1、第五单元测评(主题语境:人与自我生活与学习)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。W:Can you come to the concert with me this weekend,or do you have to prepare for exams?M:I still have a lot to do. but
2、maybe a break would do me good.1.What will the man probably do?A.Attend the concert after his exams are finished.B.Stay at home to prepare for his exams.C.Go to the concert with the woman.答案CW:I was expecting another hot,foggy day.M:But the wind is cooling things off,isnt it?2.What is the weather li
3、ke now?A.Windy.B.Hot.C.Foggy.答案AM:Lets choose a topic for our groups in-class debate.W:Good idea.I think we have to tell the professor by Friday.M:By Friday? I dont think so.I thought he said a week from Friday.3.What does the man mean?A.They should decide by Friday.B.Theyd better decide right now.C
4、.They have another week to decide.答案CM:Can you tell me how much a ticket is for Saturdays performance of Macbeth?W:The front rows and the circle are the most expensive at $260.The middle seats cost $150 and the back three rows cost $120,but the view isnt so good.M:Ill have two in the middle,please.4
5、.How much should the man pay?A.$300.B.$260.C.$120.答案AW:Have you seen the TV guide?M:Isnt it on top of the television?I had it when I was watching the film last night.W:Here!It is under the sofa where nobody can find it.You should put it back in its place by the telephone.Then wed all know where it i
6、s.5.Where is the TV guide?A.On top of the television.B.By the telephone.C.Under the sofa.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:I heard that House of Coffee is going to close
7、200 stores.Their business is really hurting.M:Yeah,well,that may be.But theyre still 500 stores ahead of us.W:Not for much longer.Our sales are increasing each quarter,and our new mocha freeze is really taking off.M:It is! At this rate,well catch up with them sometime in the next five years.W:Exactl
8、y.Its really exciting.I cant wait to see the day to come soon.6.What can be inferred about the speaker?A.They are opening 500 new stores.B.They work for a coffee company.C.Their business is not going well.答案B7.What does the woman say about House of Coffee?A.It is growing rapidly.B.It has the best dr
9、inks.C.Its business is shrinking.答案C听第7段材料,回答第8至10题。W:Hello,UPS?M:Yes,madam.What can I do for you?W:Well,Im calling to check on a package I sent on the 7th.It still hasnt arrived,and todays the 13th.Can you tell me what happened to it?M:Ill certainly try,madam.Do you have the tracking number handy?
10、I will check it for you.W:Lets see.its T-714-2009-05-07.M:T-714-2009-05-07.OK,wait for a moment.I will check it for you on the computer now.Well,I can see that it did go out on the 7th.W:Then where is it now?M:Hold on,please.Ive got to check another computer and see where it is.8.Why does the woman
11、call the man?A.To pick up a package.B.To ask about a late package.C.To complain about a lost package.答案B9.What do we know about the package?A.It was lost.B.It was shipped on time.C.It is still on the loading platform.答案B10.What does the man plan to do next?A.Bring the package to the woman.B.Check th
12、e package tracking number.C.Determine the status of the package.答案C听第8段材料,回答第11至13题。M:The soft drink is fifty-two,out of 10.Heres your change,and have a nice day.W:Thank you.By the way,Im looking for the art museum.Do you know how to get there?M:Lets see,the art museum is on the 7th Avenue.The best
13、way to get there is to go out our parking lot and turn right.Follow that street two blocks,and get into the left-hand turn driveway.At the light for Mason Street,take a sharp left and go up five blocks to Seventh.Turn left.The museum will be your right-hand side.W:Thank you.Do you know if there is p
14、arking available at the museum?M:Yes,theres a parking garage right next door.And youre lucky enough because you dont need to put coins into the parking meter today.Because its Thursday today.There is no charge there every Thursday.W:Wow,wonderful!11.Where are the speakers?A.In a store.B.At a bus sto
