1、哈尔滨市2014高考英语阅读理解、动词短语精讲讲练(29)及答案Car crashes are the top killer of American teenagers. Most of the crashes result from distracted driving not paying attention to the road.Ryan Didone was a fifteen-year-old passenger in a car that hit a tree. He was one of the nations more than thirty thousand victims
2、 of traffic crashes in 2008. Nearly four thousand deaths, about twelve percent involved drivers age fifteen to twenty.Ryans father, Thomas Didone, is a police captain in Maryland. It was an inexperienced, immature driver driving at night with a carload of kids. He was distracted, he was going too fa
3、st, and it ended up causing one death and some seriously injured. He shares the story of his sons death to help educate teens and their families about distracted driving.Jim Jennings from the Allstate Insurance Company says the number one cause of distracted-driving accidents is the mobile phone. He
4、 says talking on the phone or reaching for it is like drinking four beers and driving. If youre texting while driving, you are twenty-three times more likely to get into an accident than somebody who isnt.Government and private groups are using public service announcements and events to bring more a
5、ttention to the problem. For example, the insurance industry recently held a safety event for teen drivers. At first, nineteen-year-old Kevin Schumann easily avoided large, inflatable dolls thrown in front of the car to represent children. He also avoided orange cones representing the edge of the ro
6、ad. Then, as part of the test, he started texting. He hit several cones and at least one doll. Thats what really opened up the experience for me to prove how bad it is to really text and drive.Debbie Pickford of Allstate Insurance says teens are especially at risk from distracted driving and not jus
7、t because they lack experience on the roads. According to the research, teens dont really have fully developed brains until theyre twenty-five years old. You put those two things together and you get a much, much higher risk.A new law proposes a graduated driver licensing system. Graduated means tee
8、nagers start with restrictions like on night driving and numbers of passengers. They could not get a full drivers license until age eighteen.45. Of all the following, which is the best title for the passage?A. Car Crashesthe Top Killer B. Drunken DrivingC. Distracted Driving D. How to Avoid Car Cras
9、hes46. According to Jim Jennings, what might be the main cause of distracted driving accidents?A. Speed. B. Age. C. Experience. D. Cell-phones. 47. Which of the following statements is true?A. Thomas Didone is responsible for his son Ryans death.B. The insurance companies benefit a lot from teen dri
10、ving.C. Kevin Schumann took the test to learn the risk of texting while driving. D. Debbie Pickford thinks that people cannot drive until brains are fully developed.48. According to the new law, _.A. it will be harder for young people to get a full drivers licenseB. people will not be allowed to tou
11、ch the wheel until they are 18C. young people are forbidden to take any passengers in their carsD. people cant drive until they graduate from colleges or universities参考答案45、C 4650 DCA *结束动词用法与辨析题精编1. Were so busy that no one in the office can _ for any other work. A. spare B. be spared C. share D. b
12、e shared2. He regards that book _ one of the worst that hes _ read. A. to be, everB. to be, never C. as, everD. as, never 3. “Did you get a job?” “No, I _, but its no use.”A. expectedB. tried to C. managed toD. planned4. “Do you know that Jack _ a postman for about six years?” “Yes, I see.”A. has be
13、comeB. has turned C. has changedD. has been5. The thing that _ is not whether you fail or not, but whether you try or not. A. matters B. cares C. considers D. minds6. I dont want the green coat. It is red and black colours that _ me very well.A. suit B. fit C. suits D. fits7. “Will another fifty be
14、enough?” “Just twenty will _.”A. work B. do C. suit D. fit8. Goodbye, Mr Carter my secretary will _ you to the door. A. send B. lead C. drive D. show 9. This kind of cancer can be cured, provided it is _ early.A. gotB. gained C. seen D. caught 10. We havent enough books for everyone; some of you wil
15、l have to _.A. help B. enjoy C. share D. spare11. He asked her to marry him and she _ him. A. answered B. received C. accepted D. agreed12. My worst fears were _ when I saw what the exam questions were. A. done B. seen C. finishedD. realized13. The plan looks good on paper, but will it _? A. workB.
