收藏 分享(赏)

2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt

上传人:a**** 文档编号:448583 上传时间:2025-12-06 格式:PPT 页数:29 大小:1.19MB
下载 相关 举报
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第1页
第1页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第2页
第2页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第3页
第3页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第4页
第4页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第5页
第5页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第6页
第6页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第7页
第7页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第8页
第8页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第9页
第9页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第10页
第10页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第11页
第11页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第12页
第12页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第13页
第13页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第14页
第14页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第15页
第15页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第16页
第16页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第17页
第17页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第18页
第18页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第19页
第19页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第20页
第20页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第21页
第21页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第22页
第22页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第23页
第23页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第24页
第24页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第25页
第25页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第26页
第26页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第27页
第27页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第28页
第28页 / 共29页
2021-2022年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection Period 1课件 新人教版必修第二册.ppt_第29页
第29页 / 共29页
亲,该文档总共29页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2Wildlife ProtectionPeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)词义匹配1.illegal2.alarm3.extinct4.mass5.habitat6.endanger7.concerned8.adapt9.measure10.pressurea.make.suit for b.a large number of or amount ofc.banned by law or unaccepted rulesd.make sb.or sth.feel fear e.make sth.in danger f.p

2、laces where animals liveg.a force that makes sb.nervous or anxioush.die out because of some reasons i.be worried aboutj.the acts or ways to do sth.(二)结合语境从上面的表格中选择恰当的单词填空1.The passengers in the ship became _ when the waves began to crashover the bow.2.I dont know why some animals are _ so fast.3.We

3、must take _ to stop the hunters from hunting sharks.4.Im really _ about the habitats of the wild pandas.5.The world will be different,and we will have to be prepared to _ to the change.alarmedendangeredmeasuresconcernedadapt(三)根据语境写出斜黑体单词的词性和汉语意思1.Human beings often hunt wild animals illegally to se

4、ll them for a big profit.()2.A great many species are facing extinction with serious pollution.()3.Forests continue to be lost at“an alarming rate”in some countries,according to the UN Food and Agriculture Organization.()4.Five hundred million different species of living creatures have appeared on E

5、arth.()5.The design of a new product concerns many fields of engineering.()adv.非法地adj.惊人的n.物种adj.活的vt.涉及.短语熟记选择恰当的短语补全语境die out,on earth,adapt to,be/become aware of,under pressure,make progress,on average,be concerned about1.Can you tell us exactly where _the pub is?2.Many wild animals have already

6、_and hundreds of others are becoming endangered.3.Fortunately,more and more people have _this problem.4._,30,000 species disappear on the planet every year,as a study shows.on earthdied outbeen/become aware ofOn average5.I am very happy that you have _in learning Chinese.6.I have learned from your l

7、etter that you _the environment.7.I hope you can _the new school life as soon as possible.8.Stress is a state of being upset that happens when we are _.made progressare concerned aboutadapt tounder pressure课文浅触1.阅读课文“A DAY IN THE CLOUDS”,体会文章是关于哪方面的话题?2.结合导图,谈谈你对“wildlife protection”的看法。Step 1 Pre-r

8、eadingLook at the pictures and answer the following questions.探究素养提能1.What are the animals in the above pictures?_ 2.What happened to the animals in the pictures?_ 3.Why are these animals hunted?_ The Tibetan antelopes.The animals are hunted illegally by people.People are hunting the animals for the

9、ir fur to make money.Step 2 While reading1.What does the passage mainly talk about?It tells us something about _ and the _ of them.antelopesprotection2.Skim the passage and match the main idea of each part.Part 1(Paras.1、2)A.The reason for Zhaxis saving animals.Part 2(Para.3)B.What I thought of abou

10、t the wildlife protection.Part 3(Paras.46)C.What we saw on the plain and my feeling about antelopes.Part 4(Para.7)D.The bad time for antelopes and the governments protection programmes答案:Part 1.CPart 2.APart 3.DPart 4.BChoose the best answer(1)Why did the author and his friends go to the Changtang N

11、ational Nature Reserve?A.To climb the mountains.B.To watch Tibetan antelopes.C.To enjoy the beautiful scenery.D.To catch the men who hunt antelopes.(2)Some people hunt antelopes _.A.for their valuable furB.to protect other animalsC.because of their mass populationD.to practise their hunting skills(3

12、)What can be inferred from the last but one paragraph?A.The Tibetan antelope species is still endangered.B.The population of antelopes has been removed out of the reserve.C.The government has stopped protecting antelopes.D.The threats to the antelope still exist.(4)Whats the authors attitude towards

13、 the wildlife protection?A.Unconcerned.B.Negative.C.Positive.D.Unmentioned.答案:(1)(4)BADCStep 3Post-readingIn order to 1._ Tibetan antelopes,we make a hike to the Changtang National Nature Reserve.On the way,we saw the 2._ mountains and some graceful animals.When I watched some antelopes 3._ slowly a