15、p.C.On a street corner.答案A12.What will the woman do next?A.Go to a park.B.Buy a soft drink.C.Visit an art museum.答案C13.Why does the man say the woman is lucky?A.There is parking room available.B.Parking is free on Thursday.C.She has enough coins to put into the parking meter.答案B听第9段材料,回答第14至17题。W:Hi
16、,Im looking for a textbook for English 100.M:Whats your professors name?W:Hendrix.Shes a good professor.My roommate had her course last term.M:Oh,then why dont you use your roommates book?W:She sold all her books at the end of the term.M:Too bad.Well,youre looking for a book called CollegeWriting.He
17、res one,but its pretty marked up.Sometimes it actually helps to use someone elses marks,if you happen to get an A students book.W:True,but I really rather mark it myself.M:OK.Hey,look at this.Theres a mark in it.Lets check on the edition.Sometimes theres new information in a later edition,so thats w
18、hy the professor orders it.But the worst part is if the professor always referring to,say,page 50,and the information is on a different page in your edition,it gets confusing.W:Oh,this is the tenth edition.M:Youre lucky.Thats what you need.The new one would have cost you $30,but this ones only 15.W:
19、Ill take it and I really appreciate your help.You saved me some money.M:Glad to hear it.14.Where does this conversation take place?A.At a second-hand bookstore.B.In a classroom.C.In a library.答案A15.Why doesnt the woman use her roommates book?A.She is taking a course with a different professor.B.Her
20、roommate sold the book.C.The book has a lot of marks in it.答案B16.What is the problem with the older edition according to the man?A.Its difficult to find the information the professor refers to.B.Its not cheaper than the new edition.C.The teacher doesnt order one.答案A17.What do we know about the woman
21、?A.She is an A student.B.She doesnt find the book she wants.C.She is happy with her purchase.答案C听第10段材料,回答第18至20题。Mickey Mouse is not Walt Disneys first successful cartoon creation,but he is certainly his most famous one.Supposedly,Disney took his inspiration of drawing Mickey from the field mice th
22、at used to run into his old studio in Kansas City.No one is quite sure why he dressed the mouse in the now-familiar shorts with two buttons and gave him the yellow shoes.But we do know that Disney had intended to call him Mortimer until his wife Lillian started to call him Mickey Mouse.Disney planne
23、d Mickeys first show in the short cartoon PlaneCrazy.By the 1930s Mickeys image had circled the world.He was a superstar at the height of his career.Although he has received a few minor changes throughout his lifetime,he has remained true to his nature since those first cartoons.Mickey is appealing
24、because he is nice.He is both good-natured and smart.Perhaps that was Disneys own image of himself.Why else would he have insisted on doing Mickeys voice in all the cartoons for twenty years? When interviewed,he would say,“Theres a lot of mouses in me.” And that mouse has remained one of the most we
25、ll-known images in American popular culture.For other images,well talk about them later.18.What is the speaker mainly talking about?A.The image of Mickey Mouse.B.The life of Walt Disney.C.The history of cartoons.答案A19.What is said about Mickey Mouse?A.Its now different in every way from the early ca
26、rtoons.B.Its character has never changed over the years.C.Its final name was given by Walt Disney.答案B20.What will be probably discussed next?A.Walt Disneys childhood.B.Other images in American popular culture.C.The Voice of cartoon characters.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的
27、A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADear Dr. Snow,Im an eighteen-year-old student and Im just beginning my first year at college.I graduated from high school,but my grades were not great.All through high school,I had trouble getting up in the morning to get to school on time.I couldnt concentrate in class during t
