1、Section Grammar能力提升.阅读理解AWhen you visit the Oahu Island (瓦胡岛) of Hawaii,you cannot miss the North Shore.It is home to some of the worlds best surfing (冲浪运动)Surfing along the North Shore during the winter is wonderful enough to ensure some surfing competitions.They are the Triple Crown of Surfing, th
2、e Reef Hawaii Pro, ONeill World Cup of Surfing, and the Billabong Pipeline Masters.It is a filming location.The North Shore is the main filming location for most of the ABCs TV series Lost.It has also been the setting for movies like Blue Crush, a surfer film, and Forgetting Sarah Marshall. The TV s
3、how Hawaii Five0 also filmed scenes along the North Shore.It is the best place to watch sea turtles.Sharks Cove is said to be the best place where turtles hang out.However, Laniakea Beach is the most famous place for visitors to take a photo of sea turtles.They like to come right onto the beach and
4、sunbathe.In fact this place also goes by the name “Turtle Beach”People have been living there for a very long time.For over 900 hundred years, people have lived along Oahus North Shore.When Hawaiian settlements started expanding (扩张) north from the Big Island around 1,100 AD, some Hawaiian communiti
5、es began to form on the north side of Oahu.They used the rich land to grow crops like sweet potatoes and so on.As anyone who has seen the North Shores beauty with his own eyes will tell you, it is no surprise that people have loved living along this coastline for centuries.【语篇解读】夏威夷是旅游者的天堂,而夏威夷瓦胡岛独具
6、特色的北岸更是让人流连忘返。1What can we know about the Reef Hawaii Pro?AIt tells a story about surfers.BIt offers the best filming location.CIt is a competition held in winter.DIt is the most popular surfing place.解析:选C细节理解题。根据第二段的内容可知,the Reef Hawaii Pro是一个在冬天进行的冲浪比赛。2To take a photo of sea turtles, visitors sh
7、ould go to _.ASharks Cove Bthe Big IslandCthe north side of Oahu DTurtle Beach解析:选D细节理解题。根据第四段的内容可知,拍摄海龟的最佳去处是Laniakea Beach,也叫Turtle Beach。3By writing the passage, the author intends to tell us _.Awhy the Oahu Island of Hawaii is popularBwhy visitors should travel to the North ShoreCthe history of
8、the North ShoreDpeoples life on the North Shore解析:选B写作意图题。根据第一段的内容及下文所介绍的瓦胡岛北岸的特点可知,作者写这篇文章的目的是想告诉读者夏威夷瓦胡岛北岸是个与众不同的地方,所以游客应该到那里去游玩。BLast summer holiday, I took a trip to Yunnan.It is in the southern part of our country.It is really a very beautiful placegrand mountains, clean rivers and kind people.
9、Trees and flowers are seen everywhere.Every year there are lots and lots of visitors.Maybe you have heard about the Stone Forest.There are all kinds of strange stones.Some of the small stones look like graceful girls, and the big stones look like handsome men.Other stones look like cats, peafowls (孔
10、雀), doubleedged swords,mice, elephants and so on.Of all the stones, the stone like a beautiful girl in a legend is the most famous.Its name is Ashima.I also went to Lijiang.The roads in that city are just like the Eight Diagrams.Any road in the city goes to the centre of Lijiang.A river runs through
11、 the whole city.If you go along the river, youll never get lost.There are many ethnic minority people in Yunnan.They are very cordial.And they all like singing and dancing.We danced with them around the campfire that night.I really had a good time.I like the elephants and fruits there best.An elepha
12、nt is even taller than me.I even mounted the elephant, though I was very afraid at first.But the elephant seemed very friendly.I took some photos with it.The fruits there are very fresh and delicious.They are very good for our health.The trip to Yunnan impressed me greatly.I will never forget it.【语篇
13、解读】本文主要讲述了作者去年暑假去云南旅游的经历。那里漂亮的山、清澈的河和善良的人令作者难忘。4Which of the following is NOT included in the advantages of Yunnan?AGrand mountains. BClean rivers.CKind people. DGood transport.解析:选D细节理解题。根据文章内容,尤其是第一段第三句中的“.grand mountains,clean rivers and kind people”可知应选D项。5The underlined word “cordial” in the th
14、ird paragraph means “_”Astrange BfriendlyCpoor Dunhappy解析:选B词义猜测题。根据第三段中的“There are many ethnic minority people in Yunnan.They are very cordial.And they all like singing and dancing.We danced with them around the campfire that night.I really had a good time.”可知,那里有许多少数民族的人们,他们十分友好,喜欢唱歌和跳舞,故选B项。6Whic
15、h of the following is NOT true?AThere are all kinds of strange stones in the Stone Forest in Yunnan.BSome of the stones look like animals while some others look like people.CThe elephant is tail and fierce to visitors when its hungry.DYunnan had a nice impression on the writer.解析:选C细节理解题。根据倒数第二段的“Bu
16、t the elephant seemed very friendly.I took some photos with it.”可知,大象十分友好,故选C项。7The suitable title of the passage is “_”AA Good ImpressionBA Trip to YunnanCA Visit to the Stone ForestDThe Beautiful Paradise解析:选B标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了作者去年暑假去云南旅游的经历,故选B项。.短文改错In the summer holiday following my eighteen
17、birthday,I took driving lessons.I still remember how hard first day was.Before getting into the car, I thought I had learned the instructors orders, so once I started the car, my mind goes blank.I forgot what he had said to me altogether.The instructor kept repeating the word, “Speed up!” “Slow down
18、!” “Turning left!” I was so much nervous that I could hardly tell which direction was left.A few minutes late, the instructor asked me to stop the car.It was a relief and I came to a suddenly stop just in the middle on the road.答案:In the summer holiday following my birthday,I took driving lessons.I
19、still remember how hard first day was.Before getting into the car, I thought I had learned the instructors orders, once I started the car, my mind blank.I forgot what he had said to me altogether.The instructor kept repeating the , “Speed up!” “Slow down!” “ left!” I was so much nervous that I could
20、 hardly tell which direction was left.A few minutes , the instructor asked me to stop the car.It was a relief and I came to a stop just in the middle the road.1be home to是的所在地2location n位置;所在地3graceful adj.优雅的4mount v骑上;登上5impress v给留下深刻印象As anyone who has seen the North Shores beauty with his own eyes will tell you, it is no surprise that people have loved living along this coastline for centuries.分析as引导非限制性定语从句,意为“正如一样”,who引导定语从句修饰anyone,It is no surprise that意为“是不惊奇的”,it的形式主语,that从句作真正的主语。翻译正如任何亲眼看到北岸美的人所告诉你的那样,几个世纪以来人们喜欢沿着这个海岸线行走是不吃惊的。