1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。九Unit 3Reading for Writing. 单词拼写1. Mobile phones can also spread some false(假的) information to cheat you. 2. Its main functions(功能) include calling, texting, surfing the Internet, taking photos and playing games. 3. I know that you must b
2、e upset(沮丧) because of the present situation. 4. Then the day of November 11th was named Singles day, and they gave great discount(折扣). 5. All they need to do is to sit in front of their computers and click(点击) the mouses. 6. Your personal files(文件) should be reserved in a safe place. 7. Teamwork ca
3、n help us achieve shared targets(目标) in a more efficient way. 8. We will gather in a coffee shop to relax and select our best author(作者) and talk about his or her life and works. 9. How to keep safe during an earthquake has become an important issue. Here are some guidelines(指导原则). 10. There are var
4、ious cases(情况) and we must deal with them differently. . 语法填空1. Since I entered senior high school, I can feel more pressure(press) from my teachers and parents. 2. I was asked to introduce myself in English, but I was too nervous to speak, which made me quite embarrassed(embarrass). 3. I m quite fa
5、miliar with our local tourist spots in our city. 4. Two reasons may account for why I like spring best. 5. While enjoying themselves, some people behave rudely (rude), which really surprised me. 6. I am particularly(particular) glad that you are interested in Chinese poetry. 7. Please remember to we
6、ar a hat and a pair of gloves in case the branches hurt you. . 完成句子1. His classmates always make fun of (取笑)Jill because of his skin color. 2. It is wrong of you to skip breakfast in order to stay in shape(状况良好). 3. We must keep in mind (牢记)that we should be responsible for what we have done. 4. We
7、can also find that some students are particular about(对挑剔) food; and still some eat or drink too much. 5. Those festivals that were once foreign to us are familiar to us (为我们所熟悉)now. 6. The more English you recite, the easier you will find speaking(你会发现说英语越容易). . 阅读理解A(2021温州高一检测)Save money, save ti
8、me with Cheapflights. Easily search for cheap flights and compare deals from more than 700 airlines and travel providers in seconds with the new Cheapflights app. More than 96 million people find flights with us every year. Whether you re looking for last-minute flights, domestic (国内的) flights or in
9、ternational flights, the perfect flight at the lowest price is just a click away. Search now to see which airline or travel provider is offering the best price today. With the Cheapflights flight search app you can: Find the cheapest and most direct flights to your chosen destination. Browse offers
10、from hundreds of airlines and travel providers to find the right flights for you. Use price graphs (图表) and calendars to help you find the cheapest day to fly. Search for international and domestic flights. Save your flight searches. Share your flight details. Compare your favorite flights with our
11、shortlists. Sort by SMART VALUEwe help you find the best balance between price and flight time. Download this free app now to begin your search. Friendship tips: Cheapflights is not a travel agent and doesn t sell tickets directly. We are a travel comparison website dedicated to bringing you the bes
12、t deal. Once you have found what you are looking for, we direct you to the relevant company to make your booking. 【文章大意】文章主要介绍了一款名为Cheapflights的应用程序, 它主要用于帮助用户搜索廉价航班, 并详细介绍它的功能和注意事项。1. What s the writer s purpose by mentioning “Save money, save time with. . . ” in Paragraph 1? A. To tell readers how
