1、课时分层作业(六)语言知识练习固基础.单句语法填空1Of all the feelings,bodily pain is the most difficult to explain(explain)2You should learn to accept your own uniqueness(unique)3Dressed(dress)in an overcoat with green and red,the little girl looks funny.4They argued back and forth for a long time about what they should do
2、 next.5Scientists continue to develop new types(type)of crops which produce heavier harvest.6Doing(do)well in an interview will be an important part of getting a place at university.7When I passed by the playground,I saw some students playing(play) basketball.8It is not necessary to bring a gift whe
3、n you are invited to dinner,except on special occasions.9My family have lived in this house for generations(generation)10Everybody laughed,Tom included(include).单句改错1Our guide recommends that we all are as attentive as possible when we visit the museum.are(should)be2The man responsible to the job is
4、 a newcomer.tofor3If you are arrested you have the right to remain silence.silencesilent4We deny having done the job without permitting. permittingpermission5Come closely so that I can see you clearly.closelyclose高考题型练习提能力.阅读理解AThe rock star Gene Simmons has a huge heartmore than 140 times wide.The
5、KISS band memberwho stars in his own reality TV show “Gene Simmons Family Jewels”highlighted (突出) his relationship with Child Fund International by his journey to Zambia to meet 12 of his more than 140 sponsored (被资助的) children.Gene thought he was travelling to Africa to rest with his wife, Shannon;
6、 however, she had other ideas in mind.She had arranged for Gene to meet 12 of his sponsored children.Gene and Shannon brought school supplies, soccer balls, backpacks and clothing to share with the children.One of Genes sponsored children received a bicycle so he didnt have to walk the long distance
7、 to school.Shannon even gave one young woman the shoes off her feet.While there, they met a young woman named Esther.There are days when she and her family have no food.And while she loves school, its not easy for her to get to it.She has to walk long distances, but she doesnt complain.She has a dre
8、amshe has wanted to be a nurse since losing both of her parents to illness.Gene told her that he would make a deal with her: If she makes good grades, he will pay her nursing school tuition (学费)Shannon said, “You dont owe us anything.You dont have to pay us back.You owe us to be a good nurse.”Like m
9、illions of other sponsors, Gene was introduced to Child Fund International through the organizations commercials (广告)The commercials message hasnt changed mucha small monthly donation can change the lives of children living in developing countries.And to this very day, the average sponsor is not a c
10、elebrity, just a regular person who cares.“Its our responsibility to take care of each other,”said Gene.“You dont need to be a star.You dont need to be rich.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述吉恩西蒙斯一位出名的摇滚歌手,最近和他的妻子去了非洲。想知道他们做了什么吗?一起读这篇文章吧。1According to Para.1, which of the following statements about Gene Simmons i
11、s TRUE?AHe has the broadest mind.BHe is a leader of the KISS band.CHe helped over 140 children through Child Fund International.DHe made the journey to Zambia to attract attention.C细节理解题。文章第一段提到了吉恩西蒙斯是一个胸怀宽广的人,但选项A用最高级扩大了范围;B、D两项与事实不符,均可排除。从文中可知,他资助了140多个儿童。2Gene planned to go to Africa with his wif
12、e to Ahave a relaxBvisit the poor residentsCmake deals with local AfricansDintroduce his new songA细节理解题。根据第二段第一句“Gene thought he was travelling to Africa to rest with his wife,Shannon.”可知吉恩西蒙斯想和妻子去旅行,目的是放松(rest),故A项符合文意。3From the passage what can we know about Esther?AHer nursing school tuition was
13、paid by Gene.BShe dreamed of making much money by being a nurse.CShe lived a hard life before being sponsored by Gene.DShe expected to go to school by bicycle.C细节理解题。从文章第四段可知,艾斯特一家人很穷,吃的东西都没有;上护士学校的事情还没发生,故排除A项;她梦想当护士是因为自己的父母是病死的,故排除B项;文中提到的想骑自行车上学的并不是她,故排除D项。4Which of the following is NOT true?AMan
14、y people in Africa lived a hard life.BYou dont have to be a celebrity to be a sponsor.CChild Fund International is an organization that helps poor children.DAll sponsors are introduced to Child Fund International through the organizations commercials.D推理判断题。从第五段句首我们可知数百万的资助者是通过广告加入到这个组织中的,但并不是说所有的资助
