1、.阅读理解AWhere to DrinkCafe San BernardoJoin tabletennis and poolplaying port. Cafe San Bernardo has been running since 1912. The Villa Crespo dive bar also offers up table football for 4 an hour. Service is efficient with last orders at 5 am. The daily happy hour between 6 pm. and 9 pm. includes 60 mi
2、nutes playing your game of choice, plus a halfbottle of red wine and a corn pie, for 9.Avenue Corrientes 5436, Villa Crespo, 54 11 4855 3956,M Salumeria & EnotecaTrading only in wine with a story, sommelier(侍酒师) Mariana Torta chooses new ways on a daily basis, and keeps a list of around 250 labels.
3、Theres no wine menusimply take your bottle from the shelf.Open 11:00 am.11:30 pm., El Salvador 5777, Palermo Hollywood, 54 11 4778 9016, on FacebookNegro Cueva de CafeCoffee has found its place in Buenos Aires. While LAB:Tostadores, The Shelter and Coffee Town are famous new places,Negro Cueva de Ca
4、fe is the best downtown. It serves Ecuadorian,Colombian and Brazilian beans, and its attracting cakes include croissant.Open 9:30 am.7:00 pm., Suipacha 637, Microcentro, 54 11 4322 3000, negrocuevadeLa CalleHead to the Niceto Vega address and youll be faced with a pizza. Dont worry. Its the right pl
5、ace. La Guitarrita is the front to “hidden” bar La Calle. Order the house cocktail, special candy, and prepare to sing until dawn with a highenergy young crowd.Open 8:00 pm.2:00 am., Niceto Vega 4942, Palermo Soho, 54 11 3914 1972, on Facebook. 语篇解读本文介绍了几家酒吧的服务项目、地址、营业时间及联系电话等。1Which number should y
6、ou call if you want to do some sports?A54 11 4855 3956.B54 11 4778 9016.C54 11 4322 3000.D54 11 3914 1972.解析:细节理解题。根据题干中“do some sports”,再结合第一段中“tabletennis and poolplaying port”可推知本题答案在“Cafe San Bernardo”部分;根据提供的电话号码可知答案为A项。答案:A2When can you go to M Salumeria & Enoteca?AAll day.B1:00 am.C10:00 am.D
7、3:00 pm.解析:细节理解题。根据“M Salumeria & Enoteca”中的营业时间“Open 11:00 am.11:30 pm.”,再结合本题选项可知答案为D项。答案:D3What makes La Calle different?AIts having special candy.BIts having no wine menu.CIts allowing you to play games.DIts opening for the longest time.解析:细节理解题。根据“La Calle”中的“special candy”可知答案为A项。答案:A4What is
8、the authors purpose in writing the text?ATo show wine culture.BTo introduce some wine bars.CTo help people choose drink.DTo show how to enjoy yourself.解析:作者意图题。通读全文可知本文的目的是为几家酒吧做广告,即介绍几家酒吧。故答案为B项。答案:BBTea, the most typical English drink, became established in Britain because of the influence of a fo
9、reign princess, Catherine of Braganza, the queen of Charles . As a lover of tea since her childhood in Portugal, she brought teadrinking to the English royal court and set a trend for the_beverage in the 17th century.The fashion soon spread beyond the circle of the nobility to the middle classes, an
10、d tea became a popular drink at the London coffee houses where people met to do business and discuss events of the day. Many employers served a cup of tea to their workers in the middle of the morning, thus inventing a lasting British institution, the“tea break”However, drinking tea in social settin
11、gs outside the workplace was beyond the means of the majority of British people. It came with a high price tag and tea was taxed as well.Around 1800, the seventh Duchess of Bedford, Anna Maria Russell, began the popular practice of “afternoon tea”, a ceremony taking place at about four oclock. Until
12、 then, people did not usually eat or drink anything between lunch and dinner.At approximately the same time, the Earl of Sandwich popularized a new way of eating bread in thin slices, with something like jam or cucumbers between them. Before long, a small meal at the end of the afternoon, involving
