收藏 分享(赏)

四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(21)及(解析)答案.doc

上传人:a**** 文档编号:441386 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:4 大小:42KB
下载 相关 举报
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(21)及(解析)答案.doc_第1页
第1页 / 共4页
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(21)及(解析)答案.doc_第2页
第2页 / 共4页
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(21)及(解析)答案.doc_第3页
第3页 / 共4页
四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(21)及(解析)答案.doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(21)及(解析)答案【2016高考训练题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 I knew a man, a very tall, gentle man, for several years before I found out that he visited prisoners in our local prison, week in and week out for decades. He would write letters for them, carry messages, fetch c

2、lothing or books. But mainly he just offered himself. He did not lecture to them, didnt pick and choose between those he liked and disliked and didnt look for any return on his kindness. All that mattered was that they were in trouble.Why did he spend time with prisoners when he could have been play

3、ing golf or watching TV? “I go in case everyone else has given up on them,” he told me once. “Ill never give up.” Never giving up is a quality we honor in athletes, in soldiers, in survivors of disasters, in patients recovering from severe injuries. If you struggle bravely against strong opponents(对

4、手), you are likely to end up on the evening news. But in less flashy, less newsworthy forms, devotion to a task, or a person, or an occupation shows up in countless lives all around us.It shows up in parents who will not quit loving their daughter even after she dyes her hair purple, tattoos (纹身)her

5、 belly and runs off with a rock band. It shows ill couples who choose to mend their marriages instead of ending it. It shows up in volunteers at the hospital or library, it shows up in unsung people everywhere who do their job well, not because the boss is watching or because they are paid large amo

6、unts of money but because they know their work matters.1. Why did the man visit the prisoners every week _. A. Thats his jobs. B. He wanted to teach them a lesson. C. He was a postman. D. He wanted to show care and offer help.2. From the third paragraph, we can infer that when never giving up is men

7、tioned, people are likely to relate it to _. A. unknown people B. people facing challenges C. the divorced couples D. the hospital volunteers3. What quality does the author value most according to the text? A. The courage to fight against strong opponents. B. The kindness of your friends and family

8、members. C. The faithfulness of unsung people around us. D. The strong will of the survivors of disasters.4. The author mentions the story of the gentleman in order to _. A. introduce the theme B. state a factC. criticize the prisoners D. cover a story 本文通过讲述一位绅士每周去探望囚犯的故事引入话题谈及永不言弃的精神时,人们更可能联想到面对挑战

9、的人们,比如文中所列举的运动员、士兵、灾难中的幸存者等等。但作者认为那些默默无闻,生活在我们周围的普通人不为名利,却对人、对事忠诚如一的品质才是最可贵的。1. D从第一、二段中可以得知,这位绅士每周都去探望囚犯,从不对他们进行说教,而且尽可能帮助他们,不求回报。尤其是从第二段他的回答中可知,因为别人已经放弃这些囚犯,所以他将永远不会放弃他们。由此得知,这位绅士所作一切完全出于关爱,为了 提供帮助。2. B从第三段第一、二句话中所提到的运动员、士兵、灾难中的幸存者以及与对手抗争的人,可知人们经常将永不言弃的品质和这些面临挑战和困境的人联系起来。3. C从第三段But in less flashy

10、, less newsworthy forms, devotion to a task, or a person, or an occupation shows up in countless lives all around us.这句中可以从作者的语气中推知,那些生活在我们周围的未被歌颂的人们所表现出的,不为名利,却对人或事忠诚不渝的品质更令人钦佩。从第四段作者所列举的例子中也可以看出来。4. A通读全文,可以看出。这位绅士行为以及他所表现出来的品质,正是作者下文铺陈文字要赞扬的。因此可知作者介绍他的故事是为了引出本文主题。【由广东省广州市2014模拟改编】阅读理解。阅读下面短文,从每题所

11、给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Stage fright or performance anxiety is the anxiety, or fear which may occur in an individual by the requirement to perform in front of an audience. It is most commonly seen in school situations, like stand-up projects and class speeches. It has num

12、erous forms: heart beating fast, trembling hands and legs, sweaty hands, dry mouth etc.In fact, most of the fear occurs before you step on stage. Once youre up there, it usually goes away. Thus, it is a phenomenon that you must learn to control. Try to think of stage fright in a positive way. It hei

13、ghtens your energy, adds color to your cheeks. With these good side effects you will actually look healthier and more physically attractive.Many of the top performers in the world get stage fright so you are in good company. Stage fright may come and go or decrease, but it usually does not disappear

14、 permanently. You must concentrate on getting the feeling out and present what you have prepared calmly.Remember “Nobody” ever died from stage fright. But, according to surveys, many people would rather die than give a speech. If that applies to you, and you are an unlucky guy who is with stage frig

15、ht the whole time, try out some of the strategies(策略) as follows to help get yourself under control. Realize that you may never overcome stage fright, but you can learn to control it, and use it to your advantage.Strategies are as follows when the program begins:1) If legs are trembling, lean on tab

16、le or shift legs or move.2) Dont hold notes. The audience can see them shake. Use three-by-five cards instead.3) Use eye contact. Look at the friendliest faces in the audience. Remember nervousness doesnt show one-tenth as much as it feels. Before each presentation, make a short list of the items yo

17、u think will make you feel better. Dont be afraid to experiment with different combinations. You never know which ones will work best until you try. Use these steps to control stage fright so it doesnt control you. Once you are used to stage fright, you will find you on the road to a great speech-ma

18、ker.1. Someone may be most likely to suffer from stage fright when he/she is _.A. attending an English classB. standing in a classroomC. watching a performanceD. talking in front of people2. By thinking of stage fright in a positive way, one could _.A. learn to control stage frightB. get rid of stag

19、e frightC. calm down before stepping on stageD. become more physically attractive3. Which of the following is true?A. Top performers usually suffer from stage fright.B. Stage fright may stay with a person for a life time.C. Nobody would rather die than give a speech.D. No one can overcome or control

20、 stage fright.4. The author advises people with stage fright to _.A. show one-tenth of their nervousnessB. experiment with different kinds of stage frightC. refer to the strategies whenever they feel the needD. use one of the strategies each time5. The passage mainly talks about _.A. how to deal with stage fright B. what stage fright is likeC. when stage fright occurs D. why people have stage fright【参考答案】1. D 2. A3. B 4. C 5. A

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1