1、Unit 5 Meeting your ancestors单元加餐练.完形填空Ryan Hickman was born into an American family. When he was three years old, Ryan Hickman visited a _1_ center in California and found what he wanted to do most. Amazingly, the next day as he greeted his dad, Damion, he made a (n) _2_, “Im going to pick up all t
2、he bottles and cans from everyone in the neighborhood. Ill start a new _3_ myself!”Its never too _4_ to start a business, though there were no other staff but himself when the company was started. Today, Ryan, aged seven, the worlds _5_ garbage man, is the CEO, manager and _6_ of Ryans Recycling Com
3、pany. Though Ryan says he doesnt remember what made it all start, he remains _7_ about what he is doing. When questioned why he did so, he said, “Its _8_ bottles get to the ocean, and then animals get sick and die.” Ryans neighbors have been _9_ to the little boys knocking for their recycled goods.
4、More and more _10_ ones call to ask for a pickup or even lay down bags of bottles and cans at Hickmans door. At school, Ryans favorite activity is helping the dustmen _11_ the trash and taking away the recyclable. “My wife and I support him and we told him that whenever he wants to _12_, he can,” Da
5、mion said. “I want to see him with friends, but the recycling just makes him delighted. He has actually _13_ five of his friends to join him.”According to Damion, Ryan has _14_ over $11,000 through recycling bottles and cans. Ryan says he wants to buy a large trash truck to be _15_ with enough garba
6、ge and become a true garbage man.三岁的Ryan Hickman因为参观了一家废品回收中心而萌生了自己做废品回收生意的想法。如今,七岁的他是世界上最年轻的垃圾处理工。1A.financialBrecyclingCdeliveringDindustrial答案:B解析:根据下文内容以及第6空后的Ryans Recycling Company可知选B项。2A.betBannouncementCspeechDexplanation答案:B解析:Ryan向父亲宣布自己的决定。make an announcement为固定短语,意为“宣布”。故选B。3A.investig
7、ationBstudyCbusinessDcampaign答案:C解析:根据第4空后的start a business可知选C项。4A.oldBearlyCweakDlate答案:B解析:never too.to do sth.构成双重否定,常用来表示“做某事再也不为过”。Ryan年龄很小,故本句表示“开公司多早也不为过”。5A.cleverestBbusiestCwealthiestDyoungest答案:D解析:七岁的Ryan自然是世界上最年轻的(youngest)“垃圾处理工”。6A.customerBemployerCtraineeDemployee答案:D解析:根据上句中的there
8、 were no other staff but himself when the company was started可知,Ryan既是公司的CEO,也是公司的经理,同时还是公司的雇员(employee)。7A.enthusiasticBenergeticCunbearableDcomfortable答案:A解析:句意:虽然Ryan说他不记得是什么让这一切开始的,但是他对自己正在做的事情依然充满热情。remain enthusiastic about仍对充满热情。8A.whyBhowCbecauseDwhen答案:C解析:前文When questioned why he did so给出提
9、示,因此要用because来对提出的问题进行回答。9A.opposedBsupposedCaccustomedDdevoted答案:C解析:句意:Ryan的邻居们已经习惯这个小男孩敲门回收废品了。be accustomed to (doing) sth.意为“习惯于(做)某事”。10A.supportiveBinstructiveCaggressiveDpersuasive答案:A解析:句意:越来越多的支持(supportive)者打电话来请求回收,甚至把一袋一袋的瓶瓶罐罐放在Hickman的家门口。11A.desertBseparateCcirculateDweed答案:B解析:根据下文an
10、d taking away the recyclable(拿走可回收的物品)可知,此处表示将垃圾分类(separate)。12A.startBcontinueCquitDback答案:C解析:句意:Damion说:“我的妻子和我都支持他,并且我们告诉他无论何时他想放弃(quit)都可以。”13A.persuadedBurgedCforcedDinstructed答案:A解析:句意:事实上,他已经说服他的五个朋友加入他。persuade sb.to do sth.意为“说服某人做某事”。14A.raisedBsavedCwastedDspent答案:B解析:句意:据Damion说,Ryan已经通
11、过回收瓶瓶罐罐攒下(saved)超过一万一千美金。15A.surroundedBentertainedCequippedDloaded答案:D解析:根据句意可知,此处指“装载足够多垃圾的垃圾车”,故应用be loaded with,表示“装载着;用装载”。.阅读理解A rare example of prehistoric rock art has been uncovered in Rossshire.Archaeologists made the discovery while moving a rock decorated with ancient cup and ring marks
12、to a new location.When they turned the stone over, they found the same marks on the other side of the rock.It is one of only a few decorated stones of its kind.Susan Kruse first discovered the stone several years ago when out walking.The second set of cup and ring marks were uncovered recently when
13、archaeologists were moving the stone to a new site.Dating from the Neolithic or Bronze Age, the art was created between 4,000 and 5,000 years ago.Archaeologists believe the markings may have been made for a number of reasons.These include for rituals(仪式) or mapping the stars.They could even be the “
14、doodles(涂鸦)” of bored, ancient shepherds.Ms Kruse said: “Finding cup and ring decoration on the opposite side has raised a number of questions.Was the decoration meant to be viewed from both sides or was one decorated side deliberately placed face down? Or was the stone carved at different times?”Jo
15、hn Wombell, who is leading a project to record rock art, said it was an important discovery.He said, “Although some stones are decorated on different faces, I only know of a few other stones with decoration on opposite sides.”The archaeologist said most boulders with markings were too heavy to turn
