收藏 分享(赏)

吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:444071 上传时间:2025-12-05 格式:DOC 页数:30 大小:123KB
下载 相关 举报
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第26页
第26页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第27页
第27页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第28页
第28页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第29页
第29页 / 共30页
吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析).doc_第30页
第30页 / 共30页
亲,该文档总共30页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、吉林省吉林市普通中学2020届高三英语第四次调研测试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的学校、班级、姓名、考生号填写在答题卡指定位置。2. 请按题号顺序在答题纸上各题目的答题区域内整洁作答,超出区域答题无效。第一部分:听力(共两节,满分 30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】When should the speakers be at the airpo

2、rt?A. At 2:00 a.m.B. Around 11:00 p.m.C. No later than 10:00 p.m.【答案】C【解析】【原文】M: Our flight takes off at midnight. When do you think we should be at the airport?W: For international travel, youre supposed to be at the airport two hours early in order to give yourself enough time to check your bags a

3、nd get through security check.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the conversation mainly about?A. A trip to Paris.B. The womans dress.C. A competition.【答案】C【解析】【原文】W: What are you doing?M: Im designing a dress. I entered a contest and the winning designer gets a trip to Paris.W: Wow! This looks amazing. I

4、love the length of the dress, and the color. I think youre going to do well in the contest!3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man think of the cereal?A. It is too sweet.B. It tastes delicious.C. It needs more sugar.【答案】A【解析】【详解】M: This cereal(谷物) has way too much sugar! What did you put on it?W: It h

5、as nuts and dried fruit already, but I added a bit of honey. You always say the cereal I buy isnt sweet enough.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the man do next?A. Pay Laura for her ticket.B. Buy an extra ticket for Laura.C. Ask Laura for some suggestions.【答案】C【解析】【原文】M: Id love to go to the Super Bowl

6、(美国橄榄球超级杯大赛) next week, but I dont think there are any more tickets.W: Why dont you talk to Laura? She might be able to give you some advice. And I know she is planning to go herself, so maybe you could go with her.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where is the history section?A. In the front of the store.B. Up t

7、he stairs.C. Down the hallway.【答案】B【解析】原文】W: Im looking for a book in the history section. Can you tell me where that is?M: Its right in between cooking and personal health on the second floor. Just follow that hallway and youll see a set of stairs in the back.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段

8、对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Who are the speakers?A. Teachers.B. Students.C. Workers.7. What will the woman probably do in the end?A. Rent an apartment.B. Buy an air-conditioner.C. Move into anothe

9、r dormitory.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】M: I cant stand this heat. I cant give my attention to studying for the mid-term exam. I guess Ill have to go to the library this afternoon.W: I dont blame you. This dormitory doesnt have an air-conditioner. I cant study either. My roommate and I are thinking about m

10、oving out to the other dorm or an apartment that has an air-conditioner.M: Oh, Ive thought about moving, too. But if I want to live in an apartment, Ill have to pay a lot of money for electricity.W: Oh, no. Thats really expensive. Well, I guess Ill tell my roommate we will see about the other dorm.

11、If it doesnt work out, we will sweat all summer.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the girl want to do?A. Borrow a car.B. Get a concert ticket.C. Pick up her mother.9. Who wants to go to a concert with the girl?A. Eric.B. Smelly Toes.C. Her mother.【答案】8. A 9. A【解析】【原文】W: Hey daddy! You

12、look great today. I like your tie! By the way, I was wondering if I canM: No!W: I havent even told you what it is yet!M: OK, OK, what do you want?W: Do you think I could borrow the car? Im going to a concert tonight.M: Um I dont think so. I need the car tonight to pick up your mother.W: Uh! I told y

13、ou about it last week! Smelly Toes is playing, and Eric asked if I would go with him!M: Whos this Eric guy?W: Duh! Hes the hottest and most popular guy at school! Come on, dad! Please!M: No, you cant do Sorry.W: Fine then, would you mind giving me 100 bucks?M: No way!W: Thats so unfair!听下面一段较长对话,回答以

14、下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What are the speakers mainly discussing?A. The food.B. Different customs.C. The health.11. How does the host know the guest is full according to the man?A. The guest refuses the offered food.B. The guest eats up all the food.C. The guest leaves some food on the plate.12. Wh

15、ere does the woman come from probably?A. China.B. The USA.C. The UK.【答案】10. B 11. C 12. B【解析】【原文】M: What do you think of the food there?W: Well, it is really fabulous. But there is something that Im not accustomed to. People there are always expecting me to eat and I am much fatter now compared to b

16、efore.M: They are being polite.W: I see. I also learned that its not polite for the guest to accept the offer of food at first.M: Yeah, thats right. If you are the guest, you have to refuse the food offered at the first or second time. If you dont turn it down and just eat all the food, the host wil

17、l keep on offering a lot of food until you leave some on your plate. You know, the host knows you are full in that way.W: Well, in America, we usually eat all the food on the plate because we dont want the host to think that we dont like the food.M: Thats difference.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查

18、看】13. Why does the woman need some special things?A. To celebrate her wedding anniversary.B. To make her pretty at the wedding.C. To have a happy marriage.14. What has the woman got from her grandmother?A. A diamond ring.B. A wedding dress.C. Blue flowers.15. What is the woman looking for?A. Somethi

19、ng borrowed.B. Something new.C. Something old.16. Where does the man usually put the coin?A. In his purse.B. In his shoe.C. In his pocket.【答案】13. C 14. A 15. A 16. B【解析】【原文】M: Well, your wedding day is this weekend. Are you ready?W: Yeah, I think so, except for one thing.M: Whats that?W: Well, Im su

20、pposed to wear some special things to the wedding for good luck.M: I thought you were planning to wear a wedding dress.W: I am, of course! But it says that to have a happy marriage, I have to wear something old, something new, something borrowed-something that I borrow from another person-and someth