16、pass C. agree D. does14. Whats the matter with the radio? Why isnt it _? A. broadcastingB. working C. doingD. sounding15. High unemployment _ the government billions of pounds in lost taxes. A. spendsB. takes C. usesD. costs16. Its hard to rescue drowning people because they _ so much. A. sinkB. swi
17、m C. jump D. struggle w.w.w.k.s.5.u.c.o.m17. She went to the station to meet her husband, but _ him in the crowd. A. passed B. recognized C. missed D. lost18. I missed what was happening because I wasnt _ very closely.A. noticingB. running C. watchingD. glancing19. If you lend me a pound, it will _
18、me having to go to the bank. A. save B. share C. serve D. help20. Dont _ your breath trying to persuade them; theyll never listen.A. use B. waste C. spend D. put21. He has spent little time on his lessons this term, so he _ to fail the exam. A. expectsB. hopes C. wishesD. requires22. He will never _
19、 anything if he doesnt work hard. A. hopeB. wish C. achieveD. succeed【答案详解】1. 选B,spare 在表示“腾出或省去(多余的人或物)”。2. 选C,regard as 的意思“把当作”,其中的介词 as 不能换成 to be。3. 选B。I tried to 为 I tried to get a job 之省略。4. 选D。因为A、B、C均为终止性动词,均不能连用 for about six years 这样的一段时间。5. 选A。matter 在此的意思是“要紧”、“关系重大”。6. 选A。填空句为强调句,强调主语
20、red and black colours,故其后的谓语要用复数,即排除C和D。另外,fit 与suit区别是:fit 表示“适合”或“合身”等(及物或不及物),主要是指尺寸、大小、形状等方面的适合,而 suit 表示“适合”,主要指款式或花色等方面的适合。7. 选B。do 在此表示“够”、“足够”、“适合”、“行”、“可以”等义。又如:This will never do! 这事永远不可以(from )。Im hungry. Get me something to eat. Anything will do. 我饿了,给我弄点吃的东西,什么都行。8. 选D。show sb to the do
21、or 意为“送某人到门口”。注意,其中的介词 to 不可省略,否则就成了 show sb the door(驱赶某人,下逐客令)。另外,也不要按汉语意思选A,因为send 通常表示派人送,而不表示亲自送。9. 选D,catch 在此表示“发现”,句中的 provided 用作连词,意为“如果”。10. 选C。既然书不够,不能每人一本,所以有些人只能share(分享)了。11. 选C。accept 意为“同意”、“接受”,注意不能选D,因为 agree 后不能直接跟名词或代词作宾语12. 选D。realize 在此的意思不是“实现”,而是指“使(不安、恐惧等)成为事实”。13. 选A,work
22、在此的意思是“起作用”、“奏效”。14. 选B。work 在此的意思是“运作”、“运转”。15. 选D。spend 和 cost 均可表示“花费”,但句型不同:spend + 时间或金钱 + on sth (in doing sth),cost + 某人或某机构 + 金钱或时间。16. 选D。由句意和常识推知。17. 选C。miss 指“错过”。18. 选C,由句子的语境可推知。19. 选A,save 指“省去(劳力等)”。20. 选B(from )。21. 选A,expects 在此不是表示“期待”,而是表示“预料”。22. 选C,achieve 意为“完成”、“做到”。其余三项均不能直接跟
23、名词或代词作宾语。 I believe influence is the union of power and purpose. As a TV star, magazine founder, businesswoman and celebrity, Oprah Winfrey certainly has power. But most important, she has purposea lasting commitment to the principles of goodness and generosity that goes beyond any one individual. I
24、 have sat with Oprah in interviews and in my home. I have felt her warmth, and I am always moved by her deep love for others. She makes you want to invite her into your lifeand she invites you into hers.Oprahs story is Americas story: a young girl from Mississippi, who grew up without electricity or
25、 running water but realized her promise through education and achieved her dreams in liberty. Oprah, 52, reminds us that we who prosper in freedom have a moral responsibility to help others who have the desire to succeed but just need an opportunity. Oprah is helping create those opportunities. Out
26、of her own pocket, she built new homesand gave new hopeto 65 families who lost everything in Hurricane Katrina. And just last year, Oprah launched a successful campaign to help victims of abuse find the justice they deserve, so they can move on with confidence.For most people, Oprahs influence is le
27、ss direct but no less meaningful. Those are the millions of ordinary men and women who wish to improve themselvesto become better parents, kinder friends and stronger individuals. For those people, Oprah is an inspiration. She has struggled with many of the challenges that we all face, and she has t
28、ransformed her life. Her message is powerful: I_did_it,_and so can you. So who, then, is Oprah Winfrey? She is a woman of moral character and a source of strength for millions of her admirers. Her life and her work are evidences to the greatness of her generous heart. She is influential, to be sure.