28、he day.My parents tried to force me to sleep for 10 hours every night,but I just couldnt.Now I am worried that I wont be able to succeed in school.I still have trouble staying awake during the day.At night I feel completely awake so I decided on an approach to getting my work done.I go on the Intern
29、et,and I spend hours online.I had a few teachers who put up their class notes online so that I could go over the information I didnt get during the day.I could continue to do this but I feel that its not normal to be so tired during the day.I didnt have much of a social life with other students when
30、 I was in high school.I would like to make friends with people in college.I would like to feel more awake during the day.What should I do?Yours,JonathanDear Jonathan,It might be that your sleep and wake cycles are the opposite of most peoples cycles.Most people feel awake in the day and tired at nig
31、ht.You should make an appointment to see your doctor.Ask your doctor to refer you to a specialist who can test you and find out if you have a sleep disorder that makes it difficult to sleep at night.When you know the test results,then together with your doctor and family,you can make some plans to c
32、hange your sleep cycle.Yours,Snow21.How was Jonathans performance in high school?A.He was no stranger to punishment.B.He fell asleep in class frequently.C.He was never late for school.D.He failed to graduate from it.答案B解析细节理解题。根据第一封信第一段中的“Icouldntconcentrateinclassduringtheday.”和“Istillhavetroublest
33、ayingawakeduringtheday.”可知,Jonathan在念高中时常常上课睡觉。22.Why has Jonathan written this letter?A.To apply for a college.B.To ask for advice from a doctor.C.To share his worries with his friend.D.To ask for a teachers help in his studies.答案B解析细节理解题。根据第一封信末尾的“WhatshouldIdo?”可知,Jonathan写信是为了向医生寻求建议。23.Whats Sn
34、ows suggestion?A.Keeping awake in the day.B.Sleeping early in the night.C.Seeing a doctor to find some solutions.D.Turning to family and friends for help.答案C解析细节理解题。根据医生回信中的“Askyourdoctortoreferyoutoaspecialistwhocantestyouandfindoutifyouhaveasleepdisorderthatmakesitdifficulttosleepatnight.”可知,Snow医
35、生建议Jonathan去看医生。B(2020江苏高考)For those who can stomach it,working out before breakfast may be more beneficial for health than eating first,according to a study of meal timing and physical activity.Athletes and scientists have long known that meal timing affects performance.However,far less has been kn
36、own about how meal timing and exercise might affect general health.To find out,British scientists conducted a study.They first found 10 overweight and inactive but otherwise healthy young men,whose lifestyles are,for better and worse,representative of those of most of us.They tested the mens fitness
37、 and resting metabolic (新陈代谢的) rates and took samples (样品) of their blood and fat tissue.Then,on two separate morning visits to the scientists lab,each man walked for an hour at an average speed that,in theory,should allow his body to rely mainly on fat for fuel.Before one of these workouts,the men
38、skipped breakfast,meaning that they exercised on a completely empty stomach after a long overnight fast (禁食).On the other occasion,they ate a rich morning meal about two hours before they started walking.Just before and an hour after each workout,the scientists took additional samples of the mens bl
39、ood and fat tissue.Then they compared the samples.There were considerable differences.Most obviously,the men displayed lower blood sugar levels at the start of their workouts when they had skipped breakfast than when they had eaten.As a result,they burned more fat during walks on an empty stomach th
40、an when they had eaten first.On the other hand,they burned slightly more calories (卡路里),on average,during the workout after breakfast than after fasting.But it was the effects deep within the fat cells that may have been the most significant,the researchers found.Multiple genes behaved differently,d
