收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Module 1 Life in the future Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills.doc

上传人:a**** 文档编号:452450 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:60.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Module 1 Life in the future Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 1 Life in the future Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 1 Life in the future Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 1 Life in the future Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 1 Life in the future Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Module 1 Life in the future Language Points(Ⅱ)(Integrating Skills.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 1 Life in the future课时分层作业(二)语言知识练习固基础.单句语法填空1I like traveling for many reasonsfor a start,it can increase my knowledge about the customs and cultures in other places.2He seems too tired to finish (finish) the task.But I am only too glad to help him.3The woman is still in shape while her husb

2、and is out of shape.4I will be enjoying(enjoy) the warm sunshine in Hainan at this time tomorrow.5We are still optimistic(optimism), whatever the result may be.6People can either give them as gifts or hang them in their houses.7They fell in love with each other on the train and got married(marry) a

3、year later.8If you plant watermelon seeds in spring, you will eat(eat) fresh watermelon in the fall.9The date of the sports meeting has not been definitely (definite) decided yet.10The chair is in the way,so please move it away.单句改错1Not all of his two brothers are workers.all both2They have designed

4、 a new type of car shaping like a spider. shapingshaped3You can definite save a lot of money by buying a cheaper one instead. definitedefinitely4His dream of becoming a university professor has been come true. 去掉been5Either you or one of your students are to attend the meeting. areis高考题型练习提能力.阅读理解AI

5、t feels like every time my mother and I start to have a conversation,it turns into an argument.We talk about something as simple as dinner plans and suddenly,my mother will push the conversation into “World War ”Shell talk about my lack of a bright future because I dont plan to be a doctor.And much

6、to her disappointment,I dont want to do any job related to science,either.In fact,when I was pushed to say that I planned to major(主修) in English and communications,she nearly had a heart attack.“Why cant you be like my coworkers son?”she bemoans all the time.Her coworkers son received a fouryear sc

7、holarship and is now earning 70,000 dollars a year as an engineer.I dont know what to answer except that I simply cant be like Mr Perfect as Ive called the unnamed coworkers son.I cant be like him. Im the type of person who loves to help out in the community,write until the sun goes down,and most of

8、 all,wants to achieve a career because I love it,not because of fame(名声) or salary.I understand why my mother is worried about my future major.Ive seen my mother struggle to raise me on her small salary and work long hours.She leaves the house around 6:30 am and usually comes home around 5 pm or eve

9、n 6 pm.However,I want her to know that by becoming a doctor,it doesnt mean Ill be successful.Id rather follow my dreams and create my own future.【语篇解读】在未来职业的选择上,作者和他妈妈的意见存在着很大分歧。1Which of the following topics do the writer and his mother often talk about?AThe writers studies.BThe writers future job.

10、CDinner plans.DWars around the world.B细节理解题。根据第一段的内容,可知作者和他妈妈经常谈论的是作者未来该从事什么职业,故选B。2We can infer from Paragraph 1 that the writers mother Adoesnt want the writer to major in EnglishBdoesnt think the writer should be a doctorCgets along very well with the writerDdoesnt think working in the science fi

11、eld is a good ideaA推理判断题。根据第一段的“when I was pushed to say that I planned to major in English and communications,she nearly had a heart attack”可知作者的妈妈不希望他选英语专业。3Which of the following statements is probably TRUE about the writer?AHe wants to be like his mothers coworkers son.BHe wants to find a job in

12、 his community in the future.CHe doesnt think his mothers coworkers son is perfect.DHe wants to do something he really likes in the future.D细节理解题。根据第二段的“most of all,wants to achieve a career because I love it,not because of fame or salary”可知应选D。4We can know from the last paragraph that Athe writer d

13、oesnt know what his future will be likeBthe writers mother works very hard for the familyCthe writer doesnt think being a doctor is a good jobDthe writer sometimes thinks his mothers advice is very goodB推理判断题。根据末段的“Ive seen my mother struggle to raise me on her small salary and work long hours.She l

14、eaves the house around 6:30 am and usually comes home around 5pm or even 6 pm.”可知作者的妈妈为了这个家,非常辛苦地工作。BWhen asked about happiness,we usually think of something extraordinary,an absolute delight,which seems to get rarer the older we get.For kids,happiness has a magical quality.Their delight at winning

