收藏 分享(赏)

四川省绵阳市2013高考英语 阅读理解三月天天练(1).doc

上传人:a**** 文档编号:446385 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:4 大小:78.50KB
下载 相关 举报
四川省绵阳市2013高考英语 阅读理解三月天天练(1).doc_第1页
第1页 / 共4页
四川省绵阳市2013高考英语 阅读理解三月天天练(1).doc_第2页
第2页 / 共4页
四川省绵阳市2013高考英语 阅读理解三月天天练(1).doc_第3页
第3页 / 共4页
四川省绵阳市2013高考英语 阅读理解三月天天练(1).doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、绵阳市2013高考英语阅读理解三月天天练(1)及答案With a glass of wine in hand, I settle into a comfortable sofa on the deck of the 55-meter-long steamboat that carries up to 60 passengers.Were traveling to the Cambodian(柬埔寨) city of Siem Reap from the Mekong delta(湄公河三角洲) near Ho Chi Minh City, with stops in the border to

2、wn of Chau Doc and the capital Phnom Penh in between.Once aboard, theres no rush to catch flights or security lines to run through, no hurried rides along busy roads and no bags to pull from stop to stop. Instead, theres a lovely river wind, staff attending to my every sudden desire and fantastic sc

3、enery to appreciate.“River cruising(巡游) is the most gentle and interesting way to see a country. And there is always something to see-river traffic, and sights on the banks,” says Geoff Becque, a 66-year-old retiree from the U.K. whos cruised the Yangtze and Nile rivers. On a river cruise, the water

4、way is the destination. And in a rushing world, its the perfect way to slow down. As one passenger told me on my Mekong cruise, “Everything is so fast thats why Im on a boat at the moment.”Of course, you should bring along insect repellent(驱蚊药), a wide-edged hat, sunblock and comfortable shoes. Smar

5、t casual is the usual dress code for dinner. Playing cards, an iPod, the novel you keep meaning to read and good company are useful ideas, too.Bear in mind, also, that a river is a force of nature. Sometimes things happen. Even a fancy riverboat isnt immune to getting stuck in shallow water. And my

6、steamboat cruise got caught in a sudden big storm in Cambodia, leaving passengers in the rain on a sandbank, where they had gathered for a barbecue sunset dinner.67. The authors boat will probably not stop at the city of _. A. Ho Chi MinhB. Siem ReapC. Chau DocD. Phnom Penh68. People choose to trave

7、l by boat mainly because it is _. A. quick and fashionableB. slow and comfortable C. popular and adventurousD. cheap and relaxing69. According to the last two paragraphs, its not necessarily important to travel _. A. with some good friendsB. with something for recreation C. on a fancy boatD. in a re

8、laxed mood70. The text is intended to _.A. describe a true travel storyB. attract tourists into Cambodia C. advertise some travelling agencyD. state some opinions about river cruising参考答案 6770、ABCD*结束(2011江苏卷)CAccording to the US government, wind farms off the Pacific coast could produce 900 gig wat

9、ts of electricity every year.Unfortunately,the water there is far too deep for even the tallest windmills(see picture)to touch bottom. An experiment under way off the coast of Norway,however,could help put them anywhere.The project, called Hywind,is the worlds first large-scale deepwater wind turbin

10、e(涡轮发电机).Although it uses a fairly standard 152-ton,2.3-megawatt turbine,Hywind represents totally new technology. The turbine will be fixed 213 feet above the water on a floating spar(see picture),a technology Hywinds creator,the Norwegian company StatoilHydro,has developed recently. The steel spar

11、, which is filled with stones and goes 328 feet below the sea surface, will be tied to the ocean floor by three cable(缆索);these will keep the spar stable and prevent the turbine from moving up and down in the waves.Hywinds stability(稳定性)in the cold and rough sea would prove that even the deepest cor

12、ners of the ocean are suitable for wind power. If all goes according to plan, the turbine will start producing electricity six miles off the coast of southwestern Norway as early as September.To produce electricity on a large scale, a commercial wind farm will have to use bigger turbines than Hywind