41、epending on whether someone had eaten or not before walking.Many of these genes produce proteins (蛋白质) that can improve blood sugar regulation and insulin (胰岛素) levels throughout the body and so are associated with improved metabolic health.These genes were much more active when the men had fasted b
42、efore exercise than when they had breakfasted.The implication of these results is that to gain the greatest health benefits from exercise,it may be wise to skip eating first.24.The underlined expression “stomach it” in Paragraph 1 most probably means “”.A.digest the meal easilyB.manage without break
43、fastC.decide wisely what to eatD.eat whatever is offered答案B解析词义猜测题。根据第一段内容可知,画线短语指的是那些不吃早餐也能完成锻炼的人。25.Why were the 10 people chosen for the experiment?A.Their lifestyles were typical of ordinary people.B.Their lack of exercise led to overweight.C.They could walk at an average speed.D.They had slow m
44、etabolic rates.答案A解析细节理解题。根据第三段第二句内容可知,之所以选择这10个人作为实验对象,是因为他们的生活方式与我们大多数人一样。26.What happened to those who ate breakfast before exercise?A.They successfully lost weight.B.They consumed a bit more calories.C.They burned more fat on average.D.They displayed higher insulin levels.答案B解析细节理解题。根据倒数第三段最后一句内
45、容可知,在锻炼身体之前吃过早饭的人,消耗的卡路里更多。27.What could be learned from the research?A.A workout after breakfast improves gene performances.B.Too much workout often slows metabolic rates.C.Lifestyle is not as important as morning exercise.D.Physical exercise before breakfast is better for health.答案D解析细节理解题。根据最后一段内
46、容可知,吃早饭之前进行锻炼对健康更有益。CMore primary care doctors in a community(社区) appear to lead to improved life expectancy for people living there,though a lack of such physicians across US could be a cause of concern for overall population health in years to come.For the study,researchers looked at physician cou
47、nts per 100,000 people in a range covering 2005 to 2015 in the US,along with life expectancy and specific causes of death.They found that an increase of 10 primary care physicians per 100,000 population was associated with a 51.5-day increase in life expectancy,while an increase of 10 specialty phys
48、icians per 100,000 population increased life expectancy by 19.2 days.An increase in primary care physicians also was associated with reductions of many deaths including heart diseases and cancers.Along with those findings,though,the study said many communities did not have primary care physicians in
49、 2015,with the decline in supply more prominent in rural areas than their urban areas.Many believe that a well-functioning health care system requires a solid foundation of primary care,however,payment difference between primary care and technical specialties continue to dispirit the US primary care
50、 physician workforce.“Higher pay and lifestyle preferences lead most students to choose non-primary care fields,even when their hearts say primary care,” the study said.“We must turn this trend around with practical changes in physician payment policy;no amount of superb primary care training or cre
51、ative practice reform will prevent further declines in primary care physician,which will lead to worsening health for the United States.”The studys researchers conclude that future research should focus on the “quality and cover of primary care,types of primary care physician training and service of
52、ferings,and effective access rather than just supply”.28.What does the author intend to do in Paragraph 2?A.Provide some data for the readers.B.Offer some tips on life expectancy.C.Add some background information.D.Stress the importance of primary care.答案D解析推理判断题。第二段的内容可知,在10万人中,每增加10名基础保健医生,人们的预期寿命
53、就会延长51.5天,而每增加10名专科医生,预期寿命将会延长19.2天。通过比较可推断出,作者实际是在强调基础保健的重要性。故选D项。29.Which of the following best explains “prominent” underlined in Paragraph 3?A.Adequate.B.Considerate.C.Obvious.D.Reasonable.答案C解析词义猜测题。根据第三段“Alongwiththosefindings,though,thestudysaidmanycommunitiesdidnothaveprimarycarephysiciansin
