1、Unit 3Section 请同学们认真完成 练案13 一、语言基础训练.单词拼写1Mark was mainly interested in sport at school,playing rugby(橄榄球) as well as _soccer_(足球)2China _hosted_(主办) the 29th Olympic Games in 2008.3The _event_(事件) has put him into an embarrassing position.4The two men turned to watch the horses going round the _tra
2、ck_(跑道)5The incident has since become a family legend(传奇)6The boy first showed promise as an _athlete_(运动员) in grade school.7I wonder what the best way to _master_(精通) English is?8_Glory_(光荣) belongs to the great motherland.9He was honoured with a _medal_(勋章) for his bravery.10Several policemen were
3、 _injured_ in the clashes.单句语法填空1In order to study well,we need to do sports _so_ that we can keep fit.2The two _events_(event) are closely connected.3With the help of a passerby,I carried the _injured_(injure) person into a shop.4The magazine comes _out_ once a month.5Besides,they may work _out_ be
4、tter ways to get work done by discussion.6He had a high fever,but it doesnt mean he couldnt make _it_.7Others fall _apart_ under pressure,while a few people do well despite the pressure.8In a word,parents should never lose sight _of_ the sideeffects of computer games on their children.9The truck ref
5、used to give way _to_ the car,and so they caused an accident.10A postman is a man _who_ delivers letters.选词填空set a good example,fall apart,because of,lose heart,give up1Lang Ping did not _lose heart_.2They _set a good example_ for others.3The team that Lang Ping had built was _falling apart_.4The ca
6、ptain had to leave _because of_ heart problems.5The best way to get happiness is to _give up_ the pursuit(追赶) of happiness.二、培优提升训练.阅读理解When school started on that warm August day,I threw myself into everything I did,including playing volleyball.I decided to become beautiful,or at the very least,ski
7、nny.I stopped eating completely.Soon I began losing weight,which thrilled me,and I even grew to love the tiredness and lightheadedness (头晕) that came with my poor diet,for those feelings meant that I was winning.As the season progressed,things had become tense between my head volleyball coach,Coach
8、Smith,and me.She felt that something was wrong with my health.She talked with me about my eating and was angry that I wouldnt listen to her when she tried to make me eat.She tried to persuade me in a determined way and so we fought constantly.Then my hunger started to affect my performance.I was so
9、tired that practice and games were becoming a struggle.One afternoon,with hurt in her eyes,Coach Smith asked me what I had eaten and I told her nothing yet.She looked at me,disappointment in her eyes,knowing she couldnt make me stop,and walked away.A couple of weeks later I attended a formal dinner
10、for our volleyball team.I stood there as my coach managed to say something nice about me.I realized then that I had ruined my senior year by being disrespectful,and I had probably ruined hers as well.So that evening I wrote her a letter apologizing and thanking her.Then one Saturday,as I was reading
11、 in the library,I felt someone gently take my arm and say softly,“Lynn Jones,how are you doing?” I looked up and saw the familiar face.“Thanks for the letter,” she said.“It meant a lot.” When I think of a coach,I think of someone above me,someone who gives instructionnot a friend.But Coach Smith is
