1、UNIT 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION课时分层作业(七).单词拼写根据汉语或首字母提示写出单词1The snow in the garden had melted and turned into water.2We gave them bread,lest they should starve(饿死)3The love and support of his family sustained him during his time in prison.4Child welfare services are well established and comprehensiv
2、e5The story has attracted worldwide attention.6There is a growing trend(趋势) towards earlier retirement.7The financial markets have given the thumbs up to the new policy(政策)8Let us seize this opportunity because it wont come again for another year.9What matters in reform(改革) is not words but actions.
3、10While a moderate(适度的) amount of stress can be beneficial,too much stress can exhaust you.阅读理解ATrees are useful to man in three important ways: they give him wood and other useful things,they give him cool places,and they help to stop drought and flood.Unluckily,in many parts of the world,man has n
4、ot found that the third of these points is the most important. Man wants to make money from trees,so he has cut them down in large numbers,only to find that without them he has lost the best friends he had. And also,he is usually too careless to plant and look after new trees. So the forests slowly
5、disappear.This does not only mean that man will have fewer trees. The results are even worse: for where there are trees,their roots break up soilmake the rain inand also bind(凝固) the soil,thus stopping it from being washed away easily;but where there are no trees,the rain falls on hard ground and fl
6、ows away,causing floods and carrying away the rich topsoil. When all the topsoil is gone,nothing is left but useless desert.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章告诉我们树木对人类有三种重要的用处,人类却不合理的对待树木以至于森林慢慢减少并且给人类带来洪涝、干旱等灾害,同时文章也暗示我们要保护森林使其免遭大量的砍伐。1The most important points of trees to man is Athey help him to make moneyBthey g
7、ive him coolCthey give him wood and other thingsDthey help him to stop drought and floodsD细节理解题。根据文章第一段和第二段第一句“Unluckily,in many parts of the world,man has not found that the third of these points is the most important.”可知树木对人类最重要的一点是他们能帮助人类阻止干旱和洪水。故选D。2In many places,forests slowly disappear becaus
8、e Amany trees have been cut down by manBnew trees are not well looked after Cman has not paid enough attention to planting treesDall the aboveD细节理解题。根据第二段中的“Man wants to make money from trees,so he has cut them down in large numbers,only to find that without them he has lost the best friends he had.
9、 And also,he is usually too careless to plant and look after new trees. So the forests slowly disappear.”描述可知选项A、B、C都是人为的造成许多地方森林慢慢消失的原因。故选D。3Land becomes desert after all trees are cut down because Aroots of trees break up the soilBthere are too many rainfallsCstrong winds bring a lot of sandDthere
10、 are no longer trees to keep the rain and protect the topsoilD细节理解题。根据文章最后一段的描述可知,当所有的树木被砍伐后陆地就会变成沙漠是因为再也没有树木保留住雨水和保护表层土壤。故选D。4Which title best fits the passage?ATrees and ManBThe Function of Tree WoodCHow Do People Do with Trees?DThe Usage of Tree RootsA标题归纳题。文章第一段讲树木对人类的用处,下面几段又讲人类是怎么不合理的对待树木的。所以本
11、文最好的题目是树木和人类。故选A。BBe honest,when was the last time you cried? If youre one of those who say they never cry,the statistics are against you. Women reportedly cry 64 times a year on average,while men shed(流)tears about 17 times. Everyone from professional athletes such as Michael Jordan to politicians
12、like Barack Obama has been caught crying at least once. But why do we cry?Some psychologists believe crying is our bodys response when were helpless. Even if were surprised by happy news,we may still cry. Other psychologists say that when we cry,were trying to get others to help us out when were sur
13、prised,sad,angry,scared,or in danger.Therapist(临床专家)Judith Kay Nelson says that our experience with crying as babies may determine how we view crying when were older. Some parents are quick to try and calm their kids down whenever they start crying. Those children will likely find crying in their ad
14、ult years brings a similar comfort. On the other hand,those whose parents became angered by their crying probably wont feel crying has the same calming effect.Many people believe crying can actually make a person feel better. But according to studies,whether it makes us feel better or not depends on
15、 the reactions of others. If others react positively,well feel better. On the contrary,well feel worse.Peoples reactions to crying have a lot to do with the gender(性别)of the person weeping. In the West,its generally acceptable for women to be seen crying. In Britain,boys are taught not to cry. Even
16、though people are becoming more enlightened about tears,crying in males is still viewed as a sign of weakness. Philip Hodson,an expert on male emotions,has a different viewpoint. “In truth,crying isnt weakness;its a relaxation system,” he says. “If we dont use this system,were not being very intelli