21、ing blue.M: Old, new, borrowed, and blue, huh? Ive never heard that one. So what are you going to wear?W: Well, for something old, Im wearing my grandmothers diamond ring. And my wedding dress is something new, and Im wearing blue flowers in my hair.M: OK, thats something old, new, and blue. You sti

22、ll need something borrowed.W: Yeah, I just dont know what, though.M: Hey! How about this? Its my lucky coin. I always wear it inside my shoe when I need good luck. You can borrow it and put it in your shoe during the wedding.W: Oh, thanks! Now Im ready for my wedding day.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去

23、附件查看】17. How long has the speaker been a history teacher?A. Nearly 3 years.B. Almost 13 years.C. About 30 years.18. What is the main point of the lecture?A. The importance of history education.B. A new method of history education.C. The purpose of learning history.19. What do teachers usually begin

24、with in terms of the history of business?A. The problem of present economy.B. The history of the Industrial Revolution.C. The government action in the past.20. What does the speaker say about the traditional approach?A. It makes students memorize facts mechanically.B. It is the most effective way of

25、 learning history.C. It helps students understand the importance of history.【答案】17. C 18. B 19. B 20. A【解析】【原文】M: Good afternoon, everyone! Today I will give you a lecture about history education. I have been teaching history for about 30 years. Once, I asked myself, “Whats the best way to teach it?

26、” Recently educators are rethinking their approach to history education. One new view is that it should be taught from the present backwards, keeping in mind the question, “Why is it like this today?” Let me give you an example.The traditional approach to teaching the history of business always begi

27、ns with the history of the Industrial Revolution, and proceeds slowly through all the government action over three hundred years to the present. Critics say that method, making students only memorize names, places, and dates about the Industrial Revolution, is a waste. Instead, its more effective fo

28、r learners to begin with a present-day question, like, “Why is the economy so bad these days?” and then go back to examine the history of business to find the answer. In other words, beginning with the question about the present is more effective than the former method because it demonstrates (演示) a

29、 cause-and-effect approach to the study of history. And when students begin to see history as a cause-and-effect relationship, they can understand why the study of history is important.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共 15 小题;每小题2分,满分 30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIn Asia, the best fo

30、od is found not in fancy restaurants, but in the carts and stalls lining busy streets. These following snacks are not only local to their city or country, but also show the delicious range of structure and flavour.Xiaolongbao-Shanghai, ChinaShanghais Xiaolongbao is filled with pork and aspic, which

31、makes it special. Aspic is a meat combination that melts into soup when heated. As a result, the tiny buns are tasty and salty. They are found throughout the city, so people enjoy standing up at street stalls and restaurant-fronts by Shanghais business set.Pho-Hanoi, VietnamPho is noodle soup. Ingre

32、dients in the soup are simple: noodles, meat (chicken or beef), and garnishes (green onion, Thai basil, lime and chilis). But what really sets pho apart is its soup, made by simmering bones with onion and ginger, spices and seasonings, ideally for hours on end to get the flavour just right.Penang As

33、amLaksa-Penang, MalaysiaPenang AsamLaksa is spicy noodle soup made with thick rice noodles. The dish is made more notable with the addition of lemongrass, spicy (辛辣的) chilis, sweet pineapple, cilantro, onions and fresh mint garnishes. Penangites have loved their asam laksas for some time and with th

34、eir loving additions to their favorite recipe.Som Tam-Bangkok, ThailandThis fruit salad is a mix of papaya, a local fruit,and the following ingredients:sugar, chilis, fish sauce, garlic, tomato, among others. This dish is not sweet like you might expect, but sour, salty or spicy in equal measure. Lo

35、cal variations add in everything from peanuts to crab, but in Bangkok youll find the spiciest versions, which can be as challenging to eat as they are delicious.21. What can you find Xiaolongbao special about?A. You can find it filled with pork.B. You can enjoy meat soup when it is heated.C. You can

36、 enjoy it throughout the whole city.D. You can find it filled with salty and delicious meat.22. Which two snacks contain noodles?A. Xiaolongbao and Pho.B. Xiaolongbao and Som Tam.C. Pho and Penang AsamLaksa.D. Penang AsamLaksa and Som Tam.23. What is the main characteristic of Som Tam in Bangkok?A.

37、Hot.B. Salty.C. Sweet.D. Sour.【答案】21. B 22. C 23. A【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个亚洲国家具有代表性的小吃。分别是中国上海的小笼包、越南河内的河粉、马来西亚槟城的亚参叻沙和泰国曼谷的青木瓜沙拉。【21题详解】细节理解题。根据第二段第一、二句 Shanghais Xiaolongbao is filled with pork and aspic, which makes it special. Aspic is a meat combination that melts into soup when heated.(上海的小笼包充满

38、了猪肉和阿斯皮克,这使得它很特别。阿斯皮克是一种肉类组合,加热后融化成汤)可知,小笼包的特别之处在于被加热时融成的肉汁。故选A。【22题详解】细节理解题。根据第三段第一句Pho is noodle soup.(Pho是面条汤)和第四段第一句中的Penang Asam Laksa is spicy noodle soup(槟城阿萨姆拉克萨是辣面汤)可知,Pho和Penang Asam Laksa都含有面条。故选C。【23题详解】细节理解题。根据第五段最后一句中的but in Bangkok youll find the spiciest versions, which can be as cha

39、llenging to eat as they are delicious(但在曼谷,你会发现最辣的版本,吃起来很美味和很有挑战性)可知,Som Tam的主要特点是辣。Hot可以翻译为“辣的”。故选A。BTwo summers ago, Spencer Seabrooke stepped off the edge of a cliff and out into the air. He was held up by a narrow band of fabric, three centimetres wide. The slackline (扁带) went over a deep channe

40、l on the top of Stawamus Chief Mountain in Squamish, Canada. The plan was to walk across without safety equipment. The ground was 290 metres below Seabrooks feet. A fall meant death. The walking distance of 64 metres would mark a world record in free solo slacklining.“Youre standing on nothing,” Sea

