收藏 分享(赏)

2019年高考英语人教版一轮复习练习:练案22 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:438597 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:5 大小:38KB
下载 相关 举报
2019年高考英语人教版一轮复习练习:练案22 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共5页
2019年高考英语人教版一轮复习练习:练案22 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共5页
2019年高考英语人教版一轮复习练习:练案22 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共5页
2019年高考英语人教版一轮复习练习:练案22 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共5页
2019年高考英语人教版一轮复习练习:练案22 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、练案22必修五Unit 2The United Kingdom完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2017临沂市高三上学期期中)I managed a restaurant in Shreveport, Louisiana.One of the 1.Bwas a woman named Jeanette.She was a 2.Cworker but had one big problem: she was 3.Dlate.I just gave her some warnings 4.Bfiring Jeanette was

2、out of the question.She would be on time for a while,but before long,she would be back to her old habits.Then one day,I 5.Aher again and decided to show her who was the 6.A.Not only was her pay being cut in half,I also changed her 7.Bto start work an hour later each day to further 8.Aher,or so I tho

3、ught.Jeanette started 9.Dand told me her three young children each had to be taken to a 10.Cplace in the morning.She didnt have a 11.B,so she was at the mercy of the bus.Despite her tears,I 12.Amy plan.After three weeks,I asked her what she thought of the new 13.C.She said she probably might have do

4、ne the same thing if she were in charge.She 14.Cme for giving her more time in the morning!Jeanette 15.Dme.She understood money and jobs are important,but not more important than 16.D.I know it well now and still think how 17.BI was for not realizing it 18.A.So I gave her all the money she would hav

5、e 19.Cand gave her a promotion before long.It was Jeanette who taught 20.Chow important it is to have a big heart.文章大意:本文讲述了作者在管理店员时,从她身上学到心胸开阔很重要。1A.managersBemployeesCcustomersDparents解析:根据第一句可知作者是店主,在通过下文的介绍可知Jeanette是店员。2A.lazyBcarelessCgreatDquiet解析:根据下文but的转折关系可知此处表示好的方面。3A.neverBcompletelyCun

6、fortunatelyDhabitually解析:根据下文she would be back to her old habits.可知她迟到是习惯性的。4A.untilBthoughCifDand解析:根据句意可知此处表示让步关系。尽管解雇她是不可能的,我只是给她警告。5A.caughtBmetCaskedDpromised解析:此处表示作者又抓住Jeanette迟到。6A.bossBproblemCpartnerDofficer解析:根据下文的惩罚手段可知此处作者想让她知道谁是老板。7A.attitudeBscheduleCopinionDposition解析:根据下文giving her

7、more time in the morning可知作者调整她的工作日程,让她每天晚到一个小时。8A.hurtBencourageCchargeDremind解析:根据上文的扣工资以及此句谈到的也让她晚上班,这都是来伤害她。9A.arguingBexplainingCscreamingDcrying解析:根据下文的Despite her tears.可知,此处她哭了。10A.distantBstrangeCdifferentDlonely 解析:她告诉作者在早上她要把她的三个孩子分别送到不同的地方。11A.reasonBcarCchoiceDchange解析:根据下文她坐公交车可知,她没有汽车

8、。12A.stuck toBworked outCput offDcame up解析:根据despite可知此处表示转折,尽管她哭了,作者还是坚持原来的计划。stick to表示“坚持”。13A.jobBpromotionsCarrangementDsurroundings解析:几个星期之后,作者问她对这种新安排的感受。14A.hatedBblamedCthankedDforgave解析:她对于作者能够在早上给她更多时间表示感谢。15A.frightenedBdefeatedCawardedDsurprised解析:根据下文作者的改变可知Jeanette让作者很惊讶。16A.healthBwe

9、althCsafetyDfamily解析:根据上文她为了家人宁可迟到可知,她认为家人比工作更重要。17A.proudBfoolishCmodestDharmful解析:作者为自己没有更早的知道家人比工作更重要而责备自己,认为自己很傻。18A.beforeBlaterCbetterDonce解析:见上题解释。19A.stolenBborrowedCpaidDmade解析:所以作者把她应该挣的钱都还给她,还给她升了职。20A.herBthemCmeDit解析:此处表示作者本人自己,所以用第一人称。.阅读理解(2018安徽省皖江名校联盟高三联考)Tea is obviously a big deal

10、 in Britain, but have you ever wondered how it became a thing?Tomato sauce is not Italian; the tomato is native to South America and was not introduced to Europe until the 16th century.Tea isnt British, it wasnt even all that popular for Britons until the 17th century.But now it is as British as dul