12、different,and,like any other good friend,she dealt with my problem in a determined way even when I hated her for it at that time.I didnt deserve her kindness,but she gave it anyway.I will forever be grateful for her help,and now for her friendship.文章大意:这是一篇记叙文。本文主要讲了作者由于减肥而影响了训练和身体健康,教练真诚劝告但作者并不领情。后
13、来,作者才意识到自己对教练的无礼,给教练写信道歉并表示感谢。1How did the author feel when she ate a poor diet and had a sense of tiredness?_C_AFunny.BNervous.CProud.DAshamed.解析:推理判断题。答案定位在第一段“Soon I began losing weight,which thrilled me,and I even grew to love the tiredness and lightheadedness (头晕) that came with my poor diet,fo
14、r those feelings meant that I was winning.”(不久,我开始减肥,这让我很兴奋,我甚至爱上了我糟糕的饮食所带来的疲劳和头晕,因为这些感觉意味着我赢了)。由此推断出当作者由于饮食不良而感到疲倦时,她感觉很骄傲。故选C。2The author fought with Coach Smith because _C_.Ashe refused to go on a dietBshe caused failure of her teamCshe kept her idea of losing weightDshe changed the training cour
15、se解析:推理判断题。答案定位在第二段“She talked with me about my eating and was angry that I wouldnt listen to her when she tried to make me eat.She tried to persuade me in a determined way and so we fought constantly.”(她和我谈论我的饮食,在她试图让我吃,我不听她的话的时候,她很生气。她试图以一种坚定的方式说服我,所以我们不断地争吵)。由此推断出作者与史密斯教练争吵,是因为她坚持她的减肥想法。故选C。3Why
16、did the author write a letter to Coach Smith?_B_AShe felt sorry for eating too little food.BShe was grateful for Smiths care for her health.CShe decided to improve her performance.DShe wanted to build a close relationship with Smith.解析:细节理解题。根据第三段“I realized then that I had ruined my senior year by
17、being disrespectful,and I had probably ruined hers as well.So that evening I wrote her a letter apologizing and thanking her.”及第二段史密斯教练劝作者吃饭,可知作者写信给史密斯教练是因为她感谢史密斯关心她的健康。故选B。4What is the best title for the text?_D_AMy Way of Losing WeightBA Fight with My CoachCA Strict Volleyball CoachDUnexpected Fri
18、endship解析:标题判断题。最后一段“I will forever be grateful for her help,and now for her friendship.”是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了作者由于减肥而影响了训练和身体健康,教练真诚劝告,但作者并不领情。后来,作者才意识到自己对教练的无礼,给教练写信道歉,并表示感谢,两个人成了好朋友。所以这篇文章最好的题目是“意外的友谊”。故选D。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Live a Happy LifeHappiness is what w
19、e need most with the increase of pressure in modern life._1.C_ Fortunately,this is not the case.Everyone has the ability to hang on to happiness with his own efforts.The following methods may lead you to longlasting happiness.Take exercise.Other than health benefits that are too numerous to mention,
20、exercise makes you smarter,happier,improves sleep,and makes you feel better about your body._2.F_Keeping in touch with nature can help you reduce stress,make you more creative,improve your memory and may even make you a better person._3.A_Relationships are worth more than you think.Not feeling socia
21、lly connected can make you stupider and kill you.Loneliness can lead to heart attack,stroke and diabetes.On the other hand,studies have shown that the longestlived people on the planet all place a strong emphasis on social engagement.Challenge yourself._4.E_Music lessons increase intelligence.Challe
22、nging your beliefs strengthens your mind.Increasing willpower just takes a little effort each day and its more responsible for your success than IQ.Not getting an education or taking advantage of opportunities are two of the things people look back on their lives and regret the most.Laugh.Laughter h
