1、Unit 5 Working the Land.阅读理解Scientists say a huge percentage of bird species are in danger because their habitats, or homelands, are disappearing.Traditional migration (迁徙) paths take birds through countries that are not protecting the places for birds to stop, rest and feed. The scientists studied
2、the migration or flight paths of almost 1,500 species. They decided that 91 percent of them passed through dangerous areas.The major danger for migratory birds is development. Buildings and pavements have covered the places where birds stop and feed as they move from one part of the world to another
3、. One of the scientists who worked on the study says, “Many of these important places have been lost to land_reclamation because of urban, industrial and agricultural land expansion.”The problem, according to scientists, is that many of these small birds die along their migration paths because they
4、dont have a safe place to feed and rest. There is no place to restore (恢复) their energy for the next part of their journey. Countries in North Africa, Central Asia and those along the coasts of East Asia are having the most difficult time in protecting land. The scientists say these countries do not
5、 have enough areas that are safe for birds. One species that doesnt exist now is the Eskimo curlew. “Our world gets poorer every time we lose a species,” one of the scientists says.The researchers say countries need to work together and come up with safe stopping areas for birds that pass through th
6、eir boundaries. For example, one country might have preserved safe zones for migrating birds. But a neighbor country might not. A bird might die.One scientist who is not connected with the report tells Los Angeles Times that while some habitats are changing, more work can be done to make urban areas
7、 safe for birds.He says small changes, like planting more native plants or keeping cats out of the areas birds would be likely to use, could make a big difference.本文是一篇生态环境类短文。随着城市化建设和工农业发展,候鸟栖息地遭到严重破坏,这将直接导致大量鸟类物种的消失。1The disappearance of the bird habitats is mainly caused by _.AdevelopmentBthe cha
8、nge of climateCfilling seas to grow grainDthe loss of land and water答案:A解析:细节理解题。根据第三段中的The major danger for migratory birds is development. Buildings and pavements have covered the places where birds stop and feed和Many of these important places have been lost to land_reclamation because of urban, i
9、ndustrial and agricultural land expansion可知,导致大量鸟类栖息地消失的主要原因是发展,具体表现在城镇、工业和农业用地的扩张。故选A。2.What do the underlined words “land reclamation” in Paragraph 3 mean?AAbusing the farming land.BThe disappearance of good land.CCausing the land quality to get worse.DMaking land suitable for farming or building.
10、答案:D解析:词义猜测题。根据文章第三段because of urban, industrial and agricultural land expansion及前后内容可知,由于城市、工业和农业用地的扩张,可以猜测出land reclamation意为“土地开垦”,所以Making land suitable for farming or building.的表述符合该词义。故选D。3Many birds die on the way of migration mainly because they _.Aare harmed by humansBare killed by other an
11、imalsChave to take a long journey Dhave no safe place to rest and eat答案:D解析:细节理解题。根据第四段中的The problem, according to scientists, is that many of these small birds die along their migration paths because they dont have a safe place to feed and rest. There is no place to restore (恢复) their energy for th
12、e next part of their journey.可知,迁徙中死去的鸟主要是因为在迁徙途中没有可供休息和进食的安全地点。故选D。4According to the researchers, how can we protect the migrating birds?ABy keeping fewer cats or dogs.BBy stopping the urban development.CBy helping change the birds migration paths.DBy preserving the local ecological environments.答案
13、:D解析:推理判断题。文章最后两段是说,各国需要合作,为路过的鸟类提供安全的栖息地。各国可以做一些工作,把该国的城镇区域变成鸟类安全的栖息地。结合最后所列举的两项举措我们可推知,要保护好迁徙的鸟类,我们就要保护好地方生态环境。故选D。.七选五Small talk is a good way to make friends. If you travel to other countries or have friends from abroad, do you know how to use small talk to make conversation?In Britain, the best
14、 topic is the weather. British weather is changing all the time. _1_Besides weather, its good to talk about gardens with English people. You could say “Those roses look really beautiful, dont they?” _2_ So its also nice to start with “What a lovely dog! What is its name?”In America, people like to t
15、alk about sports news, such as American football and basketball._3_So you might say “Its a nice shirt! Where did you get it?” Weather is a safe topic there, too._4_Dont ask people “How old are you?” Never ask: “How much money do you make?”It makes people uncomfortable. Dont ask strangers whether the
16、y are married. _5_ There are others in our daily life.AEnglish people love their pets.BAmericans also talk about clothes.CPolitics or religion is not a good topic.DOnly a few topics are not used for small talk.EThere are also a lot of topics to avoid during small talk.FYou can start chatting by sayi
17、ng “Its a lovely day today, isnt it?”GFriends are important to us all, but how to make friends is a problem.本文是一篇说明文,介绍了怎样和外国人开启一个聊天的话题。1F解析:根据本空前的“In Britain, the best topic is the weather.”可知,在英国,天气是最好的话题,故F项(你可以这样开始聊天:“今天天气真好,不是吗?”)符合语境。2A解析:根据本空后的“So its also nice to start withWhat a lovely dog!