13、 to save money and time. B. To attract readers attention. C. To help develop potential consumers. D. To introduce a travel agent. 【解析】选B。推理判断题。作者在开篇提到“Save money, save time with. . . (用省钱、省时间)”是为了吸引读者的注意, 引出文章要介绍的应用程序。故选B。2. What is Cheapflights? A. It is the name of an airline company. B. It s the
14、name of an airplane. C. It is a travel agent booking tickets for customers. D. It s a search software for booking flight tickets. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第一段第二句中的“. . . travel providers in seconds with the new Cheapflights app. ”可知, Cheapflights是一个预订机票的搜索软件。故选D。3. Which of the following statements is right
15、 according to the text? A. Cheapflights is a paid software. B. You can use a line chart for price comparison. C. You can book landmark tickets from Cheapflights. D. You can book domestic flights and private flights from Cheapflights. 【解析】选B。细节理解题。Cheapflights可以通过价格图表和日历的方式帮助用户比较航班的价格。由此可知, 你可以用线状图来比
16、较价格, 线状图为价格图表的形式之一。故选B。【阅读多维训练】Once you have found what you are looking for, we direct you to the relevant company to make your booking. 分析: 本句是一个复合句。句中once引导条件状语从句; what引导宾语从句; to make your booking为目的状语。译文: 一旦你发现你正在寻找的, 我们就会指导你到相关公司预订。B(2021潍坊高一检测)China will continue to improve its policies and bee
17、f up support to speed up commercial use of the 5G network, an official with the country s top industry regulator said on Tuesday. Wen Ku, a spokesman for the Ministry of Industry and Information Technology, said the ministry will continue to support the development of the super-fast fifth-generation
18、 wireless technology by telecom carriers and encourage local authorities to come up with more support policies. Chen Zhaoxiong, vice-minister of Industry and Technology, said that the development of the 5G network could give rise to massive opportunities in industrial growth and job creation. The mi
19、nistry will make continuous efforts to promote the use of 1000Mb broadband connections and expand the coverage of fiber-optical broadband services, he said. Meanwhile, the ministry will upgrade telecom networks and operation systems by the end of November to ensure that mobile phone users nationwide
20、 can switch service carriers without changing phone numbers, he said. He explained that it could require substantial (大量的) efforts as it involved the upgrading of operation systems of a total of 1. 6 billion users in the country. In the meantime, a “floor-price” will be set for low-income and elderl
21、y populations to further promote mobile networks, he said. In order to better protect the rights of consumers, the number of service packages offered by the telecom carriers will be trimmed(削减)by more than 15 percent this year, according to Wen. Carriers are also required to make public all their se
22、rvice packages and make them all available for the users, he added. “We will step up investigations on wrongdoings so that consumers can see their telecom bill plain and clear, ” he said. China has expanded the download speed of mobile broadband sixfold compared with five years ago, while the charge
23、s for broadband connections and mobile Internet were down by 90 percent, according to the Ministry of Industry and Information Technology. China s digital economy reached a total volume of 31 trillion yuan($4. 7 trillion), or 34. 8 percent of its GDP, in 2018, according to the ministry. 【文章大意】这篇文章报道
24、了5G网络的发展以及为5G网络所做的努力。4. Which of the following best explains “beef up” underlined in Paragraph 1? A. Obtain.B. Focus. C. Attract. D. Strengthen. 【解析】选D。词义猜测题。根据第一段中国将继续完善政策的目的是加快5G网络的商业使用。此处beef up指“加强”“支持”。故选D。5. According to Paragraph 4, Chen Zhaoxiong s attitude towards the 5G network is_. A. unc
25、aringB. doubtfulC. positiveD. negative【解析】选C。推理判断题。根据第四段最后一句可知, 我们将加强对不当行为的调查, 让消费者清楚地看到他们的电信账单, 由此推知, 根据第四段, 陈兆雄对5G网络的态度是积极的。故选C。6. What can you know about the 5G network from the text? A. Its development could bring more chances in job creation. B. Its charges are higher than former networks. C. I
