收藏 分享(赏)

湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt

上传人:a**** 文档编号:450110 上传时间:2025-12-07 格式:PPT 页数:19 大小:1.54MB
下载 相关 举报
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第1页
第1页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第2页
第2页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第3页
第3页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第4页
第4页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第5页
第5页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第6页
第6页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第7页
第7页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第8页
第8页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第9页
第9页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第10页
第10页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第11页
第11页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第12页
第12页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第13页
第13页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第14页
第14页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第15页
第15页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第16页
第16页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第17页
第17页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第18页
第18页 / 共19页
湖南省怀化市溆浦县第三中学高中英语课件 译林牛津版 专题复习词义猜测阅读策略.ppt_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、No.3 Middle School of Xupu溆浦三中唐方华zxxknTraveling thousands of miles is better than reading thousands of books.VSNo.3 Middle School of Xupu组卷网学科网n 1.The door was so low I nearly hit my head on the linteln 2.When you throw a stone into a lake,you will watch a ripple spread in rings on the surface of th

2、e water.n 3.Mice and deer are good weather indicators.n 4.The river is so turbid that it is impossible to see the bottom even when it is shallow.阅读下列句子并理解划线部分的含义。n 5.She wanted the hairdresser to trim her hair a bit because its too long.n 6.It will be very hard but also very brittle,that is,it will

3、break easily.n 7.The herdsman who looks after sheep,earns about 650 yuan a year.n 8.Harry appeared a little nervous in the blind date,his first date with Susan.Work in groups to discuss and guess the meaning of the underlined words.nGroup 1:Group 2:nGroup 3:Group 4:nGroup 5:Group 6:nGroup 6:Group 8:

4、方法点拨n1.根据常识猜测词义n The door was so low I nearly hit my head on the linteln 根据句意“门太低了以至于我的头会撞到”,结合我们的常识可知lintel的意思是门栓。n 2.根据构词法判断n Mice and deer are good weather indicators.n Indicator的词根是indicate(显示),-or是名词后缀,表示人或工具,由此可知indicator意思是“标志,信号”。n 3.根据上下文中的因果释义n The river is so turbid that it is impossible

5、to see the bottom even when it is shallow.n 从it is impossible to see the bottom even when it is shallow(即使在河流水浅的时候都不能见底)可以推断河流很脏,由此可知turbid的意思。n 4.根据上下文的解释n It will be very hard but very brittle-that is,it will break easily.n 由that is 可知后面的it will break easily是对brittle的解释。5.利用上下文的反义同现关系n Unlike her

6、gregarious sister,Jane is a shy,unsociable person从对Jane的描述可以判断,她的妹妹应该是跟shy,unsociable 相反,也就是说应该是outgoing and sociable.n People who say harsh and negative things may not mean to harm,but have you ever known anyone who is a naysayer?They often look at the dark sides of things.They always see the glass

7、 as half empty rather than half full.How do you feel when you are around this type of person?Remember words have power.Use them wisely.(2013年怀化市高三第二次模拟考试统一检测试卷)n 1.The underlined word naysayer in the last paragraph refers to a person who always _.n A.has a negative attitude B.likes to be praisedn C.

8、talks big D.likes to repeat what others sayn As such,Ornitz and Huh believe that FGF20 signaling will be a required step toward the goal of regenerating outer hair cells in mammals,incapable of hearing restoration.(株洲市二中2013届高三高考模拟试题二)n 2.The underlined word“regenerating”in Para.5 can be replaced by

9、“_”n A.reducing B.fighting B.preventing D.reproducingn Escaping from the storm-threatened areas is generally a choice for most of usbut not for all.Each year thousands of islanders across the Caribbean face the danger of hurricanes without so much as a public shelter to hide in.Most ride out the sto

10、rm in their homes.(怀化市2013届高三第三次模拟考试统一检测英语试题)n 3.The underlined word“ride out”in the fourth paragraph probably means?n A.hide from B.rule out.n C.work out D.manage to get throughn Primates werent the only animals that seemed to sense the quake before it happened.One of the elephants made a warning sound.And a huge lizard(蜥蜴)ran quickly for cover.The flamingoes(a kind of bird)gathered before the quake and stayed together until the shaking stopped.(湖南省长沙县实验中学2013届高三高考模拟一)n 4.Which word in the passage has a close meaning to the underlined word“cover”?n A.vibrationB.sheltern C.quakeD.range

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1