41、brooke said at the time. “Everything inside your body is telling you this is wrong.” Several steps into the crossing, Seabrooke looked down. He lowered his body to steady himself and reached with his hands to hold the slackline. He suddenly turned over but hung on. He righted himself, let out a few

42、screams, and stood again. He had walked the same slackline-with assistance-many times before. Finally, he crossed in four minutes and made it.Slacklining became known in the early 1980s, around the rock climbing scene at Yosemite National Park in California. Scott Balcom, in 1985, was the first to w

43、alk on a 17-metre highline on Lost Arrow Spire, the valley bottom some 880 metres below. Charles “Chongo” Tucker, who has been living in Yosemite for a long time, was there in slacklinings earliest days. Later, in 1994, he was one of the next people to walk the Lost Arrow Spire highline. “As scared

44、as I was, it was as cool as anything Ive ever done in my life,” said Tucker.Seabrooke grew up in Peterborough, Canada, in love with the outdoors. He saw a documentary in 2012 that was about Andy Lewis, a slackliner and free solo pioneer who performed at the Super Bowl. Seabrooke was attracted and de

45、voted himself to the sport. Three years later, he walked his record free solo highline on the Stawamus Chief.The attention Seabrooke won led to work, everything from commercials to paid appearances at slackline festivals from Poland to China. “When you step out into the air, theres something so clea

46、n about it,” said Seabrooke. “Height makes it real.”24. What do we know about Seabrookes slacklining experience two years ago?A. It was record-breaking.B. It was done in Yosemite.C. It involved materials for security.D. It presented no challenge to him.25. What did Seabrookes words in Paragraph 2 im

47、ply?A. He was very confident.B. He made a wrong decision.C. Slacklining was a dangerous sport.D. Slacklining was done without any support.26 What was Tuckers attitude to slacklining?A. Negative.B. Ambiguous.C. Frustrated.D. Favorable.27. What encouraged Seabrooke to start slacklining?A. The Super Bo

48、wl.B. A slackline festival.C. Its commercial promise.D. A slackliners performance.【答案】24. A 25. C 26. D 27. D【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位走扁带运动爱好者的亲身经历。【24题详解】细节理解题。根据第一段中The walking distance of 64 metres would mark a world record.(步行64米的距离将创下世界纪录) 和第二段中Finally, he crossed in four minutes and made it(最终他在四

49、分钟内穿过,成功了) 可知,Seabrooke通过这次走扁带破了世界纪录。故选A。【25题详解】推理判断题。根据第二段中Seabrooke 所说的Youre standing on nothing(你是站不住脚的) 和Everything inside your body is telling you this is wrong.(你内心的一切告诉你这是错误的) 可推知这项运动极其危险。故选C。【26题详解】推理判断题。根据第三段中Tucker所说的As scared as I was, it was as cool as anything Ive ever done in my life(虽

50、然我很害怕,但它和我这辈子做过的任何事情一样酷) 可知,虽然这项运动非常危险,但是Tucker 觉得很酷。也就是说,他对这项运动的态度是Favorable(赞许的)。故选D。【27题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的He saw a documentary in 2012 that was about Andy Lewis, a slackliner and free solo pioneer who performed at the Super Bowl. Seabrooke was attracted and devoted himself to the sport.( 他在2012年看

51、了一部关于安迪刘易斯的纪录片,他是一位走扁带爱好者,是超级碗表演的自由单人表演先驱。Seabrooke被吸引并全身心投入这项运动。) 可知,2012年Seabrooke在一部纪录片中看到走扁带的精彩表演,从此开始这项运动。故选D。CAustin residents and businesses are making efforts to put their leftovers to good use. The city is among a handful of U.S.cities aiming for “zero waste”.For Austin, there are plenty to

52、 go around: it annually wastes more than 190 million pounds of food, worth at least $200 million. Those numbers are big, but theyre not out of line with national trends-some 40 percent of food in the nation goes to waste. Put in plain terms, that is enough to fill a 90,000-seat stadium each day.For

53、many, the answer lies in donation. Austin City Limits, one of the citys influential festivals, gives all unwanted food to the Central Texas Food Bank. And there are volunteer-driven nonprofits that pick up donated food and deliver it to hungry people.But the best practice, Austin believes, is to use

54、 less, and the city is calling on businesses and households to buy the right amount of food. Full Fridge, a new meal-delivery service, solves this problem. “Full Fridge came about because, basically, we were seeing a lot of people not knowing how to prepare food,” says co-founder Mokshika Sharma. Th

55、ey would buy groceries, but not know what to do with them, and end up throwing away a lot.Her business hopes to end that problem by offering ready-made meals for only five dollars each. Full Fridge also minimizes waste by stopping sales two days before delivery, so the chef and shopper can plan prec

56、isely.Another satisfactory solution is to compost(将制成堆肥) it. Austins restaurants and grocery stores typically contract with composting companies to deal with much of their food waste, and then sell it as fertilizer. Meanwhile, Compost Pedallers, a company created by Dustin Fedako, is working on bicy

57、cle-powered compost collection.“We play the dot-connecter,” says Fedako, “getting the material from those of us who are making it to the people in the community who use it as a resource to grow more food, and to grow better quality food.”28. What do the figures in Paragraph 2 indicate?A. The urgent

58、need for donated food.B. The rapid growth in food donation.C. The ambitious goal of “zero waste”.D. The serious problem of food waste.29. Paragraph 3 mainly talks about Austin s efforts to_.A. feed the hungry.B. make use of leftovers.C. build more volunteer-driven nonprofits.D. hold festivals to ent

59、ertain its residents.30. Who are Full Fridges target customers?A. Those with too little food.B. Those with poor cooking skills.C. Those with unhealthy eating habits.D. Those with little time to buy groceries.31. What does Fedako mean by saying “We play the dot-connecter”?A. They find it rather easy