23、as similar effects to physical exercise.It increases blood pressure,the heart rate and the rate of breathing; it also works several groups of muscles in the face,the stomach,and the feet.It can even reduce the effect of pain on the body.Humor is a good way to cause laughter._5.G_ASpend time with fri
24、ends and family.BDo something kind for the people you care about.CHowever,sometimes it seems far away from us.DLearning another language can keep your mind sharp.ELife is always full of hope.FIt would be better if you take exercise in nature.GJust thinking about funny moments or things can help a lo
25、t.文章大意:这是一篇说明文。作者就如何快乐地生活,提供了一些实用的方法。解析:1由“Fortunately,this is not the case.”可知,事情并非如此。所以小题1要与前一句构成转折关系,才能够引出本句,进而引出话题。故C选项“然而,有时它似乎离我们很远。”符合句意。故C选项切题。2由“Keeping in touch with nature can help you reduce stress,make you more creative,improve your memory and may even make you a better person. ”可知,与大自然
26、接触可以帮助你减轻压力,使你更有创造力,提高你的记忆力,甚至可能使你成为一个更好的人。所以小题2要说明人应该在大自然中锻炼,会更好,然后紧接着说在大自然中锻炼对人产生的积极影响。故F选项“如果你在大自然中锻炼会更好。”符合句意。故F选项切题。3由“Relationships are worth more than you think.all place a strong emphasis on social engagement.”可知,人际关系比你想象的更有价值。没有社会关系会让你变得更笨,甚至会害死你。孤独会导致心脏病、中风和糖尿病。另一方面研究表明,世界上最长寿的人都非常重视社会参与。所
27、以,本段主要在讨论和朋友、家人在一起的重要性。故A选项“花时间与朋友和家人在一起。”符合句意。故A选项切题。4由“Music lessons increase intelligence.and its more responsible for your success than IQ.”可知,音乐课程能提高智力。挑战你的信念可以增强你的头脑。增强意志力每天只需要一点儿努力,它比智商对你的成功更重要。所有这些都是生活充满希望的具体表现。故E选项“生活总是充满希望。”符合句意。故E选项切题。5由“Humor is a good way to cause laughter.”可知,幽默是引起笑声的一
28、种好方式。所以G选项“想想有趣的时刻或事情也会引起笑声。”符合句意。故G选项切题。.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。During the summer vacation,I took part in _1.the_16th Natural English Contest (竞赛),in which I was listed in the top 10 and _2.gained_(gain)valuable experience.I never expected _3.to go_(go)that far.And I had never thought
29、about standing that high on the stage._4.But_ at that moment,I set out for the long ride.All I had to do was try.Preparing for the contest,practicing a 3minute speech,and overcoming stage fright (怯场),I spared no effort to take part in the competition.One of my _5.teammates_(teammate),my good friend
30、in my school,gave me lots of encouragement and advice during the contest.Her ideas were new and powerful and she stayed quite calm when she was fighting against her _petitors_(compete)She was like my coach,_7.who_ showed me how to search for related materials online and how to express my own view _8
31、.clearly_(clear)Thanks _9.to_ the contest and the help of my friend,I now feel relaxed on the stage and confident when _10.talking_(talk)文章大意:这是一篇记叙文。文章主要讲了在暑假期间,作者参加了第十六届自然英语竞赛,在比赛中作者名列前十,获得了宝贵的经验。作者也非常感谢朋友的帮助。解析:1考查冠词。句意:在暑假期间,我参加了第十六届自然英语竞赛,在比赛中我名列前十,获得了宝贵的经验。文中特指“第十六届自然英语竞赛”,用定冠词。所以填the。2考查时态。句意
32、同上。描述发生在过去的事情,用一般过去时。所以填gained。3考查固定用法。句意:我从未想到会走那么远。expect to do sth.“期望做某事”。所以填to go。4But考查连词。句意:但是,就在那一刻,我开始了漫长的旅程,我所要做的就是尝试。与上句之间是转折关系,所以填But。5考查名词复数。句意:我的一个队友,我在学校的好朋友,在比赛中给了我很多鼓励和建议。one of可数名词复数,表示“之一”。所以填teammates。6考查名词。句意:她的想法新颖有力,在与竞争对手竞争时,她相当地冷静。该空作fighting against的宾语,用名词,“竞争对手”是复数意义,用名词复数
33、。所以填competitors。7考查非限制性定语从句。_7_ showed me how to search for related materials online and how to express my own view _8_(clear)是一个非限制性定语从句。先行词是my coach,关系词在从句中作主语,指人,that不能引导非限制性定语从句,所以填who。8考查副词。句意:她就像我的教练,教我如何在网上搜索相关资料,如何清晰地表达自己的观点。该空修饰动词express,用副词,所以填clearly。9考查固定短语。句意:多亏了这次比赛和朋友的帮助,我现在在台上感到很放松,说话也很自信。thanks to“幸亏”,该短语是固定短语。所以填to。10考查非谓语动词。句意同上。talk的逻辑主语是I,它们之间是主动关系,用现在分词作状语。所以填talking。