1、课时作业14Unit 5Section Discovering Useful Structures阅读理解ADear Mary,How are you? I saw you posted some wonderful photos of the coastline near your hometown. Youre really getting into your photography! Right now Im taking a break from social media (媒体) to write you an email.Remember you said youd like to
2、 come over to the UK sometime this year? Well, I was thinking that this year you might like to come to the Edinburgh Festival with me in August. Ive got an aunt with a flat in the city centre who could put us up.Do you know much about the festival? Its very famous the biggest, most popular arts fest
3、ival in the world! There are lots of things going on art exhibitions (展览), concerts of all kinds, modern dance, a book festival, etc. The thing its most famous for is the newest and most exciting theatre. People come from all over the world and perform (表演) in their own language.In Scotland you have
4、 the best of both worlds: culture and wild land. After the festival, we could hire (租) a car and go up to some of the islands off the west coast, like Skye. The weather can be changeable in August, but the landscape (风景) is beautiful, with empty beaches and rocky mountains. Its the perfect place for
5、 you to take photos. Afterwards, we could head back to the east coast and visit my friend Rob in St. Andrews. Its really pretty and Robs enjoyable to be with. Youd get on well with him.So, why dont you have a think about it and then get back to me? Take your time, theres no rush.Speak to you soon,So
6、phie 【语篇解读】本文是一篇应用文。文章为一封邮件,主题为邀请朋友到苏格兰度假。1What is the best known activity at the Edinburgh Festival?AModern dance.BArt exhibitions.CPerformances of plays.DDifferent kinds of concerts.答案与解析:C细节理解题。根据第三段中的“The thing its most famous for is. perform in their own language”可知,爱丁堡艺术节最出名的活动是最新且最激动人心的戏剧表演。2
7、What does Sophie suggest doing straight after the festival?ASeeing her friend Rob in St. Andrews.BDriving along the east coast of Scotland.CTaking photos while climbing mountains.DVisiting islands along the west coast of Scotland.答案与解析:D细节理解题。根据第四段中的“After the festival. the west coast, like Skye”可知,
8、Sophie建议参加完爱丁堡艺术节之后,驱车前往苏格兰西部海岸沿岸的一些岛屿游玩。3Why did Sophie send this email to Mary?ATo invite her to visit Scotland.BTo talk about her holiday plan.CTo take a break from social media.DTo introduce the Edinburgh Festival.答案与解析:A主旨大意题。在邮件中,Sophie首先夸赞了Mary的摄影技术,接着邀请她八月和自己一起参加爱丁堡艺术节,并做了之后的出行安排:先到苏格兰西部海岸岛屿
9、观光,然后到东部海岸看朋友;且由“In Scotland. wild land”可知,爱丁堡艺术节的举办地点正是苏格兰;因此,Sophie写这封邮件的目的是邀请Mary到苏格兰旅行,参加爱丁堡艺术节,并欣赏苏格兰的美丽风景。BIf youre planning on travelling, there are a few simple rules about how to make life easier both before and after your journey.First of all, always check and doublecheck departure (起程) ti
10、me. It is amazing how few people really do this carefully. Once I arrived at the airport a few minutes after ten. My secretary had got the ticket for me and I thought she had said that the plane left at 10:50. When I arrived at the airport, the clerk at the departure desk told me that my flight was
11、closed. Therefore, I had to wait three hours for the next one and missed an important meeting.The second rule is to remember that even in this age of credit cards, it is still important to have at least a little of the local currency (货币) with you when you arrive in a country. This can be necessary
12、if you are flying to a place few tourists normally visit. Once I arrived at a place at midnight and the bank at the airport was closed. The only way to get to my hotel was by taxi and because I had no dollars, I offered to pay in pounds instead. “Listen! I only take real money!” the driver said angr
13、ily. Luckily I was able to borrow a few dollars from a clerk at the hotel, but it was embarrassing.The third and last rule is to find out as much as you can about the weather at your destination before you leave. I feel sorry for some of my workmates who travel in heavy suits and raincoats in May, w
14、hen it is still fairly cool in London or Manchester, to places like Athens, Rome or Madrid, where it is already beginning to get quite warm during the day.【语篇解读】本文是一篇说明文。作者就外出旅行给读者提了三点建议。第一点是再三确认出发时间;第二点是随身带一些当地的货币;第三点是充分了解当地的天气情况。4Where is the writer most probably from?AItaly. BThe USA.CBritain. DG