60、to collect food waste.B. They hope people will buy better quality food.C. They link food waste producers to fertilizer users.D. They are trying to connect with composting companies.【答案】28. D 29. B 30. B 31. C【解析】本文是一篇新闻报道。Austin市的居民和商家都在努力把剩菜好好利用。这座城市是美国为数不多的几个城市之一以“零浪费”为目标的城市。文章主要讲述了Austin市采取多项措施有效

61、地利用吃剩的食物。【28题详解】推理判断题。根据第二段For Austin, there are plenty to go around: it annually wastes more than 190 million pounds of food, worth at least $200 million. Those numbers are big, but theyre not out of line with national trends-some 40 percent of food in the nation goes to waste. Put in plain terms,

62、that is enough to fill a 90,000-seat stadium each day.可知对Austin市来说,有很多事情可以做:它每年浪费超过1.9亿磅的食物,至少价值2亿美元。这些数字很大,但并没有超出美国的趋势美国大约40%的食物被浪费了。简单地说,这足够每天填满一个90000个座位的体育场。由此可推知,作者在第二段提供这些数字是为了说明食物浪费的严重性。故选D。【29题详解】主旨大意题。根据第三段中For many, the answer lies in donation. Austin City Limits, one of the citys influent

63、ial festivals, gives all unwanted food to the Central Texas Food Bank. And there are volunteer-driven nonprofits that pick up donated food and deliver it to hungry people.对许多人来说,答案在于捐赠。奥斯汀市有影响力的节日之一“奥斯汀市极限”(Austin City Limits)将所有不需要的食物捐赠给德州中央食品银行(Central Texas food Bank)。还有一些由志愿者组织的非营利组织收集捐赠的食物并将其分发

64、给饥饿的人们。由此可知,第三段主要讲述了Austin市对剩菜剩饭的利用。故选B。【30题详解】推理判断题。根据第四段中“Full Fridge came about because, basically, we were seeing a lot of people not knowing how to prepare food,” says co-founder Mokshika Sharma.可知“Full Fridge的出现,基本上是因为我们看到很多人不知道如何准备食物,”联合创始人Mokshika Sharma说。由此可推知,这家公司的目标顾客是那些不善于做饭的人。故选B。【31题详解

65、】句意猜测题。根据倒数第二段Another satisfactory solution is to compost(将制成堆肥) it. Austins restaurants and grocery stores typically contract with composting companies to deal with much of their food waste, and then sell it as fertilizer. 另一个令人满意的解决方案是堆肥。奥斯汀的餐馆和杂货店通常与堆肥公司签订合同,处理他们的大部分食物垃圾,然后作为肥料出售。根据后文“getting the

66、 material from those of us who are making it to the people in the community who use it as a resource to grow more food, and to grow better quality food.”可知“从我们这些制作材料的人那里得到材料,让社区里的人把它作为一种资源来种植更多的食物,并种植更优质的食物。”由此可推知,Fedako这句话是说,他们把产生残羹剩饭的人和肥料使用者联系起来。故选C。DEver walked to the shops only to find, once the

67、re, youve completely forgotten what you went for? Or struggled to remember the name of an old friend? For years weve accepted that a forgetful brain is as much a part of aging as wrinkles and gray hair. But now a new book suggests that weve got it all wrong.According to The Secret Life of the Grown-

68、up Brain, by science writer Barbara Strauch, when it comes to the important things, our brains actually get better with age. In fact, she argues that some studies have found that our brain hits its peak between our 40s and 60s much later than previously thought.Furthermore, rather than losing many b

69、rain cells as we age, we keep them, and even produce new ones well into middle age. For years its been assumed that brain, much like the body, declines with age. But the longest, largest study into what happens to people as they age suggests otherwise.This continuing research has followed 6,000 peop

70、le since 1956, testing them every seven years. It has found that on average, participants performed better on cognitive (认知) tests in their 40s and 50s than they had done in their 20s. Specifically, older people did better on tests of vocabulary, verbal memory (how many words you can remember) and p

71、roblem solving. Where they performed less well was number ability and perceptual speed how fast you can push a button when ordered. However, with more complex tasks such as problem-solving and language, we are at our best at middle age and beyond. In short, researchers are now coming up with scienti

72、fic proof that we do get wiser with age.Neuroscientists are also finding that we are happier with aging. A recent US study found older people were much better at controlling and balancing their emotions. It is thought that when were younger we need to focus more on the negative aspects of life in or

73、der to learn about the possible dangers in the world, but as we get older weve learned our lessons and are aware that we have less time left in life: therefore, it becomes more important for us to be happy.32. Barbara Strauch probably agrees that _.A. the young are better at handling important thing

74、sB. wrinkles and gray hair are the only symbols of agingC. aging leads to the decline of the function of the brainD. peoples brains work best between their 40s and 60s33. The continuing research has found older people perform better on _.A. vocabulary testsB. number abilityC. perceptual speedD. body

75、 balance34. People are happier with aging because _.A. they know how to share feelingsB. they learn to value the time leftC. they cannot focus on negative aspectsD. they do not realize the possible dangers35. What is the main idea of the passage?A. People get happier with age.B. People get more forg

76、etful with age.C. People get wiser with age.D. People get more self-aware with age.【答案】32. D 33. A 34. B 35. C【解析】这是一篇说明文。本文主要讲述的内容是随着年龄的增长,确实会变得更聪明。同样发现,人也会越来越开心。【32题详解】细节理解题。根据第二段的In fact, she argues that some studies have found that our brain hits its peak between our 40s and 60s她认为一些研究已经发现,我们的大脑

77、在40岁到60岁之间达到顶峰,可知Barbara Strauch人们的大脑在40到60岁之间工作得最好,故选D项。【33题详解】细节理解题。根据第四段的Specifically, older people did better on tests of vocabulary, verbal memory (how many words you can remember) and problem solving. 持续的研究发现,老年人在词汇测试、语言记忆(你能记住多少单词)和解决问题方面表现得更好。故选A项。【34题详解】推理判断题。根据最后一段的as we get older weve lea

