收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练4 Unit 4 Body Language(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:445608 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:7 大小:45KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练4 Unit 4 Body Language(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练4 Unit 4 Body Language(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练4 Unit 4 Body Language(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练4 Unit 4 Body Language(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练4 Unit 4 Body Language(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练4 Unit 4 Body Language(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年新教材高中英语 单元加餐练4 Unit 4 Body Language(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4 Body Language单元加餐练.阅读理解On March 2, at the meeting held ahead of the yearly session of the CPPCC National Committee (全国政协大会), interpreter (口译员) Yao Mengyao caught the attention of many with her “quick reaction and correct translation, ”Xinhua noted.Yao began her studies in English in primary s

2、chool where she would listen to English tapes. She often spoke to her teacher about Englishrelated topics that were not limited to the ones in her textbooks, “They were always very professional uncommon topics, ”said Yaos senior school teacher Shen Yingzi.Like Yao, Zhang Lu is a regular interpreter

3、for Chinas top leaders, including Premier Li Keqiang and former Premier Wen Jiabao. Her effortless but onpoint translations of ancient poems mentioned by former Premier Wen won praise.So how do interpreters reach their top positions?The reason for their success is largely hard work. Other than when

4、they go out on visits with Chinese leaders, the interpreters follow a very strict schedule. Zhang called this schedule“an unshakable plan”. They listen to foreign media such as BBC, VOA or CNN through TV or radio for their training.It is reported that a month before the two sessions (两会), the interp

5、reters get notice of the spokesperson they are going to interpret for. They then make full use of this month to prepare themselves. They try to predict the questions that might be asked and consider the sayings the spokesperson might use when they answer the questions.In truth, there is no secret to

6、 their success: Its all a matter of skill and hard work.本文是一篇新闻报道。文章介绍了在全国政协年会召开前的会议上,口译员姚梦瑶以其“反应迅速、翻译正确”引起了许多人的注意,还有其他口译员的出色表现,口译员们的成功其实来源于他们的不懈努力。1What can be inferred from the second paragraph?AYao tried to make a speech in English. BThe textbooks didnt interest yao at all.CYao showed a strong in

7、terest in English.DThe teacher got tired of Yaos endless questions.答案:C解析:推理判断题。根据第二段Yao began her studies in English in primary school where she would listen to English tapes.可知,她从小学开始便学习英语,在学校里会听英语磁带,由此可推断出,她自小便对英语有很大的兴趣。故选C。2Which of the following is closest in meaning to the underlined word in P

8、aragraph 3?ASerious.BOrdinary. COrganized. DFrequent.答案:D解析:词义猜测题。根据本段提到的李克强、温家宝,且张璐对古诗的翻译还得到了称赞,可知,她经常作为中国领导人的口译员。regular与D项的Frequent相符合。故选D。3What should interpreters try to do before the two sessions?AMake a schedule for foreign visits. BPredict the questions to be asked.CGo out on visits with Chi

9、nese leaders. DDiscuss with their teammates.答案:B解析:细节理解题。根据倒数第二段They try to predict the questions that might be asked and consider the sayings the spokesperson might use when they answer the questions.可知,他们试着预测可能会被问到的问题,并考虑发言人在回答问题时可能使用的谚语。故选B。4How do the interpreters reach the top positions?ABy wor

10、king hard. BBy travelling abroad.CBy making a strict schedule. DBy following the leaders.答案:A解析:细节理解题。根据最后一段In truth, there is no secret to their success: Its all a matter of skill and hard work.可知,他们的成功没有什么秘诀,完全是技能和努力工作的问题。故选A。.七选五Good time management allows you to complete more in a shorter period

11、 of time, lowers the amount of pressure(压力), and leads to career success. Here is some advice for you.Make a planList all the tasks that are important. _1_. Next, highlight the tasks on your list to show their urgency(紧急). Then focus only on one item at a time and enjoy the pleasure of crossing off

12、the completed items.Stay away from distractions(分散注意力的事)Though the email and social media are important to your everyday communication, they require much of your attention. _2_.Learn to say “no”_3_. Although saying no to someone older than you is much more difficult, its important to be honest and t

13、o look after your health. Sharing your list with him/her will help to refuse the additional work.Give yourself a breakDont be hard on yourself. You will actually perform better if you take breaks._4_.The world will not fall down if you put off opening some emails.Improve your plan_5_. Remake your pl

14、an and take off the distracting tasks to focus on a solution. Dealing with problems in the face of time pressure will be one of your most valuable experiences in your future employment.ATry not to do more work if possibleBTaking breaks is good for your brainsCBe honest with yourself as well as other

