收藏 分享(赏)

2019-2020学年新素养导学同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 2 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:437758 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:7 大小:516KB
下载 相关 举报
2019-2020学年新素养导学同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 2 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020学年新素养导学同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 2 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020学年新素养导学同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 2 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020学年新素养导学同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 2 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020学年新素养导学同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 2 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020学年新素养导学同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 2 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020学年新素养导学同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 2 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4Section .单句语法填空1Excuse me,what time is it now?Sorry,my watch doesnt work.It_is being repaired_ (repair) at the shop.解析:考查时态和语态。根据第一句中的now可知,问的是此刻的情形,故手表正在店里被修,用现在进行时的被动态,相当于be undern.。2Are they about to have dinner?Yes,it_is being served_(serve) in the dining room.解析:由语境可知餐厅此刻正在供应早餐,即早餐正在被供应,所

2、以应用现在进行时的被动语态。3Cant you see your problem_under_ discussion? Have some patience,please.解析:根据have some patience可知问题没有讨论完,且根据语境,动作是目前正在进行的,故用现在进行时的被动语态,相当于be undern.。4You cant use the machine today because some parts_are being replaced_ (replace) this week.解析:句意:你今天不能使用这台机器,因为本周一些零件正在被置换。parts与replace之

3、间为被动关系且动作是本周这一阶段正在进行的动作。5(江苏高考改编)He hurried home, never once looking back to see if he_was being followed_(follow)解析:考查时态和语态。句意:他匆忙回家了,一次也不曾回头看看有没有人在跟踪他。这里if引导的宾语从句用过去进行时表示过去某一时刻(hurried home)正在进行的动作。又因he与follow之间是被动关系,故用被动语态。6Would you please give him this message the moment he _arrives_ (arrive)?解

4、析:the moment he arrives用一般现在时表示将来,意为“他一到达就”。arrive为不及物动词,没有被动语态。7My sister wants to work in a tall building which is still_being built_(build)解析:根据still可知大楼正在建设中,故用现在进行时的被动语态。8Do you know what Lily is doing?She may_be being interviewed_(interview) in the office.解析:根据问句可知动作正在进行,她现在正在被采访。9It is said t

5、hat pandas_are disappearing_ (disappear) in our country year after year.解析:disappear是不及物动词,不能用在被动结构中,根据year after year可知是目前存在的状况。10By the way,have you moved into the new house?Not yet.The walls_are being painted_(paint)解析:句意:顺便问一下,你搬到新房子里去了吗?还没有。(新房的)墙正在被粉刷。由语境可知应用现在进行时的被动语态。.将下列句子变为被动语态1The head te

6、acher is organizing a student trip to the art museum._A student trip to the art museum is being organized by the head teacher._2The workers are painting the newlybuilt library now._The newlybuilt library is being painted by the workers now._3The viewers are discussing the performance given by our st

7、udents._The performance given by our students is being discussed by the viewers._4They are studying the moose at the research centre in order to find the cure for the disease as soon as possible._In order to find the cure for the disease as soon as possible, the moose are being studied at the resear

8、ch centre._5Please wait here.The doctors are operating on the patient right now._Please wait here.The patient is being operated on by the doctors right now._.完成句子1Lets go to have breakfast.It_is being served_ in the hall.(serve)我们去吃早餐吧。在大堂里正供应早餐。2Since the roof_is being repaired/is under repair_,the

9、y havent moved back to their house.(repair)因为屋顶正在修理中,他们还没有搬回他们家。3If the rainforests_are being destroyed_ at such a rapid speed, they will disappear from the earth in the future.(destroy)如果雨林以这样快的速度被破坏,将来它们将会从地球上消失。4We havent got our papers back,for they_are being checked_.(check)我们还没有拿回试卷,因为它们还在被批改中

10、。5Although the practical cure for cancer_is still being studied_,we have practical ways to prevent it.(study)尽管治疗癌症的切实可行的方法仍在研究中,但是我们还是拥有实际可用的预防方法的。6Dont interrupt.The policeman_is questioning_ the suspect.(question)不要插嘴。警察正在审问嫌疑犯。7Dont get too close to the scene of the car accident which_is being e