11、l weather and red phone booths.Tea is of such great importance that it was featured in the Evening Standard written by George Orwell back in 1946.The famous author describes the beverage(饮品) thusly “tea is one of the main stays of civilization in this country.” But when exactly did this practice bec

12、ome in fashion?The year was 1662, a mere 111 years before insurgents(茶党) from the soontobe ruling champions of the Revolutionary War dumped a whole bunch of tea into Boston Harbor.Catherine of Braganza of Portuguese royalty married King Charles II of England, and then went on to make teatime a thing

13、.But the thirst for tea fell at one timethe costs to transport it from the Far East were far more than Britons could afford.However, when Catherine started to make tea consumption a daily practice, it passed on to the other nobles.Not long after the practice was initially adopted by the upper class,

14、the East India company began to import more tea to meet the demand.With the prices lowered,everybody could afford to have a good taste, and suddenly tea was the drink of the every man.After centuries of ritual(习惯), it has become entirely rooted in the British identity itself.Turkey may consume the m

15、ost tea annually, but the British still hold the title of association.文章大意:本文讲述了为什么英国人对茶的钟爱是不可避免的。1The best title for the passage is probably_A_.AWhy the British drink so much teaBWhy tea is so popular across the worldCHow tea was introduced into EuropeDWhich kind of tea is the most favored解析:推理判断题。

16、根据首段Tea is obviously a big deal in Britain, but have you ever wondered how it became a thing?得知本文讲述了为什么英国人会喝那么多茶。故选A。2The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to _C_.AtomatoBtomato sauceCteaDa thing解析:词义猜测题。根据Tea isnt British, it wasnt even all that popular for Britons until the 17th century.B

17、ut now it is as British as dull weather and red phone booths.得知茶不是原产于英国,茶甚至在17世纪之前在英国都不怎么流行,但是现在茶和天气、红色电话亭都成为英国独有的标识。故选C。3According to Paragraph 4, Britons interest in tea once dropped because _C_.Ait was not drinkableBthey were not used to itCit was not affordableDthey refused anything foreign解析:推理

18、判断题。根据But the thirst for tea fell at one timethe costs to transport it from the Far East were far more than Britons could afford.得知英国人曾经对茶的热情度下降,这是因为运送成本太高超出了英国人的支付能力。故选C。4What can we know from the passage?_D_AGeorge Orwell promoted tea sales across England.BKing Charles II of England drank tea on a

19、 daily basis.CThe Turkish produce the most tea every year.DPeople may associate tea with Britons a lot.解析:推理判断题。根据Turkey may consume the most tea annually, but the British still hold the title of association.得知尽管土耳其对茶的年消耗量最多人们还是会把茶和英国联系在一起。故选D。语法填空在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(2017辽宁省六校协作体高三期中)Hangz

20、hou in Zhejiang province got a lot of attention last month.The host city of the G20 Leaders Summit 1.welcomed(welcome) heads of the worlds 20 major economies and international organizations on Sept.45.For two days, they discussed global topics and enjoyed 2.shows(show)But for young people around the

21、 world, the G20 Summit had more to offer.More than 4,000 students from China and abroad took part in 3.voluntary(volunteer) service during the summit.An impressive 15 local universities and colleges gave the event many of 4.its(it) students volunteers.Students with language skills 5.were preferred(p

22、refer) . 6.To be chosen( choose) as a volunteer for the summit, they had to go through several rounds of interviews and receive training.In addition, international students were happy to help. 7.Atotal of 26 international students served as volunteers.Australian Tim, 8.whois studying medicine in Chi

23、na said he was honored that West Lake district government had invited him to take part in the making of a TV program that taught English to people 9.living(live) in Hangzhou.In the program, he showed popular places for morning exercises, how to bargain at the market and how to make dumplings.He thou

24、ght it was interesting to tell stories about Hangzhou 10.froma foreigners point of view so that more people fall in love with Hangzhou.文章大意:文章介绍有很多学生参加杭州G20峰会的志愿者活动。解析:1根据时间状语on Sept.45可知,这句话使用一般过去时。故填welcomed。2show作为名词,意为“展览”是可数名词,和topics并列用复数。故填shows。3修饰名词service用形容词。故填voluntary。4修饰students用形容词性物主

25、代词its。故填its。5Students with language skills和prefer是被动关系,而且文章使用一般过去时,主语是复数。故填were preferred。6句意:为了被选为峰会的志愿者,他们不得不通过几轮面试并接受训练。使用不定式作目的状语,而且they和choose是被动关系。故填To be chosen。7a total of为固定搭配,意为“总共”。8使用定语从句,先行词是Australian Tim,指人,定语从句中缺少主语。故填who。9使用过去分词作定语,people和live是主动关系。故填living。10from ones point of view意为“在某人看来”。故填from。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1