54、2015,withthedeclineinsupplymoreprominentinruralareasthantheirurbanareas.”可知,2015年,许多社区没有初级保健医生,结合常识判断,农村地区的下降比城市地区应是更为“明显”,故选C项。30.What discourages young people from taking up the primary care?A.Primary care is badly paid.B.They have to work in rural areas.C.They need to face fierce competition.D.Pr
55、imary care lacks superb training.答案A解析细节理解题。根据第三段最后一句“however,paymentdifferencebetweenprimarycareandtechnicalspecialtiescontinuetodispirittheUSprimarycarephysicianworkforce.”以及第四段“Higherpayandlifestylepreferencesleadmoststudentstochoosenon-primarycarefields,evenwhentheirheartssayprimarycare”可知,基础保健和
56、技术专业之间的薪酬有差距,较高的收入和生活方式的偏好导致大多数学生选择非初级保健领域。故选A项。31.What is the main idea of the text?A.Primary care can lengthen life.B.Primary care needs improving.C.Primary care physicians are decreasing.D.Higher pay attracts more primary care physicians.答案B解析主旨大意题。根据第一段的文章主旨句“Moreprimarycaredoctorsinacommunity(社
57、区)appeartoleadtoimprovedlifeexpectancyforpeoplelivingthere,thoughalackofsuchphysiciansacrossUScouldbeacauseofconcernforoverallpopulationhealthinyearstocome.”可知,基础保健可延长寿命,但美国各地对于这样的医生的缺乏可能是未来几年总体人口健康状况令人担忧的一个原因。并结合下文内容可知,由于基础保健医生的薪水低,导致人数减少,可推断出基础保健需要改善。故选B项。DThe idea that you can use humour,laughter
58、,and play to make you healthier probably seems too simple to be true.However,it is really true and simple.The sense of humour,laughter and play plays an important part in keeping you healthy.Treat the blues (抑郁) with a sense of humour,which is closely tied to laughter.Laughter is infectious.Have you
59、 ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling?When laughter is shared between people,it makes them closer to each other and increases their happiness.Smiling is the beginning of laughter and a smile is also just as infectious as laughter is.You can experience s
60、omething by smiling at everyone around you,and you will feel happier just by sharing a smile,even with a stranger.Play is an important part of making sure that we stay healthy.We are often encouraged to make sure our children play,and are told of the benefits of being out playing.However,what we oft
61、en forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children.Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness.While the studies are still in the early stages,the studies that have been done have shown that physical play
62、certainly plays a part in preventing cognitive (认知的) falling.Anyway,adding humor,laughter,and play to our life will influence us mentally,physically and socially and bring us many advantages.So we should make full use of humour,laughter and play to make our life more active,more interesting and happ
63、ier.32.What does the underlined word “infectious” in Paragraph 2 probably mean?A.Playing an important role.B.Keeping people in high spirits.C.Quickly influencing other people.D.Preventing illness from spreading.答案C解析词义猜测题。根据第二段第四句可知,当人们分享笑容时,人们的关系更亲密,人们也会更加快乐。故infectious在此处意思为“能传染他人;有感染力的”。33.What c
64、an laughter increase according to the author?A.Cognitive ability.B.Good relationships.C.A sense of humour.D.Happiness and trust.答案B解析细节理解题。根据第二段可知,在作者看来大笑能使人们之间的关系更亲密。根据第三段最后一句可知,身体活动可以防止认知能力降低,但并不是说身体活动可以提高认知能力,故A项错。34.What does the author think the old should do?A.They should have a good rest.B.Th
65、ey should play like children.C.They should prevent cognitive falling.D.They should take part in physical play.答案D解析细节理解题。根据第三段第三、四句可知,玩耍对孩子和老年人来说一样重要,但不是说要像孩子一样玩,因此,D项正确,B项错误;根据第三段最后一句可知,身体活动可以防止老年人认知能力降低,但并不代表作者认为老年人应该防止认知能力降低,故C项错误。35.Which of the following would be the best title for the text?A.H
66、umour,Laughter and Play for HealthB.Always Keep Our Body HealthyC.Have an Active and Happy LifeD.Let Our Body and Mind Relax答案A解析主旨大意题。根据文章第一段及最后一段可知,这篇文章的主旨是幽默、大笑和玩耍有利于健康。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Reading books is one of the best hobbies.It not only helps you pas
