1、课时素养评价七Module 3Introduction & Reading and Vocabulary. 单词拼写1. He clicked his tongue(舌头) to attract their attention. 2. Chew(咀嚼) your food before you swallow it. 3. The naughty boy spoke in such a manner(方式)to make the teacher very angry. 4. Jim is doing his best to meet the requirements(要求) of his pa
2、rents. 5. I think their success owes(归因于) more to careful management than to good luck. 6. He used to be a very quiet little kid but now he seems to be obsessed(着迷的) with sports. 7. The girl made a face at the taste(味道) of the medicine. 8. The new town would have been unrecognisable(无法辨认的) to the or
3、iginal inhabitants. 9. Can I have some fruit instead of the dessert(甜点心)? 10. A state banquet(宴会) was given in honor of the visiting president. . 单句语法填空1. A lot of poisonous(poison) waste from the chemical works polluted the river. 2. We climbed up energetically and breathed the fresh air greedily(g
4、reed). 3. The students begin their classes at a fixed(fix) time. 4. His speech is so confusing that its difficult to make out what he is trying to express. 5. His book was popular and every time talking about it, he owed his success to the support of his parents. 6. In a true scientific manner, Darw
5、in liked to put ideas to the test and if possible he wanted proofs before he believed something. 7. It was with great joy that he received the news that his missing daughter had been found. 8. In my opinion, all Mr White does does(do) do good to his students in his class. He is very strict in their
6、study. 9. I was wondering whether you would like to go to the theatre with me. 10. At first he refused to accept any responsibility but he ended up apologizing(apologize). 完成句子1. The first time the boy came to Shanghai, he was lucky to pay a visit to the East TV Tower. 当男孩第一次来上海的时候就有幸参观了东方电视塔。2. Whe
7、n we do make a mistake, we must correct it fully, openly, and as quickly as possible. 当我们确实犯了错误, 我们必须完全、公开、尽快地改正它。3. The room is in a terrible mess; it cant have been cleaned. 房间里乱得一塌糊涂, 不可能打扫过。4. No wonder he was quite angry; his mother didnt allow him to play computer games. 难怪他非常生气, 他的妈妈不允许他玩电脑游戏
8、。5. Yesterday Lucys birthday party ended up with a Happy Birthday song. 昨天露西的生日聚会以一首生日歌结束。6. The couple never have words because they have much in common with each other. 这对夫妇从不争吵, 因为他们彼此有许多共同之处。7. The children ate up all the food on the table quickly because it tasted very delicious. 孩子们很快吃光了桌上所有的食
9、物, 因为它尝起来很美味。8. The children were playing outside, while Mary was writing a letter. 孩子们在外面玩耍, 而玛丽在写信。9. Owing to hard work, he gained great achievements in that field. 由于工作努力, 他在那个领域取得了巨大的成就。10. To my surprise, our team lost the match. 令我惊讶的是, 我们队输了比赛。. 阅读理解AFrench cuisine is extremely diverse, with
10、 only the Chinese having similar variety in their food. This variety is supported by the French passion for good food in all its forms, Frances extraordinary range of different geographical conditions and climates that support the local production of many types of ingredients (原料), and Frances long
11、and varied history. In many ways, an understanding of the culture of French food is an understanding of France itself. Meals range from the very basic, such as the traditional baguette (棍子面包), cheese and inexpensive wine, to very elaborate meals that can include a dozen dishes and different wines co
12、nsumed over several hours. Obviously, the latter type of dining is hardly used by most people. However, it is this dining that is typically found in “French restaurants” outside France, giving many foreigners the mistaken impression that French food is heavy and complicated. In fact, much of the Fre
13、nch cuisine is fairly simple, relying on high-quality fresh ingredients and loving preparation. Almost all the famous French dishes are regional specialties. The French Mediterranean uses olive oil, herbs and tomatoes in many of its dishes. The cuisine of northwest France uses butter, soured cream a
14、nd apples. The cuisine of northeast France has a strong German influence which includes beer and sauerkraut (泡菜). Throughout the south in general there tends to be more use of vegetables and fruit (in part due to the favorable climate). Any discussion about the influences on French cuisine would be
