1、Unit 2 课时跟踪检测(一)Warming Up & Reading Pre-reading阅读理解ACompetition in the Olympics should be between athletes who use their own strength or speed. If some athletes dont follow the rules, it ruins the fun for everyone connected with the game. It also gives an extremely unfair advantage to athletes usin
2、g drugs. So I think athletes should be tested for drugs.Jim from AtlantaDrug use among top athletes has long been a problem. Without drug tests, the Olympics would be about who uses the most drugs, not who trains the hardest and has the most athletic skills. Also drugs do harm to peoples health and
3、sometimes even kill people.David from HoustonWhy should athletes be allowed to compete when its not really they who are actually competing? Its the drugs that do all the work. Athletes_who_use_drugs_are_like_runners_with _roller_skates. Its cheating and irresponsible, which must be strictly forbidde
4、n. Its unfair to other competitors who dont use drugs.Bruce from ChicagoMost sports athletes are held to a standard of being drugfree. Olympians should not be held any differently. They take part in highly competitive sports and win medals for their country. Testing the athletes for drugs must be do
5、ne in every country and every sport. No drug test would be unfair to athletes who dont use drugs.Sam from Los AngelesAlthough popular opinion is against athletes using drugs, I believe drugs do help make the Olympic sports more wonderful. I enjoy seeing human beings achieving things that couldnt be
6、done with normal conditioning. I enjoy seeing stronger, faster and longer performances by making good use of drugs. I dont see the necessity of drug tests.Jack from New York语篇解读:本文主要介绍了几种关于奥运会选手是否应该接受兴奋剂检测的观点。1What does David think of drug use in the Olympics?AIts more common in top athletes than ot
7、hers.BIts a difficult problem to deal with.CIt helps improve athletes skills.DIts bad for athletes health.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“Also drugs do harm to peoples health and sometimes even kill people”可知,David认为使用兴奋剂对健康有害。故选D。2What does the underlined sentence in Paragraph 3 suggests?AUsing drugs is the sam
8、e as cheating.BDrugs help athletes reach greater speed.CRunners should not be allowed to use drugs.DAthletes using drugs do not show their real ability.解析:选A句意理解题。画线句子的字面意思为:使用兴奋剂的运动员就好比穿着旱冰鞋跑步的运动员。再根据该句后面的“Its cheating and irresponsible, which must be strictly forbidden”可知,画线句子的真正含义为:使用兴奋剂和作弊没什么两样。
9、故选A。3What do Jims and Sams opinions have in common?ABoth mention the popularity of the Olympics.BBoth mention the fairness of the Olympics.CBoth mention the rules of the Olympics.DBoth mention the fun of the Olympics.解析:选B细节理解题。对比第一段中Jim的观点“It also gives an extremely unfair advantage to athletes usi
10、ng drugs”和第四段中Sam的观点“No drug test would be unfair to athletes who dont use drugs”可知,他们两人都提到了奥运会比赛的公平性问题,故选B。BThe first ancient Olympic Games for which we still have written records were held in 776 BC. Coroebus won the only event at the Olympics. This made him the very first Olympic champion in hist
11、ory. Then they grew and continued to be played every four years. In 393 AD, the Roman emperor Theodosius , a Christian, announced to end the Games because of their pagan (异教的) influences.About 1,500 years later, a young Frenchman named Pierre de Coubertin began their revival (恢复)In 1892 Coubertin fi
12、rst brought forward his idea to revive the Olympic Games but failed.Two years later, Coubertin organized a meeting with 79 delegates (代表) who represented nine countries. At this meeting he got what he wanted. All the delegates at the conference voted for the Olympic Games. They also decided to have
13、Coubertin set up an international committee to organize the Games. This committee became the International Olympic Committee (IOC) and Demetrious Vikelas from Greece was selected to be its first president. Athens was chosen for the revival of the Olympic Games and the planning was begun.The very fir
