1、Unit 5 Into the wild.阅读理解Lemurs are cute animals that live on the island of Madagascar, the fourthlargest island in the world. Lemurs have big eyes, long noses, and long tails (except for the Indri) and live high in the trees of Madagascan forests. Lemurs are quite intelligent. They are the cousins
2、of monkeys and look quite similar. They also swing through the trees and live in family groups.There are different species of lemurs. Some lemurs (the Indri) sing like a whale, and some (the Sifaka) walk like a ballet dancer. Some lemurs are very small, like the Pygmy Mouse Lemur which weighs only 2
3、530 grams. Others, like the Indri, can weigh up to ten kilograms. Some lemurs are nocturnal,_being awake at night and sleeping during the day, and some are not nocturnal but diurnal. Generally, the smaller lemurs are nocturnal, while the bigger ones are diurnal. All the species are unique to Madagas
4、car.However, all of the lemurs are endangered species. Many species have already disappeared in the last few centuries. There are not many of lemurs left. People in Madagascar have been destroying the forests where lemurs live. Local people also hunt lemurs for food. Some of the local people see lem
5、urs as bringers of bad luck, so they kill lemurs.At the moment, there are about 85 lemur species left. But many people fear that the number of species will fall quickly. Soon there may be no lemurs left if we do not make serious efforts to protect them.本文是一篇说明文。文章讲述的是Madagascar岛上的狐猴。1. What are Lemu
6、rs like a lot?AThey are like human beings because they can dance ballet.BThey are like whales because they sing loudly in a similar way.CThey are like mice because they are very small weighing only 2530 grams.DThey are like monkeys because they swing through the trees and live in family groups.答案:D解
7、析:细节理解题。根据第一段最后两句“They are the cousins of monkeys and look quite similar. They also swing through the trees and live in family groups.”可知,Lemurs就像猴子,因为它们在树间荡来荡去,成群结队地生活。故选D。2. What does the underlined word “nocturnal” mean?ASleeping at night and being awake during the day.BBeing awake at night and s
8、leeping during the day.CBeing awake day and night.DSleeping day and night.答案:B解析:词义猜测题。根据第二段中being awake at night and sleeping during the day(晚上醒着,白天睡觉)可知选B。3. What can we infer from this text?ALemurs can be killed because they may bring bad luck to people in Madagascar.BPeople in Madagascar have re
9、alized they shouldnt destroy the forest where lemurs live.CThere is a good chance that lemurs will soon be extinct if people do nothing to help them.DWe should raise lemurs somewhere else besides Madagascar to keep them from dying out.答案:C解析:推理判断题。根据最后一段最后一句“Soon there may be no lemurs left if we do
10、 not make serious efforts to protect them.”可知,如果人们不采取任何措施帮助狐猴,狐猴很有可能很快灭绝。故选C。4. Whats the best title of the text?ASave Madagascars forestBA Good Pet LemursCPeoples FriendsDLemurs of Madagascar答案:D解析:标题判断题。根据第一段第一句“Lemurs are cute animals that live on the island of Madagascar, the fourthlargest islan
11、d in the world.”,第二段第一句“There are different species of lemurs.”和第三段第一句“However, all of the lemurs are endangered species.”可知,本文讲述的是Madagascar岛上的狐猴。故选D。.七选五Everything you do to protect the planet helps all living things, including humpbacks(座头鲸)and other species of whales that live in oceans worldwid
12、e. And yesjust one kid, like you, can make a difference._1_.Dont litter. Rubbish thrown away carelessly outside often washes into storm drains(排水沟), which empty into rivers and eventually flow to the oceans._2_, including whales.Say, “No bag, thank you.” Whether youre buying toys, snacks, or clothes
13、, tell the checkout person you dont need a bag._3_, youll help reduce the 100 million plastic bags that each year block sewers(下水道), and get swallowed by whales, sea turtles, and other wildlife.Plant a tree._4_. They produce oxygen and absorb carbon dioxide(二氧化碳), a gas that animals, including human
14、s, produce naturally as they breathe. But because carbon dioxide also comes from cars and factories, there is too much of it in the atmosphere, which is contributing to global warming. If everyone planted one tree, those trees would remove a large amount of carbon dioxide from the atmosphere._5_. Ev
15、ery time you leave a room for more than a minute, turn off the light youre using. In this way, you save energy and keep greenhouse gases out of the atmosphere.Try the family challenge! Many streams and rivers are polluted and littered with rubbish. You and your family can help preserve the waterways
16、 by joining others in your community to pick up rubbish.ATrees help clean the air we breatheBTurn off the lightCAvoid driving carsDBy carrying your own reusable bagETreat them like friendsFHere are ideas for easy small things you can doGPollution is a growing problem for all the Earths oceans and it
17、s wildlife文章介绍了不乱丢垃圾、不使用塑料袋、种树等在保护环境方面简单易行的一些事情。1. F解析:根据下面各段首句“Dont litter.Say, No bag, thank you.Plant a tree.”可知,文章主要提了一些在环保方面容易做到的小事,故选F。2G解析:根据“including whales”可知,前面讲的是海洋生物;再根据“eventually flow to the oceans”可知,随手乱丢的垃圾最终进入海洋,给海洋生物造成伤害,故选G。3. D解析:根据“you dont need a bag.youll help reduce the 100 million plastic bags”可知,设空处应为能够帮助减少塑料袋的使用的方法,D项“通过自带可重复利用的袋子”符合语境,故选D。4. A解析:根据“They produce oxygen and absorb carbon dioxide(二氧化碳)”可知,树能够吸收二氧化碳并释放氧气,即树具有净化空气的作用,只有A项提到了树,故选A。5. B解析:根据“turn off the light youre using. In this way, you save energy.”可知,本段讲的是节约能源,随手关灯符合语境,故选B。