收藏 分享(赏)

2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:434841 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:9 大小:484KB
下载 相关 举报
2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019-2020学年人教版英语选修六素养练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 3 SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 品句填词1Having drunk too much wine, I felt rather uncomfortable(不舒服的) and got a headache.2He was shot(射中) dead in an attempted robbery.3She is one of the countrys leading contemporary novelists(小说家)4Thick fog(雾) has made driving conditions dangerous.5The butterflys wings were shining with all the colo

2、urs of the rainbow(彩虹)6The fear of all kinds of examinations can be a source of deep anxiety(焦虑) and great stress to many students.7Dont panic, boys. I guarantee(保证) theres no danger.8The fact that they ran out of petrol halfway through the wild forest panicked(使惊慌) them.9On hot days we often bathed

3、(洗澡) in the river when we were young.10He wiped the sweat(汗) off his face and looked around. 选词填空glance through, in the distance, be enthusiastic about, make ones way, get close to, burn to the ground1In order to make a further study, the scientists made_their_way to the volcano bravely.2Attention,

4、please! Dont get_close_to the lion when you visit the zoo; it may hurt you.3When the lost tourists saw the light in_the_distance,_they became excited and walked faster.4Bob is_enthusiastic_about his experiment and eager to discover something new in the field of chemistry.5He has no place to live bec

5、ause his house has been burnt_to_the_ground6My father likes glancing_through the newspapers while he has breakfast. 完成句子1这个小女孩在语言方面很有天赋,她现在会说三种语言。The little girl has_a_great_gift_for languages and now she can speak three languages.2据说,世界上有些人正在为去火星做准备。It_is_said_that some people in the world are maki

6、ng preparations for the trip to Mars. 3两位总统讨论了很多话题,从教育到医学等。The two presidents talked about many topics, varying_from education to medicine.4如果这个项目失败了,这不仅会影响我们部门,而且会影响整个公司。If this project fails, it will affect_not_only our department but_also the whole company.5尽管已失败多次,我仍然对未来充满信心。Having_failed_many_t

7、imes,_I still have faith in my future. 单句语法填空1I suddenly panicked(panic) when I saw smoke coming out of the engine.2Once your order is accepted, we guarantee to_deliver(deliver) within a week.3We should take account of the cultural diversity(diverse) when making a policy.4Steven caused his parents g

8、reat anxiety(anxious) when he travelled to Tibet alone this summer.5The special award was given to Chaplin in appreciation(appreciate) of his huge contributions to the film industry.6Ms Brown took hold of the rope with her trembling(tremble) hands, waiting to be saved by the firefighters.7Yesterday,

9、 the firm apologized to all of the people who were made uncomfortable(comfort) by the mistake.8If a person is unconscious(conscious), he will be unable to communicate or react to the surroundings.9There were 376 candidates(candidate) for the Nobel Peace Prize for 2016, out of which 228 were individu

10、als and 148 were organizations.10Francis Scott Key Fitzgeralds masterpiece The Great Gatsby made him one of the greatest American novelists(novel) 阅读理解AJohn Nelson, 92, grew up in Michigan and volunteered for the army in 1945. The 18yearold managed to get accepted, despite being colorblind. He lande

11、d on the island of Iwo Jima in the first days of the American attack to take the island from the Japanese. Nelson fought day and night for 10 days before receiving a serious wound to his right arm. The other seven men in his squadron(中队) all died. American losses included 5,900 dead and 17,400 wound

12、ed.Nelson saw the American flag being raised on Mount Suribachi after the island was taken by the American forces. The arm would continue to trouble him the rest of his life. Suffering from anxiety and flashbacks, he was diagnosed with posttraumatic stress disorder(创伤后遗症)Al Elders was a Grandville f

13、arm boy. He joined the Navy and was stationed on Guam when the bombing of Hiroshima and Nagasaki on Aug. 6 and 9, 1945, basically ended the war with Japan.War often develops lasting friendships. But for the two World War veterans(老兵) living at Sunset Manor in Jenison, their friendship didnt begin un

14、til about a year and a half ago. One day, Elders noticed a man sitting at a cafeteria in the Sunset Village, and that was Nelson. Seeing his Marine cap, Elders thought they would have something to talk about. And they did. The war in the Pacific is a common bond.The two men later worked together to

15、serve other residents(居民) at Sunset Manor. John began detailing cars during good weather and cleaning walkers in the winter. Elders became his advertising manager. They donated most of their income to the Wounded Warrior project. John is less mobile now and is in care at Sunset. Al continues to visi

16、t and to encourage his friend. A friend of Elders who travelled to Iwo Jima brought back a jar filled with sand from the rocky island. Elders sent the gift, along with his own wartime collections, to the Seabee Museum and Memorial Park.【解题导语】两位二战老兵因为共同的战争经历而结下了深厚的友谊,虽然年事已高,仍然致力于服务社会。1What do we know

