1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Id like to go to Yale University tomorrow.How can I get there?M:Take the subway.Its near the bus stop.1.How will the woman probably get to Yale Univer
2、sity?A.By car.B.By bus.C.By subway.答案CW:How long can I keep the books?M:For two weeks.After that you must renew the books if you wish to keep them longer.2.Where does the conversation probably take place?A.In a library.B.At a book store.C.In a classroom.答案AM:How many students tried out for the baske
3、tball team this year?W:About 40,but only half of them have real talent for the sport.M:Oh,what a pity!3.How many students are good at basketball this year?A.About 20.B.About 30.C.About 40.答案AW:Have you booked the tickets yet?M:For the trip?Of course I have.Everything is ready,so dont worry.W:Good.Wh
4、ere will we stay?M:Four Seasons Hotel.The rooms there are really nice.4.What are the speakers mainly talking about?A.A hotel.B.A trip.C.Tickets.答案BM:Im getting quite thirsty.I think Ill buy a drink.W:Do you want some Coca-Cola?M:No,I am not really into it.I think Ill get juice instead.W:OK,good idea
5、.That will be healthy.5.What does the man want?A.Water.B.Juice.C.Coca-Cola.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:How many customers have we got in today?W:Er . 6.M:6?Is that all?I bet T
6、he Angel has more than 6 customers.W:Yes,its full.I walked past a few minutes ago.There were people waiting outside.M:Oh,dear.If we dont get our customers back,were going to have to close it.W:That wont happen.These are for table 2.And they want a bottle of red wine.Come on,hurry up.6.How many custo
7、mers do they have today?A.2.B.6.C.More than 6.答案B7.How does the man feel now?A.Happy.B.Calm.C.Worried.答案C听第7段材料,回答第8、9题。 M:I cant stand places where you have to share the beach with thousands of other people and everyone speaks English.W:Oh,I dont mind that.M:Oh,I do.I never go to places like that.I
8、 like to get right away from all the tourists,and go somewhere thats really quiet and peaceful,like an island or something,where no one speaks English.W:Whats wrong with people speaking English?I like meeting people when Im on holiday.I like places with a good night life,and plenty of people around
9、and.well,you know,where you can have a good time.8.Where does the man like to go?A.To an island.B.To the beach.C.To a pub.答案A9.What does the woman like doing?A.Being away from the tourists.B.Meeting people when she is on holiday.C.Making friends with people who speak Spanish.答案B听第8段材料,回答第10至12题。 W:N
10、ow,Bill,you have seen almost everything in my house.When do you plan to move in?M:Well,I think the room is fine.But may I ask you some questions?W:Yes,of course.M:May I use the bathroom on the first floor?W:No,you may not.It is for my family.But you may use the bathroom next to your bedroom on the s
11、econd floor.M:OK.But may I use the phone in the living room?W:Yes,you may.But you are only allowed to use that phone to take calls.You should use the phone in your own bedroom when you make a call out.M:May I use the telephone in my bedroom to dial up the Internet?W:Yes,you may.But you should not be
12、 online for more than 10 minutes each time.M:OK.10.Why cant the man use the bathroom on the first floor?A.It is under repair.B.It only has cold water.C.It is for the womans family.答案C11.Where is the mans bedroom?A.On the first floor.B.On the second floor.C.On the third floor.答案B12.What can the man d
13、o with the phone in the living room?A.Dial up the Internet.B.Make calls out.C.Take calls.答案C听第9段材料,回答第13至16题。M:Hi,Judy.Id like to celebrate my 18th birthday with some friends this Saturday.W:Oh,really?Thats great!The eighteenth birthday!You are a grown-up now.M:Yeah,from now on,I have to take respon
14、sibility for my actions.Its really an important day in my life.W:How do you plan to celebrate it,Mike?In a bar?M:No,I plan to celebrate it in my home and invite some friends to come over.W:How about a birthday party?We can buy some balloons to decorate your room and buy some drinks.M:Sounds fantasti
