收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 1 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:447716 上传时间:2025-12-06 格式:DOCX 页数:6 大小:46.17KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 1 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共6页
2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 1 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共6页
2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 1 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共6页
2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 1 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共6页
2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 1 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共6页
2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 1 SECTION B USING LANGUAGE WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1Growing upSection BUsing language课后篇巩固提升必备知识基础练.用所给词的适当形式填空1.If you are (prepare),and have the knowledge to back it up,your self-confidence will rise very quickly.答案prepared2.It is reported that about 5 million people all over the world die from diseases (relate)to smoking each year.答案related3

2、.The (manage) will have an interview with those who want to get the position.答案manager4.There has been a (progress) decrease in population every year in this city.答案progressive5.They bought an old schoolhouse to live in and built a workshop in the (base).答案basement6.We try to improve (relate) betwee

3、n our two countries.答案relations7.I was (look) for my handbag,which was buried under a pile of old newspapers.答案looking.短语填空after all;be curious about;no longer;in the long term;stick to;a couple of1.Though she his past,she refrains from asking too many questions.答案is curious about2.I hated practicin

4、g,but I it and now I can play pretty well.答案stuck to3.,thriving farms and open markets will provide a secure food supply.答案In the long term4.You should forgive him for his forgetfulness.,he is over seventy.答案After all5.These are just challenges that people face when getting an education in developin

5、g countries.答案a couple of6.Parties and social gatherings excite us the same way they once did.答案no longer.完成句子1.人生不管是长是短,和永远比较起来,什么都不是。 long or short the life is,compared with eternity,it means nothing.答案No matter whether2.我们作为新时代的大学生,应当遵循严格的宿舍作息时间表。As college students in the new era,we should .答案fo

6、llow a strict dorm schedule3.在某个特定的时间,某些事件可能会阻止您部署特定的应用程序。Perhaps certain events will block you from deploying a particular application .答案at a particular time4.你的评论可能产生出乎意料的后果并给你带来很多麻烦。Your comments may backfire and for you.答案cause a lot of trouble5.当你离家在外的时候,你的家人们一直在等候你回家。When you ,your family mem

7、bers are waiting for you.答案are away from home6.随着经济的发展,人民的生活水平也相应地提高了。 ,the living conditions of the people have been improved accordingly.答案As the economy develops关键能力提升练.七选五When everything goes wrong,always look at what you have,instead of what you have lost.Because its not what the world takes aw

8、ay from you that counts;its what you do with what you have left.1Pain is part of growing.Sometimes life closes doors because its time to move forward.2When times are tough,remind yourself that no pain comes without a purpose.Remember that there are two kinds of pain:pain that hurts and pain that cha

9、nges you.When you roll with life,instead of resisting it,both kinds help you grow.3Every time you get hurt,you heal.After darkness there is always lightyou are reminded of this every morning,but still you often forget,and instead choose to believe that the night will last forever.It wont.Nothing las

10、ts forever.Complaining changes nothing.4Its always better to attempt to do something great and fail than to attempt to do nothing and succeed.Its not over if youve lost;its over when you do nothing but complain about it.If you believe in something,keep trying.Dont let the shadows of the past darken

11、the doorstep of your future.The best thing you can do is to keep going.Dont be afraid to get back upto try again,to love again,to live again,and to dream again.Dont let a hard lesson harden your heart.Lifes best lessons are often learned at the worst times and from the worst mistakes.There will be t

12、imes when it seems like everything that could possibly go wrong is going wrong.5A.Everything in life is temporary.B.And even if you fall short,keep going.C.Your scars are symbols of your strength.D.Those who complain the most,accomplish the least.E.Here are a few tips to inspire you when you need it

13、 most.F.Thats a good thing because we often wont move unless life forces us to.G.When you feel like quitting,remember that sometimes things can be right eventually.答案与解析【语篇解读】本文是说明文。当一切都错了的时候,总是看看你拥有什么,而不是你失去了什么。文章介绍了一些能够激励我们勇敢面对挫折和失败的建议。1.E根据下文小段主旨“Pain is part of growing;Complaining changes nothin

