收藏 分享(赏)

2019-2020学年北师大版英语选修六练习:UNIT 16 SECTION Ⅲ LESSON 3 LIFE STORIES WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:435705 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:72KB
下载 相关 举报
2019-2020学年北师大版英语选修六练习:UNIT 16 SECTION Ⅲ LESSON 3 LIFE STORIES WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019-2020学年北师大版英语选修六练习:UNIT 16 SECTION Ⅲ LESSON 3 LIFE STORIES WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019-2020学年北师大版英语选修六练习:UNIT 16 SECTION Ⅲ LESSON 3 LIFE STORIES WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019-2020学年北师大版英语选修六练习:UNIT 16 SECTION Ⅲ LESSON 3 LIFE STORIES WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019-2020学年北师大版英语选修六练习:UNIT 16 SECTION Ⅲ LESSON 3 LIFE STORIES WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019-2020学年北师大版英语选修六练习:UNIT 16 SECTION Ⅲ LESSON 3 LIFE STORIES WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019-2020学年北师大版英语选修六练习:UNIT 16 SECTION Ⅲ LESSON 3 LIFE STORIES WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019-2020学年北师大版英语选修六练习:UNIT 16 SECTION Ⅲ LESSON 3 LIFE STORIES WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、.单词拼写1The government placed many restrictions (限制)on foreign trade.2The company has expanded (扩大)its operations in Scotland by building a new factory there.3You should make the best of every precious (宝贵的)minute to study.4It is apparent (明显的)to us that he hasnt done his work properly.5It is uncertai

2、n (不确定的)what side effects the medicine will bring about.6Loneliness in a gloomy raining day may be unbearable to him.7When he was a little child,he was troublesome and nobody liked him.8He is so stubborn that he will not listen to others opinions.选词填空1The scientists are brought in to deal with the d

3、ifficult problem.2Our business has opened up a new situation since the new manager came.3All the mothers can relate to her sadness of losing her son.4That I like a lot of what she likes means that we have a lot in common.5Now that you mention it,I do remember the incident.完成句子1His modest business ev

4、entually expanded into a supermarket empire.他原先不大的生意后来扩展成了大型超市。2It was the third time that she had gone abroad.这是她第三次出国了。3It was my teacher who/that helped me overcome all kinds of difficulties.是我的老师帮助我克服了各种困难。4When first introduced to the market,these products enjoyed great success.当第一次被引入市场,这些产品就大

5、获成功。5Now that theyve got to know each other a little better,they get along just fine.由于彼此之间有了进一步了解,他们相处得不错。.课文语法填空Helen KellerHelen Keller was a special girl who needed a superb teacher. Her behaviour was often 1.unbearable (bear) and she was stubborn and angry because she couldnt speak, read 2.or w

6、rite at the age of 7.Anne Sullivan 3.was brought (bring) in to educate Helen. Her first goal was to stop Helens troublesome 4.behaviour (behave) and gave Helen lots of love. Annes technique was simple and straightforward. Then one day, Helen had a burst of understanding 5.when her hand was put under

7、 the water: the movement of the fingers meant the cool water 6.flowing (flow) over her hand. This precious knowledge gave her hope and joy. Finally, the world of words was opening up to her.At first, she was confused and 7.disappointed (disappoint). Gradually, but 8.painfully (pain), Helen understoo

8、d the meaning of “love” and “think” 9.with the help of Miss Sullivan. She had a breakthrough while 10.working (work) on a simple task.阅读理解AMy daughter never wanted to live on campus(校园)Her dad and I knew this because over and over she said that.She likes home.She likes familiarity.She labels herself

9、 as shy.She is a selfdescribed introvert whos never been interested in having a huge group of friends.But she did want a few close friendsthe kind who might be sisters for life.Last autumn,she would go to college.Still,she said she did not want to live on campus.Her dad and I said the same things ov

10、er and over,“We love you.Were already proud of you.We understand.We support you.”But we added some new things,too,“If you want to give something else a try,well support it.And if you do try it and it doesnt work out,its quite OK.”Finally,she started to sing a different song.At first,it was“Maybe Ill

