收藏 分享(赏)

北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx

上传人:a**** 文档编号:443424 上传时间:2025-12-05 格式:DOCX 页数:9 大小:34.75KB
下载 相关 举报
北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx_第1页
第1页 / 共9页
北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx_第2页
第2页 / 共9页
北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx_第3页
第3页 / 共9页
北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx_第4页
第4页 / 共9页
北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx_第5页
第5页 / 共9页
北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx_第6页
第6页 / 共9页
北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx_第7页
第7页 / 共9页
北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx_第8页
第8页 / 共9页
北京市2022高考英语一轮复习 练习手册(29)(含解析)新人教版.docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 北京市2022高考英语(新人教版)一轮复习练习手册(29)附详细解析课时作业(二十九)选修6Unit 4 Global warming(限时:35分钟)完形填空Having left the town, the girl stopped the car at the landing near the entrance of the bay (海湾). She stepped into the 1 and rowed out silently. The tide was rushing to the entrance and 2 to the wild open sea. She had to

2、 row across the bay to reach 3 side. The waves struck against the side of the boat, 4 and uneven; it became 5 difficult to row. If she 6 for a moment, the tide would push the boat back towards the 7 .She wasnt even halfway, 8 she was already tired and her hands 9 from pulling on the rough wooden oar

3、s (船桨). “Im never going to 10 it”, she thought. She rested the oars on her knees and 11 her head helplessly, then looked up as she 12 the boat shift (晃动) against the tide.The east wind , which had swung (旋转) around from the south-west, 13 her help and pushed the boat towards the mountains. It was go

4、ing to be 14 . Her hands werent so painful. Her chest didnt feel as if it was about to burst 15 .The lights of the town became 16 . one of the oars banged against the side of the boat and she 17 it with a start. Had she been asleep, or just 18 ? She looked over her shoulder. She was almost on the be

5、ach. The girl gave one last 19 on the oars to ground the boat, and then lay back against the seat. She listened to the waves 20 and knew she had come home. Far across the moonlit bay the lights were no more than a sparkling chain.1. A. carB. boatC. shipD. mail2. A. besideB. beforeC. behindD. beyond3

6、. A. anotherB. otherC. eitherD. the other4. A. deepB. calmC. gentleD. rough5. A. moreB. lessC. asD. least6. A. sleptB. continuedC. restedD. rowed7. A. homeB. mountainsC. south-westD. entrance8. A. ifB. soC. butD. since9. A. hurtB. ruinedC. troubledD. broke10. A. getB. makeC. keepD. take11. A. minedB

7、. droppedC. cockedD. raised12. A. sawB. madeC. heardD. felt13. A. got toB. came toC. sent forD. reached for14. A. difficultB. seriousC. all rightD. certain enough15. A. any moreB. still moreC. no moreD. once more16. A. brighterB. biggerC. closerD. smaller17. A. destroyedB. threwC. repairedD. seized1

8、8. A. dreamingB. guessingC. inventingD. expecting19. A. blowB. hitC. pullD. strike20. A. anxiouslyB. happilyC. sadlyD. carefully15 BDDDA610 CDCAB1115 BDBCA1620 DDACB*结束.单项填空1A fire broke out in the building at about 7:30 on Tuesday morning, _ in the death of a young girl.A. having resulted B. result

9、edC. being resulted Dresulting2Strangely, Mr. Green, also _ to the new policy, made no remark in the discussion.A. opposing B. opposeC. opposed D. having opposed3There were some different opinions at the meeting but it was a great success_Ain a word Bin allCon the whole Dor rather4This restaurant ha

10、s become popular for its wide_of foods that suit all tastes and pockets.Arange Bcircle Carea Ddivision5_ everyone here, Id like to thank our special guest for his entertaining speech.A. Thanks to B. In case ofC. Instead of D. On behalf of6We firmly believe that war never settles anything. It only _

11、violence.A. runs into B. comes fromC. results in D. begins with7Modern furniture design _ to simplicity, and so do many other things in our life.Aattends Btends Cadds Dappeals8What on earth are the police busy with?They have been looking into how the plane crash _Acame out Bcame upCcame down Dcame a