15、incomplete without recognizing the historical contribution of Italy to the development of French cooking. In 1533, Catherine De Medicis (a Florentine princess) married a French prince. At this point, France was not known for its food. Catherine brought many Italian chefs with her to France, who intr
16、oduced to France a variety of dishes, food preparation and dining practices. Although France and Italy obviously have evolved very different food cultures, much of Frances current food culture can be traced back to this time. 【文章大意】本文主要介绍了法国菜。法国多样的地理环境和气候造就了著名的法国菜。1. Which of the following statement
17、s is NOT true? A. Chinese cuisine is full of variety. B. France has different climates. C. France has a long history. D. French cuisine lacks variety. 【解析】选D。推理判断题。从第一段的“French cuisine is extremely diverse, with only the Chinese having similar variety in their food. ”可知D项描述错误。2. In France, a meal th
18、at includes a dozen dishes and different wines . A. is often consumed by average peopleB. can only be found in restaurantsC. is not common among most peopleD. is considered to be simple by most people【解析】选C。 细节理解题。从第二段的“Obviously, the latter type of dining is hardly used by most people. ”可知选C。3. Wha
19、t is the third paragraph mainly about? A. Features of food in different parts of France. B. Table manners in different parts of France. C. What influenced the development of French cuisine. D. How French cuisine affects local culture. 【解析】选A。段落大意题。第三段主要描述了法国不同地区的美食的特点。4. We can learn from the last p
20、aragraph that . A. Italian food is more complicated than French foodB. Italian food culture is still influencing French foodC. French food was not as famous around the 1530s as it is nowD. French food is more famous than Italian food【解析】选C。推理判断题。从最后一段的“At this point, France was not known for its foo
21、d. ”故选C。B(2020济宁高二检测)As globalization continues to make the world a smaller place, and goods become more accessible across borders, concerns about food safety in the Asia-Pacific region have steadily risen over the years. An APEC forum is being held in Beijing, to find ways to better address the pro
22、blem. 156 participants from 19 APEC economies and 4 non-APEC members attended the APEC Food Safety Cooperation Forum. Created 7 years ago, the forum has been actively looking for ways to strengthen food safety standard in the region, without affecting trade. “As consumers are faced with more varieti
23、es of food, the potential food safety risk also becomes bigger. This forum has helped APEC economies to cooperate in supervision (监督), exchange information, and improve the overall food safety standard in the Asia-Pacific region, ” said director of Chinas General Administration of Quality Supervisio
24、n Wu Qinghai. For the first time the forum has brought together high-level regulators, academics, and industry stakeholders to talk about their respective roles in safety supervision. They say governments alone cannot shoulder this heavy duty. In China, the continuous food safety problems have great
25、ly hurt consumers confidence in domestic products; therefore more turned to imports. However, problems related to quality of those imported goods also began to show. In July this year, more than 400 batches(批)of food imports from 35 countries and regions were found substandard by the countrys top qu
26、ality supervisor. Governments and industries have been brought closer by this forum. As food moves more freely beyond borders, this forum is hoped to promote safety control cooperation, so APEC members can better benefit from the economic integration(经济一体化). 【文章大意】通过APEC论坛, 各国之间将更加密切地合作, 食品安全问题将得到更有
27、效的监管和处理, 各成员国都会从中受益。5. What kind of function can the forum play? A. It has greatly influenced the economy in the area. B. It has long been able to put every sides efforts together. C. It helps to bring government regulators and industries together. D. It has found ways to deal with safety problems.