13、tea and sandwiches, became part of the British way of life.As tea became much cheaper during the 19th century, its popularity spread right through all corners of the British society.Thus, tea became Britains favorite drink. In workingclass households, it was served with the main meal of the day, eat
14、en when workers returned home after a days labor. This meal has become known as “high tea”. Today, tea can be drunk at any time of the day, and accounts for over twofifths of all drinks consumed in Britainwith the exception of water.语篇解读本文介绍了茶在英国的发展历史及其受欢迎的原因。5What is mainly discussed about tea in t
15、he text?AIts development in Britain.BIts traditional ways of drinking.CIts influence around the world.DIts popularity in Europe.解析:主旨大意题。从文章第一段的“in the 17th century”、第二段的“Around 1800”及第三段的“during the 19th century”可知,本文主要介绍了茶在英国的发展。故选A项。答案:A6What do the underlined words“the beverage” in Paragraph 1 p
16、robably refer to?ATea drinking.BA small meal.CA way of eating bread.DA choice of drinks.解析:词义猜测题。从文中第一段的“she brought teadrinking to the English royal court and set a trend for the_beverage”可知,她把喝茶的习惯带到了英国皇室并开启了英国人喝茶的潮流。故选A项。答案:A7Why was tea unable to be accepted as a common drink in Britain in the 1
17、7th century?AIt was merely served in London.BIt was taxed as an alcoholic drink.CIt was forbidden in business settings.DIt was too expensive for most people.解析:细节理解题。从文章第一段的“However,drinking tea in social settings outside the workplace was beyond the means of the majority of British people.It came w
18、ith a high price tag and tea was taxed as well.”可知,17世纪,在英国茶不能作为一种普遍的饮料的原因是对大多数英国人来说,它的价格高并被征税。故选D项。答案:D8How is the text organized?ABy cause and effect.BBy comparison.CIn time order.DIn frequency order.解析:细节理解题。从文章第一段的“in the 17th century”、第二段的“Around 1800”及第三段的“during the 19th century”可知,文章是按照时间顺序来
19、组织的。故选C项。答案:C.完形填空I worked on boats for twentyfive years. Now I am a docking pilot (码头领航员). My job is to _1_ in the large luxury liners (邮轮) and stay with them until they are _2_ stopped in the harbour. Sometimes this requires two tugs (拖船), sometimes many more,_3_ the tide and the weather.Most of y
20、ou no _4_ have seen these tugs pushing and pulling at the big liners. What they are doing doesnt seem to make much _5_ ,as the minute the big boat is alongside the port, her heavy rope made fast, the job is _6_.I felt very _7_ after I had docked several of the large liners. I realized I was in _8_ o
21、f a great ship worth millions of dollars and the _9_ were depending on me to bring her safely to the port. These tugs, whether one or ten,_10_ about in accord with (与一致) whistle signals I _11_ them from the bridge of the big liner. These signals make up a language that is just as _12_ as the spoken
22、word, or even more so,_13_ our docking signals are hardly misunderstood. The captain of each tug does his work according to the signals he _14_. He never asks questions. He takes _15_ faithfully,and it _16_ works out.Working around tugboats, where so much depends on _17_ ,has had its effect on what
23、I believe. I believe that if I am to attain a(n) _18_ place in the world I must have the help of my fellow men just as the great transatlantic (横越大西洋的) liners depend on the _19_ of the little tugs to bring them safely to the _20_.语篇解读“我”是一名码头领航员,主要负责将轮船安全地引入港口。在“我”的口哨信号下,数艘拖船前拖后推,协同工作,总能顺利完成任务。协同工作是
