1、吉林省龙井市三中2013-2014学年高一英语上学期期中试题新人教版 第一部分 听力 (共两节,满分10分)第一节 听下面5段对话,每段对话仅读一遍。1.What time is it now? A.5:00pm. B.5:30pm. C.6:00pm.2.How does the man usually go to work? A.By bus. B.By car. C.On foot.3.Where is Mike now? A.In front of the house. B.In the garden . C.Upstairs.4.What will the man most prob
2、ably do next? A.Go to the bathroom . B.Find a menu. C.Order the meal.5.What does the man think they should do this afternoon? A.Go to a movie. B.Do some cleaning. C.Go swimming.第二节 听第6段材料, 回答第6、7题6.Where is the man now? A.In Beijing. B.In Tokyo. C.In New York.7.What do we know about the man? A.He do
3、esnt like traveling around. B.H didnt like his job in Tokyo. C.He likes teaching very much.听第7段材料, 回答第8至10题8.Whats wrong with the man? A.He has a headache. B.He has a toothache. C.He has a stomachache.9.What did the man have this morning? A.Some bread and two eggs. B.Some bread and a glass of milk.
4、C.Some bread,two eggs and a glass of milk.10.What will the woman do next? A.Go to take the exam. B.Give her mom a phone call. C.Go to the hospital with the man.听第8段材料, 回答第11至13题11.What did the woman do for a living? A.She was a saleswoman. B.She was a manager. C.She was a computer programmer.12.Why
5、is the woman talking with the man? A.To sell something to him. B.To get a new job. C.To provide software support.13.What is the woman like? A.Confident. B.Shy. C.Careful.听第9段材料, 回答第14至17题14.What is the man doing ? A.Repairing his computer. B.Searching for information on the Internet. C.Preparing for
6、 his school paper.15.What happened to Alice a week ago ? A.She lost her school paper. B.She became seriously ill.C.She has a slight stomachache.16.What did Alice like doing in the past?A.Eating ice cream.B.Surfing the Internet.C.Talking with the man.17.What does the woman think she should do? A.Help
7、 Alice with her school work. B.Eat less ice cream than before. C.Change all her bad habits.听第10段材料, 回答第18至20题18.What did the speaker do before buying any shoes? A.Found the best shoe store. B.Measured the shoe size of each child. C.Asked each child about their favorite color.19.What kind of shoes di
8、d the mans youngest kid need? A.Sports shoes. B.Hiking shoes. C.Casual shoes.20.How many pairs of shoes did the speaker buy for himself? A.One. B.Two. C.Three.第二部分 英语知识运用 (共30分)第一节 单项选择 (15分)21.He was late not only _his business but also _he missed the train. A. Because;for B. Because of;because C.
9、For;because of D. Because of;because of 22.Drunk driving,which was once a _ occurrence(事情),is now under control. A.general B.frequent C.normal D.particular23.Facing the emergency (紧急情况),we were at a loss and none of us could_ a solution to the problem. A.come about B.come out C.come up D.come up wit
10、h24.All present were shocked by what the little girl _when she was cheated and sold to the mountain village. A.got through B.went through C.got on with D.went over 25. _ catch the first bus,he got up very early this morning. A.In order to B.In order that C.So as to D.So that 26.It is the third time
11、_ late this week. A.that you are B.you are C.when you arrived D.that you have been 27.My parents_ me to go to the theatre with my friends.But I didnt go. A.suggested B.persuaded C.advised D.expected 28. After she found she had lost the necklace,she and her husband _ to find it. A made up their minds
12、 B.made their mind C.had made up their mind D.had made minds29.Mr Baker _ to the beach tomorrow. A.is driving B.drives C.is driven D.has driven30.The place _ interested me most was the Childrens Palace. A.which B.where C.what D.in which31.The letter is from my sister,_ is working in Beijing. A.which
13、 B.that C.whom D.who32._ from his looks,he is a kind man. A.Judging B.Being judged C.To judge D.Judge33.The scientist _ finding a way to improve the production of the crops . A.devotes to B.is devoted to C.is devoted himself D.devotes him to 34.The boy looks stupid,but _ he is smart. A.in a fact B.a
14、s a fact C.in a matter of fact D.as a matter of fact 35.A bank is the place_ they lend you an umbrella in fair weather and ask for it back when it begins to rain. A.when B.that C.where D.there第二节 完形填空(20分) Michel is a young girl who works for the police (36)a handwriting expert (专家). She has helped
15、(37) many criminals (罪犯) by using her special talents (天才).When she was fourteen, Michel was already (38) interested in the differences in her friends (39) that she would spend hours (40) them. After (41) college she went to France for a (42) two-year class in handwriting at the School of Police Sci
16、ence.Michel says that it is (43) for people to hide their handwriting. She can discover (44) of what she needs to know simply (45) looking at the writing with her own eyes, (46) she also has machines (47) help her make (48) different kinds of paper and ink. This knowledge is often (49) great help to
17、 the police.36) A. with B. by C. like D. as37) A. search B. follow C. catch D. judge38) A. so B. too C. quite D. extra39) A. booksB. letterC. tongues D. handwriting40) A.writing B. studyingC. settling D. uncovering41) A.attending B. finishing C. starting D. stepping into42) A. powerful B. natural C.