15、c.And maybe we can prepare some food all by ourselves and make a salad.W:Thats a sign that youve become a grown-up.M:You bet.Well,on Saturday morning,Ill order a birthday cake.Then,Ill go shopping in the supermarket.On that afternoon Ill decorate my room.W:I will help you.13.What does the boy want t
16、o celebrate?A.His 18th birthday.B.His 19th birthday.C.His 20th birthday.答案A14.Where does the boy want to celebrate his birthday?A.In a bar.B.At his home.C.In a restaurant.答案B15.What does the woman suggest doing?A.Making a salad.B.Buying some flowers.C.Buying some drinks.答案C16.When will the boy order
17、 a birthday cake?A.On Saturday morning.B.On Saturday afternoon.C.On Sunday morning.答案A听第10段材料,回答第17至20题。Im excited.Tomorrow my mothers going to arrive at the San Francisco Airport.Shes coming to us for two weeks.Shes coming from Osaka,Japan.Today Im going to clean my apartment because shes going to
18、stay with me.Tomorrow,Im going to pick her up.Then,were going to drive to my sisters house.Were going to have dinner with all of our friends and family that live in the Bay Area.On Saturday,were going to get up late.After a late breakfast,my sister and I are going to show her the beautiful city of S
19、an Francisco.Were going to take a cable car ride.Then,Im going to take her to my girlfriends house.We want to get married next year,so I want my mother to meet her.I hope she likes her.17.Where is the speakers mother coming from?A.Osaka.B.New York.C.San Francisco.答案A18.Why will the speaker clean his
20、 apartment?A.It is too dirty.B.His girlfriend will visit him.C.His mother will stay with him.答案C19.What is the speaker going to do on Saturday?A.Have a party.B.Have dinner with his friends.C.Show his mother around the city.答案C20.Who will the speaker and his mother meet on Saturday?A.His friends.B.Hi
21、s girlfriend.C.His girlfriends parents.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATeenagers in England do much the same as children in America do.They enjoy sending messages by their mobile phones and they also like swimming,listening to the latest music,watching
22、TV and surfing the Internet.How do teenagers in England spend their free time and holidays?Lets follow Sally,a British teenager,and spend five days with her during her school holiday.Day OneAfter breakfast,Sallys mother went out and left her alone at home.She checked her mobile phone during lunchone
23、 of her friends sent her a message early in the morning.Dinner was at 6:30 pm.After that,she finished her English homework.Then she surfed the Internet.Day TwoSally and her mother paid a visit to their friends and went swimming together.Later,they went shopping for clothes and books,and had dinner i
24、n a restaurant.Day ThreeShe went to the supermarket with her mother to buy fish and chips for lunch as well as some pens.After she got back home,she spent the next few hours surfing the Internet and watching TV.Day FourShe surfed the Internet.Her mother took her out for lunch before she went to work
25、.She then read stories after lunch.Day FiveShe woke up at 2 pm,and so did her mother.They went to a park.Her mother met some friends there.When they got home,it was already time for dinner.Afterwards,she did her homework until 10 pm.【语篇解读】本文是一篇记叙文。记叙了英国女孩Sally五天假期的情况。从中可以看出,网络已经成为青少年生活中不可或缺的一部分。21.W
26、hen did Sally do her homework?A.In the morning.B.In the afternoon.C.At lunch time.D.In the evening.答案D解析根据文章Day One部分倒数二、三句和最后一段“Afterwards,she did her homework until 10 pm”可知Sally在晚上写作业。22.Sally and her mother went shopping for the second time to buy .A.food for lunch and pensB.some books and pensC
27、.some fish and clothesD.food and books答案A解析从文章Day Three部分“to buy fish and chips for lunch as well as some pens”可知Sally和妈妈购物是去买午饭和笔。23.Which of the following things did Sally do on Day Four?A.She went swimming.B.She went out for breakfast.C.She read books.D.She went shopping.答案C解析根据Day Four部分“She the
