1、Unit 1 Food for thoughtSection CDeveloping ideas & Presenting ideas & Reflection课后篇巩固提升必备知识基础练.单句填空1.The whole (construct) of our society depends on mutual trust,not distrust.答案construction2.As the charts show,the quantity of the groundwater in our country is not (satisfy).答案satisfying3.In this seas
2、ide resort,you can enjoy all the comfort and (convenient) of modern tourism.答案convenience4.We can (identity) trends for the future,but accurate predictions are almost impossible.答案identify5.Within two years after her arrival in Canada,Diana at last achieved her (origin) goal.答案original6.The news is
3、almost certainly true although it is not (office).答案official7.The taxi driver often reminds passengers to take their (belong) when they leave the car.答案belongings8.It goes saying that women should have equal rights and opportunities with men.答案without.短语填空in need of,belong to,bring up,end up,catch u
4、p,similar to,adapt to,try out1.He often said that cultural relics human beings and that it was his duty to protect them.答案belonged to2.Mary and Jane spent some time on each others health and families.答案catching up3.He the orphan and passed on to him his knowledge of medicine.答案brought up4.Driverless
5、 cars may being a form of public transport rather than vehicles you own.答案end up5.At our factory there are a few machines those described in this magazine.答案similar to6.A large organisation can be slow to change.答案adapt to7.The idea sounds great,but it must be in practice.答案tried out8.As far as Im c
6、oncerned,children are love and care.答案in need of.完成句子1.我昨晚激动得睡不着觉,因为我获得了一等奖。I was last night because I got first prize.答案too excited to fall asleep2.据说颜色和亮度同样也能改变我们的思维方式。It is said that colour and light can also change .答案the way we think3.在我看来,没有比爬泰山更令人兴奋的了。In my opinion,there is nothing climbing u
7、p to Mount Tai.答案more interesting than4.宫保鸡丁已经成为全世界中国餐馆内最受欢迎的菜肴之一。Gong Bao Chicken has become dishes in Chinese restaurants throughout the world.答案one of the most popular5.我们的老师一直告诉我们,未来属于受过良好教育的人。Our teacher keeps telling us that the future the well-educated.答案belongs to关键能力提升练.阅读理解Sometimes pickin
8、g the right music or lighting for a dinner date can be daunting,but research suggests you should be focusing on the colour of your napkins,too.A new report examining the relationship between coloured napkins and the flavour of food found that colour is a powerful contributor.The report reveals which
9、 colours pair best with which dishes to help give your dinners that extra bit of flavour.Napkin brand Tork partnered with Swedish food stylist and chef,Linda Lundgren,who paired dishes with a range of coloured napkins.She told trade magazine The Caterer: “How do you make a strawberry mousse sweeter
10、and richer-tasting? The answer isnt more strawberries or sugar.Instead,try serving the dish with a coral pink napkin.The colour actually increases the perception of sweetness and decreases bitterness,making it perfect for desserts.”“The experiments found that aqua blue napkins enhance the flavour of
11、 eggs and Indian food.This is because it brings out orange and yellow as contrast colours and makes the dishes seem less salty,” Ms Lundgren said.Coral pink helps to decrease the bitterness of dishes like grapefruit and makes meals taste sweeter,while pink or rose red works best with desserts.Mustar
12、d yellow helps to improve the flavour of green dish such as sprouts and salads,as well as tart flavours including fish and sea food.Anthracite grey helps to contrast the tones of lighter coloured table settings and meals,meaning grey napkins give Mediterranean food a richer taste.【语篇导读】一份新报告研究了各种颜色的
13、餐巾和食物口感之间的关系,结果发现,餐巾颜色是个重要的因素。1.What colour napkins would you choose if your guest comes from India? A.Yellow.B.Blue.C.Pink.D.Grey.答案B解析细节理解题。根据第四段中“The experiments found that aqua blue napkins enhance the flavour of eggs and Indian food.”可知,B项正确。2.Which one is not the coloured napkins function?A.To
14、 make you not hungry.B.To enhance the flavour of eggs.C.To decrease the perception of bitterness.D.To increase the perception of sweetness.答案A解析细节理解题。根据“enhance the flavour of eggs and Indian food.”排除B项,根据“increases the perception of sweetness and decreases bitterness”排除C、D两项。3.The passage mainly te
15、lls us the relationship between .A.coloured napkins and foodB.music and foodC.lighting and foodD.environment and food答案A解析主旨大意题。本文主要介绍了各种颜色的餐巾和食物口感之间的关系,所以选A项。.应用文写作假定你是某国际学校的学生会主席。最近,你发现有些学生经常以零食代替正餐。请你代表学生会用英语写一封倡议书,呼吁同学们养成健康的饮食习惯。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。参考范文Dear friends,Some students in our
16、school have the habit of eating snacks instead of meals,which is harmful to their health.Wed like to call on all students to develop healthy eating habits.As we all know,if we eat snacks frequently,the chemicals they contain will build up inside our body and harm our body.Besides,snacks dont provide
17、 enough nutrients that our body needs to function well for the whole day.Therefore,we would appeal to you to take meals instead of snacks.Lets have a healthy diet from now on.Lets eat more fruit and vegetables every day to prevent diseases so that we can keep healthy.Student Union.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所
18、给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。The eight-year-old Carol lived with her father David,mother May and elder brother Rob.The little family happily lived in a beautiful village surrounded with beautiful nature.The village was at the foot of a mountain,with beautiful views of the snowy mountain.The family survive
19、d on growing seasonal plants and trees.Their life is totally surrounded by nature and beauty.While they lived a very happy life,Carol did not love the beautiful atmosphere of the village.She really wanted to move into the city and enjoy the city life.She wanted to shop,move around the city,watch mov
20、ies,and eat in fantastic restaurants and cafs,etc.However,there was hardly any chance that Carols family moved to the city as they had everything in the village.One day,Carol fell asleep during the early noon and she had a sound sleep.Of course,she had a strange dream.She saw her grandmother in her
21、dream as a fairy and her deceased grandmother granted her a wish.Carol requested her that she should love to enjoy the city life as she always desired.Grandmother understood the desire of Carol,but still wanted to convince her that the peaceful village life is better than the city life.She told Caro
22、l,“Baby,you cannot have access to fresh fruits and vegetables from plants as you have at your home.You cannot breathe fresh air.You cannot play with animals.You can hardly find any trees.You will not find peace as you see here!Do you still want to go to the city?”Without hearing the concerns,Carol a
23、sked her grandmother to grant the wish.Grandmother granted her wish,but with a condition.Carol was told that she would only have 6 hours to spend in the city.Later,she would return to the village.Carol agreed.注意:续写词数应为150左右。Carol then found herself in the city with her friends.Carols brother Rob was
24、 calling her for lunch and Carol woke up.参考范文Carol then found herself in the city with her friends.Carol and her friends went to watch movies.After that they ate delicious food in a restaurant and shopped in a huge mall.Carol was happy that she had the chance to experience the life in the city.Yet a
25、t the same time,she understood that everything told by her grandmother was true in the city.There was no peace and no silence; the city life was fast and rushing.The air quality was not satisfying.She could hardly find any animal or even a tree.Carols brother Rob was calling her for lunch and Carol
26、woke up.She recalled what happened just now in her dream and realised that her life in the village with her family was far more wonderful than the city life.Carol understood that she was having a more joyful life.She shared her dream with her family while enjoying the fresh fruits and vegetables,and they laughed together.Carol also developed love for plants,animals and beautiful nature.