17、 about John Nelson?AHe joined the army after he left university.BHis hometown was ruined by the war.CHe joined the army through strict tests.DHe was physically and mentally injured in the war.D解析:细节理解题。根据第二段中的The arm would continue.diagnosed with posttraumatic stress disorder(创伤后遗症)可知,Nelson在战争中身心都受

18、到了创伤。2Why did Nelson and Elders develop a friendship?AThey both felt sad and lonely.BThey lived in the same place.CThey shared a common war experience.DThey had helped each other during the war.C解析:细节理解题。根据第四段中的The war in the Pacific is a common bond. 可知,两人结下友谊是因为共同的战争经历。3We can learn from Paragraph

19、 5 that the two friends _Astarted a successful businessBdevoted to contributing to the societyCvisited Iwo Jima together after the warDsupported young people to join the armyB解析:推理判断题。根据最后一段中的The two men later worked together to serve.to the Wounded Warrior project.和Elders sent the gift.and Memorial

20、 Park.可推断,两人致力于为社会做贡献。4What does the text mainly talk about?AHow people tried to survive the war.BThe meaning of peace for ordinary people.CTwo soldiers touching friendship during wartime.DTwo old soldiers life experiences and friendship.D解析:主旨大意题。本文主要讲述了两位老兵经历战争、成为朋友并共同奉献社会的一系列人生经历。BDeep funding(资金

21、) cuts to public school programs are forcing districts around the US to reduce arts education. The Philadelphia school system is no exception. Its once great music program has been struggling because a large number of the instruments are damaged, with no funds to repair them. Now, thanks to “Symphon

22、y(交响乐) for a Broken Orchestra,” a project headed by Temple Contemporary, some of the wounded instruments are being brought back to life.The idea came about in 2013 when Temple Contemporary Director Richard Blackson was touring one of the 23 Philadelphia schools that had been closed that year. Among

23、the items being combined from all the schools was a room full of broken instruments. Then Blackson carefully examined each wounded instrument and found that 1,000 of them were repairable.To help raise funds for the project, he reached out to Pulitzerand Grammywinning composer(作曲家) David Lang. “Im co

24、mpletely a product of public schools. So when Blackson told me he had ways to fix these 1,000 instruments, my first thought was that each one of these instruments was an opportunity to change the life of a student,” said Lang. The musician came up with the smart idea of writing a symphony specifical

25、ly for the damaged instruments.“Symphony for a Broken Orchestra” took place in Philadelphia on December 3, 2017. Performed by 400 musicians, the melodies(旋律) proved what broken instruments could do. The performance, which raised muchneeded funds, did not end. The “Symphony for a Broken Orchestra” pr

26、oject continues online with a description of all the broken instruments. People can support the program by contributing between $50 and $200 to help get the instruments repaired.Thanks to this project, which has thus far raised over $237,000, Philadelphia students will find working instruments when

27、they return to school this fall. Hopefully, the success of this unusual attempt will encourage public school districts around the country to come up with creative ways to keep their rapidlydisappearing arts programs alive.【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一个使学校的受损乐器能得到及时修复并重放光彩的项目。5What made Blackson create the p

28、roject?AA number of damaged instruments at school.BThe big benefits of repairing instruments.CThe strong wish to start an orchestra.DA couple of closed schools.A解析:细节理解题。根据第二段中的Among the items being.1,000 of them were repairable.可知,当Blackson在学校发现许多受损乐器不能被及时修复而被遗弃的时候,他想到一个帮助这些受损乐器的计划。6How did Lang lo

29、ok at Blacksons project?AHe was surprised by it.BHe had doubts about it.CHe strongly supported it.DHe paid no attention to it.C解析:推理判断题。根据第三段中的So when Blackson told me.change the life of a student及Lang为这些受损乐器作曲的描述可知,Lang认为这些乐器在修复好之后会对学生产生意想不到的影响,所以他很支持这个项目。7How did the project raise funds?ABy asking

30、 400 musicians to sing together.BBy selling the damaged instruments online.CBy holding a concert for broken instruments.DBy inviting prizewinning composers to write music.C解析:细节理解题。根据第四段中的“Symphony for a Broken Orchestra” took place.what broken instruments could do.和The performance, which raised muc

31、hneeded funds可知,为了筹集资金,Blackson他们办了一场由400人参与弹奏受损乐器的音乐会。8What is the achievement of the project?AIt stresses the importance of learning arts.BIt brings hope to arts programs at school.CIt provides money for Philadelphia students.DIt allows poor students to perform inventively.B解析:推理判断题。根据最后一段中的Hopefu

32、lly, the success of this unusual attempt.keep their rapidlydisappearing arts programs alive.可知,“Symphony for a Broken Orchestra”这一项目给学校的艺术项目带来希望,鼓励他们找到别出心裁的办法来拯救日渐消失的艺术。 完形填空When I was younger, I loved to read. I could get through a whole book in a day, and used to _1_ my parents every night to let

