收藏 分享(赏)

2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Exploring poetry Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:448603 上传时间:2025-12-06 格式:DOCX 页数:7 大小:15.24KB
下载 相关 举报
2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Exploring poetry Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Exploring poetry Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Exploring poetry Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Exploring poetry Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Exploring poetry Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Exploring poetry Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第6页
第6页 / 共7页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Exploring poetry Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后练习(含解析)译林版选择性必修第一册.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Welcome to the unit & Reading.阅读理解AOne day, a college student was taking a walk with a professor.As they went along, they saw lying in the path a pair of old shoes.They supposed the shoes belonged to a poor man who was employed in a field close by, and who had nearly finished his days work.The stude

2、nt turned to the professor, saying, “Let us play the man a trick: we will hide his shoes, and hide ourselves behind those bushes, and wait to see his confusion when he cannot find them.”“My young friend,” answered the professor, “we should never amuse ourselves at the expense of the poor.But you are

3、 rich, and may give yourself a much greater pleasure by tricking on the poor man.Put a coin into each shoe, and then we will hide ourselves and watch how the discovery affects him.”The student did so, and they both placed themselves behind the bushes close by.The poor man soon finished his work, and

4、 came across the field to the path where he had left his coat and shoes.After he slipped his foot into one of his shoes, he felt something hard.He bent down to feel what it was, and found the coin.Astonishment and wonder were seen on his face.He fixed his eyes on the coin, turned it round, and looke

5、d at it again and again.He then looked around him on all sides, but no person was to be seen.He now put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe; but his surprise was doubled on finding the other coin.His feelings overcame him.He fell upon his knees, looked up to heaven and

6、cried a sincere thanksgiving, in which he spoke of his wife, sick and helpless, and his children without bread, whom the timely help, from some unknown hand, would save from dying.The student stood there, deeply affected, and his eyes filled with tears.“Now,”said the professor,“are you not much bett

7、er pleased than if you had played your intended trick?” The youth replied,“You have taught me a lesson which I will never forget.”语篇解读:本文是一篇记叙文。有一个年轻人想搞恶作剧,他想把在地里干活的穷人的鞋子藏起来,看他会有什么反应。但和他在一起的教授劝阻了他,相反让他给穷人鞋子里放了两枚硬币。结果穷人特别感动,跪下向上帝感恩。年轻人通过这件事明白了“小小的善举会给别人带来巨大的快乐”这句话的真谛。1The student wanted to play the p

8、oor man a trick to_.Afind the truthBshow his wisdomCamuse himselfDteach him a lesson解析:选C细节理解题。根据第三段中的“we should never amuse ourselves at the expense of the poor”可知,这个年轻人想捉弄那个穷人来取悦自己。2After finding the two coins, the man felt_.AhelplessBinterestedCpeacefulDthankful解析:选D细节理解题。根据倒数第二段中的“He fell upon h

9、is knees .would save from dying.”可知,穷人发现了硬币之后,心中充满了感激。3We can know from the passage that the professor is_.AwiseBrichChumorousDserious解析:选A推理判断题。根据最后一段中的“You have taught me a lesson which I will never forget.”可推知,这位教授非常的明智,用事实来教训了学生。4What does the story intend to tell us?AA small act of kindness bri

10、ngs great joy.BGod helps those who help themselves.CWhere there is a will, there is a way.DActions speak louder than words.解析:选A推理判断题。一个年轻人想搞恶作剧,他想把在地里干活的穷人的鞋子藏起来,看他会有什么反应。但和他在一起的教授劝阻了他,相反让他给穷人鞋子里放了两枚硬币。结果穷人特别感动,跪下向上帝感恩。由此判断出文章想告诉我们“小小的善举会给别人带来巨大的快乐”。 BYour peers are people your age or close to it w

11、ho have experiences and interests similar to yours.You and your friends make dozens of decisions every day, and you influence each others choices and behavior.This is often positive its human nature to listen to and learn from other people in your age group.Sometimes, though, the stresses in your li

12、fe can actually come from your peers.They may pressure you into doing something youre uncomfortable with, such as shoplifting, doing drugs or drinking, or taking dangerous risks when driving a car.The pressure to conform (随潮流) can be powerful and hard to resist.A person might feel pressure to do som

13、ething just because others are doing it.Peer pressure can influence a person to do something that is relatively harmless or something that has more serious consequences.People may feel pressure to conform, so they fit in or are accepted, or so they dont feel awkward or uncomfortable.When people are

14、unsure of what to do in a social situation, they naturally look to others for cues (暗示) about what is and isnt acceptable.The people who are most easily influenced will follow someone elses lead first.Then others may go along, too so it can be easy to think, “It must be OK.Everyone else is doing it.

