收藏 分享(赏)

2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc

上传人:a**** 文档编号:437659 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:22 大小:2.40MB
下载 相关 举报
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第1页
第1页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第2页
第2页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第3页
第3页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第4页
第4页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第5页
第5页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第6页
第6页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第7页
第7页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第8页
第8页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第9页
第9页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第10页
第10页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第11页
第11页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第12页
第12页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第13页
第13页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第14页
第14页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第15页
第15页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第16页
第16页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第17页
第17页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第18页
第18页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第19页
第19页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第20页
第20页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第21页
第21页 / 共22页
2019-2020学年新教材高中英语 单元素养评价(五) 新人教版必修第三册.doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元素养评价(五)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Very nice skirts. How much are they? M: Ten dollars each. And one dollar off if you buy two. They are on sale. 1. How much would the woman pay for tw

2、o skirts? A. $10. B. $19. C. $20. 答案: BText 2W: These tomatoes are huge. You must have watered them a lot. M: Yes, I did. They ought to be ripe enough to pick by next Wednesday when we have a picnic. 2. Where does the conversation most probably take place? A. In a garden. B. At a picnic. C. In a sup

3、ermarket. 答案: AText 3M: OK, Lucy. What would you like me to do with your hair this week? W: Im not sure. Maybe I could use a different color. I need something special for this weekend. M: To be honest, the color is OK. But maybe you should pay more attention to your clothes. 3. How does the man feel

4、 about the womans hair? A. It should be colored. B. It needs no change. C. It should be cut. 答案: BText 4W: I am so stressed out! I havent studied for the test we have tomorrow. Now Im going to have to stay up and study all night. M: Dont you hear Mr Jenkins has canceled it? 4. How might the woman fe

5、el in the end? A. Anxious. B. Tired. C. Relieved. 答案: CText 5M: Would you mind turning down the TV? W: Pardon? I cant hear you. M: Would you mind turning down the TV? Im answering the phone. W: Not at all. 5. What is the man doing? A. Watching TV. B. Answering the phone. C. Repairing the TV. 答案: B第二

6、节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: 376939. W: Hello. Is George there? M: No, this is his father. Can I take a message? W: Yes, please. Tell him that Linda called. The par

7、tys on Friday night at the pub near our school. It starts at about 8: 00 and could he bring some food? M: A party? W: Yes, and could you ask him to bring some of his records? M: OK. Ill tell him when he gets home. W: Thanks a lot. M: Dont mention it. 6. Whats the probable relationship between Linda

8、and George? A. They are classmates. B. They are strangers. C. They are relatives. 答案: A7. What does Linda want George to bring to the party? A. Flowers and food. B. Food and records. C. Flowers and records. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Elizabeth, whats your question? W: Excuse me. Could you tell me

9、 what a yard sale is? M: As the name suggests, its a sale held in someones yard, selling used goods. W: What can I get there? M: You can find books, records, cups and furniture. You name it, and they will have it. W: Why do American people love to buy second-hand goods? M: To save money, of course.

10、Some people even hope to find treasures there. W: I see. M: Actually many Westerners like other peoples objects. Even rich people search through used goods for a treasure. W: I understand. Thank you Mr Green. Youve been very helpful. M: Youre welcome. 8. Why do American people love to buy second-han

11、d goods? A. To earn money. B. To save money. C. To contribute to charity. 答案: B9. What is probably sold in a yard sale? A. New goods. B. Treasures and furniture. C. Used books and records. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Being away from home for college can be stressful. Besides all the pressures of

12、study, theres the pressure on your pocket. Today, lets go to a university to find out. Excuse me. Can I ask you a few questions? W: Well, Okay. M: How do you find the cost of living in the city? W Everything is expensive, including clothing, housing, and traveling. M So, what do you spend most on? W

13、 Transport, I think. For food, if I cook myself, its not expensive at all. For clothing, I bring my clothes here from my home country, where theyre nice and cheapBut every week, I have to spend more than 100 pounds on the trains. M: Then whats the social life like? W: Im a very social person. I love

14、 hanging out with my friends and meeting new people. Thankfully, I dont drink nor smoke, so the only expense is maybe tickets to the cinemas, clubs, and so on. 10. What does the woman think of the living expenses in the city? A. Very high. B. Fairly low. C. Just Okay. 答案: A11. What does the woman sp