15、者都是通过这个途径,故选D项。BMany people believe that you lose the ability to learn new languages as you get older.Language experts, however, will tell you that youre never too old to learn a new language.As you get older, it can be more difficult to learn a new language, though.Children and adults learn new lan
16、guages in different ways.For children, language is their life.They study for thousands of hours every year, because they need to learn languages to become part of their communities.Adults, on the other hand, are already part of a language community.Learning a new language means becoming part of anot
17、her language community, and adults rarely get the chance to practice as much as young children do.Moreover, children learning a new language are expected to make mistakes.This gives them freedom when learning to be daring and confident.Adults, however, often feel pressured to be perfect when learnin
18、g a new language.This can discourage many people and make it even harder to learn a new language.When young children learn a new language, they come to see various languages as a “normal” part of society.This mindset(思维模式) helps them embrace learning a new language without feeling like theyre doing
19、something unusual or “too hard”So if you want to learn a new language, go for it! Its never too late to learn a new language.If youre older, it may take more work, but it can be done.If youre a young child, though, now is the time to step out and learn a new language!【语篇解读】作者论述了年轻人和年长者学语言的不同,年长者不是没有
20、能力学习语言而是需要付出较多。5By “language is their life”, the author means that children Acant live without languageBlead a happy life every dayCpractice a new language a lotDare taken good care of adultsC推理判断题。根据下文的“They study for thousands of hours every year, because they need to learn languages to become par
21、t of their communities.”可知孩子们有大量的时间去学习和练习语言,故选C。6What may make it hard for the old people to learn a new language?AThey are afraid of being laughed at.BThey usually have too many interests.CThey think making mistakes is natural.DThey always make all kinds of mistakes.A细节理解题。根据第三段“Adults, however, of
22、ten feel pressured to be perfect when learning a new language.This can discourage many people and make it even harder to learn a new language.”可知成年人学语言时有压力怕出错,这就阻碍了他们学语言。故选A。7Which of the following shows the difference between children and adults in learning a new language?AThe behaviors they have.B
23、The learning attitudes.CThe future plans they have made.DThe materials they are using.B推理判断题。根据文章第二、三、四段对比可知孩子和成年人学语言的目的不同、态度不同会导致学习结果的不同,故选B。8According to the author, a new language Acan never be learned by the old peopleBcan be grasped by the old people easilyCcan be understood only by the old peo
24、pleDcan be learned by both the old and the youngD推理判断题。根据文章内容及最后一段“Its never too late to learn a new language.If youre older, it may take more work, but it can be done.If youre a young child, though, now is the time to step out and learn a new language!” 可知年轻人和年龄较大的人都能学习语言,只不过年长者需多费时间,故选D。.短文改错My na
25、me is Ann.Ive been in China in a few years.With the help of Li Hua,a good friend of mine,Ive been used to live in China.Li Hua,like many girls,are beautiful and lively.We became friends before we met each other a few years ago.Although her English isnt easy to understand,but we enjoy chatting and we
26、 usually talked a lot about our own family.Were both surprised that Chinese culture or American culture are so differently.Now we are planning nice party for next Sunday.There,I will introduce Li Hua to my friends,one of who has been to China several times.答案My name is Ann.Ive been in China a few ye
27、ars.With the help of Li Hua,a good friend of mine,Ive been used to in China.Li Hua,like many girls, beautiful and lively.We became friends we met each other a few years ago.Although her English isnt easy to understand, we enjoy chatting and we usually a lot about our own family.Were both surprised that Chinese culture American culture are so .Now we are planning nice party for next Sunday.There,I will introduce Li Hua to my friends,one of has been to China several times.