28、n read stories after lunch.”可知Sally在第四天读书。24.According to the passage,it can be inferred that .A.surfing the Internet has become an important part of teenagers livesB.parents shouldnt leave teenagers alone at homeC.teenagers dont usually do their homework during their school holidaysD.a park is the
29、best place to meet a friend答案A解析从文章可知Sally在第一天,第三天和第四天均要上网,可推断出上网已经成为青少年生活中不可或缺的一部分。BNowadays,with the development of the Internet,emojis (表情符号) are more and more popular among netizens.Some people even feel difficult to talk online without using emojis.Emojis help netizens to communicate with each
30、other easily and vividly.Yet,not all emojis are properly used on social media.So we are going to introduce some common but confusing emojis to help you have a better understanding of these small signs.1.A recent survey shows,over 53% people use the emoji when they are chatting online.Some people thi
31、nk it means “Im shy,” but others only use it when they are surprised or shocked.But what does it really mean?It is still an unsolved question.2.What do you think of this sign?Believe it or not,80% of netizens use it under the meaning of “It is not funny at all,but I have to smile.” Is it right?Of co
32、urse not!It actually means that “I saw what you did (usually bad things) and I want to give you a sinister (奸诈的) smile.”3.People have very different opinions on this emoji.The Apple company has told that this emoji means “high-five (嗨,击掌)”.But most people still use the incorrect meaningpray.Some net
33、izens even think,“If you see this emoji as two people give each other a high five,you must be a bad guy.”4.According to the official guidelines (官方指南),it is used as “smile through tears (破涕为笑)”.However,most young netizens consider this emoji as “laugh to tears” or simply “LOL”,which means “laugh out
34、 loud”.【语篇解读】本文是一篇说明文。讲述了互联网上的一些表情符号越来越受网民的欢迎。但并不是所有的表情都被恰当地使用。短文详细地介绍了一些常见而令人困惑的表情,帮助我们更好地理解这四个表情的含义。25.After reading the passage,we still cant understand the emoji well.答案A解析细节理解题。根据第二段中的“It is still an unsolved question.”可知,表情A仍然不能被很好地理解。故选A项。26.You are playing with your mobile phone while you ar
35、e doing your homework,your brother sends you this sign,what does he mean?A.Stop doing your homework.B.Send this emoji back to your father.C.Go on playing with your mobile phone.D.Put away your mobile phone and do your homework.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“It actually means that I saw what you did (usually bad
36、 things) and I want to give you a sinister smile.”可知这个符号在这个情景中表达的意思为“放下手机,然后做作业”。故选D项。27.When your friend tells you online that he won first prize in the writing competition,which emoji will you send him?答案C解析细节理解题。根据第四段中的“The Apple company has told that this emoji means “high-five (嗨,击掌).”可知,当你的朋友在
37、网上告诉你他在写作竞赛中得了一等奖,应发送表情C。28.Why does the writer introduce these four emojis?A.Because they are more important.B.Because they are not so common.C.To help netizens use them easily.D.To help netizens use them properly.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“not all emojis are properly used on social media.So we are going t
38、o introduce some common but confusing emojis to help you have a better understanding of these small signs”可知,我们要介绍一些常见但令人困惑的表情帮助你更好地理解这些表情。目的是帮助网民正确使用它们。故选D项。CMost people have never heard of Tim Berners-Lee.He is not nearly as rich or famous as Mare Andreessen,who is the founder of Netscape,or Bill
39、Gates,whose name has become a well-known word.Berners-Lee,who works in a small office at the Massachusetts Institute of Technology,is the creator of the World Wide Web.The creation of the Web is so important that some people compare Berners-Lee to Johann Gutenberg,who invented printing by movable ty
40、pe (活字) in the fifteenth century.Berners-Lee was born in England in 1955.His parents,who helped design the worlds first commercially (商业地) available computer,gave him a great love of mathematics and learning.In 1980,Berners-Lee went to work at CERN,a physics laboratory in Geneva,Switzerland,where he