15、end most on? A. Meals. B. Trains. C. Clothes. 答案: B12. What does the woman do in her free time? A. Goes for a drink. B. Listens to music. C. Sees films. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: What was your childhood like? M: As a boy, I enjoyed all the sports and I read a lot. I liked making friends. W: Whe

16、re did you study? M: At 17, I won a scholarship to a college in the northern states. Then I left there in 1960. W: What was life in the northern states like? Were you accustomed to it? M: People of different colors lived together. The area was not fully developedThe blacks were not equally treated.

17、People of different races were not friendly to each other. And most of them were not very nice to outsiders. W: I know you won the Nobel Prize. What kind of Nobel Prize did you win? M: Well, I won the Nobel Prize for Peace. That was in 1986. W: Then what did you do with the prize money? M: I gave al

18、l the money to the Freedom Movement. W Its very nice to talk with you, sir. Do you mind if I take a photo with you? M: Not at all. 13. What is the possible relationship between the two speakers? A. Father and daughter. B. TV reporter and interviewee. C. School president and job hunter. 答案: B14. What

19、 was life of African-Americans like in the northern states? A. They were free but quite poor. B. They enjoyed equal rights and free life. C. They were not treated equally as whites. 答案: C15. What did the man do with the prize money? A. He gave the money to the government. B. He gave the money to the

20、 Freedom Movement. C. He gave the money to a charity for poor children. 答案: B16. When did the man win the Nobel Prize? A. In 1986. B. In 1968. C. In 1916. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: People who live in cities usually take their dirty clothes to a laundry place called a “laundromat”. These publi

21、c businesses are usually open from 7: 00 am to 10: 00 pmA smaller laundromat might have a dozen washers and a dozen dryers, while a larger one might have twice that number. Most places do not have any employees there, as there are simple instructions posted near the machines and everything can be do

22、ne without assistance. Most people bring their own washing soap, but there is often a machine that sells small packages in case you run out or forget yours. During the weekend, it can be hard to find an open machine while it is much easier during the weekdaysMany laundry places have TVs, video games

23、, magazines, or free WiFi. Recently, many laundry places have added cafs or bars. Because people usually spend a few hours doing their laundry; having a drink or a meal is a convenient and fun way to kill the time. Of course, when so many people are washing their clothes close to each other, it is e

24、asy to make mistakes My sister actually met her husband at a laundromat after he put her clothes in his basket by accident! 17. How many washers might a larger laundry place have? A. 12. B. 24. C. 48. 答案: B18. Which of the following is not included in the laundry places? A. A swimming pool. B. Cafs.

25、 C. Free WiFi. 答案: A19. According to the text, what do people often do while waiting in the laundry place? A. Chat with the employee. B. Eat some food. C. Put their clothes out in the sun. 答案: B20. Who met her husband in a laundry place? A. The speakers sister. B. The speakers friend. C. The speaker

26、. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABEIJING (News Agency) Children in China today spend five times more money than their parents did when they were young. So what are all these children buying? The list is long: iPads, cell phones and jeans are ty

27、pical items that children “have to” buy. And they will do anything to get them. They ask their parents over and over until they buy them. But parents also need to take the blame(责备) for spending so much money. They want their children to have the best things. They end up competing with other parents

28、 over whether their children have the latest products. So its no wonder children find it hard to learn the importance of saving money rather than spending it all the time. And its hard to save when companies use advertising (打广告)and clever slogans (口号) to encourage young people to buy their products

29、. They even encourage children to keep asking their parents for something until they get it. Today, you dont even need to have money in order to buy something. Banks give out credit cards and loans (贷款) all the time, so people are saving less and less. We are used to carrying lots of money around. A

30、nd if you dont have much, you can always borrow some. But this hasnt always been the case. When our grandparents were young, there was very little money and everyone had to save hard for things they bought. They only bought things they needed, not things they just wanted. The older generation made t

31、he wise expression, “Money doesnt grow on trees. ” This is as true now as it was 50 years ago. They give money a great deal of value. And we all have a lot to learn from them. 【文章大意】作者讲述了现在的孩子们花钱多、高消费的现状, 分析了导致此现象的原因。21. The text mainly tells us _. A. differences between teenagers and their parentsB