11、 think about it.”Then,“Okay,Ill do this even though I dont want to.” Finally,a few weeks before she made the move,“Im so excited.”Our girl got to this decision on her own,in her own way and in her own time,which is one reason shed only lived on campus for about two days before she declared(宣称) it on

12、e of the best things shed ever done.She did end up making the friends shed wanted,but along the way,she also learned some lessons about what shed done to get to that pointlessons I know shell hang onto in her following college years.语篇解读本文是一篇记叙文。作者的女儿一开始不想住校,后来她的想法改变了。1Why does the daughter describe

13、 herself as an introvert?AShe doesnt enjoy being with many people.BShe is too shy to speak to her classmates.CShe likes living at home.DShe has no good friends.解析:细节理解题。根据第二段中的She is a selfdescribed introvert whos never been interested in having a huge group of friends.可知,作者的女儿称自己是一个内向的人是因为她从不感兴趣有很多

14、朋友,即,她不喜欢人多。答案:A2How did the author and her husband respond to their daughters living on campus?AThey were strongly supportive.BThey encouraged her to give it a try.CThey tried to force her to get used to it.DThey were surprised at it and were worried.解析:细节理解题。根据第四段中的But we added some new things,too

15、,“If you want to give something else a try,well support it.And if you do try in and it doesnt work out,its quite OK.”可知,作者和丈夫鼓励女儿尝试住在校园里。答案:B3What does the underlined part in Paragraph 5 mean?AShe started to sing another song.BShe realized she needed some friends.CShe changed her lifestyle all of a

16、sudden.DShe began to change her attitude to living on campus.解析:句意猜测题。根据第五段可知,作者的女儿对住校的态度发生了改变。答案:D4What can we infer about the authors daughter?AShe regretted having left home.BShe became good at making friends.CShe fell in love with living on campus.DShe learned how to make her own decision.解析:推理判

17、断题。根据倒数第二段中的she declared it one of the best things shed ever done可知,作者的女儿最后喜欢上了住在校园里。答案:CBLast week I went to Bremerhaven,a city in northwestern Germany.In Bremerhaven there are a few popular attractions you can visit.My visit last week was to the“Klimahaus”,which is a mixture of a science center an

18、d a theme park.The center is full of exhibitions that are about the world around us with a focus on climate change.The main exhibition was a virtual(虚拟的)journey around the world.In this journey we learned about several different places.It told us geographical and cultural information about the place

19、 and how climate change is affecting this place and the people that live there.Here are two examples of how great and realistic it all was.One of the places we visited was Antarctica,where it really was freezing cold and we could walk through an ice tunnel(地道)!There was also a floor based on Niger,w

20、here we could walk into a huge room that looked and felt just like a desert.It was an extremely wellmade exhibition.Each ticket also allowed us to check our individual carbon footprint.To do this,we entered information about ourselves such as whether we fly often,buy local produce or cycle to school

21、.We were then told the approximate size of our carbon footprintthe amount of carbon dioxide(CO2)we produce by the things we doand why it was that size.My footprint was average sized and I was very surprised.I am very environmentally friendly;I buy local produce,I cycle or use public transport and of

22、 course,I recycle.What made my footprint bigger was the fact that I had recently flown somewhere by plane.I knew that it was very bad for the environment but I didnt realize quite how bad.Now that I know,in the future I will consider travelling to other countries by train to reduce my carbon footpri

23、nt.语篇解读本文是一篇记叙性说明文。文章介绍了作者在德国体验的一次虚拟现实之旅。5What could people do in the virtual journey?AGet close to animals from Antarctica.BLearn why there are different climates.CExperience the influence of climate change.DBuy some souvenirs from different countries.解析:细节理解题。根据第二段可知,在这个虚拟现实之旅中参观者可以了解多方面的知识,这其中就包括

24、气候变化如何影响一个地方以及在这个地方生活的人们。答案:C6What does the author think of the virtual journey?AUnreal. BWonderful.CSurprising. DRidiculous.解析:推理判断题。根据第二段中的Here are two examples of how great and realistic it all was.和第三段中的It was an extremely wellmade exhibition.可知,作者认为这次虚拟现实之旅非常棒。答案:B7What could the author know fr

