1、WELCOME UNIT.阅读理解Before you make friends, you have to decide who you want to be your friends.Most people like to have friends who like to do the same kind of things as they do.The quickest way to make a friend is to smile.When you smile, people think you are friendly and easy to talk to.It may not b
2、e easy at first to smile, but remember most people will stay away from a scared or angry looking.One easy way to start a conversation with someone is to say something nice about him.Think about how great you feel when someone says something nice to you.Doesnt it make you want to keep talking to that
3、 person? Ask your new friends questions about themselves.Whos their favourite singer?Where do they live?What do they do after school?They are all good questions to start a conversation.Make sure you have something to add to the conversation,too.When someone asks you a question,do have an answer for
4、it.There is nothing that will stop a conversation quicker than a_shrug_for_an_answer.Kids who show an interest in other kids and who are kind and friendly make good friends.Remember, everyone wants to be around people who like to do similar things and people who are nice to them.本文主要讲述如何交朋友。最快捷的方式是微
5、笑,以赞美的方式开始对话,还要志趣相投,这样才能交到更多的朋友。1This passage gives us some advice on _.Ahow to make friendsBwhat kind of person you can make friends withChow to start a conversation Dthe importance of smile答案:A解析:主旨大意题。根据第一段第一句“Before you make friends,you have to decide who you want to be your friends.”及最后一段第一句“Ki
6、ds who show an interest in other kids and who are kind and friendly make good friends.”可知,本文是针对如何交友提出建议,故选A项。2Most people like to make friends with those _. Awho are sad every day Bwho share the same interest Cwho are fond of talking Dwho say bad things to them答案:B解析:细节理解题。根据第一段第二句“.do the same kind
7、 of things as they do.”及最后一段最后一句“.do similar things.”可知,志趣相投的人容易成为朋友,故选B项。3According to the third paragraph, most people enjoy talking to one _.Awho is always smiling Bwho seems to be friendlyCwho praises them Dwho points out their shortcomings答案:C解析:细节理解题。根据第三段第一、二句“One easy way to start a conversa
8、tion with someone is to say something nice about him.Think about how great you feel when someone says something nice to you.”可知,人喜欢同赞扬自己的人交谈,故选C项。4The underlined part in this passage means “_”Abeing very proud Bmaking no answerCknowing nothing Dnot hoping to answer答案:B解析:词义猜测题。结合上文可知画线部分所在的句子的意思与“Wh
9、en someone asks you a question,do have an answer for it.”相反,故画线部分的意思是,没有什么比耸肩表示不知道答案能更快地结束与他人的对话的了,故选B项。.七选五We all know it is not always so easy to be happy.We also know how stressed you are, with homework, exams, sports meets and extra outdoor activities, let alone trying to have a life outside sch
10、ool._1_ExercisePhysical activity produces all sorts of things which help us to relax and feel good.Exercise can also make us feel more confident, which certainly makes us happier.You dont have to be a future Olympian._2_ If you hate PE, find something less competitive: go for a walk, dance around yo
11、ur room or hit a park.ThankfulnessIt is easy to take the good things in life without thinking about them or showing youre thankful._3_ An easy way to do this is to make a list before bed of five things youre thankful for.They can be big things, like your family and friends, or little things, like a
12、good hair day.Laugh_4_ But research has shown that a good laugh reduces stress and, even if you start by forcing yourself to laugh, improves how you feel.SleepGet enough sleep._5_ Not getting enough sleep makes you angry and sad, so leave your phone outside your room, turn off the lights and let you
13、rself have a good sleep.Sweet dreams!ATeens especially need at least eight hours.BIf youre feeling blue, know that youre not alone.CYou can increase happiness if you exercise with a friend.DSo here are our top tips on being happy and staying happy.EEveryone can get something good from moving a littl
14、e bit.FBut studies have shown that giving thanks can make you happier.GSome days, laughing is just about the last thing you feel like doing.这是一篇说明文。文章主要介绍了一些保持快乐的有效建议。1D解析:上文提到总是快乐是不容易的,由下文的小标题可推断下文介绍了一些保持快乐的建议。故D项“下面就是我们关于快乐和保持快乐的最重要的建议”符合语境,承上启下。故选D。2E解析:由上文“Physical activity produces all sorts of
15、 things which help us to relax and feel good.Exercise can also make us feel more confident, which certainly makes us happier.You dont have to be a future Olympian.”可知,体育锻炼帮助我们放松和感觉良好。锻炼也能让我们更自信,这当然会让我们更快乐。你不必成为未来的奥运会选手。E项“每个人都可以从很少的活动中得到一些好处”符合语境,进一步介绍锻炼的好处。故选E。3F解析:由段落标题Thankfulness可知,本段建议“感恩让人快乐”,结合空格上文可知,人们很容易接受生活中美好的东西而不去感恩,F项“但是研究表明,感恩可以让你更快乐”符合语境,与上文是转折关系,符合本段大意。故选F。4G解析:由段落标题Laugh可知,本段建议,笑可以让人快乐,G项中提到的“laughing”符合语境,结合空格下文“但是研究表明笑可以减少压力”可推断,G项“有些日子,笑是你最不想做的事情”是正确选项,与下文是转折关系。故选G。5A解析:由段落标题Sleep和段首句Get enough sleep.可知,本段建议要有足够的睡眠,由空格下文可知,没有足够的睡眠会让你感到气愤和悲伤,故A项“青少年至少需要每天8小时的睡眠”符合语境。故选A。