收藏 分享(赏)

2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:437116 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:9 大小:49KB
下载 相关 举报
2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019-2020学年外研版高中英语选修八课时作业:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 6 Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points课时作业.单句语法填空1We did so well that we were invited to share our idea and experience with all the students of our school.2Janes birthday party turned out to be a failure, for few guests came to attend it.3They thought of him as a membe

2、r of their family though he was a thief once.4Its better to be tolerant (tolerance) of others than to criticize them sometimes.5I dont practice more than my sister, so my English is not as fluent as hers.6The foreign guest John has some acquaintance(acquaint) with Chinese, and we become good friends

3、.7(2019福建福州一中期中)On some level, a students grades are a reflection (reflect)on the teacher.8Teachers should pay more attention to those students who are mentally (mental)ill.9His poems were all about the war and the suffering(s) (suffer) it brought about to human beings.10It was not what he said but

4、what he did that surprised me.单句改错1As far as Im concerned, the expense involved will be shared with us. withamong/between2He took hold on the rope at the top and then just climbed down. onof3In other words, we should keep the earth healthy while use its supply of natural resources. useusing4Industri

5、al progress should go hand to hand with the development of agriculture. toin5He has so much interest in politics as in literature.soas.阅读理解Tang Dynasty poets sang for about three centuries in different tones. There were many famous poets living in the Tang period, such as Li Bai, Du Fu, Bai Juyi and

6、 Li Shangyin.Poems of the Tang Dynasty edited in the Qing Dynasty is a collection of more than 48,900 poems that were written by over 2,200 poets. But it didnt cover all the poems of the Tang Dynasty.During the Tang Dynasty, poems were recited when lovers walked under the moonlight. Poems were also

7、recited when soldiers fought on the battlefield. People recited them in the open air or at temple fairs.Tang Dynasty poets wrote poems to win fame and also to develop their temperament(性情). They poured out deep feelings for their friends and criticized injustice in the world through poems.In the Tan

8、g Dynasty scholars had to be poets. Their readers were not only people of high social position but also common people. Poets recited poems, women singers sang poems and other ranks of people, including old women and children, read Tang poems. This atmosphere affected foreigners who visited the count

9、ry at that time. As a result, Tang poetry was introduced to some adjacent countries, like Japan and Vietnam.Tang poetry is a most brilliant page in the history of ancient Chinese literature. Its a miracle (奇迹) in the cultural history of mankind. The Tang Dynasty was a powerful empire with a vast ter

10、ritory. It inherited (继承) Chinese civilization that went back to ancient times, was combined with the best of other cultures and adopted the benefits of other nations in the world. Tang poetry wasnt the only spiritual wealth created by the Tang Dynasty people. Philosophy and religion, handwriting an

11、d painting, and music and dance all gained new peaks of development. Tang poetry, however, was the jewel in the crown and its greatest achievement.【解题导语】本文是一篇说明文。通过本文,我们可以更深入地了解唐诗的影响力和其对世界文化发展的贡献。1We can conclude from the passage that .Aonly people in the Tang Dynasty created poemsBin total there we

12、re four famous poets in the Tang DynastyCthe Tang Dynasty probably existed for about three centuriesDin the Tang Dynasty most common people were poets解析:选C推理判断题。根据第一段可推断出C项正确。2Which of the following is NOT mentioned in the passage?AWhy the poets created poems.BSome other kinds of spiritual wealth in

13、 the Tang Dynasty.CThe significance and influence of the Tang Dynasty.DThe editors of Poems of the Tang Dynasty.解析:选D细节理解题。A项在第三段中提到了;B、C两项在最后一段提到了。根据第一段内容可知,文章没有具体交代Poems of the Tang Dynasty这本书是谁编辑的。故选D项。3The underlined word “adjacent” in Paragraph 4 probably means “ ”AstrongBneighboringCpoor Drich