15、They must know what theyre doing.” Before you know it, many people are going along with the crowd perhaps on something they might not otherwise do.Responding to peer pressure is part of human nature but some people are more likely to give in, and others are better able to resist and stand their grou

16、nd.Its not always easy to resist negative peer pressure.But when you do, it is easy to feel good about it afterwards.And you may even be a positive influence on your peers who feel the same way often it just takes one person to speak out or take a different action to change a situation.语篇解读:本文是一篇说明文

17、。文章是对同龄人压力的思考,包括它的概念、影响、形成原因以及抵制这种压力产生的作用与影响。5Which of the following is a kind of peer pressure?AYour teachers give you a lot of homework.BYour classmates persuade you to cut class.CYour parents expect high scores from you.DYour relatives invite you to attend a party.解析:选B细节理解题。根据第一段第一句“Your peers a

18、re people your age or close to it who have experiences and interests similar to yours.”以及第二段中的“something youre uncomfortable with”可知,你的同学劝说你逃课是同龄人压力的一种,故选B。6Most people tend to do what others are doing in order to_.Aget a feeling of being acceptedBfeel a sense of achievementCset a good example for o

19、thersDstand out in a crowd解析:选A细节理解题。根据第三段中的“People may feel pressure to conform, so they fit in or are accepted, or so they dont feel awkward or uncomfortable.”可知,大多数人倾向于做别人正在做的事情是为了得到一种被人接受的感觉,故选A。7What can we know according to the author?AGiving in to peer pressure is unavoidable.BPeer pressure u

20、sually leads to serious results.CEveryone can make a difference by resisting negative peer pressure.DGoing along with the crowd usually means making a right choice.解析:选C推理判断题。根据最后一段中的“Its not always easy to resist negative peer pressure.But when you do, it is easy to feel good about it afterwards.”可

21、知,抵制消极的同伴行为虽然总是不容易,但是每个人都可以通过抵制消极的同伴压力而有所作为,故选C。8This passage is mainly about_.Adifferent types of peer pressureBways to deal with peer pressureCthoughts on peer pressureDthe influence of peer pressure on people解析:选C主旨大意题。结合全文内容可知,本文是对同龄人压力的思考,包括它的概念、影响、形成原因以及抵制这种压力产生的作用与影响,故选C。CAnyone can write a b

22、aby poem, and everyone enjoys reading them, young and old.Baby shower (婴儿洗礼) poems can have rhythm and rhyme, but they certainly dont have to.Poems can be either long or short, but short is probably best for your typical baby shower needs.You can add a little humor as well!The people who are most of

23、ten touched by baby shower poems are those who have had children themselves.Sweet poems can remind them of the time when their little ones were still young.No one will appreciate them more than the family members themselves.If you are a creative writer or have a special talent for putting words toge

24、ther in a special way, then you should try writing your own baby shower poems.This would make a great gift idea as well.If you decide to write your own baby poems, even common things can inspire you.Inspiration can be found anywhere.Look to your own memories from the past.What was special about your

25、 childhood? What special object have you treasured over the years? What words of wisdom (智慧) of advice could you pass on to the next generation? Look around the house and imagine a baby being there.What do you see, hear, or feel? Let those thoughts be the source of your best baby poems.When writing

26、a baby poem, you do not have to write like Shakespeare, you just have to be sincere.Years later when the baby has grown,think of how special they will feel knowing the words were just for them.If you are not the creative type dont worry! There are lots of places online where you can look for poems s

27、aying just the things you want to say.Poems have been written on all subjects throughout the ages, and baby poems and baby shower poems are no exception.A quick search online doesnt have to take any time at all.9In the authors opinion,baby shower poems_.Aall have a little humor in themBare not suita