32、. what is popular among children at the momentC. how to spend money wiselyD. childrens high consumption(消费) of products【解析】选D。主旨大意题。第一段表明了本文主题现在中国的孩子们花钱是父辈花钱的5倍, 下文说明了他们购买的东西和导致此现象的原因。所以本文主要内容是讲述孩子们对产品的高消费问题, 故选D。22. Parents are to blame for childrens spending a lot of money because _. A. they dont

33、give children positive guidance in consumptionB. they offer to buy the latest fashions for their childrenC. they always give children too much pocket moneyD. their consumption habits set a bad example to children【解析】选B。细节理解题。根据第三段But parents also need to take the blame for spending so much money. Th

34、ey want their children to have the best things. 可知父母总是想给孩子买最好的东西, 造成了孩子的高消费问题, 所以父母也该受到责备。23. The saying “Money doesnt grow on trees. ” in the last paragraph seems to tell us that _. A. the older generation understood how to teach children to saveB. in the past, people attached more importance to sa

35、ving moneyC. money has a great deal of value both in the past and at presentD. money is not easily earned and we should be careful when we spend it【解析】选D。推理判断题。根据When our grandparents were young, there was very little money and everyone had to save hard for things they bought. They only bought thing

36、s they needed, not things they just wanted. 可知祖辈们都是为买东西攒钱, 他们只买需要的东西, 而不是想要的东西。所以“Money doesnt grow on trees. ”告诉我们挣钱不容易, 花钱要节省。BIf you are invited to a wedding, baby shower or other celebrations, you will be expected to bring a gift. Unless you know the host very well, the gift should be modest in

37、value, about $25 or so. For a wedding, the bride will have “registered ( 登 记 )” at one or two local department stores, indicating the items she prefers. You can buy the couple a gift that isnt listed, but most people buy something listed on the registry (记录簿). If you buy an item listed on the regist

38、ry, be sure to tell the store that you are doing this, so that the couple doesnt receive duplicate (重复的) gifts. For a baby shower, bring a gift appropriate for a newborn baby. If you wish to give a gift when you leave to return to your country, the best gift is something unique to your country. It d

39、oes not need to be especially valuable or rare. Possibilities include a book about your country, an inexpensive piece of handicraft(手工艺品)or art, or something else that reflects your culture. If the children collect coins and stamps, they would be very pleased with a set of your countrys coins or a s

40、election of stamps from your country. If you owe a debt of deep gratitude to an American host family, a common way of repaying it is to take the family to a form of entertainment, such as baseball, basketball, or a good restaurant. Gift giving is not as important in America as it is in other countri

41、es, so there is nothing wrong with not giving a gift. If you need help, talk to a salesperson at a department store. Tell them about the person who will be receiving the gift and the reason for the gift, and they will help you find something appropriate. 【文章大意】这是一篇说明文。本文主要说明了在美国不同的场合, 比如: 参加婚礼、婴儿洗礼或

42、其他的庆祝活动, 你应该带什么样的礼物。24. Why is collecting coins mentioned in the third paragraph? A. To show the important role of coins as gifts. B. To stress the popularity of coin collecting in America. C. To give an example of selecting a unique gift. D. To explain the relation between coins and culture. 【解析】选C

43、。推理判断题。根据第三段第一句If you wish to give a gift when you leave to return to your country, the best gift is something unique to your country. 可知如果你想在回国时送一件礼物, 最好的礼物是属于你的国家的独一无二的东西。下文则列举了收集硬币, 可知是为了举一个选择独特礼物的例子。故选C。25. What does the author intend to do in Para. 4? A. Introduce a way to show gratitude. B. Ad

44、d some background information. C. Summarize(总结) the previous paragraphs. D. Recommend some family-friendly activities. 【解析】选A。推理判断题。根据第四段If you owe a debt of deep gratitude to an American host family, a common way of repaying it is to take the family to a form of entertainment, such as baseball, bas