14、解析:选B词义猜测题。根据句中的“like Japan and Vietnam”可推测出,adjacent意为“邻近的”。故B项意思相符。4Whats the best title for the passage?AThe Great Tang DynastyBTang Dynasty PoetryCFamous Poets in the Tang DynastyDThe Development of the Tang Dynasty解析:选B标题归纳题。本文主要叙述了唐诗在当时受欢迎的程度和影响力。故B项最适合作本文标题。.完形填空It was an unforgettable weeken

15、d. I had a great time at the 1 .However,after I reached home, I noticed my owl necklace was 2 .I was so anxious that I 3 every room in the house,but my efforts were 4 vain.Then I decided to head back to the beach. My husband thought I was 5 ,as the huge beach was nine miles from our home. How could

16、I 6 one tiny necklace?What if it came off in the ocean?I was 7 to even consider that as a possibility. I knew I had to try.After searching for several hours at the beach, I 8 an elderly man with a metal detector(探测器) in his hand. I 9 up to him and asked whether he had come across a necklace. He open

17、ed his hand and showed me his 10 some coins. He said if he saw my necklace he would 11 return it to me. I also wanted him to have enough 12 to mail it so I gave him a $5 bill and told him my name and my address. Then I left.My husband 13 me and said that he would buy me a new one. But I turned down

18、his nice 14 , as that necklace couldnt be 15 .It was my dad who had found a special way to give me that 16 necklace.There had been a yard sale in my community. Among the things that were put on 17 he found the necklace. Unable to 18 it,my dad offered to build a bookshelf for the owner as a(n) 19 .Un

19、expectedly,three days later,I received a package. Inside were a $5 bill and my owl necklace. The moment I saw the necklace,I couldnt help 20 .【解题导语】本文是一篇记叙文。讲述了作者在沙滩上把自己的项链丢失了,然后又回到沙滩上找,可是没有找到,最后项链被一个老人找到并寄给作者的故事。1A.campusBbeachClibrary Dmuseum解析:选B根据下文的“Then I decided to head back to the beach.”可知,

20、这里应该指的是在沙滩上。2A.broken BstolenClost Ddisappearing解析:选C根据下文作者后来又去沙滩上找项链可知,此处应指项链丢失了。lost“丢失的”,符合语境。3A.searched BcleanedCoccupied Dmeasured解析:选A根据上下文可知,项链丢失了,此处应该是在家里找。search表示“寻找”,符合语境。clean“弄干净”;occupy“占据”;measure“测量”。4A.for BwithCin Dat解析:选C根据下文的“Then I decided to head back to the beach.”可知,在家里没有找到。

21、in vain表示“徒劳,白费功夫”,符合语境。5A.curious BanxiousCcareless Dcrazy解析:选D根据下文的“as the huge beach was nine miles from our home”可知,沙滩很大并且离家那么远。故在作者决定去沙滩寻找项链时,丈夫认为作者“发疯了(crazy)”,故选D项。curious“好奇的”;anxious“焦虑的,不安的”;careless“粗心的”。6A.find out BlocateCdescribe Dobserve解析:选B此处表示在一个沙滩上找一个微小的东西。locate表示“确定的位置,定位”,符合语境,

22、故选B项。find out“查明”,一般宾语是抽象的东西;describe“描述”;observe“观察”。7A.unable BeagerCprepared Dunwilling解析:选D前一句说项链有可能掉进了海里,这样的话,项链就不能找到了。作者显然是不愿意这种情况发生的,所以选D项。8A.rescued BnoticedCadmired Dhired解析:选B根据上下文可知,作者寻找了几个小时后,不经意间“看到(noticed)”一个手里拿着金属探测器的老人,B项符合语境。rescue“拯救”;admire“羡慕”;hire“雇用”。9A.raced BwalkedCcrawled D

23、approached解析:选A根据上下文可知,作者急切地想找到项链,所以跑向了老人。race“快速移动”,符合语境,故选A项。walk“走”;crawl“爬”;approach“接近”。10A.achievement BequipmentCcharge Dpriority解析:选A根据上文提到的老人手里拿着金属探测器可知,他在沙滩上寻找东西;再根据作者问他是否看到一条项链时,他摊开手,手上只有几个硬币,且根据破折号可知,这里应该用achievement“成就”,故选A项。equipment“设备”;charge“费用”;priority“优先(权)”。11A.randomly Bgratefu