12、bout9Li Hua, who was busy preparing a report, couldnt _ the loud noise, so he kept all the windows shut all day long.Aput up with Bcome up withCcatch up with Dkeep up with10Have you got any idea for the summer vacation?I dont mind where to go_theres sun,sea and beach.Aas if Bas long asCnow that Dfor

13、 fear that11The book published by the government _ the case of the womens rights and responsibilities.Astates Btells Cstares Dsays 12They are ready to take_action regardless of_consequence.A/; a Bthe; theC/; the Dan; the13They worry about the health of the world, and they are strongly _ to war.A. op

14、posed B. referredC. stuck D. devoted14Her _ had never been good enough for her hopes to be realized. A. problems B. reputationsC. challenges D. circumstances15Jack,you seem in high spirits._We won the match 40.A. Guess what? B. So what?C. No wonder. D. No double.阅读理解AOne of the worlds great natural

15、wonders is in New Mexico, in the southwest of America. Nature has created huge moving hills of pure white sand. These sand dunes cover more than seventythousand hectares of desert.It is one of the largest sand dune fields in the United States. The bright white sand dunes are always changing,always m

16、oving, like waves on the ocean.Driven by strong winds, the sand moves and covers everything in its path. It is like a huge sea of sand.You may wonder how anything can live in this extreme environment of a white sand desert. There is not much rain.The heat in summer is intense. The sand lacks nutrien

17、ts.Plants and animals struggle to survive. A few kinds of plants grow quickly to survive burial by the moving sand dunes. Several kinds of small animals have become white in color in order to hide in the sand.More than five hundred thousand people visit White Sands each year. They climb on the dunes

18、 and observe the moving sea of sand.White Sands is about twenty four kilometers southeast of the city of Alamogordo, New Mexico. In the visitor center at the entrance of the park, you can find out special activities and guided walks. You can drive about thirteen kilometers into the center of the dun

19、es. It is like driving on a lonely white planet.Along the way there is information that tells about the natural history of White Sands.You can also explore the dunes on foot, seeing some unusual and beautiful plants and flowers. Signs along the trail tell about the plants growing in the sand. You ca

20、n even camp there overnight. But you must be careful. It is easy to get lost in the waves of moving sand especially during sandstorms. There is no water to drink. The temperature can rise to thirty eight degrees Celsius in summer. There is no shelter from the suns rays.White Sands is part of America

21、s National Parks System, and it is just one of the unusual examples of Americas natural and cultural treasures.16Which of the following plays a major role in making for the extreme environment?APlants and animals.BStrong winds.CIntense heat and little rain.DMany people.17Walking on dunes, people wil

22、l _Aenjoy the beautiful sight of sand movingBsee many kinds of white plants and animalsCfind out some special activitiesDget lost easily and quickly especially during storms18What do we know about White Sands from this passage?AIt is one of the largest sand dune fields in the world.BYou can get to k

23、now its natural history while driving in it.CThe temperature here can rise to thirtyeight degrees Celsius any time.DYou are not allowed to camp here overnight.19What is the main purpose of the passage?ATo attract tourists to White Sands.BTo describe the history of White Sands.CTo introduce guided to

24、urs to White Sands.DTo explain the power of nature at White Sands.B2022山东卷 The Pacific island nation of Nauru used to be a beautiful place. Now it is an ecological disaster area. Naurus heartbreaking story could have one good consequenceother countries might learn from its mistakes.For thousands of

25、years, Polynesian people lived on the remote island of Nauru, far from western civilization. The first European to arrive was John Fearn in 1798. He was the British captain of the Hunter, a whaling ship. He called the island Pleasant Island.However, because it was very remote, Nauru had little commu

26、nication with Europeans at first. Then whaling ships and other traders began to visit, bringing guns and alcohol. These elements destroyed the social balance of the twelve family groups on the island. A tenyear civil war started, which reduced the population from 1,400 to 900.Naurus real troubles be