41、 had a lot of material to learn quickly.He had a poor memory for facts and wanted to find a way to help him keep track of things he couldnt remember.He invented a software program that allowed him to create a document that had links to other documents.He continued to develop his idea through the 198
42、0s.He wanted to find a way to connect the knowledge and creativity of people all over the world.In 1991,his project became known as the World Wide Web.The number of Internet users started to grow quickly.However,Berners-Lee is not completely happy with the way the Web has developed.He thinks it has
43、become a passive tool for so many people,not the tool for creativity that he had imagined.In 1999,Berners-Lee published a book called Weaving the Web,in which he answers questions he is often asked,“What were you thinking when you invented the Web?” “What do you think of it now?” “Where is the Web g
44、oing to take us in the future?”【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述了万维网络的发明者Tim Berners-Lee并简要介绍了万维网络的创建。29.From Paragraph 1 we can see .A.Tim Berners-Lee has never heard of NetscapeB.Berners-Lee is as famous as Mare AndreessenC.Berners-Lee is as well-known as Bill GatesD.we know little about Tim Berners-Lee答案D解析细节理解题
45、。根据第一段可知,绝大多数人从未听说过Tim Berners-Lee。他不像Mare Andreessen和Bill Gates那样富有、出名。30.Which of the following is TRUE?A.In 1955,Berners-Lees parents gave him a great love of music.B.In 1980,Berners-Lee wanted to find a way to connect the knowledge and creativity.C.In 1991,Berners-Lee finished the World Wide Web
46、.D.In 1999,Berners-Lee made a play called Weaving the Web.答案C解析细节理解题。由倒数第二段第一句可知,1991年,Berners-Lee完成了万维网的创建。31.What does the underlined word “published” mean?A.Printed and sent out.B.Bought and offered to others.C.Invented and sold.D.Wrote and exchanged.答案A解析词义猜测题。根据关键词“a book called Weaving the Web
47、”和后面的问题可知,他在1999年出版了一本叫编织互联网的书。DYou dont need to get in a time-travelling machine to see how technology will reshape our lives,such as the way we shop.Several new technologies that are to change your buying habits already exist.Lets see whats in store for your future shopping.Try it on,virtually (虚拟
48、的).Want to shop online for a new pair of eyeglasses?You dont need to guess which pair looks best on you use the eBay Fashion iPhone app (程序) to try a pair of eyewear youre checking out on a picture of your face.But what if you want to buy something bigger?Thanks to Microsoft Kinects motion tracking
49、camera,you can cover clothes on your screen body.You can even choose the background of your virtual fitting room to enrich your shopping experience.Get a perfect,custom fit.Everyones body is shaped differently.To get a perfect fit,you sometimes have to get your clothes changed.But by using 3D scanni
50、ng technology,all the clothes you buy will fit your body perfectly.Some companies scan your body using high-tech to get the most accurate measurements,so they can make special clothes just for you.High-tech shopping carts and checkout counters.High-tech shopping carts could,in time,be a common sight
51、 in malls and supermarkets.Microsoft Kinect-enabled carts are currently under test.The cart can follow you along the aisles (通道),controlled merely by your movement and your voice.In China,a supermarket chain introduced tablet-equipped carts that guide shoppers around the stores aisles.In the United
52、States,several supermarkets use a device called Scan It that gives buyers the freedom to scan purchases on their own while they shop.While its great not having to line up at a checkout counter,we wouldnt mind it if the store used Toshibas new Object Recognition Scanner.The machine identifies a produ
53、ct as soon as its placed in front of a camera just by its shape and color,even if it has no bar code.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要讲的是新科技会改变人们购物的方式。32.According to Paragraph 2,the eBay Fashion iPhone app can .A.only make pictures of our facesB.help us sell more clothes onlineC.create us a virtual dressing roomD.