18、 specialD. common43) A.main B. safe C. easy D.impossible44) A. most B. nothing C. little D. sight45) A. with B. by C. of D. about46) A. so B. for C. thus D. but47) A. they B. in which C. that D. those48) A. up B. out C. for D. into49) A. of B. tooC. without D. over50) A. test B. sign(标记)C. means D.
19、habit(习惯)51) A. thief B. criminalC. writer D. policeman52) A. whether B. unless C. if D. after53) A. adds B. tells C. repeats D. cries54) A. before B. after C. shyly D. and55) A.necessaryB. all right C.important D. quite easy第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分) AThe weather was terrible that night.The summe
20、r thunderstorm had knocked out the power.Luckily,there was enough candlelight flickering on the kitchen table.With the candlelight,I could see the card I was writing to my husbands cousins in Finland.Dear Heli and Risto,You are on my mind tonight because we are using the candles you gave us when you
21、 visited us two years ago.There was a horrible summer thunderstorm this evening and the power went out,and your candles were just what we needed.They have lit our dinnertime,the bedrooms and now I am sitting by one in the kitchen.What I didnt say to Heli and Risto is that we never burned the candles
22、 before because they,well,smell like a campfire.And so they stood in iron candlesticks until we needed them.Im so thankful that we had candles on hand that dark night.And Im equally as thankful that I had a beautiful card on hand,too,or I would have let the opportunity to keep in touch with faraway
23、family escape.It would have turned into another one of those moments when the thought of sending a card crossed my mind but never actually happened.The candle burned slowly.After I finished my card to Finland,I enjoyed looking through the rest of my “Someone Cares” greeting cards.The air was fresh a
24、nd cool,and I had cards and enough light to write.I found a birthday card for my nephews 10th birthday,a thinkingofyou card for my aunt,and a fun greeting card for an old friend and I began writing.Candles and cardstwo things that make a thunderstorm into the perfect storm.56Why did the writer light
25、 the two candles that night?ABecause she thought of her husbands cousins.BBecause she wanted to add some fun to her life.CBecause she wanted to enjoy another kind of lifestyle.DBecause there was no electricity due to the thunderstorm.57By saying “smell like a campfire”,the writer wants to show_.Ashe
26、 often went to a campfire aloneBshe liked the smell of a campfire very muchCshe didnt like the smell of the burning candlesDshe didnt need to burn the candles in the past58In the past,when the writer wanted to send a card,_.Ashe often didnt put it into practiceBshe often immediately wrote oneCshe of
27、ten didnt know what to writeDshe usually hesitated for a long time59Lighting the candles in the stormy night made the writer_.Aknow who was the most important person to herBknow how to make her boring life interestingCvalue her relatives and friends moreDbelieve everyone could be happy BDuring the m
28、id1960s,Vinh Linh,Quang Tri in Vietnam was a wasteland,which was often under attack from the US air force.Vietnamese soldiers who were fighting against the US discussed how to make people there safe.Some suggested moving the people underground.Then they began to build a tunnel (隧道)The Vinh Moc tunne
29、l was built for the people of Son Trung and Son Ha in Vinh Linh county of Quang Tri Province.It was built in several stages,beginning in 1966 and was in use until 1971.It grew to include wells,kitchens,rooms for each family and hospitals.Around 60 families lived in the tunnel.Deep under the ground,h
30、idden from soldiers,people lived in the tunnel for many years.They survived.The tunnel was a success and no villagers lost their lives thanks to it.During that time,17 children were born in the tunnel,each of whose lives was a proof that the tunnel was effective in protecting the villagers.As time g
