1、2020-2021学年高一英语人教版必修第二册同步课时作业(28)Unit 4 Listening and Speaking & Reading and Thinking 一词汇1.同(一样也);和;还2.接管;接替3.留心;留意4.脱离;背叛;逃脱5.坚持住;不挂断(电话)6.属于7.关于;至于8.把加入9.追溯到10.导致;引起11.把称为;认为是12.修改13.一路上;自始至终14.留下;遗留15.与相似二 填空1. You as _ as your girlfriend will be glad to know the good news.2.Ill check it again. I
2、 dont want to leave anything _.3.The first thing he looked at was his offices _(locate).4.Its _ (legal) to read peoples private letters without permission.5.Thousands of people _ with the police and several people got seriously wounded in _. (battle)6.The car rushed into the river, _(result) in the
3、drivers drowning.7.Id like you to have your hands _(wash) before eating.8.He must _(be) so careless as not to have noticed the passing car.三.语法填空 The term Union Jack 1._(say) to have several origins. The union is thought to have come 2._ the combination of the three flags into one and for hundreds o
4、f years, jack 3._(refer) to a small flag flown from a boat or ship. The Union Jack should 4._(real) be called the Union Flag, 5._ the Union Flag is not used as often as the Union Jack. The Union Jack is the 6._(much) common name for the flag of the United Kingdom. The Union Jack has existed since 16
5、06, 7._ England and Scotland were united. In 1606, the first Union Jack was created 8._ combining the English flag (the red cross of Saint George) with the Scottish flag (the diagonal white cross of Saint Andrew on a blue background). Then, in 1801, the 9._(add) of Ireland to the United Kingdom adde
6、d the Irish flag (the red Saint Patricks cross) 10._ the flag.四.阅读 Angkor Wat(吴哥窟) is in Southeast Asia. It was built during the early years of the 12th century by Suryavarman and is a symbolic representation of Hindu cosmology(宇宙学). The temples of Angkor, built between 802 and 1, 220 AD, are one of
7、 the humans, most surprising achievements. The more than 100 stone temples, which people see today at Angkor, are the remains of a grand religious and social city. It is generally thought that the area where Angkor stands was chosen because of its military advantages. Some researchers, however, beli
8、eve the place for the Angkor temples was selected based on a holy geography from ancient times. Under the control of Khmer, the city Angkor became a holy place of importance throughout Southeast Asia. Taken over by the Thais in 1431 and deserted in 1432, Angkor was forgotten for a few centuries. Tra
9、velling Buddhist monks came upon the remains. Recognising the holy nature of the temples but not knowing why they were built, theymade up stories about the remains. In the stories, the temples had been built by the gods in a far ancient time. Most people believed the stories to be nothing more than
10、legend until the French explorer Henri Mouhot brought Angkor to the worlds attention in I860. The French people loved the ancient city so much that they began to rebuild it in 1908. The rebuilding project has continued to today, except for periods in the 1970s and 1980s because of some wars near the
11、 remains.1.Which of the following about Angkor Wat is NOT true?A.It is in Southeast Asia.B.It was built by Suryavarman .C.It is a symbolic representation of Hindu cosmology.D.It was built about 1,200 years ago.2.We can learn from the passage that _.A.less than 100 stone temples stand in Angkor Wat n
12、owB.nobody believed the stories made up by the travelling monksC.the city of Angkor was unknown to the world until the early 19th centuryD.not all the people believe the area where Angkor stands was chosen for military reasons3.The last paragraph mainly talks about the of the city of Angkor.A. posit
13、ionB. historyC. rebuildingD. buildings答案以及解析一答案:1. as well as 2. take over 3. keep ones eyes open (for) 4. break away (from sb/sth) 5. hold on 6. belong to 7. as to 8. join.to. 9. date back (to) 10. result in/lead to 11. refer to.as 12. make changes (to) 13. all the way 14. leave behind 15. be simil
14、ar to解析: 二1.答案:well解析:2.答案:behind解析:3.答案:location解析: 4.答案:illegal解析:考查形容词。句意: 未经允许读人们的私人信件是非法的。illegal adj.非法的。5.答案:battled, battle解析:6.答案:resulting解析: 7.答案:washed解析:8.答案:have been解析:三.答案:1. is said 2.from 3.has referred 4.really 5.but 6.most 7.when 8.by 9.addition 10.to解析:1.sb/sth be said to.据说.。2.
15、动词和介词的搭配come from来自。3.时间状语for hundreds of years和现在完成时连用,表示从过去一直延续到现在的动作。4.修饰动词用副词。5.理解上下文的逻辑关系可知,本空应该表示转折,意为但是Union Flag并不像Union Jack那么常用。6.本空构成common的最高级,表示最常见的名称。7.非限制性定语从句中关系副词修饰先行词1606。8.介词by+doing表示通过某种方式。9.定冠词后面需用名词。add的名词形式是addition 10.add.to把加到上。四.答案:1-3 DDB解析:1.细节理解题。根据第一段可知,A、B、C三项都是正确的。根据第一段中的It was built during the early years of the 12th century by Suryavarman .可知D项错误。2.细节理解题。根据第一段最后一句可知A项错误;根据最后一段倒数第三句可知B项和C项错误。根据第二段内容可知D项正确。3.主旨大意题。由最后一段的时间可知,本段主要讲述了吴哥窟的历史。