14、g;The best thing you can do is to keep going”可知,文章接下来会给读者一些建议。由此可知,E项符合文意。2.F根据上文“Sometimes life closes doors because its time to move forward.”可知,痛苦可能是让我们前进的好事。由此可知,F项符合文意。3.A根据下文“After darkness there is always lightyou are reminded of this every morning,but still you often forget,and instead choos

15、e to believe that the night will last forever.It wont.Nothing lasts forever.”可知,生活中没有什么是永恒不变的。由此可知,A项适合作本段主旨。4.D根据本段主旨“Complaining changes nothing”及下文“Its not over if youve lost;its over when you do nothing but complain about it.”可知,抱怨改变不了什么,只知道抱怨,不去尝试的话,那什么也收获不了。由此可知,D项符合文意。5.B根据本段主旨“The best thing

16、 you can do is to keep going”及下文“Dont be afraid to get back upto try again,to love again,to live again,and to dream again.Dont let a hard lesson harden your heart.”可知,你能做的最好的事情就是坚持下去,不要因为失败就停止前进。由此可知,B项符合文意。.完形填空(2020北京高二检测)Ekaterina is a famous skater.She 1 the activity of skating at the age of 4.S

17、ince then,she has been devoted to one career that drives her life and 2 beauty,and romance into lives of millions of others.When she was 11,she found a 3 partner,Sergei Grinkov,15 years old then,with whom she could perform that activity in the most expressive,most elegant way.They were the most winn

18、ing pair skaters on the ice in every way:The tiny fragile Ekaterina,in the 4 of her tall,strong,handsome partner,lovingly launched into the 5,tenderly caught,and beautifully skated around the ice.Gradually,the two of them 6 together into a dream couple and the most beautiful kind of loving relations

19、hip.When she was 19,she married him.They had a daughter,a charming girl they both loved and protected.And then,7 in 1995,during a routine practice session,her mate,her love,her partner,Sergei Grinkov,stopped,fell and died of a heart attack at 28.Ekaterinas world seemed to end.It was her mom who lit

20、her 8 to start remaking her life by saying “Little Dasha,having lost a father,needs at least a healthy mother.”This reminded her to ask a friend to send her 9 which had been left in the corner for a long time.Later she said in her book “10 is the only thing that can help people recover.”In February

21、1996,Ekaterina skated a moving tribute (悼念) to Sergei,which she 11 to the music of Mahlers Symphony No.5,the couples favorite.She was 12 at the beginning,because it had been a long time since she had skated alone.And she was afraid of the 13 the piece would recall.But that night,she did it.She fille

22、d up the 14 with her courage.No one who saw Ekaterinas that night would forget her performance,just as she would never forget Sergei.But everyone was already learning,as she already learned,that 15 “goodbye” was the beginning of her new life.【语篇解读】本文是一篇人物传记类文章,主要讲述了Ekaterina的滑冰生涯和经历不如意后重拾滑冰的信念的故事。1.

23、A.startedB.learnedC.markedD.watched答案A解析她从4岁就开始滑冰这项活动,使用started“开始”切合题意。2.A.dragsB.bringsC.pullsD.attracts答案B解析她(精湛的表演)给数百万人带来(bring)美的享受。3.A.quietB.braveC.lovelyD.perfect答案D解析结合下文“The tiny fragile Ekaterina,in the of her tall,strong,handsome partner”可知,她的搭档高大、强壮又英俊,很完美(perfect)。4.A.palmsB.memoryC.a

24、rmsD.dream答案C解析下文表述为“her tall,strong,handsome partner”她的搭档高大、强壮又英俊,此处意为用arms“胳膊”托举。5.A.earthB.skyC.airD.space答案C解析结合常识可知,先腾空、再接举最后落地,此处使用C项air“空气、空中”符合题意。6.A.brokeB.talkedC.grewD.studied答案C解析分析句子结构和语境可知,此处使用C项grew“成长”切合题意。7.A.naturallyB.suddenlyC.immediatelyD.obviously答案B解析结合下文“Sergei Grinkov,stoppe