26、t is already widely used in commerce. D. Its download speed is sixfold faster than former networks. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段第一句可知, 5G网络的发展可能会在产业增长和创造就业方面带来大量机会。故选A。7. What can be a suitable title for the text? A. The Advantages of 5G NetworkB. Efforts Made for 5G NetworkC. Concerns for 5G NetworkD. The Ra
27、pid Development of 5G Network【解析】选B。标题归纳题。文章讲述了中国将继续完善政策, 加大支持力度, 加快5G网络的商业使用。由此可知B项Efforts Made for 5G Network“为5G网络所做的努力”为最佳标题。故选B。C(2021兰州高一检测)What are your favorite emojis(表情符号)? What about your parents? People of different ages like using different emojis. WeChat did a report about this in Janu
28、ary. Let s have a look. Emojis are a kind of special language. Pictures are used to put meaning across. They show what people think about, like and care about. They can be used to stand for different groups of people. Unicode Consortlum is in charge of choosing offical emojis faces with different sk
29、in tones (肤色) were added. In 2016, different jobs were added, such as doctor, police officer and painteralong with female versions of these jobs. This year, emojis of disabled people were added, including emojis of blind people and people in wheelchairs. But there is also more to emojis. They can al
30、so refer to pop culture. New emojis in 2019 have included several animals, such as sloths (树懒) and flamingos (火烈鸟). These animals are not very common, but are known to many people. For example, sloths have become popular thanks to the 2016 film Zootopia. Many fashion designers have included flamingo
31、s in their designs in recent years. This animal makes people feel like they re on a tropical (热带的) vacation. It seems that emojis are a mirror of the world we lived in. It will be interesting to see how they change and grow in the years to come. 【文章大意】文章介绍了我们生活中常用的表情符号、表情符号的发展历史以及不同年代的人喜欢不同类型的表情符号。8
32、. Picturerefers to the emojis that people born in the 2000s like most. 【解析】选D。细节理解题。根据文章中所给的图片信息可知, D项为正确答案。9. In 2016, emojis ofwere added. A. skin tonesB. different jobsC. disabled peopleD. several animals【解析】选B。细节理解题。根据第二段倒数第二句可知, 在2016年, 表情中增加了不同的职业, 如医生、警察和画家以及这些职业的女性版本。由此可知, 在2016年, 不同的职业的表情被增
33、加到原有的表情中。故选B。10._make people feel like they re on a tropical vacation. A. SlothsB. FlamingosC. KoalasD. Pandas【解析】选B。细节理解题。根据第四段最后两句可知, 近年来, 许多时尚设计师在设计中加入了火烈鸟。这种动物让人感觉像是在热带度假。由此可知, 火烈鸟让人们感觉好像在热带度假。故选B。11. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. In 2015, emojis of disab
34、led people were added. B. Flamingos have become popular thanks to the film Zootopia. C. Emojis are a mirror of the world we live in. D. People born in the 1970s and 1990s like using the same emoji. 【解析】选C。细节理解题。根据文章最后一段内容可知, 表情符号似乎是我们生活的世界的一面镜子。选项C“Emojis are a mirror of the world we live in. (表情符号是
35、我们生活的世界的一面镜子。)”与文章内容表述一致。故选C。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021太原高一检测)5G is developing, but most of us aren t really sure what it is or the reason 1. _ we need it. A big part of the reason is that 5G means more than one thing. If you ask different people, you 2. _ (provide) with different
36、answers. Experts believe that 4G is on 3. _ way out. In 2020, the U. K. is expected to use 5G. At present, it is unknown exactly what influence 5G will have on people s life but it is widely thought that 5G will 4. _ (definite) be faster than any generation of networks we have used previously. Work
37、will likely become much easier as 5G will allow quicker downloads and a better ability to work online even if there is no Wi-Fi connection. With the 5. _ (develop) of 5G, driverless cars will be able to communicate 6. _ other vehicles, which can reduce road accidents by about 10%. One of the most 7.