18、 What is its name?”可知,以“多么可爱的狗狗啊!它叫什么?”开启一段对话也很好,故A项(英国人喜欢他们的宠物)符合语境。3B解析:根据本空后的“So you might say Its a nice shirt! Where did you get it?”可知,你也可以说“衬衫很不错!你在哪里买的?”,故B项(美国人也谈论服饰)符合语境。4E解析:根据本空后的“Dont ask people How old are you? Never ask: How much money do you make?”可知,不要问别人的年龄和薪水,故E项(在闲聊中也有很多话题要避免)符合语
19、境。5C解析:根据本空前的内容可知,本段举例说明聊天时要避免的话题,故C项(政治和宗教不是一个好的话题)符合语境。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Sara Savick remembers one special Easter when she was nine years old. Her parents gave her a baby duckling in a yellow basket.“Mom said later that she bought the little duck because she fe
20、lt sorry for it,” recalled Sara. The people at the pet store colored the feathers pink for Easter. Sara named the duck Pinky.Saras mother really didnt think the baby duck would survive very long. But to her surprise, Pinky grew and got stronger and stronger. Soon, the little duckling was a healthy,
21、hungry duck with white feathers.“We fed Pinky oatmeal, cooked and uncooked, and small pieces of vegetables,” said Sara. Pinky lived inside the house with Sara and her family. She specially fancied taking baths with Sara. Everyone treated Pinky as a family member.But just when everything appeared to
22、be perfect, the night of the “talk” came. Saras mom and dad sat her down, explaining that the best thing for Pinky was to live a normal duck life, with other ducks. It was not natural for ducks to live indoors with a family, her father told her. He added Pinky needed to swim in ponds and do all the
23、same things that ducks in the wild do.Sara started to cry, knowing what was going to happen. Saras parents decided to take Pinky to a park, which was two miles away. There was a pond with a lot of other ducks. Pinky would have the chance to live a natural life and Sara could still visit her.The big
24、day came, Sara and her parents put Pinky in a box and drove to the park. Sara said that Pinky did not look happy; maybe Pinky was convinced that she was a human, not a duck.答案Paragraph 1:Everyone was sad when they left Pinky at the pond, even Saras father. But he tried to convince Sara that Pinky wa
25、s fine. Walking towards the car, Sara looked over her shoulder and saw Pinky standing alone. The other ducks were swimming around in circles, looking at Pinky. To Sara, it seemed that they were trying to identify the strange animal. They didnt recognize Pinky as a duck. Worried about Pinky, Sara dre
26、amed of Pinky being bullied by other ducks the whole night.Paragraph 2:The next morning, when looking out of the kitchen window, Sara couldnt believe her eyes! There was Pinky, happily walking around on the grass. Thrilled at what she saw, she kept asking herself, “How did she make it?” After all, i
27、t was two miles away and he managed to walk back through the city street. Incredible! But her parents drove Pinky back to the pond again regardless of her request. The following morning, there was Pinky again on the grass! Seeing Pinky again, her father, waving his arms about wildly, moved his lips without saying anything. Meanwhile, Sarah, overjoyed, hugged Pinky tightly, tears streaming down her cheeks.