45、ketball, or a good restaurant. 可知如果你对一个美国寄宿家庭怀有深深的感激之情, 一种常见的报答方式是带他们去看一场娱乐活动, 比如棒球运动、篮球运动或去一家不错的餐馆。即第四段作者是想介绍一种表达感激的方法。26. The writer develops the passage mainly by _. A. using numbersB. giving examplesC. giving reasonsD. telling stories【解析】选B。推理判断题。文章第二、三、四段分别列举了婚礼、回国送礼物以及想要表达感激三种送礼的场合来论述, 可知作者是通过

46、举例子的方式来展开这篇文章的。27. Which can serve as a title for the text? A. How to select a giftB. Gift giving in AmericaC. Where to buy a giftD. Celebrations in America【解析】选B。主旨大意题。文章内容主要为说明在美国不同的场合, 比如受邀参加婚礼、婴儿洗礼或其他的庆祝活动时, 需要带什么样的礼物。故选B。CA California family drives a car that could help protect the environment.

47、 When Jon and Sandy go to the store or to their daughters soccer games, they drive in high-tech style. They drive a $1 million, fuel-cell-powered car. It may be the worlds most expensive car and one of the most environmentally friendly cars. The FCX is the first fuel-cell-powered car to be used by a

48、 family anywhere in the world. The FCX uses hydrogen and oxygen for fuel. Car makers have been working to develop vehicles that are better for the environment. They are developing cars that use fuel other than gasoline. And then what is fuel cell technology? Fuel cell technology works by changing th

49、e chemicals hydrogen and oxygen into water. This process produces electricity, and water vapor which comes out of the exhaust pipe. Most cars release dangerous gases such as carbon monoxide and carbon dioxide. Many scientists say these gases are major contributors to global warming. “The FCX is driv

50、en just like any other vehicle on the road, but without the gases which pollute the environment, ” scientists say. Fuel cell technology has been around since the 1800s, but scientists have yet to perfect it. They say it may take years before the technology is ready for widespread use. Another earth-

51、friendly car is already on the market. Hybrid cars use both gasoline and an electric motor. They are becoming more popular with customers because they cut pollution and improve fuel efficiency. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了使汽车更加环保的燃料电池技术。28. Which of the following about the FCX is not true? A. It lets out dan

52、gerous gases to pollute the air. B. It may be the most expensive car in the world. C. It is one of the most environmentally friendly cars. D. It uses hydrogen and oxygen for fuel other than gasoline. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段中的“The FCX is driven just like any other vehicle on the road, but without the gase

53、s which pollute the environment”可知, FCX和道路上的任何其他车辆一样, 但没有污染环境的气体。因此推断FCX不会排放有害气体污染空气, 故A项正确。29. According to the passage, what is the major cause for global warming? A. Gases from the FCX. B. Gases from cars. C. Hydrogen and oxygen. D. Water vapor from cars. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“Most cars release da

54、ngerous gases such as carbon monoxide and carbon dioxide. Many scientists say these gases are major contributors to global warming. ”可知, 科学家认为汽车所排放的像一氧化碳和二氧化碳这样的气体是全球变暖的主要原因, 故B项正确。30. From the passage, we know that fuel cell technology _. A. works by waterB. works by electricityC. has been widely u

55、sed since the 1800sD. has a history for about two hundred years【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“Fuel cell technology has been around since the 1800s”可知, 燃料电池技术从19世纪就开始了, 现在已经是21世纪了, 至今已经有200年左右的历史了, 故D项正确。31. What can we infer from the passage? A. There will be no gasoline for cars. B. Global warming has been s

56、topped. C. People cant afford to buy cars in the future. D. Future cars will be environmentally friendly. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段中的“They are becoming more popular with customers because they cut pollution and improve fuel efficiency. ”可知, 因为能够减少污染和提高燃料效率, 这种汽车将越来越受消费者的欢迎, 为了满足消费者的需要, 汽车生产商必定会生产越来越多的环保汽车,

57、 也就是说未来的汽车将是环保的, 故D项正确。【方法技巧】推理判断题的难度在于要根据文章的已知信息进行合乎逻辑的推断, 切不可凭主观臆断, 例如本篇最后一题, 根据第二段中的“They are becoming more popular with customers because they cut pollution and improve fuel efficiency. ”可知, 因为能够减少污染和提高燃料效率, 这种汽车将越来越受消费者的欢迎, 为了满足消费者的需要, 汽车生产商必定会把注意力集中于这类环保汽车, 加大研发和生产, 也就是说未来的汽车将是环保的。DA long-term