38、 _ (impress) things will be that people can see which seats on a train are accessible to 8. _ (they) when it arrives at the station. 9. _ (get) around the world will also be more convenient. A number of 10. _ (company) are now working on bringing 5G to the market. It remains to be seen how much of t
39、he country 5G will cover and whether everyone will be able to benefit from it. 【文章大意】文章主要说明了随着5G的发展, 生活的各个方面都将会发生巨大的变化。1. 【解析】why。考查定语从句。句意: 5G正在发展, 但我们大多数人并不十分清楚它是什么或者我们需要它的原因。分析句子可知, 设空处引导定语从句, 在从句中充当原因状语, 应该用关系副词why, 故填why。2. 【解析】will be provided。考查时态和语态。分析句子可知, 设空处是主句谓语动词, if引导的条件状语从句适用主将从现原则, 故
40、主句应用一般将来时, 主句主语you和provide之间是被动关系, 应用一般将来时的被动语态, 故填will be provided。3. 【解析】the。考查冠词。句意: 专家们相信4G即将过时。此处是固定短语on the way out“即将过时”, 故填the。4. 【解析】definitely。考查副词。此处应用副词修饰动词be, 故填definitely。5. 【解析】development。考查名词。句意: 随着5G的发展, 无人驾驶汽车将能与其他车辆进行交流, 这可以减少约10%的道路事故。分析句子可知, 此处应用名词作为介词with的宾语, 故填development。6.
41、【解析】with。考查介词。句意: 随着5G的发展, 无人驾驶汽车将能与其他车辆进行交流, 这可以减少约10%的道路事故。此处是固定短语communicate with. . . “与进行交流”, 故填with。7. 【解析】impressive。考查形容词。句意: 令人印象最深刻的事情之一是, 当列车到达车站时, 人们可以看到车上哪些座位是可选的。此处应用形容词修饰名词things, impress的形容词为impressive。故填impressive。8. 【解析】them。考查代词。句意: 令人印象最深刻的事情之一是, 当列车到达车站时, 人们可以看到车上哪些座位是可选的。短语be a
42、ccessible to中的to是介词, 其后应加代词宾格, 故填them。9. 【解析】Getting。考查动名词。句意: 环游世界也将会更方便。此处应用动名词作句子主语, 位于句首, 首字母要大写。故填Getting。10. 【解析】companies。考查名词的数。句意: 现在许多公司正致力于将5G推向市场。a number of“许多, 大量”后应加复数名词, 故填companies。. 应用文写作如今, 网络在给我们带来很大便利的同时, 也有很多弊端。下面请你就网络的弊端谈一下自己的看法。内容必须包含以下要点: 1. 电脑不能代替老师上课; 2. 不在网上学习可以增强学生合作学习的能
43、力; 3. 长时间看电脑的危害。注意: 1. 可适当增加细节, 以使行文连贯; 2. 词数80左右。_【参考范文】Nowadays the Internet has become a part of our daily life. Some students even think that computers can give us lessons instead of teachers. In my opinion, we can t have lessons without teachers because teachers can help us whenever we meet wit
44、h difficulties or questions. There are some other disadvantages. Firstly, it will be harmful to our eyes if we look at the computer screen for a long time. Secondly, it takes us so much time, money and energy. If we spend too much time playing computer games and get addicted to them, it will be very
45、 difficult for us to get out of it. 完形填空One day, it was raining heavily and I didn t have an umbrella, I had just got off a bus and had to walk back to my house. I 1 walking in that direction when I heard somebody shouting, “Sister! Sister! ” I looked back and 2 the stationery (文具)shopkeeper. I went
46、 to him and asked what was the matter. He said that since it was raining heavily, I could take a 3 in his shop, have a look at his new pens and go home when the rain stopped. For a moment I hesitated, but the 4 of getting to have a look at the pens made me nod. To my surprise, I found that the shop
47、was larger than I thought. The stationery shopkeeper offered me a chair and took out the pens for me. I 5 a beautiful parker (派克) pen and had a try. It 6 so smoothly that I wanted to buy it with all my heart, but as expected, it was very expensive. The shopkeeper said, “I can give you the pen for ni