17、gent.” After all,everybody cries.【语篇解读】本文主要介绍无论男性还是女性,我们都会哭泣,并研究我们哭泣的原因。5What can be learned about the act of crying from the statistics?AEveryone,regardless of sex,cries.BSome people never cry.CWomen often cry for no reason at all.DMen actually cry more than women.A推理判断题。根据文章第一段中的“Women reportedly
18、cry 64 times a year on average,while men shed tears about 17 times.”可知,女性平均每年哭泣64次,而男性每年流泪约17次,从而可以推断出无论男性还是女性,每个人都会哭。故选A。6Which is the opinion of therapist Judith Kay Nelson?AThe act of crying has a calming effect on all of us.BParents shouldnt rush to calm their baby when it cries.CThe way we view
19、 crying is shaped by our childhood experience.DParents responses to a crying baby will determine its personality type.C细节理解题。根据文章第三段中的“Therapist(临床专家)Judith Kay Nelson says that our experience with crying as babies may determine how we view crying when were older.”可知,临床专家朱迪思凯尼尔森认为,婴儿时期的哭泣经历可能会决定我们长大
20、后如何看待哭泣,即我们看待哭泣的方式是由童年经历塑造的。故选C。7What is said about crying making a person feel better?AIt is completely false.BIt is dependent on a persons age.CIt is true only for men.DIt is influenced by others responses.D细节理解题。根据文章第四段中的“But according to studies,whether it makes us feel better or not depends on
21、the reactions of others.”根据研究,哭泣是否能让我们感觉更好取决于其他人的反应。故选D。8What can we infer about Western cultures from the last paragraph?AOnly intelligent people can relax by crying.BCrying is still less socially acceptable for males than females.CMales are now encouraged to express their emotions through crying.D
22、British people consider it unhealthy to keep feelings bottled up inside.B推理判断题。根据文章最后一段中的“In the West,its generally acceptable for women to be seen crying. In Britain boys are taught not to cry. Even though people are becoming more enlightened about tears,crying in males is still viewed as a sign of
23、 weakness.”可知,在西方,看到女人哭是可以接受的,但男性哭泣仍被视为软弱的表现,从而可以推断出男性对哭泣的接受程度仍然低于女性。故选B。.阅读七选五For most teens,bedtime is just a childhood memory. Keep in mind the risks that come along with a lack (缺乏) of shuteye;dont wait to reintroduce a bedtime,and be sure to pass along these five ways to get a better sleep.Dont
24、 stay up late to study.Teens are often found staying up late to study. Studies show sleep helps you understand and remember information. 1 If you think you badly need to study more,get up early and study in the morning instead. 2 Sleeping with your smartphone nearby results in 21 minutes less sleep
25、each night. If your phone is easy to reach,youll probably end up using it when you should be dreaming.Turn your phone on airplane mode (飞行模式)Even if your phone is out of reach,you may want to get up and check it when you hear it. Turn your phone on airplane mode. 3 Create a bedtime routine (常规) 4 Ha
26、ving a bedtime routine will cause your body to prepare for sleep around that time each night. Set a time you think is proper and stick to it.Use your desk for working and your bed for sleeping.Getting into bed to do homework,read,or check your phone may make you feel good. 5 ABedtimes arent just for
27、 babies.BDont sleep right by your phone.CBesides,sleeping by your phone may be harmful to your health.DBut getting into bed should be a sign for sleep,not other activities.EYour texts wont come until you turn airplane mode off in the morning.FThats why teens often get poor grades when they cannot ge
28、t enough sleep.GAfter all,your bed is likely one of the most comfortable spaces in your home.【语篇解读】本文介绍了五种方式来帮助青少年获得更好的睡眠。1F由“Dont stay up late to study”中的“Teens are often found staying up late to study. Studies show sleep helps you understand and remember information. If you think you badly need to
29、 study more,get up early and study in the morning instead.”可知,经常发现青少年熬夜学习。研究表明睡眠有助于你理解和记住信息。如果你认为自己迫切需要多学习,那就早起,在早上学习。所以空处在文中要起到承上启下的作用。故F选项“这就是为什么青少年经常在睡眠不足时成绩很差的原因”符合句意。故F选项切题。2B由“Sleeping with your smartphone nearby results in 21 minutes less sleep each night. If your phone is easy to reach,youll
30、 probably end up using it when you should be dreaming.”可知,每天晚上在手机旁睡觉的人每天会少睡21分钟。如果你的手机很容易拿到,那么你很可能在做梦的时候就会用上它。所以本段主要在说明睡觉时手机在旁边所带来的害处,意在告诉我们睡觉时不要把手机放在身旁。也就是本段的标题所要表达的内容。故B选项“睡觉时不要把手机放在身旁”符合句意。故B选项切题。3E由本段标题“Turn your phone on airplane mode”可知,将你的手机切换为飞行模式。所以空处要说明手机飞行模式所能够起到的作用。故E选项“直到你早上关掉飞行模式,你的短信才
31、会出现”符合题意。故E选项切题。4A由“Create a bedtime routine”中的“Having a bedtime routine will cause your body to prepare for sleep around that time each night. Set a time you think is proper and stick to it.”可知,每天晚上有规律的睡觉时间会让你的身体为睡觉做好准备。设定一个你认为合适的时间并坚持下去。故A选项“睡觉的时间不只是为婴儿设定的”符合句意。故A选项切题。5D由“Use your desk for working and your bed for sleeping”中的“Getting into bed to do homework,read,or check your phone may make you feel good”可知,躺在床上做作业、阅读或查看手机可能会让你感觉良好。所以空处要与前一句话表示转折关系,才能够说明本段的主题。通过对比选项,只有D选项中有转折连词but。故D选项“但是上床睡觉应该是睡觉的信号,而不是要做其他活动的信号”符合句意。故D选项切题。