58、 American study shows the importance of early education for poor children. The study is known as the Abecedarian(初步的) Project. It involved more than one hundred young children from poor families in North Carolina. Half of the children attended an all-day program at a high-quality childcare center. T

59、he center offered educational, health and social programs. Children took part in games and activities to increase their thinking, language skills and social and emotional development. The program also included healthy foods for the children. The children attended the program from when they were a fe

60、w weeks old until the age of five years. The other group of children did not attend the childcare center. After the age of five, both groups attended public school. Researchers compared the two groups of children. When they were babies, both groups had similar results in tests for mental and physica

61、l skills. However, from the age of eighteen months, the children in the educational childcare program did much better in tests. The researchers tested the children again when they were twelve and fifteen years old. The tests found that the children who had been in the childcare center continued to h

62、ave higher average test results. These children did much better on tests of reading and mathematics. A few years ago, organizers of the Abecedarian Project tested the students again. At the time, each student was twenty-one years old. They were tested for thinking and educational ability, employment

63、, parenting and social skills. The researchers found that the young adults who had the early education still did better in reading and mathematics tests. They were more than two times as likely to go to college or to have completed college. In addition, the children who received early education were

64、 older on average, when their first child was born. The study offers more evidence that learning during the first months and years of life is important for all later development. The researchers of the Abecedarian Project believe their study shows a need for lawmakers to spend money on public early

65、education. They believe these kinds of programs could reduce the number of children who do not complete school and are unemployed. 【文章大意】本文属于说明文。研究发现, 早期教育十分重要, 可以改善贫穷孩子未来的生活, 帮助他们完成学业, 顺利找到好工作。32. The Abecedarian Project has lasted _. A. almost one yearB. about five yearsC. more than 20 yearsD. no

66、more than 15 years【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句The children attended the program from when they were a few weeks old until the age of five years. 和第六段第一句A few years ago, organizers of the Abecedarian Project tested the students again. At the time, each student was twenty-one years old. “几年前, 这个项目的组织者在孩子二十一岁

67、的时候再次对这些学生进行了测试。”可知这个项目持续了超过20年。分析选项可知选C。33. What do we know about the people who had been in the childcare center, compared with those who hadnt? A. They were more likely to go to college. B. They had children earlier. C. They had the same results in tests. D. They are less sociable. 【解析】选A。推理判断题。根

68、据第六段中间部分The researchers found that the young adults who had the early education still did better in reading and mathematics tests. They were more than two times as likely to go to college or to have completed college. “研究人员发现, 那些在育儿中心受过早期教育的年轻人在阅读和数学测试方面仍然做得更好。他们上大学或完成大学的可能性是那些没去的人的两倍多。”可推断出去过育儿中心的人

69、们更有可能上大学。分析选项可知A项正确。34. According to the passage, the Abecedarian Project _. A. involves children from rich familiesB. doesnt provide food for childrenC. offers foreign teachers to help improve childrens language skillsD. studies the importance of early education for poor children【解析】选D。推理判断题。根据第一段的

70、内容可知, 一项长期的美国研究表明早期教育对贫困儿童很重要。这项研究涉及北卡罗来纳州一百多名来自贫困家庭的孩子。接着下面把去过育儿中心的和没去过的两组孩子进行了对比, 发现去过高质量育儿中心的这些孩子在阅读和数学测试方面做得更好。在他们二十一岁时再次比较发现, 去过育儿中心的受过早期教育的年轻人在阅读和数学测试方面仍然做得更好。他们上大学或完成大学的可能性更大, 从而得出了早期教育对贫困的孩子来说非常重要。分析选项可知D项符合题意。35. What is NOT sure about the Abecedarian Project after reading the text? A. How

71、important early education is for poor children. B. What the children learned at the childcare center. C. How many children are involved in the Abecedarian Project. D. Whether lawmakers will spend money on public early education. 【解析】选D。推理判断题。根据The researchers of the Abecedarian Project believe their