11、xamined_now.(examine)不要太靠近车祸现场,现在正在检查现场。8Since the plan _is still under discussion_,the workers will have to wait for a while.(discussion)既然这项计划仍在讨论中,工人们只好再等一段时间。.阅读理解AMillions of birds are killed each year in cities when they strike lighted buildings, especially ones covered with a lot of glass.Exp

12、erts say artificial lights at night are confusing for migratory birds.They often run into glass buildingsnot knowing the light is on the other side. “There is a bird here, a woodpecker,” Lisbeth Fuisz is the director of a campaign called Lights Out DC.Volunteers often walk around the sides of buildi

13、ngs, collecting fallen birds before they are eaten by predators or swept away by cleaning crews. Lisbeth Fuisz says the area has many buildings that give a danger to migrating birds.“Large areas of glass are lit at night, which have plants inside the building.Because the bird sees the plant in the b

14、uilding, it doesnt see the glass and runs into the windows.And they are attracted to the lights.” The Lights Out DC campaign asks building owners to turn off unnecessary lights at night during peak bird migration periods, in the spring and fall.“There are a lot of advantages flying at night, fewer p

15、redators.There is less heat change so that they can fly more easily.They navigate using the stars.” Lisbeth Fuisz also says one of many federal office buildings has agreed to their request.“Since theyve done that, weve seen a twothirds reduction in the amount of bird fatalities at that site.” The bi

16、rds are identified, frozen and photographed.“The purpose of collecting birds is to have proof that there is a problem.And that is also why we photograph the birds.” The birds are sent to the museum.Brian Schmidt said,“Researchers can look at carbon and nitrogen marks and they can determine where the

17、se birds hatch, where they grow up, and why they are coming through our part of the country.”文章大意:本文是说明文。城市中带有玻璃墙的建筑物内晚上的灯光给迁徙的鸟儿造成了困扰,使得它们误撞上玻璃从而导致死亡。1Why did some bird watchers pick up fallen birds?_A_ATo prove the buildings threat to birds.BTo find the real cause of the birds death.CTo prevent bi

18、rds being eaten by workers.DTo clean birds and sell them to restaurants.解析:细节理解题。根据文章倒数第二段的“The purpose of collecting birds is to have proof that there is a problem.”可知,他们收集那些死鸟的目的是证明存在着这样一个问题,即玻璃墙内的灯光会导致鸟儿的死亡。2What does the underlined word “that” refer to?_B_AMigrate in the spring and fall.BTurn of

19、f unnecessary lights at night.CUse the stars to navigate their flying.DFly at night to avoid their predators.解析:词义猜测题。结合第五段的画线词后面的“weve seen a twothirds reduction in the amount of bird fatalities at that site”可知,鸟儿死亡的数量降低了,由此可知,那些政府部门在它们的办公大楼里采取了措施,即上文提到的“.to turn off unnecessary lights at night”夜晚时

20、关掉无用的灯。3What Brian said implied that the dead birds_C_.Awere stored in the museum as specimensBwere exhibited in the natural museumCwere used for a variety of studiesDwere used to inspire public interest in the problem解析:推理判断题。根据文章倒数第一段倒数第一句话可知,研究人员通过查看鸟儿身上碳和氮的标记可确定这些鸟类是在哪里孵化,在哪里成长等问题。因此选C。4What is

21、the passage mainly about?_D_ABirds knock into high buildings at night.BLight kills a lot of birds in big cities.CBuildings are a threat to flying birds at night.DGlass buildings are dangerous for birds in the city.解析:主旨大意题。根据全文内容可知,一些装有大型玻璃幕墙的建筑物由于晚上开着灯,让鸟类误以为是可以穿越的,最终造成大量死亡,因此可知城市的玻璃建筑大楼对鸟儿是危险的。故选项

22、D为正确答案。BGreat white sharks! Just hearing that name makes many peoples hair stand on end.In reality, these big fish have more to fear from us than we do from them.For many years, people killed countless great white sharks in the waters around the United States. But thanks to conservation (保护) efforts

23、, great whites are making a comeback in the US.Two recent studies show that the population of these sharks is rising along the east and west coast. Why is the growing population of a killer fish something to celebrate? “When you fish too many of them, you start to lose balance in the environment,”sa

24、ys shark researcher Tobey Curtis.As the biggest killer,sharks help keep the populations of fish, seals,and other creatures they eat from growing too large. In spite of their importance, great white sharks had long been hunted for their meat and their fins (鳍)Then, in 1997, the US.government passed a