54、choose suitable glasses for us答案D解析细节理解题。从第二段的句子“use the eBay Fashion iPhone app to try a pair of eyewear youre checking out on a picture of your face”可知the eBay Fashion iPhone app 可以让我们选择适合的眼镜,故选D项。33.Which of the following can help get the correct shape of our body?A.Object Recognition Scanner.B.T
55、he eBay Fashion iPhone app.C.3D scanning technology.D.Microsoft Kinect-enabled carts.答案C解析细节理解题。从第三段的句子“But by using 3D scanning technology,all the clothes you buy will fit your body perfectly.”可知3D扫描系统可以选择最适合我们身体的衣服,故选C项。34.What can we infer from this passage?A.Checkout counters will disappear from
56、 supermarkets in future.B.High-tech shopping carts will be widely used in malls and supermarkets.C.“Scan It” cannot be used by buyers themselves.D.The new technologies are only dreams that are impossible to come true.答案B解析推理判断题。从第四段的句子“High-tech shopping carts could,in time,be a common sight in mall
57、s and supermarkets.”可知高科技购物车将在购物超市广泛使用,故选B项。35.This passage mainly talks about .A.a new time-travelling machineB.the influence of new technologiesC.some inventions to change habitsD.the ways for future shopping答案D解析主旨大意题。从第一段的句子“Several new technologies that are to change your buying habits already
58、exist.Lets see whats in store for your future shopping.”可知这篇文章讲的是新科技会改变人们购物的方式。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There have been a lot of comments recently surrounding 5G,the next generation of wireless technology.36 How might it change our lives?5G stands for t
59、he fifth generation,meaning the next step in the progression of technology to replace the current 4G system.Earlier “G”systems were designed to improve mobile communication operations.Each new technology brought major improvements in speed and greatly increased network capacity (容量).37 It is expecte
60、d to permit more users to do more things at a faster rate.However,technology experts say there is a major way that 5G is different from the earlier systems.38 It will affect more devices and industries than other “G”versions.5G will help fuel future “smart cities ”by connecting sensor networks.5G is
61、 also expected to connect self-driving cars and support new technologies involving virtual reality (虚拟现实).Higher 5G speeds could also permit doctors to commonly perform remote medical operations.Factories and businesses could use 5G technology to increase automation and improve the collection of inf
62、ormation.39 The increased data flow across 5G networks would give Internet attackers a lot more possibilities to steal and misuse data.In addition,the wider use of a 5G wireless network means any breakdown of the system would have more widespread and severe results.Such difficulties could affect pub
63、lic safety.40 or a network breakdown could cause self-driving vehicles to crash.A.Why is 5G so popular?B.What is this technology?C.Every coin has two sides.D.The new 5G system promises more of the same.E.It will move beyond mobile network technology.F.A breakdown of 5G networks may cause economic lo
64、sses.G.A failure during a doctors remote operation could lead to death答案与解析【语篇解读】 本文是一篇说明文。介绍5G技术以及其优点,同时也存在安全风险。36.B根据第二段“5G stands for the fifth generation,meaning the next step in the progression of technology to replace the current 4G system.”可知,第一个问题是关于5G的概念。37.D根据前一句“Each new technology brough
65、t major improvements in speed and greatly increased network capacity.”可知,每一项新的技术都会带来速度提升,容量扩大,D项“5G会带来更多的东西”中的of the same与前一句呼应,切题。38.E根据后一句“It will affect more devices and industries than otherG versions.”可知,与其他的四代通信产业相比,5G会影响更多的设备和产业,E选项,“它的影响超过手机网络技术”,后一句进一步说明该句,切题。39.C根据后文“The increased data flo
66、w across 5G networks would give Internet attackers a lot more possibilities to steal and misuse data.”可知,本段主要讲述5G技术可能存在的风险。40.G根据后一句“or a network breakdown could cause self-driving vehicles to crash.”可知,网络故障可能会导致自动驾驶汽车出车祸,讲述5G技术对公共安全可能造成的不利作用,G项,远程手术的失败可能造成病人死亡,切题。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,