15、sDAvoid looking at your work emails when not workingEWrite them down and dont just rely on your memoryFReview your work plan regularly when things are not going wellGShut them off as you work on a task requiring your full attention这是一篇说明文。良好的时间管理可以帮你节省时间,助你成功,本文主要是为进行良好的时间管理给出了好的建议。1E解析:空前List all t

16、he tasks that are important.(列出所有重要的任务);空后Next, highlight the tasks on your list to show their urgency.(接下来,突出你清单上的任务,显示它们的紧迫性。)根据上下文可知,空处应是在清单上写下你的任务,故选E。2G解析:根据这段小标题Stay away from distractions (分散注意力的事)可知,本段主要讲远离让你分心的事;根据Though the email and social media are important to your everyday communicatio

17、n, they require much of your attention.可知,虽然电子邮件和社交媒体对日常交流很重要,但它们需要大量注意力,所以当你在做一项需要你全身心投入的工作时,把它们关掉,以免被它们分散注意力。故选G。3C解析:C选项中出现honest,与后文相对应。根据空后Although saying no to someone older than you is much more difficult, its important to be honest and to look after your health.(尽管向年长的人说“不”要困难得多,但保持诚实和健康是很重要

18、的)可知,我们既要对自己诚实,也要对别人诚实,从而学会说“不”,拒绝额外的工作。故选C。4D解析:D选项中work emails与后文emails相对应。根据空前作者说You will actually perform better if you take breaks.可知,如果休息一下你会工作得更好;空后又提到The world will not fall down if you put off opening some emails.可知,此处说的是不要在不工作时查看工作邮件,你推迟打开一些电子邮件,世界也不会崩溃,D选项符合语境。故选D。5F解析:本段主要讲Improve your p

19、lan,空后提到Remake your plan and take off the distracting tasks to focus on a solution.可知,你要重新制定你的计划,把注意力从那些让你分心的事情上转移到解决方案上。选项F说“当事情进展不顺利时,定期回顾你的工作计划”切题,与下文相符合。故选F。.完形填空During my first three years of college, I put on weight quickly. Between classwork and a parttime job, I had zero time for _1_. Beside

20、s, I ate a lot of fast food. Not surprisingly, I _2_ a fat stomach. After leaving college, I _3_ to take exercise. Invited by a friend, I _4_ working out with exercise machines three times a week. I was the kind of person who did not try something _5_. I ate the same food; I did the same thing. My f

21、riend, however, became _6_. One day, he said, “Were not getting enough exercise. We should play tennis instead.” Me? Play tennis? No way. I was strongly against his _7_. I was not good at sports and I was _8_ the exercise machines. _9_, weeks later, I found myself standing on a tennis court (球场). As

22、 I held my racket (球拍), I felt _10_. I ran after every ball he served to me, completely _11_ about 90% of them, hitting the rest into the other court. The first few months were quite _12_. But one day, as the ball came flying toward me, my racket and the ball finally met in the place where it is mos

23、t effective to hit a ball. I watched _13_ as my return landed where I had aimed (瞄准) it. I had finally _14_ how to play tennis properly! I learned a _15_ during my journey toward learning to play tennis: I can do whatever I set my mind to. 本文是一篇人生感悟类阅读,主要讲述了毕业后我开始锻炼,开始时,我只用健身器材锻炼,最终突破自己,学会了打网球。1.A.g

24、ames Bholidays CresearchDexercise答案:D解析:考查名词。根据上下文内容可知,句意为在上课和做兼职之间,我没有运动时间,此外,我还吃了很多快餐。A.games游戏;B.holidays假期;C.research研究;D.exercise锻炼。故选D。 2A.got Bwanted ChatedDprotected答案:A解析:考查动词。根据上下文内容可知,句意为毫不奇怪,我胖了。A.got得到;B.wanted想要;C.hated讨厌;D.protected保护。故选A。 3A.decided Bagreed CregrettedDcontinued答案:A解析

25、:考查动词。根据上下文内容可知,句意为大学毕业后,我决定锻炼身体。A.decided决定;B.agreed同意;C.regretted后悔;D.continued继续。故选A。 4A.avoided Bimagined CbeganDminded答案:C解析:考查动词。根据上下文内容可知,句意为在朋友的邀请下,我开始每周利用健身器材锻炼三次。A.avoided避免;B.imagined想象;C.began开始;D.minded在意。故选C。 5A.important Bnew CsimpleDsimilar答案:B解析:考查形容词。根据上下文内容可知,句意为我是那种不愿意尝试新事物的人。A.i