14、st modern Olympic Games opened in the first week of April, 1896. Since the Greek government had been unable to afford a stadium, a rich Greek architect,Georgios Averoff,donated one million drachmas (over $100,000) to repair the Panathenaic Stadium, originally built in 330 BC.Since the Games were not
15、 well publicized internationally, contestants (选手) were not nationally chosen but rather came individually and at their own expense. Some contestants were tourists who happened to be in the area during the Games.语篇解读:这是一篇说明文,主要介绍了奥运会的历史以及第一届现代奥运会的举办情况。4Coubertin held a most important meeting with 79
16、 delegates in _.A1500B1892C1894 D1896解析:选C细节理解题。由第二段第二句可知,Coubertin在1892年提出恢复举办奥运会,再由第三段第一句中“Two years later”可知,这次会议是在1894年召开的。5Who offered money to help the first modern Olympic Games?ADemetrious Vikelas.BCoroebus.CPierre de Coubertin.DGeorgios Averoff.解析:选D细节理解题。根据第四段第二句可知,由于当时希腊政府财力不足,是富有的建筑师Geor
17、gios Averoff资助了第一届现代奥运会。6At the first modern Olympic Games, _.Awinners were given money as prizeBIOC invited contestants to tour GreeceCthere were no strict rules for being a contestantDmany countries chose some athletes to compete解析:选C推理判断题。根据最后一段可知,当时参加奥运会的选手不是由国家选派的,而是个人报名参赛,其中还有一些是碰巧在那儿旅游的游客。由此可
18、知当时对参赛选手没有严格的限制。CWhat Makes a Soccer Player Great?Soccer is played by millions of people all over the world, but there have been only a few players who were truly great. How did these players get that way was it through training and practice, or are great players “born not made”? First, these player
19、s came from places that have had famous stars in the past players that a young boy can look up to (敬仰) and try to imitate. In the history of soccer, only six countries have ever won the World Cup three from South America and three from Europe. There has never been a national team or a really great p
20、layer from North America or from Asia. Secondly, these players all had years of practice in the game. Alfredo Di Stefano was the son of a soccer player, as was Pele. Most players began playing the game at the age of three or four.Finally, many great players come from the same kind of neighbourhood a
21、 poor, crowded area where a boys dream is not to be a doctor, lawyer or businessman, but to become a rich, famous athlete or entertainer. For example, Liverpool, which produced the Beatles, had one of the best English soccer teams in recent years. Pele practised in the street with a “ball” made of r
22、ags. And George Best learned the tricks that made him famous by bouncing the ball off a wall in the slums (贫民区) of Belfast.All great players have a lot in common, but that doesnt explain why they are great. Hundreds of boys played in those Brazilian streets, but only one became Pele. The greatest pl
23、ayers are born with some unique quality that sets them apart from all the others.语篇解读:英式足球很流行,但是著名的球员却不多,文章从几个方面分析了造成这种现象的原因。7According to the passage, which of the following statements is TRUE?ASoccer is popular all over the world, but truly great players are rare.BMillions of people all over the w
24、orld are playing soccer, but only six countries have ever had famous stars in the past.CSoccer is played by millions of people all over the world, but only six countries from South America and West Europe have ever had great national teams.DSoccer is one of the most popular games all over the world,
25、 but it seems least popular in North America or Asia.解析:选A细节理解题。从第一段第一句可得出答案。8The word “tricks” at the end of Paragraph 2 is closest in meaning to“_”Aexperience BcheatingCskills Dtraining解析:选C词义猜测题。根据本句意思“技巧使他出名”,而与技巧同义的只有C项。9Liverpool and Brazilian streets are two geographic terms used to illustrat
26、e (说明) _.Awhere soccer players get their wayBhow neighbourhood affects a soccer players successCwhy they can produce the best soccer teamsDwhat a poor, crowded area will provide a future soccer player with解析:选D细节理解题。从第二段最后和最后一段可得出答案。10In the last paragraph, the statement “. but only one became Pele” indicates that _.APele is the greatest soccer playerBthe great players are born with some unique qualityCPeles birthplace sets him apart from all the othersDthe success of a soccer player has everything to do with the family background解析:选B推理判断题。从最后一段最后一句可得出答案。