28、【解析】选C。细节理解题。根据第四段句子For the first time the forum has brought together high-level regulators, academics, and industry stakeholders to talk about their respective roles in safety supervision. 论坛首次将高层监管机构、学术界和行业利益相关者聚集在一起, 讨论各自在安全监管中的作用, 可知, 故选C。6. The last but one paragraph tells us that . A. the Chin
29、ese customers are more satisfied with their food safetyB. food imported from other countries is indeed high in qualityC. many Chinese customers would rather buy some foreign foodD. there are only 35 countries and regions exporting food to China【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段内容可知, 连续的国内食品安全问题伤害了消费者的信心, 他们更加愿意买进
30、口产品, 但是进口食品的质量问题也开始显现, 即C项正确, A、B项错误; 文中第五段的最后一句表示来自35个国家和地区的超过400批次的进口食品不达标而非只有35个国家和地区向中国出口食品, D项错误。故选C。7. The underlined word “address” in the first paragraph can be replaced by “”. A. send a letter aboutB. deal withC. deliver a speech onD. call off【解析】选B。词义猜测题。根据全文大意可知, 各国通过APEC论坛加强合作, 和极寻求更好的方法
31、来解决食品安全问题。由此可推知, deal with“处理, 解决”与address含义相近。故选B。8. According to the article, which of the following statements is WRONG? A. People can buy foreign food more easily than ever. B. The more varieties of food, the bigger the potential food safety risk. C. Food safety problems have appeared many times
32、 before this forum. D. Governments have started their cooperation with academics and industries before this forum. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段句子For the first time the forum has brought together high-level regulators, academics, and industry stakeholders to talk about their respective roles in safety supervis
33、ion. 论坛首次将高层监管机构、学术界和行业利益相关者聚集在一起, 讨论各自在安全监管中的作用。因此D项“在这次论坛之前, 各国政府已经开始与学术界和工业界进行合作”与文章不符合。故选D。. 阅读填句After a few weeks in China, I started to notice something strange at the dinner table. I was in a restaurant with my friends when, besides us on another table, a group of four men started shouting at
34、 each other and waving their money around. 1This scene made me think of what it would look like in Britain. It would be almost unheard of. 2 In a British restaurant, you usually just pay for yourself. Its called “splitting the bill” or “going Dutch (AA制)”. I guess there is one reason that could expl
35、ain some of the differences between East and West. 3 Usually in Chinese restaurants, the group decides on each dish, so the group eats all of the dishes. Can you imagine trying to work out how much each person needs to pay if youre all sharing? 4 Each person chooses the food that he or she wants. Sh
36、aring isnt commonly practiced. So it is simple to pay for what you ordered. 5 Its nice to treat your friends to dinner sometimes, but its also nice to be treated. And when Im having dinner with my friends in the west, at least I know therell be no “fighting” over who should pay. A. I personally enjo
37、y both practices. B. British people usually like to eat outside. C. The opposite is true when eating out in the West. D. I finally learned that they were actually “fighting ” to pay the bill. E. How you pay the bill depends on how you order, as well as how you eat. F. British food culture usually im
38、plies that you pay for whatever you ordered. G. In China a man just pays for himself when he has dinner with his friends in a restaurant. 【文章大意】本文介绍了中西方的饮食文化之一, 付账。中国人喜欢大家点餐大家一起分享, 所以喜欢抢着付账; 而西方人则喜欢各自点自己想吃的东西, 并各自付账。1. 【解析】选D。根据上文 I was in a restaurant with my friends when, besides us on another tab
39、le, a group of four men started shouting at each other and waving their money around可知, 作者最后得知这四个人是争着要付账, 故选D。2. 【解析】选F。根据下文In a British restaurant, you usually just pay for yourself. Its called “splitting the bill” or “going Dutch”可知, 英国的饮食文化表明你只需付自己所点的餐即可, 也就是AA制, 故选F。3. 【解析】选E。根据上文I guess there i
40、s one reason that could explain some of the differences between East and West可知, 下文应该是对这一现象进行解释, 如何付账取决于如何点餐和如何就餐的, 故选E。4. 【解析】选C。根据上文Can you imagine trying to work out how much each person needs to pay if youre all sharing? 及空后Each person chooses the food that he or she wants可知, 在西方是各自付账的。故选C。5. 【解析】选A。根据下文Its nice to treat your friends to dinner sometimes, but its also nice to be treated. 可知, 作者对这两种付账的方式都是喜欢的。故选A。