48、nety-five dollars 7 one hundred. ” I looked up and thanked him for the 8, but refused politely as it was 9 quite expensive for me. By that time, the rain had 10, and after appreciating his 11, I quickly walked back to my house. After that day, the shop became my 12 place to hang out. The shopkeeper
49、used to 13 me pens always at discount prices and very often also offered me tea. He had much information about all kinds of pens and other writing instruments. 14 both of us knew nothing about each other, we had a deep friendship based on our common 15. 1. A. tried B. started C. considered D. avoide
50、d【解析】选B。根据上文可知, 作者刚下车, 所以刚开始朝家的方向走。try尝试; start开始; consider考虑; avoid避免。故选B。2. A. watchedB. inspiredC. sawD. judged【解析】选C。 根据上文I looked back和下文I went to him可知saw符合语境。watch注视; inspire激励, 启发; see看见; judge判断。故选C。3. A. drinkB. seatC. breathD. test【解析】选B。根据上文since it was raining heavily和下文have a look at h
51、is new pens and go home when the rain stopped可知, 文具店店主邀请作者进去坐会儿, 正好可以避雨。故选B。4. A. importanceB. functionC. ideaD. result【解析】选C。文具店店主邀请作者到店里坐一坐, 看看新到的钢笔, 这是一个“主意”。importance重要性; function功能; idea主意; result结果。故选C。5. A. made use ofB. ran out ofC. caught sight ofD. kept track of【解析】选C。根据The stationery sho
52、pkeeper offered me a chair and took out the pens for me和下文had a try可知作者看到一支派克笔。make use of利用; run out of用光; catch sight of 忽然看到; keep track of掌握的最新消息, 了解的动向。故选C。6. A. removedB. adaptedC. pressedD. wrote【解析】选D。根据pen和 smoothly的提示可知wrote符合语境。remove去除, 移开; adapt适应; press压, 按; write写。故选D。7. A. instead of
53、B. up toC. due toD. in addition to【解析】选A。由ninety-five dollars和one hundred并结合下文looked up and thanked him for the和最后一段中的The shopkeeper used tome pens always at discount prices可知, 文具店店主以优惠的价格向作者出售钢笔, 所以instead of符合语境。8. A. convenienceB. choiceC. offerD. devotion【解析】选C。95美元是文具店店主的报价、开价, 因此选offer。conveni
54、ence方便; choice选择; offer开价, 提议, 请求; devotion热爱, 奉献。故选C。9. A. evenB. againC. everD. still【解析】选D。根据but refused的提示可知这个价格对于作者来说仍然很贵。故选D。10. A. come downB. stoppedC. continuedD. poured down【解析】选B。根据下文quickly walked back to my house可知雨停了。come down下来; stop停止; continue继续; pour down倾倒。故选B。11. A. braveryB. pol
55、itenessC. kindnessD. carefulness【解析】选C。文具店店主邀请作者进店里坐一坐, 所以空白处选kindness, 与appreciating相呼应。bravery勇敢; politeness礼貌; kindness善良; carefulness仔细。故选C。12. A. favouriteB. personalC. embarrassingD. sacred【解析】选A。 根据下文used to, very often及we had a deep friendship可知favourite最符合语境, 表示这家文具店成为作者最喜欢去闲逛的地方。favourite最
56、喜欢的; personal私人的, 个人的; embarrassing令人尴尬的; sacred神圣的。故选A。13. A. shareB. sellC. accessD. reserve【解析】选B。 根据下文at discount prices的提示可知sell符合语境。share分享; sell销售; access使用; reserve预留。故选B。14. A. OnceB. UnlessC. SinceD. Although【解析】选D。前半句knew nothing about each other 和后半句had a deep friendship构成让步关系, 所以选Although。故选D。15. A. interestB. lifestyleC. targetD. guideline【解析】选A。作者与店主出于对钢笔的共同爱好而成为好友。interest兴趣; lifestyle生活方式; target目标; guideline原则。故选A。关闭Word文档返回原板块19