67、满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Many people like to search the Internet.Exploring the Internet is one of the most important activities of the day.The Internet41 the outside world closer to peoples homes.Some people say the world is 42than before because of the Internet.Whats going on
68、in 43 countries?How do people live in places far away?Is there a good sports game 44?Whats the life like in the 45 part of the sea?46 you want to answer all these questions,47 come to the Internet.Of course,people can also learn 48 reading or listening to the radio.But with the Internet they can lea
69、rn better and more easily.A lot of 49 can be collected at great speed.Can we go shopping without leaving 50?Can we see a doctor without going to the hospital?Can we 51 without going to school?Can we draw money without going to a 52?All these things used to be impossible,but now they have become quit
70、e 53.The Internet helps us open our 54.The Internet often gives us new ideas.In a word,it helps us in many 55.Great changes have taken place in our life since the use of the Internet.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了互联网使我们的生活发生了很大改变。互联网给人们生活带来了极大的帮助。通过互联网,人们不出门就可以以极快的速度获取大量有用的信息。它在很多方面帮助我们。所以有人说,因为互联网世界比以前更小啦。41
71、.A.takesB.bringsC.givesD.helps答案B解析根据语境,此空表示将外面的世界带到我们的生活中,也就是足不出户了解外面的世界。表示朝着说话人的方向用bring。42.A.smallerB.biggerC.largerD.nearer答案A解析根据常识,网络让世界变得“更小”。43.A.anotherB.richC.otherD.poor答案C解析句意:其他国家发生了什么事情?other表示“其他的”。44.A.everywhereB.anywhereC.nowhereD.somewhere答案D解析分析语境可知,此空表示是否“某个地方”正在举行运动会。somewhere表
72、示“某地”,符合语境。45.A.farthestB.deepestC.highestD.widest答案B解析根据常识,此处表示大海的“最深处”。46.A.IfB.WhetherC.BecauseD.Though答案A解析句意:如果你想要知道这些问题的答案,那么就上网。if表示条件,符合语境。47.A.onlyB.andC.thenD.also答案C解析因为上文的if此空不能用连词。根据句意可知用then,表示顺承。48.A.aboutB.onC.atD.through答案D解析此处表示做某事的方式,意为“通过”。句意:当然人们也可以通过阅读或听广播了解这些。49.A.thingsB.mess
73、agesC.informationD.letters答案C解析以上提到的内容都属于information。句意:我们可以快速收集很多信息。50.A.homesB.schoolsC.shopsD.banks答案A解析结合常识,网购就是在家即可购物,选homes。51.A.readB.playC.studyD.write答案C解析四个选项中最能和学校有联系的就是study。句意:我们不用去学校就可以学习吗?52.A.homeB.schoolC.shopD.bank答案D解析根据上文的money可知用bank。句意:我们不用去银行就可以取钱吗?53.A.impossibleB.possibleC.i
74、nterestingD.quick答案B解析used to和now形成对比;impossible和possible形成对比。句意:这些事情曾经是不可能的,但是现在已经是可能的。54.A.mindsB.mouthsC.computersD.ideas答案A解析网络开阔了我们的“思维”。55.A.roadsB.waysC.kindsD.places答案B解析总而言之,网络在很多方面都对我们有帮助。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Internet is an 56. (amaze) information re
75、source.Students,teachers,57. researchers use it as 58. important tool.Journalists use it to find information for stories.Doctors use it to learn more about unfamiliar diseases and the 59. (late) medical development.Ordinary people use it for shopping,banking,bill-paying,and communicating with family
76、 and friends.People all over the world use it 60. (connect) with individuals from other countries and cultures.However,while there are many positive developments associated with the Internet,there are also certain fears and 61. (concern).One concern is a lack of control over what 62. (appear) on the
77、 Internet.With television and radio the editors will check the accuracy of the content of programs,and with television there are limits on what kinds of programs can 63. (broadcast) and at what time of the day.However,64. the Internet,parents can check a published guide to determine what is 65. (sui
78、t) for their children to see.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。从两个方面阐述了互联网对我们的影响。56.amazing考查词性转换。修饰名词resource用amazing。句意:互联网是一个令人惊奇的信息资源。57.and考查连词。连接三个并列的对象用A,B and C。58.an考查冠词。此空表示泛指。一个有用的工具。59.latest考查级别。the latest medical development 最新的医学发展。60.to connect考查非谓语动词。不定式作目的状语。句意:全世界的人都用它来联系其他国家和文化的人。61.concerns考查