67、s your time but also helps you increase your knowledge in a meaningful manner.36 Here we will give you a few tips that can help you.Fall into the habit of borrowing books to read.This is a very old school practice but still it can be highly effective.When you borrow a book,there is obviously a deadl
68、ine set.37Read everywhere.Keep a book in your bag and read it anywhere you go.This will help you to pass your time in a very productive manner.38 Anyway,you can read your book 24 hours a day.39This can easily be described as a new school technique.You can read out to your brother or sister and this
69、will enable you to finish your book as well as increase the knowledge and understanding of your brother or sister.Choose your books very carefully.40 Thus choose your books very carefully in order to enjoy your time and also finish your book effectively.If you choose a good book that can keep you in
70、terested for a longer period of time,there is no way that you are going to leave it incomplete.A.Read out to someone else.B.Realize the importance of reading books.C.Therefore,it is necessary to develop the reading habit.D.Find an excuse to read every day just by visiting book clubs.E.Yes,life is to
71、o short to read a book that doesnt impress you.F.It doesnt matter whether you are travelling or are about to sleep.G.This can encourage you to read it often to finish the book on time.答案3640 CGFAE第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Once there
72、was a young girl named Eliza.She was the daughter of a king and she was very lazy.She41 had her servants do everything for her.“I am very thirsty,and my42 is on the table.Please get it for me,”she called.43 a servant picked the glass up from the 44 next to Eliza and held it up to her 45 until Eliza
73、was no longer 46.The next day,Eliza was walking to dinner when her hat 47.She called for a servant and a young man ran over,picked up the hat,48 it off,and placed it back on Elizas head.She continually49 her servants to do simple tasks for her.Her father noticed her 50 and decided to punish her.He s
74、et her in a 51 with only a loom(织布机) and some thread.No 52 were allowed in the room.“You will53 in this room,not eating or drinking until you have woven a blanket for me.You have to do all of the work by 54.” The king left Eliza all alone in the room.Eliza called for her servants,55 none appeared.Th
75、en she 56 her father telling her about Athena,the goddess of wisdom.She called for Athena over and over until finally,she fell57.While she was sleeping,she had a 58.Hermes spoke to her in her dream.He said,“Athena has heard your plea (请求) for 59.She is very angry with you.She will come to you and in
76、form you of your 60.”Eliza awoke very frightened.41.A.seldomB.alwaysC.neverD.sometimes答案B解析由上文的“Shewasthedaughterofakingandshewasverylazy.”可推知,Eliza非常懒,因此总是(always)让仆人为她打理一切,因此B项正确,always“总是”。42.A.hatB.threadC.blanketD.glass答案D解析由上文的“Iamverythirsty”以及下文的“43aservantpickedtheglassupfromthe44nexttoEliz
77、a”可知,Eliza很渴,就让仆人把桌子上的玻璃杯(glass)给她,故选D项。43.A.ImmediatelyB.SuddenlyC.FortunatelyD.Eventually答案A解析由语境可知,Eliza一下命令,仆人就立马(immediately)行动了。44.A.floorB.shopC.tableD.kitchen答案C解析由上文的“Iamverythirsty,andmy42isonthetable”可知,仆人从桌子(table)上拿来玻璃杯给Eliza。45.A.bedB.roomC.lipsD.shoulders答案C解析由上文的“shewasverylazy”并结合选项
78、可推知,仆人要把玻璃杯举到Eliza的嘴唇(lips)边,让她喝水。lip“嘴唇”。46.A.angryB.hungryC.happyD.thirsty答案D解析由语境可推知,仆人一直伺候Eliza喝水,直到她不渴(thirsty)了为止。47.A.fell offB.went awayC.jumped offD.stood up答案A解析由语境以及下文的“Shecalledforaservantandayoungmanranover,pickedupthehat,48itoff,andplaceditbackonElizashead.”可知,Eliza的帽子刮掉了(felloff),她让仆人
79、给她捡起来,仆人捡起后把灰尘拍掉,然后又给她戴上了,因此A项正确。48.A.tookB.dustedC.kickedD.paid答案B解析take“带走”;dust“拍掉灰尘”;kick“踢”;pay“付钱”。这里指把灰尘拍掉(dusted)。49.A.beggedB.requiredC.advisedD.persuaded答案B解析Eliza继续要求(required)仆人为她做一些简单的事情。require“要求,需要”。50.A.happinessB.wisdomC.lazinessD.honesty答案C解析由语境可推知,Eliza的懒惰(laziness)引起了国王的注意。51.A.