13、 does, but its difficult enough to balance such a large turbine so high on a floating spar in the middle of the ocean. To make that turbine heavier, the whole spars to design a new kind of wind turbine, one whose gearbox(变速箱) sits at sea level rather than behind the blades (see picture )Hywind is a

14、test run, but the benefits for perfecting floating wind-farm technology could be extremely large. Out at sea, the wind is often stronger and steadier than close to shore, where all existing offshore windmills are planted. Deep-sea farms are invisible from land, which helps overcome the windmill-as-e

15、yesore objection. If the technology catches on, it will open up vast areas of the planets surface to one of the best low-carbon power sources available.63. The Hywind project uses totally new technology to ensure the stability of _.A. the cables which tie the spar to the ocean floorB. the spar which

16、 is floating in deep-sea waterC. the blades driven by strong and steady sea windD. the stones filled in the spar below the sea surface64. To balance a bigger turbine high on a flatting spar, a new type of turbine is to be designed with its gearbox sitting _.A. on the sea floor B. on the spar topC. a

17、t sea level D. behind the blades65. Wide applications of deepwater wind power technology can _.A. solve the technical problems of deepwater windmillsB. make financial profits by producing more turbinesC. settle the arguments about environmental problemsD. explore low-carbon power resources available

18、 at sea63. B 细节理解题。根据第二段倒数第三句可知,该工程采用了全新的技术,是为了确保漂浮在深海水域中的圆材的稳定。64. C 细节理解题。根据第三段最后一句可知,为了使较大的涡轮发电机能在圆材上保持平衡,公司计划设计新的发电机,其变速箱在海平面上。65. D 细节理解题。根据最后一段最后一句可知,深海风能技术的广泛应用可能会在海洋上开发出可使用的低碳能源。*结束There is that great idea that in an information and knowledge based economy, the most important thing for compa

19、nies is attracting and holding outstanding talented guys. Obviously I will not say that is not important, but in my opinion a successful and groundbreaking company cannot be built just from the collection of high talented people, as a great sports team cant be constructed only by the collection of g

20、reat players.It is more important to build teams of people that achieve the goals according to the companys organizational concept. It is necessary to create organizations where everybody (with outstanding talent or not) can develop their best personal competence and that these capacities(能力) are ad

21、dressed to achieve the corporate goals and mission. The company efforts must be addressed to design an organizational system that produces and uses talent from everyone in the company.Trying to get the best from our people through corporate team building policies, establishing a concrete corporate c

22、ulture and values, making our company a place where people want to work because it is a good place to stay and develop their capacities, is the best way to compete in the knowledge economy. That will keep us out of the obligation to constantly seek for the “best players” and entering in the retribut

23、ion auctions(拍卖).We have to take into account that, nowadays, the really talented and creative people, like to work or engage themselves in projects where they can develop their capacities, they can be involved in the organizational goals and concept, and where they are treated with respect and dign

24、ity. Definitively, they want to be happy doing their jobs. And we have to build organizations where they can find that. 71. The underlined word “that” in Paragraph 1 refers to _. A. information and knowledgeB. the great idea C. the collection of talented peopleD. attracting and holding talented peop

25、le72. In the authors opinion, a good company should consist of _. A. only outstanding peopleB. both talented and common people C. only common peopleD. more talented people than common people73. The most important thing a successful company should do is _. A. constantly seek for talented people B. em

26、ploy people with different abilities C. make employees glad to be devoted to work D. give employees the best pay and great respect74. According to Paragraph 3, the company can get the best from its employees in the following ways EXCEPT _.A. encouraging them to develop their abilities B. competing in the knowledge economy C. making corporate team building rulesD. forming corporate culture and values75. How is the text organized?(1)Paragraph 1(2)Paragraph 2(3)Paragraph 3(4)Paragraph 4 A. (1)(2)(3)(4)B. (1)(2)(3)(4) (2) (1) C. (1)(3)D. (2)(4) (4) (3)DBCBC*结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1