24、llyCgladly Dsincerely解析:选C根据下文老人把找到的项链还给作者可以推知,老人此时说的应该是如果看见项链他会“乐意(gladly)”把它归还给作者,C项符合语境。randomly“随机地”;gratefully“感激地”;sincerely“真诚地”。12A.time BpostageCreason Dability解析:选B根据空后的“to mail it so I gave him a $5 bill and told him my name and my address”可知,作者给他“邮资(postage)”让他邮寄项链,故选B。13A.promised Bremi

25、ndedCblamed Dcomforted解析:选D根据上下文可知,找不到项链的作者非常着急,丈夫要给作者买一条新的,这应该是安慰作者的话。comfort“安慰”,符合语境,故选D项。promise“承诺”;remind“提醒”;blame“责备”。14A.gesture BinvitationCassistance Dcomment解析:选A本段第一句是丈夫安慰作者的话,只是丈夫展现的一个“姿态(gesture)”,nice gesture表示“友好的表示”。gesture“(表明感悟或意图的)姿态,表示”,符合语境,故选A项。invitation“邀请”;assistance“帮助,援助

26、”;comment“评论”。15A.compared BdecoratedCreplaced Drecognized解析:选C根据上文的“But I turned down his nice14”和下文的“It was my dad who had found a special way to give me that 16necklace.”可知,这条项链是其他项链无法替代的。replace“代替”,符合语境,故选C项。compare“比较”;decorate“装饰”;recognize“认出”。16A.similar BpreciousCtemporary Dexpensive解析:选B根

27、据上下文可知,那条项链很“珍贵(precious)”,B项符合语境。similar“相似的”;temporary“暂时的”;expensive“昂贵的”。17A.schedule BoccasionCapproval Ddisplay解析:选D根据“There had been a yard sale in my community. Among the things that were put on 17he found the necklace.”可知,当时社区在进行庭院旧货出售,既然父亲发现那条项链,说明当时那条项链在“展出(on display)”,故选D项。on schedule“按

28、计划时间”;on occasion“间或”;on approval“供试用的,包退换的。”18A.afford BdevoteCpreserve Drepair解析:选A根据下文的“my dad offered to build a bookshelf for the owner”可知,当时父亲买不起那条项链,所以提出给项链的主人做个书架来做交换。afford“承担得起的费用”,符合语境,故选A项。devote“献身”;preserve“保持”;repair“修理”。19A.advantage BdecisionCexchange Dreward解析:选C根据上文可知,既然买不起,父亲提出给项

29、链的主人做一个书架以换取那条项链。exchange“交换”,符合语境,故选C项。advantage“优势”;decision“决定”;reward“奖赏”。20A.laughing BscreamingCexciting Dcrying解析:选D根据上文内容可知,作者的那条项链意义特殊,对作者来说非常珍贵,老人把它和作者给他的五美元邮寄费一起寄来,作者忍不住“哭(crying)”起来了,故选D项。.短文改错Alice, my best friend, devotes many energy to her lessons. She is always one of the top student

30、 in our class. She loves the music so much that she made it a rule to enjoy songs in her spare time. Alice is always willing to help other, and she often helps us with our lessons. As a volunteer, she has successful organized some voluntary activities. We paid a visit a nursing home last month, so w

31、e picked up rubbish near our school. That we did was warmly welcomed. Win honor for our school, Alice is well known to our classmates.答案:Alice, my best friend, devotes energy to her lessons. She is always one of the top in our class. She loves music so much that she it a rule to enjoy songs in her s

32、pare time. Alice is always willing to help ,and she often helps us with our lessons. As a volunteer, she has organized some voluntary activities. We paid a visit a nursing home last month, we picked up rubbish near our school. we did was warmly welcomed. honor for our school, Alice is well known to our classmates.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1