面。10.此处为副词修饰动词,用really。故把real改为really。 9答案及解析:答案:Dear Tom, How is everything going? Im delighted to know youre coming to China to learn Chinese painti

80、ngs, hoping to take a short course in my city. An art school, which is located in the center of the city, is the best choice for you. As Ive learned, youll finish studying Chinese ink landscape painting in six weeks. Whats more, you can both eat and live in the school while studying here. Therefore,

81、 you neednt worry about your accommodation. In addition, the school charges a relatively modest fee. If you have any other questions, please write to me as soon as possible.Yours,Li Hua解析: 【写作指导】通过审题可知,本题要求写一封回信,根据写作 内容的要求可以分为三个部分:1.写作背景;2.三个要点内容;3.结束语。写作难度在于题目所给的要点信息较少,需要考生用自己的语言去合理拓展信息,使所给的要点信息完整,

82、以完成写作目的。【名师点评】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。 本文恰当地使用了很多高级词汇和结构,现简要分析如下:衔接词使用较好,如:Whats more,Therefore,In addition 等; 短语:take a short course,be located in, in the center of, worry about, as soon as possible等;复杂结构:非限制性定语从句which is located in the center of the city,非谓语动词短语 to know youre coming to China to learn Chinese paintings, hoping to take a short course in my city 等。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1