15、a race or getting a new bike is unreserved(毫无掩饰的)In the teenage years the concept of happiness changes.Suddenly its conditional on such things as excitement,love and popularity.I can still recall the excitement of being invited to dance with the most attractive boy at the school party. In adulthood

16、the things that bring deep joylove,marriage,birthalso bring responsibility and the risk of loss.For adults,happiness is complicated (复杂的)My definition of happiness is “ the capacity for enjoyment”The more we can enjoy what we have,the happier we are.Its easy to overlook the pleasure we get from the

17、company of friends,the freedom to live where we please,and even good health.I experienced my little moments of pleasure yesterday.First I was overjoyed when I shut the last lunchbox and had the house to myself.Then I spent an uninterrupted morning writing,which I love.When the kids and my husband ca

18、me home,I enjoyed their noise after the quiet of the day.Psychologists tell us that to be happy we need a mix of enjoyable leisure time and satisfying work.I dont think that my grandmother,who raised 14 children,had much of either.She did have a network of close friends and family,and maybe this is

19、what satisfied her.We,however,with so many choices and such pressure to succeed in every area,have turned happiness into one more thing weve got to have.Were so selfconscious about our “right” to it that its making us miserable.So we chase it and equal it with wealth and success,without noticing tha

20、t the people who have those things arent necessarily happier.Happiness isnt about what happens to usits about how we see what happens to us.Its the skillful way of finding a positive for every negative.Its not wishing for what we dont have,but enjoying what we do possess.【语篇解读】快乐与我们怎样看待事情密切相关。把目光放在我

21、们所拥有的东西上,满足感会让我们感到幸福、快乐。5What can we learn about the author from Paragraphs 5 and 6?AShe cares little about her own health.BShe enjoys the freedom of traveling.CShe is easily pleased by things in daily life.DShe prefers getting pleasure from housework.C细节理解题。第六段是对第五段的具体说明,而第五段的第二句是作者的观点,把目光放在我们所拥有的东

22、西上,享受这一切,我们就会快乐,而作者正得益于此,C项与此观点相切合。6What can be inferred from Paragraph 7?APsychologists think satisfying work is key to happiness.BPsychologists opinion is well proved by Grandmas case.CGrandma often found time for social gatherings.DGrandmas happiness came from modest expectations of life.D推理判断题。根

23、据第七段的内容可知,心理学家认为,有一份令人满意的工作并且能享受空闲时间,可以让人感到快乐。而作者的祖母并不是这样,她只要拥有亲密的朋友和家人,就会感到心满意足。诸如此类的对生活的小小期许,就是她的快乐之源,故选D。7People who equal happiness with wealth and success Aconsider pressure something blocking their wayBstress their right to happiness too muchCare at a loss to make correct choicesDare more like

24、ly to be happyB细节理解题。根据文章倒数第二段的第二句“Were so selfconscious about ourrightto it that its making us miserable.”可知,把财富和成功等同于快乐的人,过分强调快乐的权利,不断追逐财富与成功,最后变得不快乐,由此可知B项正确。8Whats the main idea of the passage?AHappiness lies between the positive and the negative.BEach man is the master of his own fate.CSuccess

25、leads to happiness.DHappy is he who is content.D主旨大意题。文章开头提出什么是幸福,最后一段又说快乐与事情本身没有关系,而与我们怎样看待事情有关,作者呼吁人们享受他们所拥有的,而不是期待他们所没有的。A、B、C三项的归纳有失偏颇。由此可知D项正确。.短文改错This morning,I got up late than usual because I forgot to set my alarm clock in last night.When I hurried to school without breakfast,I was already

26、 five minute late.My teacher stopped myself at the door and blamed my being late.Tired but hungry,I didnt accept his blame and said something rude to him.Now I have realized the mistake that I make.As a student,get to school on time is what I must obey.There shouldnt be any excuse for being late.Wha

27、ts worse,I mustnt have been so rude to his blame.I know everything he is doing are just for my good.I promise I wont let same thing happen again.【答案】This morning,I got up than usual because I forgot to set my alarm clock last night.When I hurried to school without breakfast,I was already five late.M

28、y teacher stopped at the door and blamed my being late.Tired hungry,I didnt accept his blame and said something rude to him.Now I have realized the mistake that I .As a student, to school on time is what I must obey.There shouldnt be any excuse for being late.Whats worse,I have been so rude to his blame.I know everything he is doing just for my good.I promise I wont let same thing happen again.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1