15、reece.答案与解析:C细节理解题。根据第三段中的“. because I had no dollars, I offered to pay in pounds instead.”可知,作者没有带美元,想用英镑付打车的费用,由此可知,作者可能来自英国,故选C项。5According to the passage, the driver was angry because _.Athe author gave him the false (假的) moneyBthe author did not give him the local moneyCthe author offered to pa
16、y by credit cardDthe author had no enough change答案与解析:B细节理解题。根据第三段中的“Listen! I only take real money!”可知,司机的意思是他只收他们国家的钱,也就是美元,而且作者举这个例子是为了说明随身携带当地货币的重要性,故选B项。6Which of the following is TRUE according to the passage?AThe author tells people to choose warm places as their travel destinations.BYou dont
17、 have to take credit cards when travelling.CYou should know more about the weather of the place youll visit.DIts unnecessary to check the departure time carefully.答案与解析:C细节理解题。根据第四段中的“The third and last rule is to find out as much as you can about the weather at your destination before you leave.”可知
18、,出发前一定要尽可能多地了解目的地的天气情况,故选C项。7The writer mainly tells us _.Ahow to make life easierBhow to be well prepared for a tripChow to enjoy ourselves on a tripDhow to plan our trip答案与解析:B主旨大意题。根据第一段中的“If youre planning on travelling, there are a few simple rules about how to make life easier both before and
19、after your journey.”和后面几段的首句可知,作者认为去旅行前一定要做好充分的准备,作者给读者提了三条建议,故选B项。CWhen we are young we are taught that its wrong to lie and we should always tell the truth. Unfortunately, most children lie even if theyre told not to. Research carried out at the Institute of Child Study at Toronto University has s
20、hown that this might not be such a bad thing. Apparently (显然地), children who tell lies when theyre two years old have a good chance of becoming successful adults (成年人)According to the research, at the age of two, 20 percent of children lie. At the age of three, 50 percent lie, and at four almost 90
21、percent lie. By the age of 12 almost every child tells lies.Lying needs much brain work. and the better the lie is, the more work the brain has to do. By training the brain early, researchers believe children will be able to think more clearly when they are adults.Recent research, carried out by the
22、 Science Museum in London, has shown some interesting facts about the way we lie as adults. According to the research, the average British man tells three lies every day, thats over 1,000 lies a year. However, the average woman apparently only lies twice a day.Most people think women are better liar
23、s (说谎者) than men although in fact they tell fewer lies. Popular womens lies include Nothings wrong, Im fine, I dont know where it is, I havent touched it, and It wasnt that expensiveSome people say you can lie as long as its a white lie. A white lie is a lie told to avoid hurting someones feelings.
24、One of the most common lies for both men and women is Its_just_what_Ive_always_wanted, said after opening a present from their partner.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要是有关谎言的调查研究。8What will happen to young children who lie?AThey will possibly do wrong later.BTheyre likely to succeed in the future.CThey will keep
25、lying when they grow up.DThey may have a good chance of losing others trust.答案与解析:B细节理解题。根据第一段中的“children who tell lies when theyre two years old have a good chance of becoming successful adults”可知,撒谎的小孩在以后很可能会取得成功,故选B项。9What do the numbers in Para. 2 show about children?AOlder children tell bigger
26、lies than younger ones.BAs they grow, they often lie about their age.CThe older they are, the more likely they lie.DIts quite natural for them to tell lies.答案与解析:C推理判断题。第二段的研究结果表明,随着孩子年龄的增长,其说谎的概率也在增长,故选C项。10What did the research by the Science Museum find out?AMen lie more than women.BWomen are bet
27、ter liars than men.CWomens lies are usually not serious.DMen sometimes have to lie to women.答案与解析:A细节理解题。根据第四段中的“According to the research, the average British man tells three lies every day”和“the average woman apparently only lies twice a day”可知,男性比女性说的谎多,故选A项。11Whats the true feeling behind the underlined part in the last paragraph?AYou know me so well.BI dont like the present.CYou are good at picking presents.DI havent received a present I really like.答案与解析:B推理判断题。画线部分是上一句“A white lie is a lie told to avoid hurting someones feelings”的举例,由此可知,画线部分是一句善意的谎言,其实说话者并不喜欢这件礼物,故选B项。