28、ble for adults to enjoyCdont have to have rhythm or rhymeDmust be short enough to meet babies needs解析:选C细节理解题。根据第一段中的“Baby shower (婴儿洗礼) poems can have rhythm and rhyme,but they certainly dont have to.”可知,作者认为,婴儿洗礼诗不必押韵。10What does Paragraph 3 mainly talk about?AAdvice from famous poets on writing p

29、oems.BWords that can be used in baby poems.CDifferent ways of writing baby poems.DInspiration for writing baby poems.解析:选D段落大意题。通读第三段内容可知,如果你决定写你自己的婴儿诗,即使是普通的事情也能激励你。灵感无处不在。所以本段主要是关于创作婴儿诗的灵感。 11According to Paragraph 4, a baby poem should sound_.AencouragingBsincereCbeautifulDinteresting解析:选B细节理解题。根

30、据第四段中的“When writing a baby poem,you do not have to write like Shakespeare,you just have to be sincere.”可知,当你写一首婴儿诗时,你不必像莎士比亚那样写作,你只需要真诚。所以婴儿诗应该听起来让人感到真诚。12What would be the best title for the passage?AWrite Baby Poems to Say Whats on Your Heart.BThe Most Beautiful Poems in the World.CHow Babies Read

31、 Poems.DHow Poems Inspire Babies.解析:选A标题归纳题。根据第一段中的“Anyone can write a baby poem, and everyone enjoys reading them, young and old.”,第二段中的“If you are a creative writer orhave a special talent for putting words together in a special way, then you should try writing your own baby shower poems.”以及下文介绍了如

32、何写关于婴儿的诗歌可知,本文主要围绕如何写关于婴儿的诗歌来表达感情展开叙述,故A项“写些婴儿诗来表达你心中所想”作为标题最合适。.阅读七选五To become a flexible reader, you need to know how to select and use a reading style that is consistent with your purpose reading._1_ Each has its own purpose.Read to earn about the three reading styles used by flexible readers._2_

33、 The purpose of this reading style is to read difficult material at a high level of comprehension (理解)When using the study reading style, you should read at a rate that is slower than your normal reading rate.Sometimes, reading the material aloud will also keep you improve your comprehension.The sec

34、ond reading style is skimming.The purpose of this reading style is to quickly get a general idea about the reading material._3_ When using the skimming style, you should identify the main ideas in each paragraph and ignore the details in supportive sentences.The third reading style is scanning.The p

35、urpose of this reading style is to quickly locate a specific piece of information within reading material._4_ Since you know exactly what you are looking for, move your eyes quickly over the reading material until you locate the specific piece of information you need to find.Before you begin your ne

36、xt reading assignment, identify your purpose of reading.Decide if you are reading for a high level of comprehension, trying to get a general idea about what you are reading, or looking for specific information._5_AStudy reading is the reading style used by flexible readers.BYour reading purpose play

37、s an important role in your reading.CThere are three important reading styles you should learn to use.DThen use the reading style that is appropriate for your reading purpose.EThe skimming style is most useful when you have to read a lot of material quickly.FIf you want to find the topic sentence in

38、 a passage, the skimming style is your choice.GThe information to be located may be contained in any place of the reading material.1选C空后的“the three reading styles”和C项中的“three important reading styles”相对应,下文介绍了三种阅读方法,故选C项。2选A根据后文“The purpose of this reading style is to read difficult material at a hi

39、gh level of comprehension(理解)”可知,本段主要讲阅读较难材料采用的the study reading style这种阅读方式,故选A项。3选E根据下文“When using the skimming style, you should identify the main ideas in each paragraph and ignore the details in supportive sentences.”可知,本空是对the skimming style这一阅读方式的进一步说明,强调了快速阅读大量材料时略读能帮助读者找到每个段落的主题句,故选E项。4选GG选项中的“The information to be located”与空前一句相对应,指快速查找信息所在的位置,故选G项。5选D根据空前“Decide if you are reading for a high level of comprehension, trying to get a general idea about what you are reading, or looking for specific information.”可知,本句应为选择合适的阅读方式,故选D项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1