78、rned our lessons and are aware that we have less time left in life : therefore, it becomes more important for us to be happy.随着年龄的增长我们学到教训,意识到我们还剩下更少的时间活着,因此,快乐对于我们来说更重要。由此可以推知,随着年龄的增长,人们会更快乐,因为他们学会珍惜剩下的时间,故选B项。【35题详解】主旨大意题。通读全文和第五段的In short, researchers are now coming up with scientific proof that

79、we do get wiser with age.可知本文主要讲述的内容是随着年龄的增长,确实会变得更聪明,故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Wikipedia, the online encyclopedia (百科全书), is the largest encyclopedia ever. An encyclopedia is a collection of informative articles about various things. Encyclopedias used to be

80、 printed as books. _36_“Wiki”is an internet term that means”a website that can be edited by the public. “It comes from”wikiwiki”,a Hawaiian word for”quick”. Two Americans, Jimmy Wales and Larry Sanger, created Wikipedia in 2001._37_It has about 6 million articles in 300 languages and is visited by b

81、illions of people each day,who want to find information on just about anything-science, math, languages, art, cultureand company histories. There are articles on sports stars, too, and even long-forgotten soap operas from the 1970s._38_Except for a small number of pages, anyone can edit articles, an

82、onymously (匿名地) or with a user account, and registered users can create their own articles. Editing is unpaid, although Wikipedia does employ a small staff. Wikipedia is freely available to anyone with an internet connection. Its founders hoped that the model would make use of humanitys collective k

83、nowledge._39_Many Wikipedia pages contain errors, although the organization has a content review system that works to fix this problem. Several studies have concluded that Wikipedia is as accurate as most print encyclopedias. Indeed, a 2005 report in the journal Nature found it to be only slightly l

84、ess reliable than Encyclopedia Britannica.Today Wikipedia faces many challenges. It does not rely on advertising. _40_Perhaps more importantly, the number of its volunteer editors is shrinking.Despite these difficulties, Jimmy Wales says he will still stick to his dream. He has big plans for the fut

85、ure. He wants Wikipedia available in all of the worlds languages.A. Instead, all of its funds come from donations.B. Wikipedia employs an open editing model.C. It allows users to get information within seconds.D. It is now the fifth-most visited website on the Internet.E. Most of its editors are vol

86、unteers.F. Now,they are mostly found online.G. However,some people doubt the accuracy of Wikipedias content.【答案】36. F 37. D 38. B 39. G 40. A【解析】本文是一篇说明文,介绍了维基百科的相关内容。【36题详解】根据上文Encyclopedias used to be printed as books.可知百科全书以前是以书籍的形式印刷的。由此可知,本句是在说明百科全书目前的情况,前后时间上形成对比。此外F中的代词they指代前一句中的Encyclopedia

87、s。故F选项“现在,他们大多在网上找到”符合上下文语境,故选F。【37题详解】根据上文“Wiki” is an internet term that means” a website that can be edited by the public. “It comes from “wikiwiki”,a Hawaiian word for “quick”. Two Americans, Jimmy Wales and Larry Sanger, created Wikipedia in 2001.可知“维基”是一个互联网术语,意思是“可以由公众编辑的网站”。它来自于夏威夷语“wikiwiki

88、”,意思是“快”。两名美国人,Jimmy Wales和Larry Sanger在2001年创建了维基百科。以及后文It has about 6 million articles in 300 languages and is visited by billions of people each day, who want to find information on just about anything-science, math, languages, art, culture and company histories.可知它有300种语言的600万篇文章,每天有数十亿人访问它,他们想要

89、找到关于任何东西的信息科学、数学、语言、艺术、文化和公司历史。由此可知,上文介绍了维基百科名字的由来、创始人、以及所收藏的信息,本句承接上文继续围绕维基百科介绍。且后面句子里的主语it,与D 选项中的it指代一致。故D选项“它现在是互联网上访问量第五大的网站”符合上下文语境,故选D。【38题详解】本句为段首语,根据下文Except for a small number of pages, anyone can edit articles, anonymously or with a user account, and registered users can create their own

90、articles.可知除了少数网页外,任何人都可以以匿名的形式或使用用户名对文章进行自由编辑。由此可知,本段介绍的是维基百科的编辑模式。故B选项“维基百科采用开放编辑模型”符合上下文语境,故选B。【39题详解】本句的位置在段首,引出一个新的话题。结合后文Many Wikipedia pages contain errors, although the organization has a content review system that works to fix this problem.可知许多维基百科页面包含错误,尽管该组织有一个内容审查系统来修复这个问题。由此可知,本段介绍的维基百科

91、所存在的问题,G选项中however是一个重要的衔接标志词,表明后面的内容与前面的信息相反。故G选项“然而,有些人怀疑维基百科内容的准确性”符合上下文语境,故选G。【40题详解】该题位于段落之中。根据上文It does not rely on advertising.可知它不以广告盈利。由此可知,本句是在说明维基百科的资金来源,A选项中instead作为一个重要的衔接标志词,使得该句与前句形成对比。故A选项“相反,它所有的资金都来自捐赠”符合上下文语境,故选A。第三部分:英语知识运用 (共两节,满分45分)第一节:完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给

92、的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Reverend Karen Onesti and Rabbi Andrew Bossov, both in Mt. Laurel, New Jersey, knew each other from a monthly meeting. On this evening ten years ago, however, Onesti could_41_something was up with Bossov. So she_42_him in the parking lot and asked him how h

93、e was doing.“Not so well,_43_,” Bossov replied. “I need a new kidney(肾).”Bossovs kidneys were failing, the_44_of an experimental drug hed taken more than a decade earlier for his colitis (结肠炎). Facing dialysis(透析), Bossov had already_45_the United Network for Organ Sharing (UNOS) registry, but 70,00

94、0 people were in front of him. Hes also been_46_close friends and relations to find a live donor, but so far, he hadnt found a(n)_47_.The statistics are_48_for people in Bossovs situation: in the U.S.,20 people die every day waiting for a(n)_49_donation.Onesti didnt_50_: “Ill give you one of mine,”