27、gan in 1899 when a British mining company discovered phosphate(磷酸盐) on the island. In fact, it found that the island of Nauru was nearly all phosphate, which is a very important fertilizer for farming. The company began mining the phosphate.A phosphate mine is not a hole in the ground; it is a strip

28、mine. When a company stripmines, it removes the top layer of soil. Then it takes away the material it wants. Stripmining totally destroys the land. Gradually, the lovely island of Nauru started to look like the moon.In 1968, Nauru became one of the richest countries in the world.Every year the gover

29、nment received millions and millions of dollars for its phosphate.Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars.In addition, they used millions more dollars for personal expenses.Soon people realized that they had a terrible problemtheir phosphate was running ou

30、t. Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing.By 2,000, Nauru was almost financially ruined.Experts say that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island. This will probably never happen.20. What might be the authors purpose in writing t

31、he text?A. To seek help for Naurus problems.B. To give a warning to other countries.C. To show the importance of money.D. To tell a heartbreaking story of a war. 21. What was Nauru like before the Europeans came?A. Rich and powerful.B. Modern and open.C. Peaceful and attractive.D. Greedy and aggress

32、ive.22. The ecological disaster in Nauru resulted from _A. soil pollution B. phosphate overminingC. farming activity D. whale hunting23. Which of the following was a cause of Naurus financial problem?A. Its leaders misused the money.B. It spent too much repairing the island.C. Its phosphate mining c

33、ost much money.D. It lost millions of dollars in the civil war.24. What can we learn about Nauru from the last paragraph?A. The ecological damage is difficult to repair.B. The leaders will take the experts words seriously.C. The island was abandoned by the Nauruans.D. The phosphate mines were destro

34、yed.短文填词Dear Editor,Im a student of Senior Three in Fujian Province. In order to make the best of learning 25._ (材料), the Students Union of our school is 26._ (安排) an activity. We students of Senior Three are called on to 27._ away used books, newspapers or magazines to the students in the lower 28.

35、_ (年级) after graduation. The idea, 29._ is intended to promote friendship and encourage economy, is 30.h_ praised and supported by the teachers and students. The activity will be 31.h_ on the first floor of the school library and it will last about ten days, from June 10 to 20. As a student, I am st

36、rongly 32._ the activity because it is very meaningful and 33.h_. I hope that this kind of activity will continue every year in the 34.f_.参考答案课时作业(二十九).1.D考查非谓语动词。result in导致,与句子主语the fire是逻辑上的主谓关系,故用v.ing作结果状语,选D,排除B、C;又因为A表示发生在谓语动作之前,明显不对,也可排除。2Coppose sth.强调动作; be opposed to sth.强调状态,此处用opposed t

37、o the new policy表示处于反对新政策的状态中。3C句意:会议上有一些不同的意见,但是总体来说是很成功的。on the whole大体上,总的来说;in a word简而言之,一言以蔽之;in all总共,总计;or rather更确切地说。根据语境,C项符合题意。4A考查名词词义辨析。range范围。句意:这家饭店因为其适合各种口味和各种消费层次而很深受欢迎。circle 阶层,圆圈;area 地域,方面;division部门,界限。5D考查介词短语辨析。on behalf of“代表”。句意:我代表在座诸位感谢我们的特邀嘉宾令人愉快的讲话。thanks to幸亏;in case

38、 of如果,假使;instead of代替。6C考查动词短语辨析。result in 导致。句意:我们坚信,战争不能解决任何问题,只会导致暴力。run into撞上;come from来自;begin with以开始。7B考查动词短语辨析。句意:现代家具设计越来越简单,我们生活中的很多东西都是如此。tend to意为“倾向于”,符合句意。attend to意为“照顾”;add to意为“增加”;appeal to意为“吸引”,都不合题意。8D考查动词短语辨析。come about意为“发生”,符合句意。come down 下来;come out出版;come up被提出。9A考查动词短语辨析。