25、om the ticket?ACarbon footprints of other visitors.BThe local product he should choose.CHis educational and financial information.DThe amount of CO2 released by his activities.解析:细节理解题。根据第三段中的Each ticket also allowed us to check our individual carbon footprint.We were then told the approximate size

26、of our carbon footprintthe amount of carbon dioxide (CO2) we produce by the things we do可知,门票还能让参观者了解自己的二氧化碳排放量。答案:D8What will the author plan to do in the future?ATry his best to stay at home.BRecycle as much as possible.CTravel by train instead of by plane.DCall on others to protect the environmen

27、t.解析:细节理解题。根据最后一段中的Now that I know,in the future I will consider travelling to other countries by train to reduce my carbon footprint.可知,作者打算外出旅行时乘坐火车而不乘坐飞机,以便减少碳足迹,更加环保。答案:C.阅读七选五Being a superhero to othersEwan Drum has always liked superheroes.He likes how they help people.At age seven,he told his

28、 parents,“I want to dress up like a superhero and help the homeless.”1Wearing his red superhero cape(斗篷),Ewan helped pass out 70 bag lunches to hungry people in a park in Detroit,Michigan.Thats how Super Ewan was born.2People donated(捐赠)money and supplies(供给物),and Ewan took them to those in need.Whe

29、n someone donated jugs(大罐)of water,Ewan and his family drove their car to get even more.They took the water to Flint,Michigan,a city that had unsafe drinking water.Another time,a businessman donated six turkeys(火鸡)for Thanksgiving.3“In the end,”he says,“we gave 64 turkey dinners to families all arou

30、nd Detroit.”Ewan has a motto:Everyone can be a superhero to someone.At an event called the Hero Round Table,Ewan told the audience,“Its not hard to help people.You can keep some socks and food in your car to help people in need.You can help a neighbor with doing the garden.4”Its been several years s

31、ince Super Ewan started his task.Every month,he still visits the same park to hand out clothes,food,and supplies to people who are hungry or homelesshis Super Friends.5“No matter what,”Ewan says,“I will always keep helping people.”AWord spread about Ewans act of kindness.BThis superhero says hell ne

32、ver take off his cape.CEwan says he wants more adults to act like superheroes.DEvery little thing helps and can make someone feel happy.EA few months later,Ewans family planned a day of giving.FSeveral days later,his parents drove to Flint and helped him raise a lot of money.GWith his parents help,E

33、wan asked for more turkeys through the Internet,plus side dishes.语篇解读本文是一篇记叙文。文章介绍了一个小男孩以超人为榜样帮助他人的故事。1解析:根据上文中的“I want to dress up like a superhero and help the homeless.”和下文中的Wearing his red superhero cape,Ewan helped pass out 70 bag lunches to hungry people in a park in Detroit,Michigan.可知,设空处起承上

34、启下的作用,由于Ewan想打扮成超人的样子来帮助无家可归的人,所以他的父母为他筹划了一个帮助他人的日子,在那天他为饥饿的人们送出了70包午餐。答案:E2解析:根据下文中的People donated money and supplies,and Ewan took them to those in need.可知,关于Ewan做好事的故事流传开来,人们会把钱和物品捐给Ewan,再由他送给那些需要帮助的人。A项符合此处语境。答案:A3解析:联系上文中的Another time,a businessman donated six turkeys for Thanksgiving.及下文中的“In

35、the end,”he says,“we gave 64 turkey dinners to families all around Detroit.”可知,有一次,一名商人在感恩节捐了六只火鸡,Ewan在父母的帮助下通过网络筹集到了更多的火鸡。G项在这里起承上启下的衔接作用。答案:G4解析:根据上文中的Its not hard to help people.doing the garden.可知,做好事并不难,每一件生活中的小事都可以让别人感到快乐。D项是对上文的总结。答案:D5解析:根据下文中的“No matter what,”Ewan says,“I will always keep helping people.”可知,Ewan将继续帮助他人,他永远都不会脱下他的斗篷。此处的“斗篷”代表着超人,即一种乐于助人的精神。B项与下文是语义上的重复,故选B项。答案:B

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1