95、she told Bossov.Writing in a journal, Bossov_51_that “ that year that_52_had many twists and turns as we navigated the hard path toward donating and_53_an organ. Being accepted for transplant was one thing, but being_54_for surgery was another, and there were no guarantees.” Bossov began dialysis. H

96、owever, Onesti_55_discovered she needed major surgery of her own, an hysterectomy (子宫切除术), before she could be able to_56_an organ.But_57_, both Bossov and Onesti were cleared, and their surgeries were a(n) _58_. More than a decade later, the kidney is functioning perfectly, and Bossov is _59_“beyon

97、d words” every single day. Today, both Bossov and Onesti lead happy and healthy lives, and their _60_has deepened over the years.41. A. admitB. declareC. tellD. imagine42. A. persuadedB. challengedC. employedD. approached43. A. deliberatelyB. unfortunatelyC. convenientlyD. uncertainly44. A. purposeB

98、. evidenceC. resultD. advantage45. A. inspectedB. joinedC. organizedD. introduced46. A. competing withB. connecting withC. fighting withD. debating with47. A. matchB. mistakeC. remarkD. explanation48. A. inaccurateB. meaninglessC. comparableD. awful49. A. bloodB. organC. cashD. food50. A. hesitateB.

99、 participateC. swearD. interrupt51. A. warnedB. guaranteedC. predictedD. reported52. A. beganB. followedC. markedD. changed53. A. describingB. examiningC. preservingD. receiving54. A. suggestedB. complainedC. approvedD. paid55. A. unexpectedlyB. unsurprisinglyC. cheerfullyD. cautiously56. A. selectB

100、. findC. donateD. feel57. A. eventuallyB. disappointedlyC. irregularlyD. generously58. A. jokeB. accidentC. successD. thought59. A. amusedB. regretfulC. scaredD. grateful60. A. friendshipB. situationC. conflictD. knowledge【答案】41. C 42. D 43. B 44. C 45. B 46. B 47. A 48. D 49. B 50. A 51. D 52. B 53

101、. D 54. C 55. A 56. C 57. A 58. C 59. D 60. A【解析】本文是记叙文。文章讲述了Onesti主动给Bossov捐肾、最终手术成功的感人故事。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:然而,十年前的今天晚上,Onesti能看出Bossov遇到了问题。A. admit承认;B. declare宣布;C. tell看出,告诉;D. imagine想象。根据下文中的something was up with Bossov可知,Onesti能看出(tell)Bossov遇到了问题。故选C。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:于是她在停车场走近Bossov,问他近况

102、如何。A. persuaded说服;B. challenged挑战;C. employed雇佣;D. approached走近。根据下文中的asked him how he was doing可知,Onesti在停车场走近(approached)”Bossov, 问他近况如何。故选D。【43题详解】考查副词词义辨析。句意:“不幸的是,不太好。”Bossov回答。“我需要一个新肾。”A. deliberately故意地;B. unfortunately不幸地;C. conveniently方便地;D. uncertainly不确定地。根据上文中的Not so well和下文中的I need a

103、new kidney可知,Bossov回答说自己不太好,不幸的是(unfortunately),他需要一个新的肾。故选B。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:Bossov的肾脏衰竭了,这是他十多年前因结肠炎而服用的一种实验性药物的结果。A. purpose目的;B. evidence证据;C. result结果;D. advantage优势。根据 kidneys were failing 和 an experimental drug hed taken 可知,Bossov的肾脏正在衰竭,这是他十多年前因结肠炎而服用一种实验性药物造成的结果(result)。故选C。【45题详解】考查动词词义辨

104、析。句意:面对透析,Bossov已经加入了器官共享联合网络的注册,但是面前有7万人。A. inspected检查;B. joined加入;C. organized组织;D. introduced介绍。根据上文中的Facing dialysis和下文中的but 70,000 people were in front of him 可知,面对透析,Bossov已经 加入(joined)了器官共享联合网络登记处,但他的前面己有七万人在排队。故选B。【46题详解】考查动词短语辨析。句意:他还一直在联系亲密的朋友和亲戚,希望能找到一个活人捐献者,但到目前为止,他还没有找到匹配的人。A. competin

105、g with与竞争;B. connecting with联系;C. fighting with与并肩战斗;D. debating with辩论。根据 find a live donor 和he hadnt found可知,Bossov还联系(connecting with)了一些好友和近亲来寻找活体捐赠者。故选B。【47题详解】考查名词词义辨析。句意:他还一直在联系亲密的朋友和亲戚,希望能找到一个活人捐献者,但到目前为止,他还没有找到匹配的人。A. match匹配;B. mistake错误;C. remark评论;D. explanation解释。结合上文but so far, he hadn

106、t found a可知但是Bossov到目前为止,他还没有找到一个可以匹配的人(match)。故选A。【48题详解】考查形容词词义辨析。句意:在美国,这些统计数字对像Bossov这样处境的人来说是可怕的,每天都有20人在等待器官捐赠中死去。A. inaccurate错误的;B. meaningless无意义的;C. comparable类似的;D. awful可怕的。根据20 people die every day可知,这些统计数字对于Bossov这种情况的人来说是可怕的(awful)。故选D。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:在美国,这些统计数字对像Bossov这样处境的人来说是可怕的

107、,每天都有20人在等待器官捐赠中死去。A. blood血液;B. organ器官;C. cash现金;D. food食物。结合后文donation可推知是指每天有20人在等待器官(organ)捐赠中死去。故选B。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:Onesti毫不犹豫地对Bossov说:“我给你一个我的肾。”A. hesitate犹豫;B. participate参与;C. swear发誓;D. interrupt中断。根据下文中的Ill give you one of mine可知,Onesti毫不犹豫(hesitate)地告诉Bossov, 她捐一个肾给他。故选A。【51题详解】考查动词