26、mportant重要的;B.new新的;C.simple简单的;D.similar类似的。故选B。 6A.busy Bcareless CboredDlazy答案:C解析:考查形容词。根据上下文内容可知,句意为但是我的朋友无聊了。A.busy忙碌的;B.careless粗心的;C.bored无聊的;D.lazy懒惰的。故选C。7A.rule Bjob CreplyDidea答案:D解析:考查名词。根据上下文内容可知,句意为我吗?打网球吗?我强烈反对他的主意。A.rule规则;B.job工作;C.reply答复;D.idea想法。故选D。 8A.worried about Bhappy with

27、 Csure ofDresponsible for答案:B解析:考查短语。根据上下文内容可知,句意为我不擅长运动,对健身器材很满意。A.worried about担心;B.happy with感到满意;C.sure of确定;D.responsible for负责。故选B。9A.As usual BAt first CBesidesDHowever答案:D解析:考查句意理解。根据上下文内容可知,句意为但是,几周后,我发现自己站在网球场上。A.As usual像平常一样;B.At first 首先;C.Besides 除了;D.However 然而。故选D。10A.silly Brelaxed

28、CproudDsatisfied答案:A解析:考查形容词。根据上下文内容可知,句意为当我拿着球拍时,我感到很傻。A.silly愚蠢的;B.relaxed轻松的;C.proud骄傲的;D.satisfied 满意的。故选A。11A.controlling Bthrowing CmissingDplaying答案:C解析:考查动词。根据上下文内容可知,句意为我追着发过来的每一个球,90%的球都没有击中,其余的都打到了另一个球场上。A.controlling控制; Bthrowing扔;C.missing错过;D.playing玩;故选C。 12A.interesting Bpainful Cdif

29、ferentDeasy答案:B解析:考查形容词。根据上下文内容可知,句意为前几个月非常痛苦。A.interesting有趣的;B.painful痛苦的;C.different不同的;D.easy容易的。故选B。 13A.in secret Bin anger Cin fearDin surprise答案:D解析:考查短语。根据上下文内容可知,句意为我惊讶地看着我的球落到我瞄准的地方。A.in secret秘密地;B.in anger生气地;C.in fear害怕地;D.in surprise惊讶地。故选D。 14A.asked Blearned CtaughtDremembered答案:B解析

30、:考查动词。根据上下文内容可知,句意为我终于学会了正确打网球!A.asked要求;B.learned学习;C.taught教;D.remembered记住。故选B。15A.lesson Bskill CbusinessDtask答案:A解析:考查名词。根据上下文内容可知,句意为在学习打网球的过程中,我学到了一课:我可以做我想做的任何事情。A.lesson课程;B.skill技巧;C.business商业; Dtask任务。故选A。.概要写作A class pet can be an invaluable experience for elementary school children. Th

31、e pet can teach responsibility, build a connection to the classroom, serve as a motivator, and be something for the children to love. If the teacher is willing to take on the added responsibility of caring for an animal in addition to all of the children in the classroom, a class pet can be a wonder

32、ful addition to a class.Many factors need to be taken into consideration when choosing a class pet. It cannot be too big, as classrooms generally have limited space. Cost should also be considered since the teacher will likely have to pay for the pet, its food and its habitat. It must also be somewh

33、at hardy (耐寒的). Each particular type of animal has its advantages and disadvantages, and a teacher must weigh these and make a decision about which one is right for his or her class.Birds are physically more delicate (娇养) than many other animals. They will not survive in drafts (气流) and need a somew

34、hat regulated temperature in their environment. Many birds are quite social and do best with other birds or when being handled routinely by people who can be appropriate with them. Young children are not likely to have the skill to handle a bird without harming it, making it a poor choice for a clas

35、s pet.Some reptiles are beautiful to look at but are delicate, afraid of cold, light sensitivity or poisonous and shouldnt be handled by children. Others are more hardy but require expensive habitats. Most snakes eat rats and mice, which may be a frightening thing for small children to witness.A har

36、dy fish, such as a betta, is a good lowcost option for a class pet. They are obviously not huggable or able to be caught by children. Besides, they are inexpensive, have relatively long life spans, and can be kept in a simple fish bowl.答案A_class_pet_is_a_wonderful_addition_to_the_class,_which_can_de

37、velop_childrens_responsibility,_build_a_connection_and_act_as_a_motivator._(要点1)_But_many_factors_need_considering_when_choosing_a_class_pet,_including_its_size,_cost,_advantages_and_disadvantages._(要点2)_Birds_and_reptiles_are_a_poor_choice_because_they_are_delicate_and_easy_to_be_harmed_by_children._(要点3)_A_hardy_fish_can_be_an_ideal_class_pet,_for_its_cheap,_longlived_and_easy_to_raise.(要点4)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1