16、over to find out if they were decorated on the reverse side.The stone in the new discovery was moved by farmers about 200 years ago when they used it for building something.There is a group of rock art in the local area.Round houses dating to the Bronze and Iron Ages have also been found.In addition
17、, a farmer uncovered the jewellery while ploughing a field in the 1960s.考古学家们在将一块刻有岩石画的石头搬迁到新地方时,意外发现其另一面同样有岩石画。文章随后介绍了该岩石画可能刻画的内容、价值以及考古学家们的疑问。1In what way was the prehistoric rock art found?AWhen some farmers were turning over a stone.BWhen a group of researchers were hanging around.CWhen an archa
18、eologist was studying an ancient rock.DWhen archaeologists were getting a rock moved to a new site.答案:D解析:细节理解题。根据文章第一段第二句“Archaeologists made the discovery while moving a rock decorated with ancient cup and ring marks to a new location.”可知,考古学家是在将一块刻有岩石画的石头搬迁到新地方时发现了刻在另一面的史前岩石艺术。故选D项。2Which may not
19、 be the reason for the marks on the stone?AThe drawing of the stars.BA certain kind of ceremony.CThe carvings of different times.DA sheepherder who felt tiresome.答案:C解析:细节理解题。根据第一段中的“These include for rituals(仪式) or mapping the stars.They could even be thedoodles(涂鸦)of bored,ancient shepherds.”可知,原因
20、包括rituals(仪式),对应B项;mapping the stars(星图)对应A项;“doodlings(涂鸦)”of bored,ancient shepherds(牧羊人无聊时的涂鸦)对应D项。只有C项在文中并未提及。3According to John Wombell, _.Athe discovery arouse wide attentionBthe decorated stones are timely spottedCvarious faces were found carved on the stonesDnot all uncovered stones had deco
21、ration on each side答案:D解析:推理判断题。根据第二段约翰说的话“Although some stones are decorated on different faces,I only know of a few other stones with decoration on opposite sides.”可知,虽然一些石头在不同的面都有(岩石画)装饰,但是他只知道少量反面有(岩石画)装饰的石头。由此可得知,并不是所有发现的石头的两面都有岩石画。故选D项。4What could be the best title of the text?AA Worthy Discov
22、eryBAn Ancient ArtCA Remarkable ContributionDA Controversial Stone答案:A解析:标题归纳题。本文主要讲述了考古学家们发现了一块罕见的在另一面也刻有岩石画的石块,而这是很珍贵的。故A项“一个有价值的发现”符合文章主题。B项“一件古老的艺术品”,C项“杰出的贡献”,D项“一块有争议的石头”,均与文章主题不符。故选A项。.读后续写One weekend in July, Jane and her husband, Tom, had driven three hours to camp overnight by a lake in th
23、e forest.Unfortunately, on the way an unpleasant subject came up and they started to quarrel.By the time they reached the lake, Jane was so angry that she said to Tom, “Im going to find a better spot for us to camp”and walked away.With no path to follow, Jane just walked on for quite a long time.Aft
24、er she had climbed to a high place, she turned around, hoping to see the lake.To her surprise, she saw nothing but forest and, far beyond, a snowcapped mountain top.She suddenly realized that she was lost.“Tom!”she cried.“Help!”No reply.If only she had not left her mobile phone in that bag with Tom.
25、Jane kept moving, but the farther she walked, the more confused she became.As night was beginning to fall, Jane was so tired that she had to stop for the night.Lying awake in the dark, Jane wanted very much to be with Tom and her family.She wanted to hold him and tell him how much she loved him.Jane
26、 rose at the break of day, hungry and thirsty.She could hear water trickling(滴落)somewhere at a distance.Quickly she followed the sound to a stream.To her great joy,she also saw some berry bushes.She drank and ate a few berries. Never in her life had she tasted anything better.Feeling stronger now, J
27、ane began to walk along the stream and hope it would lead her to the lake.As she picked her way carefully along the stream, Jane heard a helicopter.Is that for me?Unfortunately, the trees made it impossible for people to see her from above.A few minutes later, another helicopter flew overhead.Jane t
28、ook off her yellow blouse, thinking that she should go to an open area and flag them if they came back again.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。答案Paragraph 1:But no more helicopters came and it was getting dark again.She had to stay alone in the forest for another cold night.Jane was so tired
29、 and disappointed, but she didnt lose heart.She knew Tom must be trying his best to search for her.She believed that the helicopter must have been called by Tom and was sure it would come back again tomorrow.She found a place near the stream and slept.Paragraph 2:It was daybreak when Jane woke up.Sh
30、e walked along the stream, hoping to find a suitable place so that the helicopter could find her.She was so lucky that before long a big rock appeared, which was high above the trees.There she climbed and waited with her yellow blouse in hand for the helicopter to come again.To her great joy,she didnt wait long before she saw the helicopter in the sky.She waved hard with the yellow blouse and the helicopter quickly found her.She was right and it was Tom who called the helicopter and saved her.