1、Unit 8Period Two.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Computers are now part of our daily life.Experts predict before long all schools,businesses and most families will own computers of some kind.Among the general public,computers arouse strong feelingspeople 1._ love them or
2、 hate them.The computer lovers talk about 2._ useful computers can be in business,in education and at homeapart 3._ all the games.You can do your accounts on them,learn languages from them,write letters on them,use them 4._(control) your central heating,and in some places even do your shopping with
3、5._.Computers,they say,will also bring more leisure,as more and more 6._(pleasure) jobs are taken over by robots.The haters,on 7._ other hand,argue the computers dont bring leisure 8._ unemployment.They worry,too,that people who spend all their time 9._(talk) on computers will forget how to talk to
4、each other.But 10._ biggest fear is that computers may eventually take over altogether.【解题导语】 本文是一篇议论文,论述了人们对电脑或爱或憎的不同态度。1eithereitheror“要么要么”,固定搭配。2how电脑在商业、教育和家庭领域是多么有用。how引导感叹句。3fromapart from固定短语,意为“除之外”。4to control不定式作目的状语,“使用它们来控制你的中央暖气系统”。5them指代computers。6unpleasant此处应该填形容词修饰jobs。unpleasant“
5、令人不适的”。7theon the other hand“另一方面”,固定短语。8butnotbut“不是而是”,电脑带来的不是休闲而是失业。9talkingspend(in) doing sth“花费(做)某事”,固定搭配。10their他们最大的担忧是电脑也许最终会完全占上风。. 阅读理解(共7小题;每小题2分,满分14分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ATourism probably started in Roman times.Rich Romans visited friends and family who were working in
6、another part of the Roman empire.When the empire broke down,this kind of tourism stopped.In the early 17th century,the idea of the “Grand Tour” was born.Rich young English people sailed across the English Channel.They visited the most beautiful and important European cities of the time,including Par
7、is in France,and Rome and Venice in Italy.Their tours lasted for two to four years,and the tourists stayed a few weeks or months in each city.The “Grand Tour” was an important part of young peoples educationbut only for the rich.In the 18th century,tourism began to change.For example,people in the U
8、K started to visit some towns,such as Bath to “take the waters”They believed that the water there was good for their health.So large and expensive hotels were built in these towns.In the 19th century,travel became much more popular and faster.When the first railways were built in the 1820s,it was ea
9、sier for people to travel between towns,so they started to go for holidays at the seaside.Some started to have holidays in the countryside as cities became larger,noisier and dirtier.Travelling by sea also became faster and safer when the first steamships were built.People began to travel more to fa
10、raway countries.The 20th century saw cars become more and more popular among ordinary people.Planes were made larger,so ticket prices dropped and more people used them.Thus tourism grew.In 1949,Russian journalist Vladimir Raitz started a company called Horizon Holidays.The company organizes everythi
11、ngplane tickets,hotel rooms,even foodand tourists pay for it all before they leave home.The package tour (团体旅行) and modern tourism industry was born.The first travel agency in China was set up as early as 1949.But tourism did not take_off until 1978.In 2002,the industry was worth 500 billion yuan an
12、d became an important part of Chinas social development.()1.In the early times,the travellers _.Aall came from ChinaBwere very young and strong Chad lots of moneyDtravelled by boat()2._ played the most important role in the tourism development.AEducationBMoneyCTransportationDPeoples ideas()3.In whic
13、h century did travel become much more popular and faster?A17th.B18th.C19th.D16th.()4.The underlined phrase “take off ”in the last paragraph means “_”Arise into the airBdevelop very fastCremove hats and clothesDbring down the prices【答案与解析】1C细节理解题。由第一段中的“Rich Romans”及第二段中“Rich young English people”及“o
14、nly for the rich”可知,早期的旅行者都是有钱人。2C推理判断题。文中屡次提到交通方式变换后人们的旅游地点以及方式也在相应地变化,可见transportation在旅游发展变化中的重要作用。 3C细节理解题。从第四段“In the 19th century,travel became much more popular and faster.”可知答案。4B词义猜测题。联系文章最后一句可知,中国早期的旅游业发展缓慢,直到1978年才飞速发展起来。BSome people say, “Extreme sports are so dangerous.Why would anyone
15、want to do them?” But the danger is what makes them so exciting.Keep reading to find out the most popular ones.Bungee jumping: People on some South Pacific islands have been bungee jumping for hundreds of years.In 1979, some people bungee jumped off a bridge in England and made the sport popular aro
16、und the world.Bungee jumping came to China in 1996.Skateboarding: At first, this sport was called “sidewalk surfing”Skateboarders often jump high into the air, go down steps or slide (滑行) down rails on their boards.They wear baggy trousers so they can move more freely.Skydiving: This is probably the
17、 scariest (最惊险的) extreme sport.Skydivers jump out of airplanes about four kilometers up in the sky.They usually free fall for a while and then open a parachute to slow down for a safe landing.Snowboarding:This became a Winter Olympic sport in 1998.People tied their feet to the board with special sho
18、es.They dont use any ski sticks.Then they ride down hills, jump high and do tricks.()5.What made bungee jumping popular all over the world?AA history of hundreds of years.BJumping over a river in America.CComing to China in 1996.DJumping off a bridge in England.()6.In which sport do people jump from
19、 a plane or from a high place?ABungee jumping and skydiving.BSkydiving and skateboarding.CBungee jumping and skateboarding.DSnowboarding and skateboarding.()7.Why do some people like to do the extreme sports?AIts easy to learn.BIts exciting and safe.CIts scary but safe.DIts dangerous but exciting.【解
20、题导语】本文介绍了几项极限运动,虽然危险但却刺激。5D细节理解题。由第二段的“.some people bungee jumped off a bridge in England and made the sport popular around the world”可知答案为D项。6A推理判断题。由第二段“some people bungee jumped off a bridge”及第四段“Skydivers jump out of airplanes about four kilometers up in the sky.”可知,bungee jumping和skydiving都是从高处起跳的。7D推理判断题。由第一段中的“the danger is what makes them so exciting”可知,人们喜欢极限运动是因为它虽危险但刺激。