80、schoolB.factoryC.roomD.church答案C解析由下文的“No52wereallowedintheroom.”可知,国王把Eliza安置在一个屋子(room)里,不允许任何仆人待在这个屋子里。52.A.servantsB.classmatesC.relativesD.sisters答案A解析这里指不允许仆人(servants)在屋子里。servant“仆人”;classmate“同学”;relative“亲戚”;sister“姐妹”。53.A.restB.studyC.playD.stay答案D解析由语境可推知,国王让Eliza一个人待(stay)在屋子里,直到织出一条毯子
81、来,故选D项。54.A.himselfB.myselfC.herselfD.yourself答案D解析由下文的“ThekingleftElizaallaloneintheroom.”可推知,国王让Eliza独自做完织布的工作。55.A.butB.soC.alsoD.even答案A解析由语境可知,上下文存在逻辑上的转折关系,因此A项正确。56.A.forgotB.rememberedC.regrettedD.suggested答案B解析由语境可推知,Eliza在求助无果的情况下,想到了(remembered)她父亲给她讲过的智慧女神,想请她帮忙。57.A.illB.hungryC.asleepD
82、.worried答案C解析由下文的“Whileshewassleeping”可推知,Eliza当时一再呼唤智慧女神,最后睡着(asleep)了。58.A.timeB.powerC.chanceD.dream答案D解析由下文的“Hermesspoketoherinherdream.”可知,Eliza在熟睡时做了个梦(dream)。59.A.helpB.playingC.accompanyD.living答案A解析由上文可知,在梦里,Hermes告诉Eliza智慧女神听到了她的求助(help),apleaforhelp“恳请帮助”是固定用法,因此A项正确。60.A.praiseB.punishme
83、ntC.pleaD.freedom答案B解析由上文的“Herfathernoticedher50anddecidedtopunishher.”并结合下文的“Elizaawokeveryfrightened.”可推知,智慧女神要告诉Eliza她对Eliza的惩罚(punishment),因此选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)I am sorry to hear that you are worried about the variety of English you have been learning.Firstly,the differences between Bri
84、tish and American English may surprise those 61. have learned English for years.There 62.(be) a few differences in grammar and various differences in vocabulary.British and American people have no difficulty 63.(understand) each other.They watch films and televisions from each others countries for 6
85、4.(please).Secondly,there isnt only one British 65. American English.For example,all major cities in the UK have 66.(they) own dialects with different accents from each other.Sometimes these accents can be 67.(hard) to understand for even a British person than some Americans.Also,there are Englishes
86、 from many other countries.People who speak these Englishes usually also manage 68.(communicate) with other English speakers without any problems.All learners need to be able to understand English spoken and written by as many people as possible and they need to be able to speak English so that as m
87、any people as possible can understand them.You should concentrate on this goal,not on 69. to speak “British” or “American” English.I hope this is 70.(help).答案61.who62.are63.understanding64.pleasure65.or66.their67.harder68.to communicate69.how70.helpful第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课
88、上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Good teachers are like candles that gives warmth and light to students.Miss Wang is one of the good teacher of m
89、ine.I can still remember that cold morning when I was walking to school alone as usually.A motorbike knocked me down and race off.I was left on the icy ground,cried loudly.It was Miss Wang who sent me to nearest hospital.Besides,she went to the hospital to help me with the missing lessons every day.
90、The moment when I think of it,Ill feel warm.But Id like to be a good teacher like him in the future.答案第一句:givesgive第二句:teacherteachers第三句:usuallyusual第四句:raceraced第五句:criedcrying第六句:nearest前加the第七句:missingmissed第八句:去掉when第九句:ButSo/And;himher第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你校将举办一场交通安全知识讲座,你打算邀请外教John参加。请用英语给他写封
91、邮件告知此事,主要内容包括:1.讲座的时间和地点;2.讲座的主题和内容;3.自荐当他的翻译,期待他的出席。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear John,Im writing to tell you a piece of good news.Yours,Li Hua参考范文Dear John,Im writing to tell you a piece of good news.There will be a lecture about traffic safety at 7 pm next Monday.Organized
92、 by our school,it will be held in the school hall.There are three parts of the lecture.At first,our headmaster will give a speech to us on behalf of the school.Then some traffic policemen coming from our city will show us some pictures about traffic accidents and tell us how to protect ourselves fro
93、m these dangerous situations.In addition,they will teach many traffic regulations to remind us to pay attention to traffic safety.I believe the lecture will be educational,so I sincerely invite you to attend it.If you dont mind,I want to be a translator for you to help you understand the lecture.Im looking forward to your attendance.Best wishes.Yours,Li Hua