108、词义辨析。句意:Bossov在杂志上报道:“接下来的一年,我们在捐赠和接收器官这条艰难的道路上经历了许多波折。”A. warned警告;B. guaranteed保证;C. predicted预测;D. reported报道。根据Writing in a journal可知,Bossov在杂志上报道(reported)。故选D。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:Bossov在杂志上报道:“接下来的一年,我们在捐赠和接收器官这条艰难的道路上经历了许多波折。”A. began开始;B. followed跟随;C. marked表示;D. changed改变。根据we navigated the

109、 hard path toward,在接下来(followed)的一年里,他们艰难地走在捐赠和接受器官的道路上,经历了诸多波折。故选B。【53题详解】考查动词词义辨析。句意:Bossov在杂志上报道:“接下来的一年,我们在捐赠和接收器官这条艰难的道路上经历了许多波折。”A. describing描述;B. examining检查;C. preserving保存;D. receiving接受。根据we navigated the hard path toward句子的主语是we, 其中一人捐赠器官,则另一人接受(receiving)器官。故选D。【54题详解】考查动词词义辨析。句意:被接受移植是

110、一回事,但被批准手术是另一回事,而且没有任何保证。A. suggested建议;B. complained抱怨;C. approved批准,承认;D. paid支付。根据下文中的there were no guarantees 可知,被接受移植是一回事,但被批准(approved)手术是另一回事,而且没有任何保证。故选C。55题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,Onesti意外地发现,在她能够捐献器官之前,她自己需要做一个大手术子宫切除术。A. unexpectedly意外地;B. unsurprisingly意料中地;C. cheerfully高兴地;D. cautiously慎重地。根据

111、However转折词和she needed major surgery of her own可知,Bossov开始透析,然而Onesti却意外地(unexpectedly)发现自己在能够 “捐献(donate)” 器官前需要一个大手术子宫切除术。故选A。【56题详解】考查动词词义辨析。句意:然而,Onesti意外地发现,在她能够捐献器官之前,她自己需要做一个大手术子宫切除术。A. select挑选;B. find找到;C. donate捐献;D. feel感觉。结合后文organ可知Onesti意外地发现自己在能够捐献(donate)自己的肾脏器官给Bossov之前需要做一个大手术子宫切除术。

112、故选C。【57题详解】考查副词词义辨析。句意:Bossov和Onesti 最终克服了一切困难,他们的手术也很成功。A. eventually终于;B. disappointedly失望地;C. irregularly不规律地;D. generously大方地。根据 both Bossov and Onesti were cleared和the kidney is functioning perfectly可知,Bossov和Onesti 最终(eventually)克服了一切困难,故选A。【58题详解】考查名词词义辨析。句意:Bossov和Onesti 最终克服了一切困难,他们的手术也很成功。

113、A. joke玩笑;B. accident事故;C. success成功;D. thought想法。手术获得成功(success)。故选C。【59题详解】考查形容词词义辨析。句意:十多年后,他的肾脏已经完全恢复了功能,而Bossov每天都很感激,无以言表。A. amused有趣的;B. regretful后悔的;C. scared害怕的;D. grateful感谢的。根据下文中 “beyond words” 可知,Bossov非常感激(grateful),无以言表。故选D。【60题详解】考查名词词义辨析。句意:今天,Bossov和Onesti都过着幸福健康的生活,他们的友谊多年来不断加深。A.

114、 friendship友谊;B. situation情况;C. conflict冲突;D. knowledge知识。根据上文中的lead happy and healthy lives可知,如今Bossov和Onesti都过着开心健康的生活,他们之间的友谊(friendship)也与日俱增。故选A。第二节:语法填空(共10个小题;每小题1.5分,满分15分)Crossword puzzles and exercise are just a few of the habits that improve memory best. But to _61_ (true) give your brain

115、 a push, you might want to take a simple tip to heart-and its nothing you learned in school.So far, researchers from Waterloo University in Canada _62_ (discover) what may be the easiest way to improve your memory ever. Their research, recently _63_ ( publish) in the journal Memory, suggests that re

116、ading out loud to yourself can increase your recall skills _64_ up to 15%.In the study, scientists asked 95 participants to test four _65_ (method): reading, silently, hearing someone else read, reading aloud and listening to a recording of oneself reading. Their result? The people _66_ read the inf

117、ormation out loud showed the best retention(保持)ratesabout 15% _67_ (high) in learning speed, in fact. You may want to add these brain-boosting foods that can improve memory to your diet, too.“Read _68_ needs to be remember out loud, and youll remember it better. Yes, its shat simple!” psychologist a

118、nd study co-author Colin Macleod said.So next time when you re preparing for a big exam, spend some time _69_ (read) loud. Trust us. It might make you _70_ genius.【答案】61. truly 62. have discovered 63. published 64. by 65. methods 66. who/that 67. higher 68. what/whatever 69. reading 70. a【解析】【分析】本文是

119、一篇说明文。填字游戏和锻炼只是改善记忆最好的几个习惯。本文介绍了提高记忆的其他方法。【61题详解】考查副词。副词修饰动词give,故答案为truly。【62题详解】考查时态。根据So far可知句子用现在完成时态,researchers是主语,复数形式,故答案为have discovered。【63题详解】考查非谓语动词。名词research与publish之间为被动关系,所以此处是过去分词做后置定语,故答案为published。【64题详解】考查介词。句意:大声朗读会让你的回忆能力提高15%。介词by,表示“提高了”;介词to,表示“提高到”,故答案为by。65题详解】考查名词的数。根据fo

120、ur可知后面的名词用复数形式,故答案为methods。【66题详解】考查定语从句。句意:大声读出信息的人显示出最好的保留率学习速度提高了15%。此处The people是先行词,指人,在后面的定语从句中做主语,故答案为who/that。【67题详解】考查形容词比较级。句意:大声读出信息的人显示出最好的保留率学习速度提高了15%。根据句意可知此处用形容词比较级,故答案为higher。【68题详解】考查名词性从句。句意:读那些需要记住的东西,你会记得更好。此处read后面是宾语从句,从句没有引导词,没有主语,且指物,故答案为what/whatever。【69题详解】考查非谓语动词。固定搭配:spe