31、oes by,it has become both a historical site and a tourist attraction for people wishing to learn about a heroic period in Vietnams history.The total length of the tunnel network is nearly 2 km,and has three floors.It was built over two years.The two sides have small houses every 3m.The tunnel center
32、 has a 150seat hall,a hospital and maternity rooms (产房)It is linked to the sea by seven exits,which also function as ventilators (通风设备),and to a nearby hill by another six.60What does the Vinh Moc tunnel have according to the passage?AKitchens,hospitals and a hall.BWells,windows and kindergartens.CK
33、itchens,kindergartens and hospitals.DA hall,maternity rooms and schools.61The villagers living in the tunnels were_during those years.Aawful Bsafe Cpoor Dgenerous62According to the passage,the Vinh Moc Tunnel_.Ais nearly 2km in length with bad ventilationBhad been built for 7 years before it came in
34、to useCis a place that shows the bravery of the local peopleDwas first built as a base for the Vietnamese army63What is the best title for the passage?AHow to protect the Vinh Moc tunnel.BA painful memory of the Vietnam War.CThe wisdom and bravery of the Vietnamese.DThe Vinh Moc tunnela famous histo
35、rical relic in Vietnam. CSometimes the best way to get through hard times is finding out youre not alone.The books in the Chicken Soup for the Teenage Soul (心灵鸡汤) series have helped millions of teens in the few years since the first was published.Much like the earlier ones,the third in the series ha
36、s stories, poems, and cartoons,most of which are written by teens themselves.Twenty teen reviewers read all the works and left only 5,000 favorites.Editors (编辑) Jack Canfield,Mark Victor Hansen,and Kimberly Kirberger made the final cuts.Packed with heartache,love,experience,and wisdom,Teen is as hel
37、pful as the earlier series.Most of the stories are written by young,unpublished writers.And the audience undoubtedly will relate perfectly to the tales told in the book.The editors have organized this collection into nine categories (类别):Relationships,Friendship,The Power of Love,Family,Lessons,Diff
38、icult Stuff,Overcoming Obstacles (克服障碍),SelfDiscovery,and Growing Up.Youll be comforted to know that youre never as alone as you think.This book is written to help teens to deal with the problems that they face every day,from first love to heartache,from best friends to enemies.This book will help g
39、uide you through the difficult times and add happiness to the great times.The best part of this book is that there is something for everyone in it.The variety in this book is great.From the cartoons to the poems,you will never get bored of reading it.64The text is written to_.Aintroduce a book Bgive
40、 some adviceCtell stories Dplease readers65Which of the following cannot be found in Chicken Soup for the Teenage Soul ?APoems. BCartoons. CTales. DReports.66Most of the works in Chicken Soup are written by_.Ateens BadultsCfamous writers Dcollege students67Whats the main topic of Chicken Soup?AJoys
41、and sorrows of life.BGrowing pains and gains.CWays to live healthily.DWays to solve problems. DA mom in Australia was told by a doctor that her newborn son was “dead”,but she helped bring him back to life by holding the baby against her body.She used a method known as “kangaroo care”The child,named
42、Jamie,was born after only 27 weeks with his twin sister,Emily,at a hospital in Sydney.Her birth went well,but his was a different story.The doctor struggled for 20 minutes to save him before declaring him dead.“His little arms and legs were just falling down away from his body,” Kate Ogg said.“I too