72、 study shows a need for lawmakers to spend money on public early education. 可知, 这个项目的研究者认为他们的研究表明: 立法者需要在公共早期教育上投资资金, 我们无法确定立法者是否这样做了。分析选项可知选D。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Americans spend a lot of money in their daily lives. Working people spend money on tr

73、ansportation to and from work and on various expenses throughout the day. Americans enjoy shopping and buy many things that they need and want. 36 They buy sports equipment, go to the movies and do many things that cost money. However, many Americans dont pay cash or write checks for these things. 3

74、7 Credit cards are small, rectangular plastic cards. It is very convenient to carry them about. 38 When the customer buys something at a store, he shows his card at the store. This permits the store to charge the bank for the customers purchase. The bank collects all the charges for each customer. T

75、hen once a month the bank requires the customer to pay the charges for that month. 39 It allows the customer to pay for the charges in several payments over a period of time. However, the bank requires the customer to pay interest(利息)on the unpaid part of the charges. In this way the bank allows cus

76、tomers to buy things they cannot afford at one time. People can use the card to buy what they want and pay for it over a period of time. 40A. It brings great benefits to the rich. B. Banks give these cards to their customers. C. They spend a lot of money on entertainment. D. They also do not need to

77、 carry a lot of money. E. People may spend less money in this way. F. More and more Americans pay for things with credit cards. G. The bank does not force the customer to pay the full amount. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要叙述美国人喜欢购物且喜欢用信用卡支付, 以及说明信用卡的特点。36. 【解析】选C。根据后句They buy sports equipment, go to the movies

78、 and do many things that cost money. “他们买一些运动设备、去看电影和做许多花钱的事情。”可知, 他们花很多钱在休闲娱乐上面。故选C。37. 【解析】选F。根据后句Credit cards are small, rectangular plastic cards. 对信用卡进行解释的提示可知, 越来越多的美国人选择用信用卡付款。故选F。38. 【解析】选B。根据后句When the customer buys something at a store, he shows his card at the store. “当顾客在商店买东西的时候, 他出示他的信

79、用卡。”可知, 银行首先把信用卡给客户符合语境。故选B。39. 【解析】选G。根据前句Then once a month the bank requires the customer to pay the charges for that month. 和后句It allows the customer to pay for the charges in several payments over a period of time. 提示可知, 银行并不强制客户全额付款, 客户只要在一段时间内偿还所有金额即可。故选G。40. 【解析】选D。根据前两句In this way the bank a

80、llows customers to buy things they cannot afford at one time. People can use the card to buy what they want and pay for it over a period of time. 可知, 人们可以使用这种卡购买他们想要的东西, 还可以在一段时间内慢慢支付, 由此可知, D项“他们也不需要带大量的现金。”符合语境。故选D。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选

81、项。My mother and I started our morning by rushing into the local grocery store. I waited in line at the Starbucks counter while she 41 around to pick up a few things. As I was standing there I noticed an elderly woman, wearing layers(层) 42 layers of old torn clothing, moving behind me in line. She ha

82、d a few toiletries(洗漱用品)and seemed to want the Starbucks cashier to 43 since our queue was shorter than the grocery store queues were. At some point I became 44 of her moving closer behind me it was closer than I was comfortable with! I instinctively(本能地)45 a hand over my purse and drew it closer to

83、 me. My fear and imagination raced creating wild 46 about this homeless woman who might try to 47 from me. Then it was my 48 to order. As the cashier rang up my total, I discovered I was 37 cents 49. I called to my mother but she was hard of hearing. She asked me to 50 what I said but she still coul

84、dnt make me out. At that point, a long grey arm, with 51 in its sleeves, 52 over from behind me. She laid 37 cents out on the counter, saying, “Here. We all need some help sometimes. ”I was 53! Here was a woman who clearly had very little to give and in great need herself. I had judged her 54 and sh

85、e had reached out, voluntarily, to help me! What an amazing gift and lesson this woman gave me about 55 others. Thank you, God! 【文章大意】本文主要讲述作者通过自身的故事告诉我们, 不可以貌取人。41. A. travelled B. shopped C. flewD. searched【解析】选B。travelled旅游; shopped购物; flew飞; searched搜寻。我在星巴克柜台排队等候, 而她四处转转选了几样东西。故选B。42. A. uponB.