29、 And she is someone I am deeply honored to call my friend.5Through this passage the author intended _.A. to show her encouragement to Oprah WinfreyB. to summarize the whole life of Oprah WinfreyC. to show her appreciation of Oprah WinfreyD. to introduce Oprah Winfrey as a friend and her shows6Which
30、of the following stories is Americas story in the authors eyes?A. Rich young girls from Mississippi gain success in their life.B. Poor young girls achieve their success through hard work.C. Rich young men experience hardship and win success.D. Poor young men pursue higher education but get nothing.7
31、The supporting sentence “In South Africa, the Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls will educate a new generation of women leaders.” should be placed at _.A. B. C. D. 8Through the underlined part “I did it”, the author means that Oprah Winfrey is saying _.A. I managed to overcome the challenges
32、B. I encouraged parents, friends and individualsC. I created many opportunities to help peopleD. I was admired as a source of strength本文通过生动的事例对美国著名的电视明星、杂志创始人、商业女性和名人Oprah Winfrey的人格魅力和影响力进行了刻画,同时,作者表达了自己对Oprah Winfrey的欣赏和赞叹。5C。由短文的第一段倒数第二句和短文的最后一句可知作者对Oprah Winfrey充满了欣赏和赞叹。6B。由短文第二段中的“Oprahs story
33、 is Americas story: a young girl from Mississippi, who grew up without electricity or running water but realized her promise through education and achieved her dreams in liberty.”可推知美国的经历就是“通过辛勤努力最后获得成功”的历史。7C。因为文中以前的“Oprah is helping create those opportunities.”是下文要论证的论点,而题干所给句子“In South Africa, th
34、e Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls will educate a new generation of women leaders”属于“创造机会”的范畴。8A。由前文中的“She has struggled with many of the challenges that we all face, and she has transformed her life.”推知答案。 FourYearOld Boy Becomes Queen Elizabeths Pen PalLondon, England: A fouryearold boy
35、has become pen pals with Britains Queen Elizabeth. Tom Stancombe started exchanging letters with the queen after he set free a balloon, carrying his name and address, at a school party and it landed in the grounds of Windsor Castle.The queen spotted the balloon and asked her personal assistant, Ange
36、la Kelly, to write a letter on her behalf.She wrote: “The queen was delighted to find that your balloon had traveled all the way to the gardens at Windsor Castle.”Tom, who proudly put the letter on his wall, wrote back to say that his great, great grandfather, the artist Petrus Johannes Arundzen, ha
37、d been commissioned (受委托) to copy Dutch masters on display at Windsor Castle and Buckingham Palace.Angela at once replied that she would contact the Royal Collection to find out what had happened to the art works. She kept her word and two weeks later wrote to Tom to tell him what had happened to th
38、e etchings,_explaining they now form part of the print collection in the Print Library.Angela then asked a favor of Tom, writing:“Would you be able to ask your mummy and daddy for me if they know anything more about your great, great grandfather? Royal Collection would love to know more about him.”A
39、long with his parents, Tom wrote back to fill in all the gaps about Petrus Johannes Arundzen.Although Toms parents dont think there will be any more letters exchanged between the pair, they were touched that she had taken time to contact them.Toms father said:“I dont expect well get another one, but
40、 I think its incredible they bothered replying at all.”5What is Windsor Castle?A. A playing ground.B. The queens home.C. A post office.D. A rose garden.6What does the underlined word “etchings ” mean?A. Photos. B. Paintings.C. Postcards. D. Cartoons.7How does the queen know the boy?A. By chance occu
41、rrence.B. By exchanging letters.C. By letting go the balloon.D. By the queens secretary.8Toms parents _.A. feel very much shocked about the letters and refuse to answer themB. try to deal with the friendship naturally but refuse to do anything about itC. dont take the matter very seriously but someh
42、ow feel good at heartD. dont think this friendship will last long but still look forward to new letters答案本文是一篇新闻报道,主要内容是说一位四岁的小男孩因为一个偶然的机会成为了英国女王伊丽莎白二世的笔友。5B。推理判断题。由文章第一段第二句中的“Tom Stancombe started exchanging letters with the queen after he set free a balloon, carrying his name and address, at a school party and it landed on the grounds of Windsor Castle.”及下一自然段可知本题选B。6B。词义猜测题。根据文章第五段中的“Angela at once replied that she would contact the Royal Collection to find out what had happened to the art works.”及上段可知本题选B。7A。推理判断题。根据第一段最后一句及第二段内容可知,女王知道这个小男孩纯属偶然,故A项正确。8C。细节理解题。由文章的倒数第二自然段可知本题选C。阅读理解