收藏 分享(赏)

2019-2020学年人教版高二英语寒假作业(10) WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:435516 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:44.50KB
下载 相关 举报
2019-2020学年人教版高二英语寒假作业(10) WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019-2020学年人教版高二英语寒假作业(10) WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019-2020学年人教版高二英语寒假作业(10) WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019-2020学年人教版高二英语寒假作业(10) WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019-2020学年人教版高二英语寒假作业(10) WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019-2020学年人教版高二英语寒假作业(10) WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019-2020学年人教版高二英语寒假作业(10) WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019-2020学年人教版高二英语寒假作业(10) WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、一、小题练习1、On the top of the hill _ ,which is very famous.A. an old temple lies B. lies an old temple C. an old temple stands D. stands an old temple2、Around this point _, which is humorous and full of a strong local flavorA.the story developsB.does the story developC.develops the storyD.the story deve

2、loped3Father, you promised!Well, . But it was you who didnt keep your words first.A.so was IB.so did IC.so I wasD.so I did 4、At noon they got to a hill, on top of which _, dating back to hundreds of years ago.A.a temple stoodB.did a temple standC.a temple did standD.stood a temple5、At the back of th

3、e house _ a beautiful lawn(草坪), _ is comfortable to sit on in summer.A.is lying; whenB.lies; whereC.lies; whichD.is lying; what6、Nearby (be) the houses in which he had spent his holidays.7、A few hours ago, outside the city hall _ (some protesters, stand), demanding answers.8、At last we found a house

4、, in front of which _(stand) a tall tree.9、At the meeting place of the Yangtze River and Jialing River_(lie) Chongqing,one of the largest cities in China.10、Just in front of the famous temple_(stand) a tall tree which dates back to 1900.11、Not only I know her,but I was her best friend.12、This event

5、was very beneficial, for not only we take a break from our heavy school workload, but we also learned how to cooperate.13、Hot although the night air was, we slept deeply, because we were so tired after the long journey.14、Has he known her address at that time,he would have gone to visit her.15、I mad

6、e it clear that under no circumstances I would cancel the trip.二、阅读理解Have you ever taken a test that you thought you could have passed easily,only to make some silly mistakes that really hurt your grade? More than a few students have done that.And some seem to do it over and over again.There are sev

7、eral problem areas that can cause students to goof up or do poorly in a test that they could have passed.Some students can become overconfident in their knowledge of the subject matter.They think they know the material better than they actually do.It is easy for students to misjudge their own knowle

8、dge,and when they realize that they dont know the material,it is too late.What happens more often,though,is that some students feel they are smart enough to be able to guess their way through a test.So they dont bother studying the material.They are overconfident in their ability to figure things ou

9、t.In either case,overconfidence can result in lower grades in tests.Does this apply to you?Another thing that can happen is that students underestimate (低估) the difficulty of the test.They expect an easy test,but the teacher throws in a real tough test that they havent prepared for.Sometimes the tea

10、cher may cover material in the test that students werent expecting.That can happen,especially if you werent paying attention in class.Finally,there are students who dont feel that getting a good grade is important to them,so they dont bother to study or even try to do well.Such students may be tryin

11、g to punish their parents,have a poor image of themselves,or are just plain foolish.Hopefully,you are not one of these students.1.The writer believes that many students_.A.are afraid of examsB.make careless mistakesC.hate homeworkD.lack confidence2.What does the underlined phrase “goof up” mean?A.Be

12、 overconfident.B.Be nervous.C.Make silly mistakes.D.Make wrong choices.3. According to the writer,who will be most unwilling to try his best in a test?A.Edward,dissatisfied with his parents.B.John,expecting an easy test for him.C.Dobby,believing he is the smartest in the class.D.Peter,being overconf

13、ident about his ability.4.What would be discussed in the paragraph that follows?A.The causes of overconfidence.B.The causes of a poor self-image.C.Ways to prepare for a test.D.Ways to avoid goofing up a test.三、根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Radar is an electronic device that detects plan

14、es, ships, coastlines, landmarks, and even storm clouds. The name radar comes from the first letters of the words radio direction and ranging. As the human eye uses light waves to see, radar “sees” with radio waves. Without radar, planes could not land safely in bad weather and ships could not move

15、safely in thick fog. _In the 1800s it was discovered that radio waves could be reflected from objects. But scientists did not make great advances in radar research until the 1930s, when the world was threatened by war. _It has been used widely in almost every conflict since then.Echoes make it possi

16、ble for radar to work. When a beam of radio waves is sent out, it strikes on an object and returns an echo. This echo is picked up by radar and recorded on a screen similar to television screen. On the screen an observer sees a flash, or a blip, that shows the direction and distance of the object. _

17、Airport control towers use radar to guide planes in for safe landings. Almost all large ships depend on radar to prevent collisions with icebergs or other ships._Weather forecasters “see” the size, direction, and speed of storms on radar screens. Astronomers can even use radar to measure accurately

18、the distance to the moon. Thus, the device has generated major advancements._Huge radar antennas have been installed all over the United States. They guard us against possible enemy attacks. We have ballisticmissiles (战略导弹)warning systems that can alert us to attacks when missiles are more than 1,00

19、0 miles away. Other radar systems warn us against enemy aircraft and even spying space satellites.A.Police track speeders in radar-equipped cars.B.These measurements are now highly accurate.C.The device can be used in a wide range of fields.D.It is therefore especially valuable to shippers and trave