121、nd (in)doing sth.在做上花费,故答案为reading。【70题详解】考查冠词。句意:它可能会让你成为一个天才。genius为可数名词,根据句意,故答案为a。【点睛】1.动词或动词词组后面用动名词作宾语enjoy;finish;avoid;be fond of ;give up ;look forward to; get down to; devote-to-; be used to (习惯) ;spend-(in) doing sth.; object to 。2.mean doing意味着做某事, mean to do打算做某事; regret doing后悔曾经做过某事,r

122、egret to do遗憾地去做某事; try doing 尝试做某事,try to do努力去做某事; forget doing 忘记曾做过某事,forget to do 忘记要去做某事;remember doing记得曾经做过某事, remember to do记得要去做某事。第四部分:写作 (共两节,满分35分)第一节:短文改错 (共10小题; 每小题1分, 满分10分)71.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下写出该加的词。删除:把多

123、余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。My secret of staying young is simple: Keeping your mind awake and you will stay young all over. Take an interest in the world around you, and learn at least a new thing every day. Dont think that you are ever too older

124、 to go back to school. I know a man entered a medical college at 70. He got his degree with honors and became famous doctor. Other man, with his children encouragement, went to a law school when he was 71 and is now an active lawyer. You may never say that staying young is easy only for those living

125、 in the future. In fact, you could do it if you care enough to try to keep your mind awake and active, what is the only way to be always young.【答案】1.KeepingKeep2.olderold3.enteredentering4.onat5.became后添加a6.OtherAnother7.childrenchildrens8.去掉never9.couldcan10.whatwhich【解析】【分析】这是一篇议论文。作者认为保持年轻的秘诀是:保持

126、头脑清醒,你就会永远年轻。并列举了一些事例来证明人应该活到老学到老,保持头脑清醒和活跃是保持年轻的唯一方法。【详解】1.考查祈使句。句意:保持你的思维清醒,你将会永葆年轻。此处为“祈使句+and+陈述句”结构,祈使句句首单词用动词原形。故Keeping改为Keep。2.考查形容词。句意:不要认为你已经老得不能再回去上学了。句中不存在比较关系,故不需要用形容词比较级,应用形容词原级old。故older改为old。3.考查非谓语动词。分析句子结构可知,enter在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语man构成主动关系,应用现在分词作状语。故entered改为entering。4.考查介词。句意:我认

127、识一个70岁进入医学院的人。表示“在的年纪”用介词at而不是in。故on改为at。5.考查冠词。doctor为可数名词,此处表泛指,应用不定冠词,且famous为辅音音素开头的单词应用a。故became后添加a。6.考查代词。句意:另一个男人在他孩子们的鼓励下,在71岁时去了一所法学院,现在是一名活跃的律师。因为在此之前作者只列举了一个人,所以此处应该是指“又一,再一”,而Other表示“其他的”用在可数名词单数前,一般前面要加其他限定词,因此应改为“Another”,同时注意首字母要大写。故Other改为Another。7.考查名词所有格。句意同上。结合句意表示“孩子们的鼓励”,二者为所属关

128、系,故应用名词所有格childrens。故children改为childrens。8.考查肯定句。句意:你可能会说,只有那些生活在未来的人才容易保持年轻。结合上下文语境可知,此处指为肯定句,表示“可能会说”不需要副词never“从不”。故去掉never。9.考查动词时态。句意:事实上,如果你足够关心保持头脑清醒和活跃,你就能做到这一点,这是保持年轻的唯一方法。此处陈述客观事实,应用一般现在时。故could改为can。10.考查定语从句。句意同上。此处为非限定性定语从句,且从句中缺少主语,指代整个句子故应用关系代词which。what不能引导定语从句。故what改为which。第二节:书面表达(

129、满分25分)72.假定你是李华,你的纽约笔友Matt对下面这句话非常赞叹:“In every challenge lies an opportunity and a challenge solved would be an opportunity gained-Xi Jinping” (危与机总是同生并存的,克服了危就是机) 他发来邮件跟你分享。请你结合今年高考形势,给Matt回封信。要点如下:1. 感谢Matt分享习主席的话;2. 你现阶段的“危”与“机”;3. 你对Matt的鼓励或安慰。注意:词数100左右,可以适当增加细节以使行文连贯。参考词汇:the COVID-19 pandemic

130、(新冠疫情);self-discipline(自律n.);reassure(使安心vt.)Dear Matt,_Yours truly,Li Hua【答案】Dear Matt,How is everything going? Thank you so much for sharing with me such a valuable motto, which does inspire me greatly.Presently, I am faced with both challenges and opportunities. With the COVID-19 pandemic threati

131、ng us, my study and life are being terribly affected. However, every coin has two sides. I now see this as a gained opportunity to better myself. Why not take this chance to strengthen a real self-discipline? I do sympathize with what is happening in your country. I reassure you however bad life may

132、 seem, its what we grow to be that matters. Best wishes !Yours Truly,Li Hua【解析】【分析】这是一篇提纲类写作。【详解】第1步:根据提示可知,假定你是李华,你的纽约笔友Matt对下面这句话非常赞叹:”In every challenge lies an opportunity and a challenge solved would be an opportunity gained.-Xi Jinping” (危与机总是同生并存的,克服了危就是机) 他发来邮件跟你分享。请你结合今年高考形势,给Matt回封信。要点如下:1

133、. 感谢Matt分享习主席的话;2. 你现阶段的“危”与“机”;3. 你对Matt的鼓励或安慰。第2步:根据写作要求,确定关键词(组):valuable(有价值的);be faced with (面对);the COVID-19 pandemic(新冠疫情);self-discipline(自律);strengthen (加强)等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般现在时。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如Thank you so much for sharing with me such a valuable motto, which does inspire me greatly.运用了非限定性定语从句;I do sympathize with what is happening in your country.运用宾语从句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1