43、k my coat off and put him on my chest with his head over my arm.” She and her husband,David,spoke to the child as she continued to hold him for nearly two hours.During that time,the twopound baby showed signs of life.She said,“I told my mom,who was there,that he was still alive.Then he held out his
44、hand and grabbed my finger.”The doctor at first ignored the babys movements,but when he put the stethoscope (听诊器) to its chest,his mouth fell wide open and he said,“Its my fault.Its a miracle (奇迹)”“The care helps the baby keep body warmth,” Dr Pinchi Srinivasan said.“It also regulates (调节) heart and
45、 breathing rates and is believed to help weight gain and improve sleeping habits.Fathers can also use kangaroo careThe key to the method is skintoskin contact.” The practice began in less developed nations.It has become a recognized practice in helping premature_babies.The technique is good for babi
46、es,and is used in many baby care units.68When the baby first showed signs of life,the doctor_.Adidnt believe a miracle had happenedBwas too shocked to do anythingCwas cheered and tried to save the baby at onceDwas moved by what the mother did to the baby第四部分 写作(30分) 第一节 单词填空(英汉互译5分)1. 结束;终结 _ 2.从那以后
47、_4. 遭受;患病 _ 4.当权;上台_5. 现在;目前 _ 6.get/be tired of_7. as usual _ e up_9.dig out _ 10.out of work_第二节 单句改错 (10分)1.I havent lived here long,but I have a great many friend here.2.I have a dog and a dog is called Jack.3.The Smiths have married but we have no children.4.At the end,we solved the problem.5.D
48、o you have any difficulty on listening?6.This is the factory where we visited last week.7.Dont let the little boy to go swimming by himself.8.They determined stop to have a good rest.9.I have received the letter just now.10.You are right,because we should support you.第三节 书面表达 (10分)快餐在中国非常流行,尤其受到青少年的
49、青睐.某英文报委托你写一篇有关快餐食品的英语短文,并包括如下要点: 1. 快餐受欢迎的原因: 1)方便,省时; 2)价格合理,服务好.2. 快餐食品的不足:营养不均衡.3. 你对快餐的态度和观点.注意: 1. 词数: 100120 2. 从营养角度来讲: in terms of nutrition 阅读理解:第三部分语篇解读一个停电的暴风雨夜里,作者点燃了两根别人送的蜡烛,她写了几张“有人关心”的卡片,觉得这真是一场“完美的暴风雨”。 56D细节理解题。根据第一段的The summer thunderstorm had knocked out the power.可知作者那晚点燃了蜡烛,是因为
50、那晚因暴风雨袭击停电了。57C推理判断题。根据第三段的we never burned the candles before,可知作者从来没有用过那些蜡烛,是因为那些蜡烛闻起来像篝火,作者应该是不喜欢这个味道才不用那些蜡烛的。 58A细节理解题。根据第四段的the thought of sending a card crossed my mind but never actually happened可知作者以前有送卡片的想法,但往往没有付诸实际行动。59C推理判断题。作者以前只是想着要给别人寄送卡片但却没有寄,但是在这个因为暴风雨停电而需要点蜡烛的晚上,她想起了送她蜡烛的亲戚,因此写了好几张“
51、有人关心”的卡片寄给她的亲戚朋友,她比以前更在意她的亲戚跟朋友了,故选C。语篇解读本文为说明文,介绍了越南的历史文化遗产之一the Vinh Moc tunnel。该隧道位于越南的Vinh Linh,体现当地人们的智慧和勇敢。 60A细节理解题。文章第二段提到隧道中有“wells,kitchens,rooms for each family and hospitals”;文章第四段提到有a 150 seat hall,maternity room,exits等,但文中没提到有幼儿园、学校;根据文中的It is linked to the sea by seven exits,which als
52、o function as ventilators可知exits作为它们的通风设备,并没有建天窗。61B推理判断题。地面上在发生战争,而文章第三段说村民们“survived”,第四段提到“17 children were born”,由此可以推断隧道里的村民的生活是安全的。62C细节理解题。根据文章第六段The tunnel network shows the wisdom and bravery of the local people in their fight for their identity可知选C。63D主旨大意题。阅读全文可知文章介绍了越南的著名历史遗产之一the Vinh M
53、oc隧道。语篇解读本文介绍了心灵鸡汤一书。 64A写作目的题。本文主要介绍了心灵鸡汤一书。65D推理判断题。由第一段第三句和第三段第二句可知,心灵鸡汤中有诗歌漫画和童话故事,只有D没有提及。69D细节理解题。根据第四段的The key to the method is skintoskin contact.可知应选D。70B词义猜测题。根据第一段的was born after only 27 weeks可知那个婴儿27周就生下来了,属于早产儿。单词:1.at an end 2.ever since 3.suffer from5. come to power 5.at present 6对。厌烦
54、 7。照常 8。走进;上来;提出 9。掘出;发现 10。失业短文改错:第二节 单句改错 (10分)1.I havent lived here long,but I have a great many friend(freinds) here.2.I have a dog and a (the )dog is called Jack.3.The Smiths have married but we(they) have no children.4.At(In ) the end,we solved the problem.5.Do you have any difficulty on(in ) listening?6.This is the factory where (that/which)we visited last week.7.Dont let the little boy to(去掉) go swimming by himself.8.They determined (to) stop to have a good rest.9.I have(去掉) received the letter just now.10.You are right,because (so )we should support you.