86、 afterC. ofD. in【解析】选A。这里的upon指的是“在上”。layers upon layers指老太太衣服穿了一层又一层。故选A。43. A. ring upB. make upC. put upD. take up【解析】选A。ring up用收银机记录(收入的钱); make up组成; put up张贴; take up占据。这里指星巴克的收银员用收银机记录(收入的钱)。故选A。44. A. ashamedB. afraidC. awareD. embarrassed【解析】选C。这里考查短语固定搭配become aware of知道, 意识到。在某一时刻, 我意识到她

87、在我后面更加靠近。故选C。45. A. hidB. placedC. cleanedD. opened【解析】选B。hid隐藏; placed放置; cleaned清洁; opened打开。这里指我本能地把手放在我的钱包上。故选B。46. A. jokesB. storiesC. liesD. problems【解析】选B。jokes笑话; stories故事; lies谎言; problems问题。关于无家可归的妇女的故事让我百感交集。故选B。47. A. robB. catchC. stealD. pick【解析】选C。rob抢; catch抓; steal偷; pick捡。这里指作者在想

88、她也许试图偷“我”的钱包。故选C。48. A. turnB. adviceC. decisionD. hope【解析】选A。Its ones turn to do sth. 轮到某人做某事。然后轮到我结账了。故选A。49. A. lostB. shortC. missingD. enough【解析】选B。lost失去的; short短缺的; missing不见的; enough足够的。此处指收银员结账的时候, 我发现我还差37美分。故选B。50. A. replayB. rewriteC. repeatD. record【解析】选C。replay重播; rewrite重写; repeat重复;

89、 record记录。她要求我重复我所说的。故选C。51. A. designsB. colorsC. linesD. holes【解析】选D。designs设计; colors颜色; lines路线; holes洞。在那时, 一个灰色的长手臂, 袖子上有好多洞。故选D。52. A. pushedB. threwC. stoppedD. reached【解析】选D。这里考查短语固定搭配reach over伸手拿。这里指那个老太太从我后面伸出手来。故选D。53. A. frightenedB. shockedC. encouragedD. excited【解析】选B。frightened害怕的;

90、shocked震惊的; encouraged受到鼓励的; excited激动的。这里指作者很震惊。故选B。54. A. wronglyB. naturallyC. sensitivelyD. clearly【解析】选A。wrongly错误地; naturally自然地; sensitively敏感地; clearly明显地。这里指作者错误地判断。故选A。55. A. offeringB. acceptingC. judgingD. thanking【解析】选C。offering提供; accepting接受; judging判断; thanking感谢。这个妇女给予我判断别人的教训。故选C。第

91、二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。I have even wondered if money buys happiness. It seems that money will allow me to buy the things 56. _ make me happy. But one day I sat down and made a list of the things I wanted 57. _ (do) in my life. I realized Id never put much thought

92、into it. Id written down these things like taking a photo on the mountain and staying at a hotel in Dubai, but I didnt really plan to do them, 58. _ (simple) because I didnt have the time. My life consisted 59. _ heading to the office, running on the road, working some more. . . It didnt matter if m

93、y salary doubled; the life would stay 60. _ same. Sure Id probably drive a 61. _ (nice) car, move into a bigger place, and have a bigger TV than my friends, but that wasnt helping me realize any of my goals. Six months after 62. _ (create) that list, my belief has changed. Id keep working on my list

94、, for 63. _ (experience) were much more important than any of the material items. Its not hard to create opportunity for 64. _ (you). All it 65. _ (take) is a little creative thinking. 【文章大意】本文作者通过自己的故事说明了这样一个道理: 经历比物质的东西更重要。56. 【解析】that/which。考查定语从句。_ make me happy 是一个定语从句, 修饰先行词the things, 关系词在从句中

95、作主语, 指物, 所以填that/which。57. 【解析】to do。考查固定用法。want to do sth. 想要做某事, 是固定用法, 所以填to do。58. 【解析】simply。考查副词。修饰整个句子, 用副词, 所以填simply。59. 【解析】of。考查固定短语。我的生活由朝办公室走、在路上跑步和做更多的工作等组成。consist of由组成, 所以填of。60. 【解析】the。考查固定短语。生活仍然保持相同。the same同样的, 是固定短语, 所以填the。61. 【解析】nicer。考查比较级。由move into a bigger place, and ha