24、成功完成任务的关键。1A.putBpushCbring Djoin解析:根据前句“Now I am a docking pilot(码头领航员)”可知,“我”现在是一名码头领航员;据此可以判断“我”的工作是将大型邮轮领进港口。故C项正确。答案:C2A.safelyBdangerouslyCimmediately Dillegally解析:根据语境并结合第三段第二句中的“safely”可知,“我”要一直在邮轮上直到它们安全停泊在港口。A项意为“安全地”,故A项正确。B项意为“危险地”;C项意为“立即,马上”;D项意为“非法地”。答案:A3A.adding to Bletting aloneCth
25、inking of Ddepending on解析:根据该句中的“Sometimes this requires two tugs(拖船),sometimes many more”可以判断,有时候需要两艘拖船,有时候需要更多,这取决于潮汐和天气。D项意为“依靠,取决于”,故D项正确。A项意为“增加”;B项意为“更不用说”;C项意为“想起”。答案:D4A.wonder BdoubtCneed Dexception解析:根据语境可知,此处表示“你们中的大部分人很可能见过拖船推拉大油轮的情景”。no doubt为固定搭配,意为“无疑,很可能”。答案:B5A.senseBprofitCprogress
26、 Dadvance解析:根据该句中的“as the minute the big boat is alongside the port,her heavy rope made fast”可知,拖船工作看起来似乎没有多大作用。make sense为固定搭配,意为“有意义,起作用”。答案:A6A.preparedBlostCplannedDdone解析:根据该句中的“the big boat is alongside the port,her heavy rope made fast”可知,此处表示船到达港口,工作就完成了。D项意为“完成的”,故D项正确。答案:D7A.boredBmeaningl
27、essCimportantDtired解析:根据后句中的“a great ship worth millions of dollars”可知,“我”管理的邮轮价值数百万美元;据此可以判断,“我”感到“我”的工作十分重要。C项意为“重要的”,故C项正确。A项意为“厌烦的”;B项意为“无意义的”;D项意为“疲劳的”。答案:C8A.controlBpraiseCdefence Dplace解析:参见上题解析。be in control of为固定搭配,意为“控制,管理”,故A项正确。答案:A9A.clerksBsportsmen Creaders Downers解析:根据语境可以判断,船的主人要依靠
28、“我”将价值数百万美元的船安全带进港口。D项意为“主人,所有者”,故D项正确。答案:D10A.look Bmove ChearDworry解析:根据该句中的“in accord with(与一致)whistle signals”可知,这些拖船要根据“我”的口哨信号移动。故B项正确。答案:B11A.writeBsend CmailDbring解析:根据语境可知,“我”在大邮轮上给这些拖船发出口哨信号。B项意为“传达,告知”,故B项正确。答案:B12A.dependable BincredibleCdoubtfulDvisible解析:根据该句中的“our docking signals are
29、hardly misunderstood”可知,由口哨声组成的这种语言跟话语一样可信。A项意为“可信赖的,可靠的”,故A项正确。B项意为“难以置信的”;C项意为“怀疑的”;D项意为“可见的”。答案:A13A.thoughBifCwhileDbecause解析:根据语境可知,由于“我”的停船信号非常容易理解,所以这种口哨语言和话语一样可信。由句意可知,空处前后为因果关系,故用because。答案:D14A.gives BspreadsCreceivesDpasses解析:每艘拖船的船长根据他所收到的信号进行工作。C项意为“接收”,故C项正确。A项意为“给出”;B项意为“传播”;D项意为“传递”,
30、都与语境不符。答案:C15A.nothing BanythingCsomething Deverything解析:根据前句“He never asks questions”可以判断,船长忠实地执行一切信号指令,并且工作总是干得好。D项意为“一切,所有事物”,故D项正确。答案:D16A.neverBeverCalwaysDseldom解析:参见上题解析。C项意为“总是,经常”,故C项正确。A项意为“从不”;B项意为“曾经”;D项意为 “很少”。答案:C17A.imagination BcreationCteamwork Dperformance解析:根据上段内容可知,拖船的船长要根据“我”的口哨
31、信号工作,一般是几艘拖船一起工作才能将轮船引入港口;据此可知,拖船的工作要依靠团队协作。C项意为“协同工作”,故C项正确。A项意为“想象”;B项意为“创造”;D项意为“表演”。答案:C18A.successful BfrustratingCregretful Dembarrassing解析:根据语境可知,如果“我”要在世界上取得事业上的成功,那么“我”肯定要得到同伴们的帮助,就如在小拖船的帮助下,那些横越大西洋的巨轮才能安全驶入港口一样。A项意为“成功的”,故A项正确。答案:A19A.preventionBhelpCobjectionDdelay解析:参见上题解析。故B项正确。答案:B20A.
32、airportBstation Cport Dstop解析:根据上文第二段最后一句中的“port”并结合语境可知,此处表示在小拖船的帮助下,那些横越大西洋的巨轮才能安全驶入港口。C项意为“港口”,故C项正确。答案:C.短文改错Living without an aim is like sailing without compass. If there is no aim in our lives, we will get lose. Last term, I couldnt accept the truth which I failed in my math examination.I dec
33、ided to give it up, so I skipped from classes frequently.Considered my case, my teacher offered me several detailed approach and advised me to set a shortterm goal to improve my math. Finally, I work harder than ever and made great progress in her math. In my opinion, success lies in a series of goa
34、ls.However, we should remember to make our targets clearly and spare no effort to realize our dreams.答案:Living without an aim is like sailing without compass. If there is no aim in our lives, we will get . Last term, I couldnt accept the truth I failed in my math examination.I decided to give it up,
35、 so I skipped from classes frequently. my case, my teacher offered me several detailed and advised me to set a shortterm goal to improve my math. Finally, I harder than ever and made great progress in math. In my opinion, success lies in a series of goals., we should remember to make our targets and spare no effort to realize our dreams.