79、名词的复数。互联网也引起了人们的恐惧和担忧。62.appears考查谓语动词。“what appears on the Internet”是宾语从句,其中appears是这个从句的谓语动词。63.be broadcast/broadcasted考查谓语动词。program和broadcast之间是被动关系,因此用被动语态。broadcast的过去式、过去分词用broadcast和broadcasted都可以。64.with考查介词。with表示工具。上文的“With television and radio”和“with television”也有所提示。65.suitable考查词性转换。此
80、空应用形容词作表语。be suitable for 适合。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,从互联网上得知一个国际中学生组织将在新加坡(Singapore)举办夏令营,欢迎各国学生参加。请写一封电子邮件申请参加。内容主要包括:1.自我介绍(包括英语能力);2.参加意图(介绍中国、了解其他国家);3.希望获准。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.邮件开头和结尾已为你写好。Dear Sir or Madam,Regards,Li Hua参考范文Dear Sir or Madam,Im Li Hua,a middle school stu
81、dent from China.I read the announcement of the summer camp that you have posted on the Internet and I am interested in it.I know that you welcome students from different countries and Id like to take part in it.Ive been learning English for 10 years,and I speak fluent English.What is more,Ill be abl
82、e to tell students from other countries about China and learn about their countries as well.I hope I will be accepted as a member of your summer camp.Looking forward to your reply!Regards,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was Mothers Day and I was shopping at the local supermar
83、ket with my son who was five years old,Tenyson.As we were leaving after finishing our shopping,we realized that only minutes earlier an elderly woman had fallen over at the entrance and hit her head on the ground badly.Her husband was with her,but there was blood everywhere and the woman was embarra
84、ssed and clearly in shock.Fortunately,a lot of people stopped to help out.While we were walking towards the scene,Tenyson became very worried about what had happened to the elderly couple.He said to me,“Mom,its not much fun falling over in front of everyone.” Seeing that there was a flower stall(摊位)
85、at the front of the supermarket,he added,“Why shouldnt we buy the lady a flower?It will make her feel better.”I was amazed that hed come up with this sweet idea.So we went over and told the flower seller what we wanted.“Just take it,”she replied.“I cant take your money for such a wonderful deed.”By
86、now medical staff had arrived,and were looking after the injured woman.There we saw the old man was also in great horror,but he tried to comfort his wife and held her hands tightly to encourage her to be strong.We gave the flower to the womans husband and I told him it was from my son.At that,the ol
87、d man started crying and said,“Thank you very much.”He then turned to me,“You have a wonderful son.Happy Mothers Day to you.”The man bent down and gave his wife the flower,telling her who it was from.Regardless of being badly hurt,the old lady looked up at Tenyson with love in her eyes and gave him
88、a little smile.And my son bent down his body to the injured lady and tenderly said,“Happy Mothers Day to you,too.”注意:续写词数应为150左右。After a moment,the elderly lady was taken into an ambulance,One year later,参考范文After a moment,the elderly lady was taken into an ambulance,and was sent to hospital by medi
89、cal staff.The crowd gradually scattered.Tenyson and I went home.On our way home,he asked me worriedly,“Mom,will the elderly lady be OK since she is too old and she has badly fallen over?”I looked at him and said.“The elderly lady will be fine since there were so many people coming to help her.And yo
90、u did a wonderful deed,my boy.”One year later,it was Mothers Day again.As last year,I went shopping at the local supermarket with Tenyson.Suddenly,Tenyson said excitedly,“Look,Mom.It is that old woman.”I looked that way and saw the elderly lady and her husband.It seemed that she had recovered from her injury.We walked towards them and they were happy to meet us,too.The elderly lady hugged my son and whispered to him.“I will never forget the flower you gave me,my sweet boy.”