25、d,fell and died of a heart attack at 28”可知,Sergei Grinkov死于心脏病是突发事件。8.A.determinationB.imaginationC.curiosityD.career答案A解析根据下文“to start remaking her life by saying Little Dasha,having lost a father,needs at least a healthy mother”可推断,她的妈妈激发了她重新开始生活的决心(determination)。9.A.giftsB.picturesC.booksD.skate

26、s答案D解析通过下文“it had been a long time since she had skated alone”可知,她已经很久没有单独滑冰了,这里指她让朋友寄给她滑冰鞋(skates)。10.A.InterestB.WorkC.MedicineD.Ambition答案B解析结合下文“ She was at the beginning,because it had been a long time since she had skated alone.”可知,刚开始的时候她有点紧张,因为她已经很久没有单独滑冰了。意在表明她重新拾起了滑冰事业(work)。11.A.sangB.app

27、liedC.adjustedD.performed答案D解析根据语境可知,Ekaterina伴随着她与丈夫最喜欢的曲子表演滑冰来悼念Sergei。performed“表演”符合题意。12.A.nervousB.relievedC.happyD.disappointed答案A解析根据“because it had been a long time since she had skated alone”可知,她很久没有单独滑冰了,此处使用nervous“紧张的”切题。13.A.wordsB.ideasC.emotionsD.moves答案C解析根据上文可知,这首曲子是她和丈夫最喜欢的,因此她担心曲

28、子会让她回忆起他们之间的感情(emotions)。14.A.iceB.matchC.chanceD.gap答案A解析根据上文“it had been a long time since she had skated alone”可知,她正在滑冰,所以此处使用ice“冰”符合语境。15.A.crazyB.sadC.longD.favorite答案B解析根据上文“Ekaterina skated a moving tribute to Sergei” Ekaterina用滑冰的舞步悼念Sergei可知,她用“悲伤的(sad)”再见开始了新的生活。.语法填空I have even wondered

29、if money buys happiness.It seems that money will allow me to buy the things 1.make me happy.But one day I sat down and made a list of the things I wanted 2.(do) in my life,I realized Id never put much thought into it.Id written down these thingslike taking a photo on the mountain and staying at a ho

30、tel in Dubai,but I didnt really plan to do it,3. (simple) because I didnt have the time.My life consisted 4. heading to the office,running on the road,working some more.It didnt matter if my salary doubled;the life would stay 5.same.Sure Id probably drive a 6. (nice) car,move into a bigger place,and

31、 have a bigger TV than my friends,but those werent helping me realize any of my goals.Six months after 7. (create) that list,my belief has changed.Id keep working on my list,for 8. (experience) were much more important than any of the material items.Its not hard to create opportunity for 9. (you).Al

32、l it 10. (take) is a little creative thinking.答案与解析【语篇解读】本文是记叙文。作者通过自己的故事说明了这样一个道理:经历比物质的东西更重要。1.that/which考查定语从句。“make me happy”是限制性定语从句,修饰先行词the things,关系词在从句中作主语,指物,应使用关系代词that/which引导。故填that/which。2.to do考查固定用法。want to do sth.“想要做某事”是固定用法。故填to do。3.simply考查副词。位于句首,修饰整个句子,用副词。故填simply。4.of考查固定短语。

33、consist of“由组成”是固定短语。故填of。5.the考查固定短语。the same“同样地”是固定短语。故填the。6.nicer考查比较级。由“move into a bigger place,and have a bigger TV than my friends”可知,这里应该用比较级。故填nicer。7.creating考查非谓语动词。介词after之后,应用动词-ing形式作宾语。故填creating。8.experiences考查名词单复数。由were判断出来主语是复数。故填experiences。9.yourself考查反身代词。句意:为你自己创造机会并不困难。表示“你自己”,故填yourself。10.takes考查主谓一致。此处描述的是客观事实,应用一般现在时,主语是第三人称单数,谓语动词也要使用单数形式。故填takes。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1