25、 law that didnt allow the hunting of great whites.Afterwards, the number of these sharks in the US.waters started to increase.The law wasnt the only thing that has helped great whites.Conservationists have also played a part in the sharks comeback.The research group OCEARCH is using a method called

26、tagging (加标签)to help change peoples attitudes about great whites.They let the public follow each shark as it travels the worlds oceans.OCEARCH also gives each tagged shark a name to help people form a closer connection with the big fish. The groups most wellknown shark is named Katharine.She was tag

27、ged last year near Cape Cod,Massachusetts.Since then, thousands of people have tracked Katharines movements on Twitter and the OCEARCH website. This helps people see sharks in a new way.Chris Fischer, the founder of OCEARCH believes learning to appreciate great whites will encourage people to do mor

28、e to protect them.文章大意:大白鲨鱼生存境地堪忧,在法律和网站的帮助下,数量逐渐增多,人们对它的关注和了解也增多。5What does the underlined part “makes many peoples hair stand on end” in Paragraph 1 mean?_C_AWorries many people.BBores many people.CFrightens many people.DInterests many people.解析:词义猜测题。由下文“In reality,these big fish have more to fea

29、r from us than we do from them.”(事实上,这些大白鲨鱼比我们怕它们更怕我们。)可知其含义为C。6What can we learn about the law passed in 1997?_A_AIt seemed very helpful.BIt let scientists down.CIt needed to be changed.DIt made people like great whites.解析:细节理解题。由第四段“Afterwards, the number of these sharks in the US.waters started t

30、o increase.”(从那以后,在美国海域的鲨鱼数量开始增加。)可知这项法律很有作用。7What is Katharines example used to show?_D_AGreat whites are in fact lovely animals.BThe OCEARCH website has a lot of visitors.CThe number of great whites is growing quickly.DThe OCEARCH helps people get closer to great whites.解析:细节理解题。由倒数第二段“Since then,

31、thousands of people have tracked Katharines movements on Twitter and the OCEARCH website.”(从那以后,许多人在推特上和OCEARCH网站上关注Katharine的游动。)和最后一段“This helps people see sharks in a new way.”(帮助人们以一种新的方式看待鲨鱼。)可知OCEARCH帮助人们更好地亲近鲨鱼。8Whats the main purpose of the passage?_D_ATo introduce an experiment result.BTo m

32、ake an advertisement for OCEARCH.CTo remind us that big killers are dying out.DTo inform us that great whites are making a comeback.解析:主旨大意题。这篇文章的大意是告诉我们在法律、网站的努力下大白鲨鱼的数量增多。故选D。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。

33、修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Yang Li,a fiveyearold girl living next door to me, very clever.Because she is too old to go to school, she often asks me to teach herself to read, write and draw.She studies hardly and soon she learns a lot of.One evening last

34、month I was doing my English homeworks when she came to my house.She asked me how I learned English.“You would find English a bridge to so much knowledge,” I said.She then wanted to learn English, either.She has learned many English words so far, but her parents are very grateful to me.答案:Yang Li,a

35、fiveyearold girl living next door to me, very clever.Because she is too to go to school, she often asks me to teach to read, write and draw.She studies and soon she learns a lot of .One evening last month I was doing my English when she came to my house.She asked me I learned English.“You find Engli

36、sh a bridge to so much knowledge,” I said.She then wanted to learn English,.She has learned many English words so far, her parents are very grateful to me.1解析:在第一句中的very前加is。“系动词形容词”构成谓语。2解析:第二句中的oldyoung。句意:因为她年龄太小而不能去上学,所以她经常要我教她读、写、画。根据句意,故将old改为young。3解析:第二句中的herselfher。此处强调请别人教她之意。4解析:第三句中的hardlyhard。study hard努力学习。5解析:第三句中的of去掉。(learn)a lot此处指:(学了)很多东西。6解析:第四句中的homeworks homework。homework为不可数名词。7解析:第五句中的howwhy。根据后面的答语可知,此处问原因。8解析:第六句中的wouldwill。此处为引语中的将来时态。9解析:第七句中的eithertoo。肯定句中用too。10解析:第八句中的butand。句意:到目前为止,她已学了很多英语单词,她父母对我非常感激。根据句意,前后之间为顺承关系,故将but改为and。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1