14、cross the green grass,I was stuck by their 4._.But I was also 5._the danger they are in because they are 6._illegally.In the 1980s and 1990s,the population of antelopes dropped by more than 50%.Thanks to the Chinese governments protection 7._,the antelope population 8._since 2015.However,the governm

15、ent didnt stop the protection programmes.I believe that only when we stop being a 9._ to wildlife can we exist 10._nature.observesnow-coveredmovingbeautyreminded ofbeing huntedmeasureshas recoveredthreatin harmony with主题情境思考As a high school student,what do you think you should do to live in harmony

16、withnature?_ _ _First of all,we should know what situation the wildlife is in at present.Secondly,take effective measures to protect the wildlife in nature.It is also ourduty to do whatever we can to protect the endangered wildlife by changing ourway of life,telling our families and friends not to b

17、uy any animal product.Andlast but not least,keep in mind that we should protect the habitats of the wild animals,which are very important for their survival.Every summer,the Serengeti Plains of Africa are worth visiting.Millions of wild animals begin their 1,800-mile journey northwards on their annu

18、al migratory(迁移的)route.In the month of November,polar bears in their thousands cross the Canadian Arctic,as they head towards the ice sheets of Hudson Bay.The sea ice that forms every winter is the key to the bears managing to exist,for here they hunt for seals(海豹).课时素养达标 The Great Bustard,one of th

19、e heaviest flying birds,migrates each year across Europe and Asia to its wintering grounds.Unluckily,these and other migratory animals are in danger from human activity.We have written several articles on climate change and the effect of rising ocean temperatures.Since 1979,ice sheets in the Arctic

20、have gone down by 30 percent.What does this mean for polar bears?They are forced to stay on land for longer periods of time,which delays their search for food.As a result,bears today are 60 pounds lighter than what they were.Besides,smaller bears also produce weaker babies,and their chances of survi

21、val are at risk.In the plains of Africa,migratory animals like gazelles are traveling long distances for food,just to avoid falling prey(牺牲品)to humans who hunt them.In an unusual step,experts from 120 countries have agreed to protect 31 migratory mammals,fish and birds.The United Nations 11th annual

22、 Conservation of Migratory Species of Wild Animals(CMS)was held in Quito,Ecuador.For the first time,900 experts attended the conference,and the enthusiastic support shows the world is united in conservation efforts.What does getting on a protected list mean?Countries that have signed the agreement w

23、ill be required to pass laws locally and work with other countries that fall within the animals migratory path.Only one animal did not make the list.The African lion was rejected(拒绝)for lack of information of the countries where it lives.【语篇概述】本文是说明文。文章介绍了很多野生动物在迁徙途中遭受人类的捕杀或受到人类活动的影响导致数量急剧下降,在联合国第11

24、届野生动物迁徙物种年度保护大会上,专家们呼吁世界各国联合起来保护迁徙物种。.Read the passage by skimming and find out the main idea.This passage mainly tells us about _.protecting the annual migratory animals.Choose the best answer according to the passage.1.What can we learn from the passage?A.The Great Bustard is one of the largest fl

25、ying birds.B.The weight of polar bears today is lighter than what it was.C.In the 1970s,ice sheets went down by 30 percent.D.120 experts have agreed to protect 21 migratory animals.【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的“As a result,bears today.they were.”可知,现在北极熊的体重比原来少了60磅,故B项正确。2.Why was the African lion not includ

26、ed in the list from the passage?A.We dont know which countries it lives in.B.It isnt a migratory animal.C.Experts were not interested in this animal.D.It was not traveling long distances for food.【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中的“Only one animal did not make the list.where it lives.”可知,非洲狮没有在名单之内是因为我们不知道它生活在哪些国

27、家。3.The writer writes this passage aiming to _.A.let us know about the animalsB.prevent the rare animals from dying outC.inform us of the effects of climate changeD.draw our attention to helping the migratory animals【解析】选D。写作意图题。文章介绍了很多野生动物在迁徙途中遭受人类的捕杀或受到人类活动的影响导致数量急剧下降,在联合国第11届野生动物迁徙物种年度保护大会上,专家们呼吁

28、世界各国联合起来保护迁徙物种,由此可知本文的目的是引起人们的注意来帮助迁徙动物。4.All these factors have probably put the migratory animals in danger EXCEPT _.A.some human activitiesB.the enthusiastic support from expertsC.rising ocean temperaturesD.climate change【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的“We have written several articles.temperatures.”及“In the plains of Africa,.who hunt them.”可知,气候变化、海洋温度上升以及人类活动都是威胁迁徙动物的因素,专家的支持则是为了保护它们,故B项正确。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1