33、me stay up later so I could “just _2_ my chapter(章节)”. I read any literature(著作) that I could get my hands on.However, _3_ there are many books for younger children, once you reach your midteens the choices become _4_. I found myself choosing between books for children that were _5_ and boring, and

34、adult books that I couldnt quite understand.This lack of choice _6_ led me to read less and less. When I was in secondary school, the _7_ books I read were ones we were assigned in English class, and I was never very _8_ about my teachers choices. I thought too much discussion of symbolism(象征意义) and

35、 themes _9_ the book. Maybe the sky being blue didnt _10_ anything; maybe it was just a description! Rather than making me more _11_ in literature, it made me _12_ want to pick up a book again.I reluctantly(不情愿地) chose a French literature course in my first year at university. I started out unhappy,

36、 determined not to _13_ any of the works we were studying over the course of the year. However, I soon _14_ that at a university level, the discussion was more _15_ and the books were more interesting! Being able to discuss my thoughts with other people meant that I could better _16_ the subtle aspe

37、cts of the bookseven the symbolism and themes.I began reading again for _17_. Now, during my year abroad, I spend a lot of my spare time in bookshops and _18_ in cafs, and even attend a monthly book club with some other language assistants.Reading is a great way to widen your horizons(视野), _19_ your

38、 vocabulary and use your imagination. Im so happy that I _20_ my love of books.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己从热爱读书到找不到有趣的书可读再到重新爱上读书的过程。1A.adviseBencourageCforce DaskD解析:根据本段中的I loved to read及I could get through a whole book可知,作者小时候酷爱读书,常常“请求(ask)”父母允许自己熬夜读书,这样他才能“看完(finish)”自己想看的章节。2A.choose BchangeCfinish

39、 DstudyC解析:见上题。3A.while BsinceCunless DifA解析:根据本段中的I found myself choosing between books for children.and adult books及下一段中的This lack of choice可知,“虽然(while)”儿童书籍很多,但是当你再大一些到了少年时期,你就会发现你的选择变得“有限(limited)”了。作者就发现自己徘徊在“可笑的(silly)”、无聊的儿童书籍与自己读不懂的成人书籍之间。4A.free BclearCwide DlimitedD解析:见上题。5A.silly Bspecia

40、lCrare DsmallA解析:见上题。6A.hardly BusuallyCfinally DstrangelyC解析:根据本段中的This lack of choice.read less and less及ones we were assigned in English class可知,选择的限制“最终(finally)”导致作者读的书越来越少。高中的时候,作者“唯一(only)”阅读的书籍是英语课上老师指定的书籍,而且作者对于老师的选择也缺乏“热情(enthusiastic)”。7A.next BonlyCsame DlastB解析:见上题。8A.certain Bconcerned

41、Cdoubtful DenthusiasticD解析:见上题。9A.reviewed BexplainedCruined DrenewedC解析:根据本段中的too much discussion及maybe it was just a description可知,对象征意义和主题的过度讨论“毁掉(ruined)”了书籍本身。湛蓝的天空也许并不“代表(represent)”任何事物,它或许仅仅只是描写。10A.represent BanswerCadvertise DaffectA解析:见上题。11A.successful BinterestedCconfident Ddisappointed

42、B解析:根据本段中对作者读书越来越少的描述可知,作者对文学的“兴趣(interested)”并未加深,也“不再(never)”爱读书。12A.nearly BneverCeven DalreadyB解析:见上题。13A.share BlearnCtouch DenjoyD解析:根据本段中的I reluctantly(不情愿地) chose a French literature course及I started out unhappy可知,作者认为自己不会再“享受(enjoy)”那一学年课上学到的任何作品。14A.realized BexpectedCthought DsupposedA解析:

43、根据本段中的However及the books were more interesting可知,作者很快就“意识到(realized)”在大学里学生和老师对一本书的讨论变得更“有成效(fruitful)”,书本也更有趣。15A.similar BformalCfruitful DfamiliarC解析:见上题。16A.understand BacceptCpraise DpredictA解析:根据本段中的Being able to discuss my thoughts with other people meant that.及the subtle aspects of the books可

44、知,与他人交流想法能让作者更好地“理解(understand)”书中微妙的方面。17A.comfort BpleasureChope DprizeB解析:根据本段中的again及第一段中对作者爱读书的描述可知,作者又开始享受读书的“快乐(pleasure)”了。18A.chatting BplayingCsitting DreadingD解析:根据空前的I spend a lot of my spare time in bookshops可知,作者在书店里度过了很多闲暇的时光,也在咖啡店里“读书(reading)”。19A.know BmeasureCexpand DshowC解析:根据空前的widen your horizons(视野)可知,读书也是一种“扩大(expand)”词汇量的好方法。20A.expressed BrediscoveredCreturned DexperiencedB解析:根据第一段中对作者爱读书的描述可知,作者很高兴自己又“重新找回(rediscovered)”了对书籍的热爱。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1