96、ve a bigger TV than my friends可知这里应该用比较级, 所以填nicer。62. 【解析】creating。考查v. -ing形式。介词after之后, 用v. -ing形式, 所以填creating。63. 【解析】experiences。考查名词单复数。由were判断出来主语是复数, 所以填experiences。64. 【解析】yourself。考查反身代词。为你自己创造机会并不困难。表示“你自己”, 所以填yourself。65. 【解析】takes。考查主谓一致。在一般现在时中, 主语是第三人称单数, 谓语动词也要使用单数形式, 所以填takes。第四部分

97、写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假如你叫李平, 你的美国笔友Tom来信询问你十一假期过得怎么样。请根据表格中的信息给他回信, 说明你在十一假期中的活动和理由。活动理由休息学习紧张, 缺少锻炼和休息续表看望乡下的祖父母帮助他们做点家务, 并和他们谈了身边的新鲜事和朋友进行短途旅游欣赏大自然, 呼吸新鲜空气注意: 词数80左右。_【参考范文】Dear Tom, Im very glad to receive your letter. And its a pleasure to tell you something about how I spent the National Day

98、 holiday. First, I had a good rest because recently I often felt tired as a result of my heavy study burden as well as lack of sleep and physical exercise. Of course, it took me two days to stay with my grandparents living in the countryside and help them do some housework and tell them what happene

99、d to me and my friends. Whats more, I had a trip with my friends to appreciate the beauty of nature and breathe fresh air. What did you do in your holidays? Im looking forward to hearing from you. Best wishes! Yours, Li Ping第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。I always wonde

100、red how people would react if I tried to approach a total stranger for help in a busy place like a street corner or in a bustling mall. I personally have always hurried past a stranger who tried to catch my attention in a busy place or when I am rushing around. Yesterday I had a taste of being stuck

101、 in such a desperate situation where my only hope of help would have to come from a total stranger. I was in a busy shopping mall buying a large piece of luggage. After the purchase in one of the large, fancy, expensive shops, I picked up my phone from my pocket to call my driver waiting in the park

102、ing lot and my phone was dead. I then requested the shop assistant who had just sold me the luggage, which was not cheap at all, if she could ring the number of my driver for me. She replied, still all smiles, “Im sorry sir, but it is the shop policy that we cannot use mobile phones while working in

103、 the shop. ”As I was wondering what kind of policy that was, I saw a nice-looking teenage boy coming toward me. Remembering my wifes interesting theory that beautiful people are more likely to give you a hand when youre in trouble, I thought I might have a chance. But before I could say a word, he w

104、alked past me. It turned out he simply didnt see me. I waited a bit longer in the mall but it seemed nobody bothered to look at me. Disappointed and tired, I got out of the shop onto the busy street in front. I stood there with people rushing by, looking at their faces to see if there was a sign of

105、kindness on their face. I began wondering how many times I had reacted to strangers like the shop girl and the teenager. At that point I saw a young mother with her two kids. _Finally a man wearing a cheap T-shirt and dirty jeans seemed to notice me. _【参考范文】At that point I saw a young mother with he

106、r two kids. I thought that a beautiful woman with charming blue eyes must be willing to help me. So, with great expectation, I trotted briskly towards her with an appropriate smile on my face, and requested courteously if she could be kind enough to make a phone call for me. However, what I saw was

107、a womans face disfigured by frowns and what I heard was a sound of dismay and suspicion under her breath. Without a word, she pulled her kids to escape from me, as if scared by a murderer. I stood there, motionless, with a blank face and a sinking heart. Finally a man wearing a cheap T-shirt and dir

108、ty jeans seemed to notice me. I squeezed a smile though it failed to mask my weariness, and requested him the same thing. Unexpectedly, he took out his mobile phone for me without hesitation or any probing questions. Dancing in his eyes was the real kindness that I had been struggling to seek for so long. From that day on, I began helping other strangers in distress, just like the poor-looking but kind man, with the aim of passing kindness and melting the ice in many peoples hearts.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1