20、lers.E.During World War II many countries used radar effectively.F.Today radar is used by commercial airliners and weather forecasters.G.Strengthening national defense is one of radars most important functions. 答案以及解析1答案及解析:答案:D解析:略 2答案及解析:答案:C解析:考查完全倒装。句意:故事围绕这一点展开,让其充满幽默和本土气息。分析句子可知,Around this po

21、int为表示位置的短语,同时主语不是人称代词,故需用完全倒装,把整个谓语放在主语之前,故选C。 3答案及解析:答案: D解析: 考查主谓倒装。so+陈述句,表示“肯定,赞同前面说过的话”,指的是一件事。so+倒装句,表示“前面说的情况也适合于后面的人或物”,指的是两件事。并且助动词要与上文保持一致。句意:爸爸,你答应过的。嗯,我是说过。但是是你首先不遵守诺言的。结合语境可知选D。 4答案及解析:答案:D解析:句意:中午时,他们爬上了山,这座山的山顶上有一座庙,有几百年的历史了。当句首状语为表示地点的介词词组且主语是名词时,句子要用全部倒装结构。 5答案及解析:答案:C解析:略 6答案及解析:答

22、案: were解析:考查主谓一致和时态。句意:附近是他曾经度假的房子。这是一个完全倒装句,主语是the houses,故谓语用复数形式;the houses后的定语从句中使用了过去完成时,故空处应用一般过去时。 7答案及解析:答案:stood some protesters解析: 略 8答案及解析:答案:stood解析:介词短语位于句首,且谓语动词是stand时,句子要用全部倒装结构。由found的提示可知,此空应填stand的过去式stood。 9答案及解析:答案:lies解析:当地点状语前置.且主语为名词时,句子用完全倒装形式。本句的主语是Chongqing.所以谓语动词应用单数形式。 1

23、0答案及解析:答案:stands解析:略 11答案及解析:答案:Not only I know her,but I was her best friend.解析: 第一个I前加did not only置于句首,本句应为倒装句。 12答案及解析:答案:This event was very beneficial, for not only we take a break from our heavy school workload, but we also learned how to cooperate.解析:句意为:这个活动非常有好处,因为我们不仅从繁忙的学业中得到了休息,而且还学习到了如何

24、合作。not only 放在句首时,句子需要部分倒装,根据上下句可知,时态为过去时, 故在第一个we前加did。 13答案及解析:答案:Hot the night air was, we slept deeply, because we were so tired after the long journey.解析:考查让步状语从句,although引导让步 状语从句时,从句不用倒装形式, as引导让步状语从句时,常把名词、形容词、副词等置于as前,构成n./adj./adv. +as+主语+谓语结构。 though引导让步状语从句可以倒装也可以不倒装。 14答案及解析:答案:解析:句意:如果

25、他当时知道她的地址,他会去 拜访她的。根据句意可知,此处表示与过去事实相反,从句的谓语 动词应用 “had +过去分词”。当省略If时,要将had提到句首,构成 倒装语序。 15答案及解析:答案:I wouldwould I解析:略 二、阅读理解答案:1.B; 2.C; 3.A; 4.D解析: 文章讲述了几种学生在考试时容易犯的错误。这些错误使他们无法通过本能够通过的考试。答案及剖析:1.B 细节理解题。根据第一段“Have you ever taken a test that you thought you could have passed easily,only to make some

26、 silly mistakes that really hurt your grade? More than a few students have done that.And some seem to do it over and over again.”可知许多学生会犯这种愚蠢的错误。故 B项正确。2.C 词义猜测题。根据第一段的内容可知许多学生会犯这些愚蠢的错误。第二段的意思是“有很多问题可以导致学生在本能够通过的考试中犯些愚蠢的错误”。故 C项正确。3.A 推理判断题。根据最后一段中的“Finally,there are students who dont feel that gett

27、ing a good grade is important to them,so they dont bother to study or even try to do well.Such students may be trying to punish their parents,have a poor image of themselves,or are just plain foolish.”可知好多学生故意考不好是为了惩罚父母。故 A项正确。4.D 推理判断题。整篇文章讲的是“许多学生在本能够通过的考试中却犯一些愚蠢的错误,使考试无法通过。比如过于自信、低估考试难度、惩罚父母等”以及最

28、后一段最后一句说“希望你不是这样的学生”可知作者的担心,故下文应该是讲述避免考试中犯错误的方法。故D项正确。 三、七选五答案:1. D 2. E 3. B 4. A 5. G解析: 1.D【解析】根据语境可知,没有雷达,飞机不能在坏天气中安全着陆,轮船不能在浓雾中安全航行,因此它对于船运公司和旅行者来说特别重要,故选D。2.E【解析】根据空前一句可知,科学家直到20世纪30年代才在雷达技术上有了重大进展,再根据后句自那之后雷达被广泛用于几乎所有冲突中,故E项在二战中许多国家有效地使用了雷达符合语境,故选E。3.B【解析】根据空前一句可知,在屏幕上观察者会看到一束光,这表明了物体的方向和距离。故空处应该是对测量结果的评价,说明测量的结果是高度准确的。故选B。4.A【解析】此段主要介绍了雷达在不同领域的应用。空处前后都是举例,所以A项举警察驾驶装备有雷达的汽车追踪违章超速者的例子符合语境,故选A。5.G【解析】本空是本段的主旨句。根据下文内容可知,本段主要讲了雷达也可用于国防领域。故选G。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1