39、put up with意为“忍受”,符合句意。句意:李华正忙着准备一份报告,他不能忍受噪音,因此他整天关着所有的窗户。 come up with 提出; catch up with 追上; keep up with 跟上。10B考查连词。as long as 只要,引导条件状语从句。11A考查动词辨析。句意:政府出版的那本书陈述了妇女的权利与责任。这里state意为“陈述”。12C考查冠词。第一空中take action采取行动,是固定短语;第二空是特指“行动带来的后果”,故用the。13A考查短语辨析。根据语意可知,此处应为“反对”,所以用be opposed to。句意:他们关注世界的健康

40、,并且他们强烈地反对战争。14D考查名词。problem意为“问题”;reputation 意为“名声”;challenge意为“挑战”;circumstance意为“境况,境遇(尤指经济情况)”,常用复数形式表示。根据句意可知选D。15A考查交际用语。句意:Jack,你看上去很兴奋。你猜猜看为什么?我们4比0赢得了比赛。Guess what?你猜怎么着,猜猜看;So what?那又怎样?No wonder.难怪。.A美国新墨西哥的白沙是世界自然奇观,以其极端的环境和独特的沙丘吸引着四面八方的游客。16C细节理解题。根据第三段前三句的内容可知形成这种极端环境的最主要的因素是酷热和少雨。17A细

41、节理解题。根据第二段第二句以及倒数第二段第一句的内容可知,走在沙丘上人们可以欣赏沙丘移动的美景。18B细节理解题。根据第五段的内容可知开车在白色沙丘上行驶时,你可以了解它的自然历史。19A写作目的题。文章第一段是概述,叙述了美国新墨西哥州的白沙这一世界自然奇观,下文则是更为详细的介绍,所以文章意在吸引游客游览这个地方。B文章主要讲述了太平洋岛国瑙鲁如何从一个环境优美的天堂岛变成一个生态失衡、满目疮痍的小岛。20B写作意图题。由文章第一段的“Now it is an ecological disaster area. Naurus heartbreaking story could have o

42、ne good consequenceother countries might learn from its mistakes.”可以看出,作者的目的是给当前很多只注重发展经济而忽略环境保护的国家一个警告。故选B。21C细节理解题。从第一段提到的“太平洋上的国家瑙鲁岛曾经是一个美丽的地方”看出,瑙鲁岛是“有魅力的,迷人的”;由第二段第一句以及第三段第一句可知,上千年来,瑙鲁岛的人们生活在偏远的小岛上,过着平静的生活。故选C。22B细节理解题。由最后一段的“Soon people realized that they had a terrible problemtheir phosphate

43、was running out. Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing.”可以看出“磷酸盐逐渐减少,开采殆尽”。由此可以看出,“磷酸盐的过量开采”导致了生态灾难。故选B。23A细节理解题。由最后一段的“Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses.

44、 ”看出,是领导人不正确使用资金导致了财政问题。故选A。24A推理判断题。文章最后告诉我们:Experts say that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island,也就是说,瑙鲁岛上的生态损失弥补起来需要大量的资金和时间,即选项所说的“修复起来很难”。故选A。.25.materials26.arranging27.give28.grades29which30.highly31.held32.for33.helpful34future 2请你根据以下提示,结合你生活

45、中的一个事例,用英语写一篇短文,谈谈诚信(honesty)的作用。Honesty means always telling the truth and never cheating.Honesty is a kind of courage and responsibility,an invisible power and wealth.Honesty wins trust,respect and friendship.So it pays to be honest.注意:无须写标题,不得照抄英语提示语; 内容必须结合你生活中的一个事例; 文中不得透漏个人姓名和学校名称; 词数为120左右。_参

46、考范文One possible version:Honesty is a good virtue.If you are honest all the time,youll be trusted and respected by others.I have learned a lot from my experience of dishonesty.When I was in Senior One,I was so eager to get a high score that I cheated in the exam.Although nobody discovered it,I had no

47、 sense of success at all.Instead,I felt guilty and it bothered me for a long time.What was worse,I was afraid that my friends would know about it and trust me no longer.So from then on,I have been determined never to be dishonest.Otherwise I will be looked down upon and lose all my friends.As you can see from my experience,if you are honest,you can say and do what you like without fear.In conclusion,to be honest will ensure you a happy life.*结束 9

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1