1、高考资源网() 您身边的高考专家 哈尔滨市2014高考英语阅读理解、动词短语精讲讲练(28)及答案More than half of young black men in the United States do not finish high school. Many grow up without fathers and in neighborhoods with gangs, drugs and violence. Sixty percent of those who drop out of school have spent time in prison by the age of t
2、hirty-five.Joe Marshall co-founded the Omega Boys Club in San Francisco, California, twenty-three years ago. Mr. Marshall tries to give boys and girls a safe refuge and a chance at a better future. Every week, he has two basic messages for his young students: Stop the violence and Dont do drugs.Mr.
3、Marshall taught math in middle school and expected to see his best students go to college. He got a lot of horror stories a lot of his former students ended up dead or in prison for selling drugs, being involved in gangs, and girls ended up getting pregnant(怀孕). The Omega Boys Club serves more than
4、four hundred young people every year. Two times a week, it offers after-school classes in math, reading, family and life skills, and college preparation.Joe Marshall sees gangs and violence as a disease that needs to be dealt with as a public health problem. Thats what these young people get. They d
5、evelop a street mentalityanger, fear and pain. Then we tell them to follow some new rules for living that will decrease their chances of ending up dead or in prison and increase their chances dramatically of staying alive and free.But his most effective way to spread his anti-violence message is thr
6、ough radio. In 1991, Joe Marshall started “Street Soldiers,” a weekly call-in show. Marlena, one of the graduates of the Omega Boys Club, is at Southern University right now, going into her third year. She talked about what she had learned by coming to Omega, by listening to “Street Soldiers,” and s
7、he said she had learned how to love herself.The club provides guidance and financial assistance to help students stay in school. Over ninety percent of members who were accepted into college have graduated.41. The passage is mainly about_.A. what problems many young black men are faced withB. how Mr
8、. Marshall helps his students to go to collegeC. why many young black men end up in prisonD. how an organization helps young black people42. The passage mentioned Marlena in order to _.A. showcase the success of the Clubs effort B. invite girls to attend the after-school classesC. highlight the fail
9、ure of normal schoolsD. prove the importance of after-school classes 43. “Street Soldiers” is _ .A. an armed force B. a gang of blacksC. a TV program D. a radio program44. According to the passage, which of the following is true?A. The Omega Boys Club help the government to keep male students at sch
10、ool.B. Gangs and violence are public health problems that need to be dealt with.C. The Club offers after-school classes in basic knowledge and living skills.D. Over ninety percent of the members have graduated from college.参考答案4145 DADC *结束动词+out构成的短语练习用能和out构成短语的动词的适当形式填空,使其意思完整。 1. Illgiveyoufivem
11、inutesto_outtheproblems. 2. Look!Lightandheatare_out,togetherwithheavysmoke. 3. Heisgoingtohavetwoofhisteeth_out. 4. _out!Thereisacarcoming. 5. Sometimestheraresomepaperstocollectorto_out. 6. Letsgoand_outwhodidit. 7. Whenthefirefightersarrivedthere,thefirehad_out. 8. Difficultiescan_outapersonsbest
12、quatities(品质). 9. Doctorsdontlikebeing_outatnight. 10. Now_outyourbookandturntopagetwo,please. 11. Ourteacher_outthenewtextbookstousallamomentago. 12. Afteralongtalk, hewas_out. 13. Waitaminute, Ill_youout. 14. Wheneveryouareintrouble, wemust_out. 15. Alltheseordersmustbe_outatonce. 16. Thelittlegir
13、l_outwithjoyassoonasshesawhermother. 17.Afterthelittlewormshadgrownup, they out silk to form snow-white cocoons. 18. Thiskindofflowers_outearlierthanlastyear. 19. Abigfire_outthisdayoflastyear. 20. _outthesebooksthatyoudliketoread. 21. Iom!_out, dontbeafraid.22.She_outacryofsurprisewhenshesawhergood
14、friendinBeijing. 23. Iwarnedhimto_outofthetroubles.24. Hell_outforShanghainextweek. 25. Icouldnt_outwhathesaid. 26. Wellhaveto_allouttoovercomethesedifficulties.27. Idontmind_outmyshortcomings. 28. Oh,Ihave_outofink. Answers:. 1.work2.sent3.taken/pulled4.Look5.hand6.find7.gone8.bring9.called10.Get/T
15、ake/Bring11.gave/handed12.worn13.show14.help15.carried16.cried17.spite19.broke20.Pick 21.Speak22.let23.keep 24.set25.make26.go27.pointing 28.run Concern with money, and then more money, in order to buy the conveniences and luxuries of modern life, has brought great changes to the lives of most Frenc
16、hmen. More people are working than ever before in France. In the cities, the traditional leisurely midday meal is disappointing. Offices, shops, and factories are discovering the great efficiency of a short lunch hour in company lunchrooms. In almost all lines of work, emphasis now falls on everincr
17、easing output. Thus the “typical” Frenchman produces more, earns more, and buys more consumer goods than his counterpart of only a generation ago. He gains in creature comforts and ease of life. What he loses to some extent is his sense of personal uniqueness, or individuality.Some day that France h
18、as been Americanized. This is because the United States is a world symbol of the technological society and its consumer products. The socalled Americanization of France has its critics. They fear that “assemblyline life” will lead to the disappearance of the pleasures of the more graceful and leisur
19、ely (but less productive) old French style. What will happen, they ask, to taste, elegance, and the cultivation of the good things in lifeto enjoy in the smell of a freshlypicked apple, a stroll by the river, or just happy hours of conversation in a local cafe?Since the late 1950s life in France has
20、 indeed taken on qualities of rush, tension, and the pursuit of material gain. Some of the strongest critics of the new way of life are the young, especially university students. They are concerned with the future, and they fear that France is threatened by triumph of this competitiveness, goodsorie
21、nted culture. Occasionally, they have reacted against the trend with considerable violence.In spite of the critics, however, countless Frenchmen are committed to keeping France in the forefront of the modern economic world. They find that the present life brings more rewards, convenience, and pleasu
22、res than that of the past. They believe that a modern, industrial France is more preferable to the old.5The passage is about _.A. changes in the lifestyle of the FrenchB. criticism of the old lifestyleC. approval of the new lifestyleD. analysis of the old way of life in France6The old French way of
23、life mainly featured _.A. elegance, leisure and romanticismB. efficiency, elegance and leisureC. elegance, leisure and tasteD. efficiency, leisure and taste7Which of the following about the French is NOT true?A. They show more concerns about money than before.B. They do enjoy working on the assembly
24、 line.C. Many of them prefer the new lifestyle to the old.D. They are more competitive than the elder generation.8What is the attitude of the general Frenchmen towards the new lifestyle?A. They fear that France is threatened by the new trend.B. They are unsatisfied with the new way of life.C. They welcome the new lifestyle enthusiastically.D. They confuse the traditional lifestyle with the new one.答案文章讲述的是有关法国人生活方式的变化。5A。主旨大意题。根据文章每段主题句内容可知,文章讲述的是有关法国人生活方式的变化。6C。细节理解题。由文章第二段最后两句话的内容可得出答案。7B。细节理解题。由文章第二段第四句话的内容,可知B项说法错误。8C。细节理解题。由文章最后一段内容可以得出。- 5 - 版权所有高考资源网